Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחליפי עופרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרבה שנים אני חבר,וכל פעם מחדש לשנתיים,אם בני מיצג המועדון ,אשקול פעמיים במועד החידוש הבא.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

בני קצת צניעות לא תזיק.

מועדון החמש עם כל הכבוד ,קטן בקנה מידה עולמי.

רכב האספנות עליו אני נוסע הוא מאד צנוע בכל קנה מידה.

הרצאות על תחליפי עופרת ניתנו באנגליה כבר לפני עשר שנים.

הסודות גלויים לפני כל גולש באינטרנט.

יש לי תחליף עופרת אותו אני מוסיף כל תדלוק כבר חצי שנה.

מר נמרי,הוא לא המוממחה היחידי שאפשר לשמוע עצות ממנו.

בקיצור אנני מכיר אותך,אבל כנראה אתה אדם מאד חשוב,משיכמו ומעלה,

ולכן מבטיח אני להתיחס אליך בכבוד הראוי,ולא לבקש להבא דברים שאולי לא מגיעם לי ,

מכבודו.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

צביקה כתב:

"אני ברשותך אבחר באופצייה השנייה אנצל את קשרי אצל חברי המועדון!!"

שיהיה לך לבריאות

ולירון, אם אתה חושד בי בחוסר תום לב ואתה כולך זך וטהור אז שני דברים לי אליך:

ראשית, אתה כנראה לא קורא אותי עד הסוף. אז אחזור שוב ובעברית הכי קלה שאפשר: אתה יכול לפתוח שירשור על כך ולא לתפוס טרמפ על שירשור אחר.. זוכר שכתבתי את זה כאן? למעלה? זקוק לעוד תזכורת?

ודבר שני, נכון, כולם טועים ואתה צודק.

אושרי, אם אני חשוב או לא, זה לא העניין

מה שחורה לי באופן אישי לגמרי הוא שיש אנשים שעובדים קשה, ובהתנדבות לארגן מפגשים ולהפעיל את המועדון, ויש כאלה שרוצים להנות מהפירות.

אז עיני אינה צרה מכך שכווולם יהנו מפירותיו של חוק רכב אספנות, או הביטוח המוזל שהתחיל בהסכם של המועדון עם רשויות הביטוח.

אבל במועדון כמו במועדון יש דברים, אירועים ואני לא יודע מה עוד, שהם בנויים לחברים.

כאן היה ארוע שכוולם הוזמנו. וזה היה הצ'אנס של אלה שלא חברים, להגיע לארוע ואפילו לא לשלם עבורו (דבר שנהוג במועדונים או גופים על מנת לבדל בין חברים ולא חברים). אז מה עוד רוצים?

החברים יקבלו את המידע שהיה בהרצאה בצורת תדפיס בקלסיקון.

אלה שלא חברים? קרא לי מתנשא, אליטיסט והשד יודע מה עוד. קרא לי גם אחד שכן משלם דמי חבר ורוצה תמורה ייחודית לי.

וגודל המועדון לא קשור בכלל. המסירות שלנו למועדון כן קשורה.

אז אתה מתבייש בכך? אני מתבייש בדברים אחרים...

(כתבתי את זה כחבר מועדון מן השורה, לא כחבר ועד ובטח לא כמנהל הפורום)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
לעיתים

אני מתבייש בחברותי.

ברצוני להביע את התנצלותי כלפי בני הספל, הדברים נאמרו על ידי כבקורת על דרך התנהלותו של המועדון ודבריו שנתפסו על ידי כמטעם מי שמייצג את המועדון.

אין לי דבר וחצי דבר כנגד בני באופן אישי ואני חושב שכמנהל הפורום עבודתו ראוייה.

אולי הגיע הזמן שכולנו נפסיק להתיחס אל בני כמייצג של המועדון, כפי שבני אומר, "יש למועדון שם משתמש".

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

חברים יקרים,

מה שמפריע לי בעיקר, זה שהפורום הפך להתנצחות אישית, בלתי תרבותית, דבר שמעיב וגורם הרהורים לכל אותם אלו שעושים ימים כלילות, לטובת מועדון החמש.

בני הספל נמצא לדעתי במצב רגיש, שכן אנשים שונים אינם מפרידים בין דעותיו האישיות, לבין תפקידו כמנהל הפורום וחבר בועד המועדון. כפי שברור משרשור זה, לבני קל הרבה יותר להגן על שמם הטוב של אנשים אחרים, באמצעות הורדת הודעות הפוגעות בהן, מאשר להוריד הודעות הפוגעות בו באופן אישי...

אני מוצא לנכון כיו"ר המועדון, להביע את מלוא הערכתי לפועלו של בני למען מועדון החמש במהלך עשרים השנה האחרונות, כחבר ועד, עורך האבטומוביל, ותקצר היריעה מלתאר את כל פעילותו ועשייתו למען המועדון. מעטים החברים במועדון שתרמו הן ממרצם והן מכספם למען המועדון כמו בני.

בנוסף, ברצוני להתייחס לסוגיה, שבכל גוף דמוקרטי, ניתן להביע את דעתך על נושאים, כל פעם מחדש, אבל צריך לקבל את ההחלטה של המוסדות הנבחרים (ועד המועדון) והסמכות המשפטית (בית דין חברים) ולתת גיבוי (בוודאי נושאי משרות מטעם). חשוב לציין, כי תוצאות האירוע נדונו גם בועד וגם בבית דין חברים, והחלטת הועד, גם היא לצנינים בעיני האחרים, היא טובה כמו כל החלטה אחרת שהועד הנוכחי קיבל. חברים החושבים שהועד פעל בצורה לא נכונה, מוזמנים להגיע באספה הכללית - לא רחוק היום, ה-30 לחודש - ולהחליף את הועד, או כל מי מחבריו, שלדעתם עשו "פשעים נוראיים" במהלך כהונתם. אין טעם לדוש שוב ושוב בנושא בכל הזדמנות.

לסיכום (החוזר לנושא המקורי של השרשור הנוכחי),

1. אני מבקש להמנע מלהמשיך לדון במאפייני אישיותו של זה או אחר במסגרת הפורום בכלל ושרשור זה בפרט.

2. עיקר הנושאים שעלו בהרצאה, שהועברה בצורה רחבה ונפלאה, נמצאים בקלאסיקון האחרון שיצא, וההמלצות העיקריות ייכתבו בקלאסיקון הבא, שיצא לקראת פסח.

I am a strong believer in luck and I find the harder I work the more I have of it... Benjamin Franklin

פורסם

1.היתה הרצאה.

2.גם אני לא יכולתי לצערי להגיע.

3.הובטח שתקציר יופיע באבטומוביל.

אז מה לכל הרוחות כל הבירבורים הנוספים בנושא???

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

שבת שלום לכולם לחברי המועדון ולאורחים בפורם

ראשית דבר למען הסר כל ספקות דברי נכתבים כחבר מועדון מהמניין ולא כחבר ועד המועדון.

לאחרונה מזה כחודש ימים אנו רואים בפורום כתבות "אליהום" על חברי ועד המועדון, ונושאי תפקידים אחרים במועדון.

אני חושב כי כל הכותבים והמשמיצים עברו את הגבולות ולא חוכמה היא "ללגלך" את העושים במלאכה בהתנדבות מלאה תוך השקעת זמן ומאמץ רב מצידם. נכון הם בחרו בכך מיוזמתם החופשית והציגו את מועמדותם לתפקידים השונים בעשיה במועדון. אנחנו כלל החברים בחרנו באותם אנשים כמייצגנו ונתנו להם את תמיכתנו המלאה לעשייתם, ואם אין ברצוננו שימשיכו בתפקידם אז כפי שנאמר כה רבות וכפי שנחום אמר זאת בכתבה שלפני ב- 30 למרץ 05 ניתן לשנות הדבר. מידיעה אישית לא רבים הם המציגים מועמדותם לתפקידים לתפקידים השונים.

בני ידידי, כל המתנצחים בך אישית הפעם כמו כל אלה שהתמצחו בשבועות האחרונים בועד המועדון ושליחיו ניתן לומר עליהם רק: "הכלבים נובחים והשיירה עוברת". כם העושים במלאכה למזלנו הינם אנשים בוגרים שמעבירים הלאה את הביקורת הלא בונה וממשיכים לעשות המון המון למען המועדון. ואתה בני כובע נוסף לך כמנהל הפורום דבר שמקשה מאד על הבאת דעות אישיות, כן המשך להביע את דעותך, בידך הסמכות (דבר שלא כולם משלימים איתו) ולא ניתן לרצות את כל העולם - ואכן אני תומך בך באם מחקתה כתבות שלעיתים גובלות בפגיעה אישית מכוונת ומתוך רצון לשפוך דמם של אחרים שכלל מוסדות המועדון על כל השלוחות שלו דנו בכך וקיבלו את ההחלטות המתאימות בכל רגע נתון.

ירון ידידי (אני בכל זאת מרשה לעצמי לקרוא לך כך) גם אתה נבחרתה לעשייה במועדון וגם אתה חשוף כמו כולנו לביקורות כל שהן אך בשני דברים לעניות דעתי אינך עומד בהם:

1. הינך כותב ואומר דברים ב"רוח הביקורת" שהינם מחוץ למנדט של ועדת הביקורת כמופיע בתקנון.

2. מקרה "נמרי קיפניס" מיצה עצמו כלליל ונתקבלו החלטות בועד המועדון - שלעניות דעתי בהיותך חלק ממקבלי ההחלטה (אומנם ללא זכות הצבעה) וגם אם היא נוגדת את דעותיך עליך לייצג את ועד המועדון כמקשה אחת ולא לפעול תחת עשויות המועדון.

לסיכום דברי לבני וכל העושים במלאכה תחזקנה ידיכם ואל תיפול רוחכם, באם הינכם מאמינים בעשייה טובה זו לטובת המועדון המשיכו להציג מועמדותכם כן, גם אותה ירון . ולכל שאר החברים בואו לתרום ולתת כתף להצלחת כל פעילויות המועדון.

מי שמציג מועמדות יכול להשפיע

מי שמצביע משפיע

בואו בבבקשה למלא את חובכם המוסרי כחברי המועדון והצביעו בבחירות הקרובות ב- 30 מרץ 05.

פורסם

לדעתי יש לשקול קיום של הרצאה נוספת באותו נושא לטובת החברים שלא יכלו להגיע .

אני מאמין שמר נמרי יענה בחיוב לרעיון.

פורסם

התלבטתי אם להצטרף לשירשור הלא-נעים הזה, אבל בתור חבר ותיק במועדון החמש (מיום היווסדו) אני לא יכול לשבת על הגדר. בוודאי לא כאשר פוגעים בעקרונות ובאנשים יקרים.

מספר נקודות למחשבה, לדעתי האישית:

• בני הספל מנהל את הפורום. לעניות דעתי, ולאחר ביקור בלא מעט פורומים אחרים (כולל תתי פורומים אחרים של Carsforum), בני עושה זאת בצורה מצוינת, שומר על הרמה התרבותית של הדיונים כאן, ובזכותו זהו אחד הפורומים האיכותיים ביותר ברשת בנושאי רכב. בני הוא גם פעיל בוועד מועדון החמש. בני יודע היטב לעשות את ההבחנה בין שני התפקידים, אבל לצערי יש רבים אחרים שלא מסוגלים לעשות את ההבחנה הפשוטה הזו. לבני יש גם זכות להביע את דעתו האישית בנושאים הקרובים לליבנו, וצריך לכבד זאת. במקום קצת הערכה ופירגון, הוא חוטף כאן מקלחות קרות חדשות לבקרים. בושה.
  • הפורום הזה אינו שייך למועדון החמש. העובדה שבני מנהל אותו במקביל לתפקידו בוועד המועדון אינה משנה את העובדה הזו. לכן, הפורום הזה הוא לא כלי רשמי לפרסום והפצת מידע לחברי המועדון. לצורך כך יש את הקלאסיקון ואת האבטומוביל. מה לעשות - בשביל לקבל אותם, צריך להיות חבר מועדון. הדפסה והפצה עולות כסף. מי שחפץ בכך, יכול גם לקנות את האבטומוביל בכספו. נכון שמועדון החמש משתמש בפורום מפעם-לפעם להעברת אינפורמציה לציבור ע"פ שיקוליו. אבל הזכות הזו שמורה גם לכל קבוצה אחרת שעוסקת בנושא, לדוגמא אנשי החיפושיות, פרינץ, סובארו וכו'.
  • אילו שאינם חברי מועדון החמש אינם "מוקצים מחמת מיאוס", כפי שצביקה (איש הקרבורטורים) טוען שהבין. אבל, הם לא חברי מועדון, ולכן לא זכאים לזכויות שמגיעות לחברי מועדון שמשלמים את מיסיהם ומממנים את הפעילות השוטפת. כדי "לקרב את הלבבות" נפתחה ההרצאה אתמול (יום ה') לציבור הרחב. במקום לומר תודה ולהעריך זאת, יש כאלו שעוד באים בטענות. מישהו יצטרך לשבת ולערוך את החומר, להקליד אותו ולפרסם אותו. לי נראה מאד הגיוני שאותו אדם ישקיע את המלאכה עבור אלו שגם מעריכים את העבודה שלו, וגם את המאמץ שהמועדון משקיע בארגון אירועים כאלו. ההערכה הזו ניתנת בצורה מאד פשוטה - משלמים דמי-חבר ונוטלים חלק (לפחות פאסיבי) במאמץ.
  • מאד נוח לחלק מחברי הפורום להיות מ"חוץ למגרש". יש חבורה שמשקיעה, יש בנוסף עוד חבורה שמשלמת, ואם אפשר להנות מהצד אז למה לא ? אז מה לעשות - זה לא עובד כך. המועדון פועל כרגע באילוצים תקציביים כבדים מאד. ללא מימון אין הרצאות, אין עלונים, אין עיתונים ואין אירועים. אני מוכן לעזור באופן אישי לכל העולם ואשתו, גם לחובבי אספנות שאינם חברי מועדון, אבל ישנן זכויות מסוימות שמגיעות לי בזכות חברותי במועדון, ואיני רוצה שיזכה בהם מישהו שלא מוכן לתרום למאמץ. אני לא נוצרי טוב, מה לעשות.
  • לאותם חברי מועדון שכתבו כאן שלא יכלו להגיע והיו רוצים לקרוא את החומר בפורום - על מה הטענה? הרי תקבלו אותו בעוד זמן קצר בקלאסיקון. הייתי מצפה שדווקא אתם תבינו את החשיבות שביצירת בידול וזכויות יתר לחברי המועדון. אחרת, באמת שאין צורך בו. נקבל הכל בחינם, איזה כיף, אבל יום אחד העסק יסגר כשהפראייר האחרון יפסיק לשלם דמי-חבר.

לסיום, מצורף קובץ שמכיל סיפור קטן ומאלף. אני סבור שלמוסר ההשכל שלו יש קשר ברור לדיון הזה.

(כל הנ"ל נכתב כמובן על דעתי האישית - איני נושא בתפקיד רשמי כל-שהוא בוועד המועדון).

בברכת שבת שלום,

קובי

הסבר פשוט .doc

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
התלבטתי אם להצטרף לשירשור הלא-נעים הזה, אבל בתור חבר ותיק במועדון החמש (מיום היווסדו) אני מוכן לעזור באופן אישי לכל העולם ואשתו,

בברכת שבת שלום,

קובי

הדברים שכתבת - כרגיל, מדוייקים נכונים ושקולים.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

היות וכל בעלי התפקיד במועדון מצאו לנכון להעיר את הערותיהם אזי אני אתן את תגובתי גם כן תחת אור הזרקורים -

ראשית, מעולם לא אמרתי שמר בני הספל אינו מנהל את הפורום הנ"ל הצורה ראויה (כמו שמעולם לא פגעתי בשמו הטוב, כמו שאני מסכים כי מאז ומעולם היה אחד הגורמים החשובים בתחיית תחום האספנות) - אבל אני הערתי מספר פעמים על פעולות מסויימות (כמו בהגנה "על שמם הטוב" של מספר גורמים כמו נמרי וקיפניס - ומר קדמיאל אני אשמח אם תסביר לי על איזה "שם טוב" אתה מדבר) חוזרת ונשנית, אשר לא נראתה לי באופן אישי (מוזר העניין שאסור להעביר ביקורת על נושאי תפקיד - אפילו אם הם מתנדבים - והרי גם אני נושא בתפקיד בהתנדבות). מעבר לכך מעולם לא תקפתי את בני צורה אישית (אפילו שלעיתים ביקורתי הוסתה לכיוון זה).

בנוסף - וועד המועדון התחמק (לפחות פעמים תוך התפתלות מוזרה) מעשיית צדק במקרה שמפורסם - כך שאני חושב שכיום הוועד אינו יכול בשום מקרה להתגאות בתיפקודו במקרה זה (מה לעשות אני הייתי שם, וראיתי את חוסר יכולתם לפעול). אני חושב שחטאתם למטרות העמותה - ואת זאת גם הסברתי לכם.

לעניין החלפת הוועד - הרי כולם מתממים כאן - כבר בבחירות האחרונות כאשר היתה האופציה להחלפת, לפחות חלק מן הוועד - בלחץ שהופעל (אולי כדוגמא ללחץ שהופעל במקרה נמרי-קיפניס) על המחליטים הועלה מספר חברי הוועד הנבחר מ-5 ל-7 . כאשר יש רק 8 מתמודדים - אין הרבה בחירה אם 7 מתוכם ייכנסו לוועד.

למר מנחם ניר - על תקנון העמותה אינך יכול/צריך לספר לי כי אני הייתי בין כ ו ת ב י ו ומנסחיו !!!!!

ואם תעיין בו מספיק אתה תבין כי אינך יכול לנתק סעיף אחד ממשנהו - לוועדת הביקורת יש סמכות על פעולותיו האדמיניסטרטיביות של וועד המועדון (למרות שאתה מתנגד לכך) בסעיף אחר.

ולסיום - מקרה נמרי-קיפניס הינו מקרה מייצג לפגיעה קשה בתחביב האספנות שכולנו נימנים עליו - לדעתי אסור לשכוח אותו לעולם, כדי שלא נגיע שוב למצב הנ"ל !!!!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון כתב:

(מוזר העניין שאסור להעביר ביקורת על נושאי תפקיד - אפילו אם הם מתנדבים - והרי גם אני נושא בתפקיד בהתנדבות).

קראת את ההערה של אושרי הפוגעת בי, כנושא תפקיד?

אתה עוד יכול לקרוא אותה.

היא כאן ולא נמחקה.

אז אסור? באופן גורף?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...