Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזה מספר שנים יש יהלומים סינטטיים באיכות גבוהה, שהולכים ומחליפים את היהלומים מן הטבע. חבר שעוסק ביבוא יהלומים טוען שמאוד קשה להבדיל ביניהם גם עבור מומחה, וזה בתורו מושך את המחירים מטה.

טוב מאוד, מקווה שזה יגמור את התעשייה המגעילה והמושחתת הזאת, שבנויה על מלחמות וסבל.

אני גאה להיות מילניאל

https://luckyattitude.co.uk/why-millennials-are-killing-the-diamond-industry/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה יכול לקנות באותו יום קופסת תותים ב-15₪ וב-5.90, בשתי חנויות שונות שהמרחק ביניהן 100 מטר, והמגדל אותו מגדל.

כנ"ל בתכשיטים ובכל תחום אחר.

מאוד לא נכון בתכשיטים, ואם מישהו ינסה למכור מוצר שבא מספק במחיר גבוה משמעותית- הוא יפשוט רגל תוך 3 ימים. בנוגע לעבודה עצמאית אצל צורפים- סיפור אחר לגמרי, צורף בעל שם יכול להרשות לעצמו לתקוע על העבודה שלו תג מחיר גבוה יותר, בדיוק כמו בכל תחום אחר.

פורסם

שנינו, אבל אתה יותר לדעתי.

אם ההכנסה שלך היא 1000 ואתה קונה עגילים ב100 שקל .

וההכנסה שלי היא 1000000 ואני קונה ב100000 שקל.

מי מטומטם?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מוסיף לשירשור דבר שכבר אמרתי בעבר: ערך היהלומים מונע בעיקר באמצעות שיווק. יהלומים לא נדירים יותר היום וגם בעבר לא היו נדירים אבל יש שליטה חזקה מאוד על ההיצע שלהם ובנוסף לשיווק אגרסיבי מאוד השווי שלהם מנופח. תוסיפו לזה את העובדה שכמו שנאמר מעלי יהלומים היום ניתנים לייצור בצורה מלאכותית.

וזהב, זהב הוא אבן היסוד של הכלכלה, ההיצע שלו אינו נשלט על ידי גוף אחד או כמה גופים שעובדים כקרטל. הוא נסחר בצורה דומה מאוד למניה אך ניתן לרכוש אותו גם באופן מוחשי. זהב זה הדבר האמיתי. היהלומים הם זבל. ואומר את זה אחד שהשקיע שלושת אלפים דולר על יהלום עם תעודות עבור אשתו לפני כמה שנים ובחיים יותר לא ירכוש דבר כזה. באופן די אירוני, קיבלתי מחבר לחתונה שלנו מדליון זהב ששוקל מאה גרם. הזהב שהוא נתן לי שווה קצת יותר כסף ואני יכול למכור אותו בכל שעה ביום. היהלום שיושב בתוך הטבעת של אשתי שהיא בקושי שמה אותה, יחד עם התעודה מקרטון לא בטוח שאצליח למכור בשום שלב, וגם אם כן בטח שלא במחיר ששילמתי על היהלום.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
שנינו, אבל אתה יותר לדעתי.

אז אם זו רק דעתך אל תהיה החלטי כזה.

מי שקונה פורשה קאררה גם אידיוט בעיני זה שנוהג בקורולה.

אני מניח שכל לובשי הרולקסים אידיוטים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שאשתך בכלל תרצה למכור את טבעת האירוסין שלה? זה לא העניין פה בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא שזה יקרה אצלי, אבל אצל האמריקאים זה נפוץ שאחרי כמה שנים, ולאחר שקצת התבססו הם מחליפים רק את האבן של הטבעת. האבן הישנה בטח שלא סחירה במחיר שנקנתה.

למה שאשתך בכלל תרצה למכור את טבעת האירוסין שלה? זה לא העניין פה בכלל.

לגבי החלק הראשון, בנוגע ליהלום זאת לא דעתי, זאת עובדה. יהלומים, מחירם מנופח באופן מלאכותי.

לגבי החלק השני, אני עדיין לא נוהג בפורשה קאררה, אני נוהג במוסטנג :)

לגבי החלק השלישי, שלא כמו חתיכת אבן, ברוקלס יש יוקרה, הנדסה, מוניטין, עבודת יד עדינה שתוכל להוריש הרבה מאוד דורות קדימה, הרולקס גם בשלב מסויים משנה כיוון ומתחיל לעלות בשווי ככל שהוא מתיישן. אין כזה דבר רולקס בין שלושים או חמישים שנה שלא שווה יותר מהמחיר שהוא נקנה בו. מלבד מקרי הקיצון של אבנים בגדלים אסטרונומיים, לא תמצא אבן יהלום שתמכר שנה אחת או חמש שנים או חמישים שנה במחיר יותר גבוה ממה שהיא נקנתה.

אז אם זו רק דעתך אל תהיה החלטי כזה.

מי שקונה פורשה קאררה גם אידיוט בעיני זה שנוהג בקורולה.

אני מניח שכל לובשי הרולקסים אידיוטים?

פורסם

זה לא שונה מכל תחום אחר, גם במתכות יקרות תכשיטים יש תקנים, נהלים ומדדים. זה שאתה לא מכיר אותם לא הופך את התחום לאפור.

ואתה אולי חושב שתחום הרכב שקוף לך, אבל אין לך מושג מי מיצר ליונדאי ולאאודי את הרכיבים השונים ומה ההבדל בין כרית האויר שהם קונים מיצרן א׳ לעומת זו שהוחלט ל לקנות מיצרן ב׳.

אז כצרכן נבון יש לך אופציה ללמוד את הנושא לעומק ולהתמחות בו, או להבין שאינך יכול להיות בקיא בהכל ולהסתמך על מקורות אחרים למידע כמו מכרים, ביקורות אונליין, חוכמת המונים וכו׳.

פורסם

התעלקות:

בשירשור דומה פעם שאלתי למה להשקיע כסף בזהב ולא ביהלומים, ושלחו לי כתבה על זה שכל השוק יהלומים הוא בעצם תוצאה של קמפיין שיווק מאוד חכם של חברת דה בירס, כשבפועל הם לא שומרים על ערך בשיט.

יש אולי למישהו קישור לאותה כתבה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קישרתי למשהו דומה בתחילת השרשור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה לא שונה מכל תחום אחר, גם במתכות יקרות תכשיטים יש תקנים, נהלים ומדדים. זה שאתה לא מכיר אותם לא הופך את התחום לאפור.

ואתה אולי חושב שתחום הרכב שקוף לך, אבל אין לך מושג מי מיצר ליונדאי ולאאודי את הרכיבים השונים ומה ההבדל בין כרית האויר שהם קונים מיצרן א׳ לעומת זו שהוחלט ל לקנות מיצרן ב׳.

אז כצרכן נבון יש לך אופציה ללמוד את הנושא לעומק ולהתמחות בו, או להבין שאינך יכול להיות בקיא בהכל ולהסתמך על מקורות אחרים למידע כמו מכרים, ביקורות אונליין, חוכמת המונים וכו׳.

אני לא יודע איך לא ירדת לסוף דעתי.

אני לא ביקשתי שתחום הרכב יהיה שקוף עד לרמת הבורג.

אבל הוא כן שקוף עד רמה מסויימת - אני יודע שאני קונה יונדאי מדגם X ואני קונה מפרט מסויים במחיר שהם קבעו. הסיכוי שאני אקבל מפרט שונה ממה שהזמנתי הוא שואף ל-0(רק אולי במקרה של טעות אנוש חמורה).

אז כן, אני לא יכול לבוא לסוכנות ולהתחיל לפרק את הגיר ולראות שהוא 7 הילוכים דו מצמדי, ואני לא יכול להריץ את הרכב על דיינו בשביל לראות שהכ"ס תואם למפרט, אבל אני כן יכול לסמוך על יונדאי בתור תאגיד ענק וכול הנלווה אליו- בקרת איכות,עמידה בתקנים, ביקורות מאותם אנשים שקנו בדיוק את אותו מוצר וכו'.

בתכשיטים-

יש לך בכול עיר כמה עשרות חנויות, כולם מוכרות מאות סוגי תכשיטים וכול תכשיט אתה לא יכול להשוות אחד לשני אפילו אם הם מאוד דומים כי אין לך יצרן, אין לך מפרט, אין לך כלום. יש לך רק את המילה של המוכר, וזהו. כמו באסטה בשוק.

אז יש אולי יש תקנים למדידה, ואולי יש דרכים, אבל לך כאדם הפשוט הם לא נגישים במעמד הקניה, אלא רק לאחריה. כמה אנשים אשכרה הולכים ובודקים את התכשיטים שלהם? 0.1% מהקונים?

ואני מבין אותם לגמרי, אתה גר בישראל ותנסה להכנס לחנות ולהגיד שמכרתם לי תכשיט מזוייף, מיד תקוטלג בתור "גנב שמנסה לעשות עלינו קומבינה" ותתחיל סאגה שלא תיגמר, אז עדיף פשוט לא לדעת.

פורסם

תכשיט הוא יצירת אומנות, איזה מפרט אתה רוצה? מאיפה כרו את הזהב? באיזה מלחם השתמש התכשיטן?

אתה מקבל מפרט של הפרמטרים המדידים כמו דירוג הזהב והיהלומים. אם זה היה מודפס על נייר זה היה משנה?

מפרט הרכב מאפשר לך להשוות פיצ׳רים בין דגמים, לא את איכותם. כשאתה קונה תכשיט אתה קונה התאמה לטעם אישי, ויכול להשוות את הפרמטרים המדידים, בדיוק כמו שברכב אתה משווה הספק מנוע. לדעת אם המנוע באמת איכותי אתה לא יכול על פי המפרט. לאדם הפשוט אין יכולת לבדוק את איכות התכשיט כמו שאין לו יכולת לבדוק את איכות בד הריפוד ברכב.

אז כן, ברכב יש יותר תקינה כי מעורבים בזה חיי אדם והמידע נגיש יותר. לצפות שתחום התכשיטים יתנהל באותה דרך זה לא ריאלי.

• תוכן חדש...