Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך ידעת באיזה מלון הייתי?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

עקבתי אחריך.

סתאאם. זיהיתי את האוטובוס. לפני שבועיים עמד בדיוק באותו מקום, ולא נראה לי שהוא בשימוש.

athina.jpg

:turn-l:
פורסם
ברוב אירופה מאזדה נחשבת דיי אנדר-דוג - ובעולם היא נחשבת יצרן רכב יחסית קטן, ישראל יחסית לגודל נחשבת שוק גדול שלה(במיוחד בתקופת הפריחה של אמצע שנות ה2000).

עזוב "אנדר דוג". למכור שתי מכוניות בלבד בשמונה חודשים זה אומר שמאזדה נטשה במכוון את השוק היווני. כנראה באופן מסורתי היא נוחלת שם כישלון שיווקי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
כמה נתונים על השוק היווני, צירפתי בתמונה עם עשרת המקומות הראשונים. טויוטה ופולקסווגן בראש. מה שמדהים, לא רואים כאן בכלל מאזדה. ולפי הנתונים החברה מכרה השנה רק שתי מכוניות (זה פחות ממזראטי!), למה? [ATTACH]509244[/ATTACH]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

נתונים שונים למדי מרוב אירופה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
ברוב אירופה מאזדה נחשבת דיי אנדר-דוג - ובעולם היא נחשבת יצרן רכב יחסית קטן, ישראל יחסית לגודל נחשבת שוק גדול שלה(במיוחד בתקופת הפריחה של אמצע שנות ה2000).

עזוב "אנדר דוג". למכור שתי מכוניות בלבד בשמונה חודשים זה אומר שמאזדה נטשה במכוון את השוק היווני. כנראה באופן מסורתי היא נוחלת שם כישלון שיווקי.

פורסם

גם אני הייתי בכרתים אך בניגוד אליך אני חושב שהכבישים שם ברמה די טובה (כניראה זה תלוי באיזה איזור של האי נמצאים) ,סימונים על הכביש זה לא חובה אצלם והרבה פעמים מצאתי את עצמי מחפש את סימוני הכביש למרות שהכביש עצמו היה במצב טוב.

לגבי הנהיגה שלהם,גם אני רוכב על דו"ג ביומיום וגם לי תרבות הנהיגה שלהם הייתה נראית סכנת נפשות.

שכרתי טויוטה יאריס 2018 שהייתה מעט חלשה בעליות אבל זה היה סביר (נסענו זוג) .

לסיום אציין את הנהיגה לאורך החוף ,נוף מדהים שבאמת לא נמאס לראות תוך כדי נהיגה.

פורסם

אחרי 3 ימים השארתי את המכונית בחניון המלון, המפתחות מתחת למרבד של הנהג, ולא שמעתי יותר מחברת ההשכרה.

לפני ארבע שנים בערך התארחתי ברודוס בבית הארחה קטן.

לבעלת הבית הייתה חברת השכרה קטנה. אולי משהו כמו 7-8 מכוניות. המכוניות חנו במגרש ליד.

היו שם כמה פיאט גרנדה פונטו מהמודילים המקדמים (2006-7), כמה פיאט סייצנטו משנות ה 90, פולו ומיקרה יחסית חדשות.

רוצה לקחת אוטו - חותם על איזה דף נייר ולוקח. אף אחד לא בודק את האוטו במסירה ובהחזרה, אף אחד לא רושם כמה דלק יש ומה הקילומטרז'.

לקחתי את הפונטו 2007. שקע מצית לא עובד.

טוב נו, קח מיקרה 2014. יום למחרת סידרו את שקע המצית והחזירו לי את הפונטו.

את החלפת המכוניות אף אחד לא רושם בשום מקום.

זה אולי לא הליך תקין ולא מודרני אבל זה משחרר מהלחץ, זה קליל וזה כייף. גם אם האוטו שאתה מקבל לא הכי חדש.

פורסם

הבחור שהסביר לי את העסק היה איזה עולה מהודו שהשתקע ברודוס ועסק בהשכרת רכב.

מה שהבנתי הוא שמדובר באי קטן, וכל אנשי הצוות של חברות ההשכרה מכירים את כל המכוניות, אז אם הם רואים משהו חשוד הם מתקשרים לקולגה מהחברה הרלוונטית ומדווחים לו. כנראה שגם החברות ביחסים טובים, אני שכרתי מחברה מסויימת (מי זוכר איזה) וקיבלתי מפתחות על מחזיק של המתחרה. כנראה שיש שם איזה גיבוי הדדי.

גניבות רכב לא קיימות שם, מכסימום איזה ילד שלוקח מכונית לסיבוב. ממילא אי אפשר להוציא את הרכב מהאי (על מעבורת) בלי רשיונות, והרשיונות נשארים בחברת ההשכרה, השוכר מקבל רק את החוזה.

מסירת הרכב והחזרתו מתבצעים ללא מגע יד אדם - מודיעים לך שמכונית פונטו כחולה תמתין לך ב-7 בבוקר בחנית המלון, המפתחות מתחת למושב הנהג. אלה לוקח את הפונטו ונוסע כאוות נפשך, ומחזיר אותו בדיוק באותה צורה.

הנהיגה ברודוס זכורה לי כקצת יותר רגועה מזו של כרתים, אולי כיון שהאי יותר קטן וכמעט אין כבישים כפולים (ה-National road באזור הרקליון זכור לי כמופרע במיוחד, וזה היה ב-2001), וגם כיון שכמעט אין כבישי הרים, האזור ההררי במרכז האי אינו מיושב וחוץ מכביש הטבעת על החוף יש כבישים פנימיים רק בחלק הצפוני של האי, בעיקר לרוחב מדרום לעיר רודוס, ולעוד כמה אתרי תיירות. ב-2007 חלק גדול מהדרכים שהיו מסומנות במפות ככבישים היו דרכי קק"ל, כנראה כבישים מימי מלחה"ע השניה שנזנחו והתפוררו עם השנים. אבל, כפי שכבר הזכרתי מספר פעמים בפורום, הישראלים מרגישים שהם במילואים ונהנים מהדרכים האלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עקבתי אחריך.

סתאאם. זיהיתי את האוטובוס. לפני שבועיים עמד בדיוק באותו מקום, ולא נראה לי שהוא בשימוש.

[ATTACH=CONFIG]509245[/ATTACH]

הקדמת אותי.

היינו במלון הזה בתחילת יולי והיה באותו מצב.

וכן, יש באי המון מכוניות ישנות שכבר הספקתי לשכוח.

מכוניות שנוסעות מצויין אבל נראות גרוע (מכוניות ללא צבע...).

כשהגענו לאי, נציג חברת הנסיעות המליץ לא לנהוג כאן ולהשתמש בתחבורה הציבורית. כך עשינו.

הכבישים די צרים ומסוכנים (בעיקר בלילה) והמקומיים לא ממש מקפידים על חוקי התנועה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

נהגתי 5 ימים, כמה מאות ק"מ, ונהנתי מכל רגע. הנהיגה הרבה יותר נעימה ורגועה מאשר בכבישי ארץ הקודש. בטיסה הביתה חשבתי על זה שבמשך 5 ימים אף אחד לא חתך אותי, הפר את זכות הקדימה שלי או עשה משהו שסיכן (או סתם עצבן) אותי. אפילו לא שמתי לב איפה ממוקם כפתור הצופר בקליאו ששכרתי, כי לא נזקקתי לו.

:turn-l:
פורסם

חזרתי לפני חודשיים מטיול ברודוס הייתי באיזור פאליראקי, היה לי הזוי לנסוע עם נהגי מוניות כולם בשוליים, כבישים שבורים, חותכים פסים לבנים כאילו לא קיים, נוהגים על 180 בשמחה כדי לעשות לך "נחמד" שהגעת מהר ועוד בטח איזה 5 יורו טיפ, רוב המכוניות ישנות ושמורות במצב טוב יותר מכאן ללא ספק.

Opel Adam S 2017

פורסם

כמו שציינו קודמיי, ממש מוזר כיצד מתנהלת השכרת הרכב בכרתים - דווקא נהדר, לא מלחיצים ולא מדקדקים, כחלק מתפיסת שירות - או שזה במסגרת המוטו של המלון, רק "לפנק, לפנק, לפנק"? במקרה שלי, זה היה נציג חביב ביותר שיושב במלון דרך קבע. כאמור, הייתי יומיים עם יונדאי i20 חדשה נקייה ושמורה ואין שום הגבלת ק"מ, גם לא ביקש רישיון נהיגה בינלאומי (שבכל מקרה לא טרחתי להוציא). בסיום, לא היה אכפת לו שעת ההחזרה, ואפילו לא בדק אם יש שריטות או בעיה כלשהי. באתי להחזיר המפתחות, והמכונית פשוט כבר לא הייתה שם - הוא אסף אותה בעצמו בשעה שסיכמנו, עם מפתח חלופי. בכל מקרה, ציין בפניי מבעוד מועד שתמיד אוכל להחזיר המפתחות בלובי של המלון.

פורסם

היינו לפני חודש בנאקסוס, אי שנראה שרוב התיירות אליו היא מקומית יוונית או אירופאים שבאים במעבורת עם הרכב שלהם.

כמו שאמרו, מלא ספורטיביות עממיות וגם כמה חדשות יותר שלא נראו מקומיות. הכבישים על האי הזה דווקא היו סבבה והנהיגה הנראית הייתה כיפית למדי.

שכרנו רכב מהרץ כי פחדתי לשכור מהמקומיות, נורא רציתי לקחת משהו עם גג פתוח אבל זה היה או מאוד יקר מהגדולות או מאחת מהקטנות שנראות.... מדאיגות. קיבלנו סיאט מי דנדשה עם גיר רובוטי מאתגר, אבל אני לא מתלונן, את הדרך למעלה אל ההר היא עשתה והמזגן עבד.

• תוכן חדש...