Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה ששמו שמן עד לmax יש צריכת שמן. כ

לדעתי 750 זה הרבה.

הנה דוגמא לרכב שהקמ נמוך אבל יש בעיה מכנית...

מצד שני, תסתכל על הצריכת שמן שם בספר, זה קצת מצחיק כי גם אם הרכב מגיע מ full ל empty בשלושה חודשים זה תקין.

אני הייתי מעלה את הרכב על גרר רק כדי שיקבל טיפול הולם במוסך ודורש שיכתבו את זה שחור על לבן שיש בעית אובדן שמן.

תשקול להחליף מוסך. תגיע לא בשישי ותוודא שאתה מקבל טיפול והתייחסות ולא מילוי שמן סטנדרטי.

בודק ומצלם ביציאה מהמוסך. מגיע כל חודש למוסך אם יש עדיין צריכת שמן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במצב כזה, גרר מיותר לחלוטין. יש צריכת שמן, אבל לא יקרה כלום אם תסע ככה 15 ק"מ גם בלי למלא שמן.

לאילת לא הייתי נוסע ככה, אבל אם היה מתגלה חוסר כזה באמצע נסיעה הייתי משלים בתחנת דלק ונכנס לבדיקה.

שוב מדגיש: להזמין גרר במצב כזה מיותר לחלוטין בעיני.

פורסם

קודם כל שוב תודה על התגובות.

אתמול מילאתי ליטר שמן, בדקתי היום בבוקר את המדיד ויש ממש טיפה מעל הקו העליון.

אני אכנס כנראה למוסך השבוע שיבדקו אם יש נזילות וצריכת שמן חריגה (הבנתי שאפשר לבדוק את זה עם איזשהו מכשיר שמתחבר למחשב רכב).

לפי הספר רכב הצריכה הזו נורמלית, אני חושב שמהפעם האחרונה שמילאתי שמן (קצת אחרי הטיפול, ששם נכנס איזה חצי ליטר) עשיתי לפחות 10K, בנסיעה לא רגועה אם אפשר להגיד.

אעדכן בהמשך.

פורסם

שמעתי (כאן בפורום) על מספר מקרים של אנשים שבכל תקופת האחריות הייתה בעיה שהמוסך ביקש רק לעקוב וציין שאין רכיב תקול,

ומייד או זמן קצר לאחר תום האחריות "פתאום" גילו שרכיב כלשהו מקולקל וצריך להחליפו, כמובן בתשלום גבוה.

במקומך, הייתי מבקש מהמוסך, בטח אם הוא מורשה, שייבדקו את צריכת השמן החריגה (והיא חריגה), ואם לדעתם שום רכיב אינו תקול,

שיציינו זאת בטופס כלשהו שיהיה לך תיעוד במקרה שתצטרך אחריות של רצון טוב.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
במצב כזה, גרר מיותר לחלוטין. יש צריכת שמן, אבל לא יקרה כלום אם תסע ככה 15 ק"מ גם בלי למלא שמן.

לאילת לא הייתי נוסע ככה, אבל אם היה מתגלה חוסר כזה באמצע נסיעה הייתי משלים בתחנת דלק ונכנס לבדיקה.

שוב מדגיש: להזמין גרר במצב כזה מיותר לחלוטין בעיני.

הרעיון הוא לא להשלים בעצמך ואז להגיע למוסך ולספר להם שהשלמת כך וכך שמן, ולך תדע איך יתייחסו, אלא להגיע עם הרכב למוסך על גרר כשיש בו מחסור שמן והוא מושבת.

זה ההבדל "טענה" לבין "עובדה".

ככה לדרוש שירשמו בכרטיס כמה שמן היה צריך להוסיף.

פורסם

עוד משהו -

מילאתי שמן 5W40, היום כשדיברתי עם המוסך אמרו לי שהייתי צריך למלא 5W30, אבל בספר רכב היה כתוב 40.

נזק יכול להיגרם? אולי שווה כבר לקנות 5W30 איכותי ולהחליף שמן ופילטר בעצמי וזהו?

פורסם

מתי מועד הטיפול הבא?

אני לא הייתי מטפל בעצמי במסגרת האחריות (ואני רואה גם שאני מטפל בעצמי ו"סובל" פחות מלהיות כבול לאחריות).

שקול להקדים טיפול במוסך. תתיעץ איתם ותשמע מה יש להם להגיד. זאת אחת הסיבות שהצעתי לנסוע למוסך (מבלי שיגרם נזק למנוע) ולבקש מהם למלא שמן. אבל אני לא חושב שקרה אסון גדול.

ולהצעת הגרר: אני מבין שזה כביכול על חשבון מנוי שירותי דרך, אז הגרר לא עולה לי כסף ו"איזה יופי יש לי את מספר המוקד שירותי הדרך בחיוג מקוצר לפני תחנת מוניות". אז זהו, שזה לא נכון. קודם כל מדובר בלפחות חצי יום עבודה של טלפונים, התעסקות, מסירה והגעה עצמאית למוסך (שרק ירשום משהו וכנראה לא יטפל במקום) גרירה נוספת במסגרת שלושה חודשים עלולה להיות מחוייבת בתשלום. זאת דרמה מיותרת. הרכב במצב נסיעה מובהק! מאבד שמן אך לא משפריץ אותו מאיזשהו מקום.

צריך לתעד את הבעיה ולטפל, רצוי מאוד במסגרת אחריות. אבל לא לייצר לעצמך דרמות, אף אחד במוסך לא יתרגש מרכב שמגיע על גרר.

פורסם

לקחתי את הסיכון אתמול של נסיעה של 5-6 ק"מ לאוטו דיפו בשביל לקנות שמן, זה לא שיש נזילה מטורפת והמנוע בלי שמן בכלל.

רציתי לחסוך לעצמי את הנסיעה למוסך על הבוקר במחיר של הפסד עבודה, בידיעה שבתכלס הם סה"כ ימלאו שמן ויגידו לי להמשיך להיות במעקב.

את הטיפול אני כנראה אקדים בחודש כדי שיישאר טווח מסויים עד סיום תקופת האחריות (בדקתי עכשיו וזה עד אמצע אוקטובר)

פורסם

עדיין לא הגעתי לתשבוה חד משמעית, איזה סוג שמן כדאי למלא (בזמן לחץ מילאתי 5W40 כמו שרשום בספר רכב) אבל במוסך למשל אמרו לי שצריך למלא 5W30.

אין תשובה חד משמעית לזה?

תודה לעונים.

פורסם

השמן שאתה צריך הוא 5/30. חבל שאמרת להם ששמת 5/40 תקווה שלא תיעדו זאת בשום מקום שלא יהיה אליבי להתנער ממך. בכל מיקרה תדאג לפני תום האחריות שיתעדו את עניין הצריכה של השמן כדי שתהיה מכוסה גם לאחר מכן.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את הדיון כדי לעדכן, עשיתי עוד טיפול באוקטובר האחרון, החליפו כמובן שמן (לשמן שהם מוכרים רק במוסך) לא הסכימו שאביא שמן משלי.

אני אחרי חודשיים ושוב הצריכת שמן לא הגיונית, קצת מעל האמצע מדיד.

עשיתי החלפת שמן ופילטר שמן השבוע בעצמי, שמן של CASTROL 5\30.

עשיתי מאז כמה נסיעות ארוכות עם לא מעט לחיצות ו"קריעת מנוע" וביינתים לא ירד מיל.

יש מצב שהמנוע בסדר גמור ופשוט השמן שמילאו לי במוסך זבל.

מבטיח להמשיך לעדכן בקרוב.

פורסם
חייב לעדכן שהסחיבה מרגישה עכשיו הרבה יותר טובה . לא יודע אם זה קשור לזה שמילאתי שמן 5-40, אבל התגובה הרבה יותר חזקה.

פסיכולוגית בלבד.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...