Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפנות בוקר התפוצץ צינור גומי קטן מתחת לכיור במקלחת.

לפני מספר חודשים התפוצץ צינור דומה במטבח.

במזל הייתי בבית בשתי הפעמים כדי לסגור את הברז הראשי תוך שניות, אבל הזוי לי לחשוב שבשביל צינור שעולה כמה שקלים הדירה כמעט הוצפה פעמים בפחות מחצי שנה.

לרכב אנחנו עושים טיפול תקופתי ומחליפים חלקים עקב בלאי שזוהה או עוד לפני כן למניעת תקלות חמורות יותר, אז חשבתי למה לא לעשות זאת לאינסטלציה הביתית, מדובר בדירה בת 17 שנה, למה לחכות לפעם הבאה?

ברור לי שאי אפשר לבדוק הכל (או שבדיקה כזו תהיה יקרה מאוד ולא כדאית), אבל את הצינורות הללו היה קל להחליף ובעלות אפסית, אז ודאי יש רכיבים נוספים שניתן או לזהות עליהם בלאי או מראש לדעת מה אורך החיים הסביר שלהם ולהחליף מראש.

האם אינסטלטורים עושים בדיקות כאלה?

ואם כן מה העלות?

ואם למישהו יש המלצה על איש מקצוע אמין באיזור ת״א....

תודה מראש.

פורסם

נשמע כמו חוסר מזל או בנייה מרושלת.

אני בדירה שכורה בת 45 וב-10 השנים האחרונות לא ארעה שום תקלה מהסוג הזה.

אורך החיים הצפוי של צינור לא אמור להיות משהו שאתה מתעסק איתו בכלל,

להבדיל מברזים וכיו״ב ששם אפשר בקלות להעריך מתי דרושה החלפה (קלה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בעקרון אפשר לעשות בדיקת לחץ. סוגרים ברז ראשי, מחברים משאבה פלוס שעון לחץ באחת הנקודות, מעלים קצת את הלחץ וסוגרים ברז למשאבה. מחכים (10 דקות - חצי שעה, תלוי בסבלנות) לראות אם יש ירידת לחץ (כלומר דליפה). מכיוון שהבדיקה מבוצעת בלחץ קצת גבוה מהרגיל, כשלים קרובים אמורים להחשף גם כן.

כשקניתי מטבח, חברת המטבחים המליצה לעשות בדיקת לחץ לפני התקנת המטבח החדש. בפועל, האינסטלטור שהזמנתי בא בלי משאבה ורק חיבר שעון וסגר ברז ראשי. כלומר ביצע בדיקה חלקית, רק לראות שאין דליפות נסתרות בלחץ הקו הרגיל.

פורסם

צינורות גמישים (ברזי "פרח" וניאגרות) עלולים עם הזמן להתבקע. 17 שנה זה לא פגם יצור או הרכבה.

לא ניתן לבדוק אותם - ניתן להחליף אותם החלפת מנע. אחרי עשור, אני כבר החלפתי את אלו של הניאגרות, ומתכוון להחליף את הצינורות הגמישים של ברזי ה"פרח".

:turn-l:
פורסם

עם הצינורות האלה אצלי בבית כשאחד מתפוצץ מחליף באופן יזום את כולם כי זה אומרר שגם האחרים כבר עייפים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קשה להאשים התקנה לקויה אחרי 17 שנה, גם אם יש כאלה שמחזיקים יותר. זה נשמע כמו עייפות חומר, שני הצינורות באותו גיל, אבל באחד היה שימוש מינימלי.

נראה לי שאתחיל מהחלפת הצינורות הגמישים, שניים כבר הוחלפו (בכיור השלישי יש צינור קשיח משום מה), נשארו עוד שתי ניאגרות.

לגבי בדיקת לחץ היא מאתרת נזילות כרגע, היא לאו דווקא תאתר חלק ״עייף״ שיתבקע עוד שבוע.

יש עוד חלקים שכדאי להחליף באופן מונע?

תודה.

פורסם

נקודות התורפה לרוב הם הצינורות הגמישים. פרט לזה הנקודה הרגישה הבאה אם זו צנרת פקס זה הפקק בחנוכיה. אם שמו שם פקק מגוללן כדי לחסוך הוא ייאכל.

פורסם

לא הבנתי איה פקק.

הכוונה לאיכול גלווני? כיצד לבדוק את זה? יש לי בבית 4 חנוכיות, אבל הצנרת SP, האם השאלה רלוונטית?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם החנוכיות מסגסוגת נחושת אז גם הפקקים צריכים להיות מסגסוגת נחושת. קל לראות את זה לפי צבע הפקק.

ואכן זו קורוזיה גלוונית.

פורסם (נערך)

כל מילה בסלע.

בין מתכות שונות נוצר הפרש מתחים המאכל את 'הצד' התורם.

מה שנכתב על פקק ברזלי בחנוכיית פליז קרה אצלי.

ולדעתי זה לא קשור לחומר הצנרת. פשוט להסתכל בקצה החנוכייה.

צנרת גמישה של ברזי ניל וכדומה כבר התפוצצה או נסדקה אצלי כמה פעמים בעבר ולא חלפו אפילו 20 שנה.

היה אצלי גם מקרה שהברז החשמלי של מקרר עם קיוסק התפוצץ.

הרעיון היחידי המעשי נראה לי מה שהוצע כאן, בדיקה בלחץ יתר בעזרת ניתוק הצנרת ושימוש במשאבה ידנית.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם
לפנות בוקר התפוצץ צינור גומי קטן מתחת לכיור במקלחת.

לפני מספר חודשים התפוצץ צינור דומה במטבח.

במזל הייתי בבית בשתי הפעמים כדי לסגור את הברז הראשי תוך שניות, אבל הזוי לי לחשוב שבשביל צינור שעולה כמה שקלים הדירה כמעט הוצפה פעמים בפחות מחצי שנה.

לרכב אנחנו עושים טיפול תקופתי ומחליפים חלקים עקב בלאי שזוהה או עוד לפני כן למניעת תקלות חמורות יותר, אז חשבתי למה לא לעשות זאת לאינסטלציה הביתית, מדובר בדירה בת 17 שנה, למה לחכות לפעם הבאה?

ברור לי שאי אפשר לבדוק הכל (או שבדיקה כזו תהיה יקרה מאוד ולא כדאית), אבל את הצינורות הללו היה קל להחליף ובעלות אפסית, אז ודאי יש רכיבים נוספים שניתן או לזהות עליהם בלאי או מראש לדעת מה אורך החיים הסביר שלהם ולהחליף מראש.

האם אינסטלטורים עושים בדיקות כאלה?

ואם כן מה העלות?

ואם למישהו יש המלצה על איש מקצוע אמין באיזור ת״א....

תודה מראש.

אם זה קרה רק אצלך בדירה (אני בספק) - דיינו.

אם זה קרה גם אצל דיירים אחרים - מישהו העלה את לחץ המים של המשאבות לחץ של הבניין.

בד"כ הצינור הראשון שמרים ידיים הוא הצינור שמחבר את הברז בקיר למיכל הדחה (מונובלוק). לא חובה, אבל זה בד"כ מה שקורה.

לרוב אנשים מחליפים ברזים כל מספר שנים בודדות - ויחד איתם כמובן שגם הצינורות הגמישים, כך שצינור גמיש "רגיל" (זה שמקשר בין הברז הקטן ביציאה מהקיר לברז עצמו) לא מגיע לחיים של 17 שנה (ברוב המקרים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא שמתי לב לשינוי בלחץ, אבל הכל יתכן, אנסה לברר עם הועד ולבדוק אם לעוד שכנים קרה דבר דומה.

ממבט בלתי מקצועי שעשיתי אתמול מתחת לכיורים, הבחנתי בסימני חלודה על ברזי הניל וסימנים לבנים עגולים שנראים קצת כמו הכלאה של אבנית ופטריה על סיפוני המתכת. לא בדקתי את החנוכיה, אנסה לבדוק את איזור הברז הראשי של הדירה בהמשך השבוע.

נראה לי שאזמין אינסטלטור לבצע בדיקה/החלפה של מה שמראה סימני עייפות (אולי אחליף גם את עצמי), מה שמחזיר אותי לצורך לחפש איש מקצוע אמין, כזה שלא יחליף מה שלא צריך, אז אם מישהו מכיר, אשמח להמלצה, אם לא נלך על מדרג.

תודה רבה לכולם.

פורסם

צייני באיזה אתר את גרה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נראה לי שאזמין אינסטלטור לבצע בדיקה/החלפה של מה שמראה סימני עייפות (אולי אחליף גם את עצמי), מה שמחזיר אותי לצורך לחפש איש מקצוע אמין, כזה שלא יחליף מה שלא צריך, אז אם מישהו מכיר, אשמח להמלצה, אם לא נלך על מדרג. תודה רבה לכולם.

אולג 052-8086275. מאור יהודה אבל עובד בכל גוש דן וגם הלאה מזה. גם לעבודות קטנות.

מאד אמין. אצלי החליף שוחת ביוב בחצר, פתח סתימות ומה לא.

יודע גם להזמין לפי הצורך מישהו עם מצלמה תרמית או מישהו שמשתמש בגז המוחדר לצנרת לגילוי דליפות.

יוסי

• תוכן חדש...