Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תקרא שוב את הודעת הפתיחה, כשהמצמדים מתחממים יתר על המידה התיבה בדרך כלל מתחילה לחבוט ולרעוד , וההודעה הזו לא תופיע ישר אלא במצב שמוגדר על

ידי היצרן כקיצוני או מעבר למותר.

בגיר ידני אתה יכול לשרוף קלאצ'ים בדיוק באותה הדרך שאתה יכול לשרוף אותם בגיר רובוטי, פשוט תזחל עם קלאץ' חצי מורם כל הדרך בלי להשתמש בגז והקלאץ' יתבלה בהתאם.

בסרטון שהבאתי אתה יכול לראות כמה פעמים המדריך חוזר על זה שגיר רובוטי מבוסס על גיר ידני.

בכל מקרה , לא שזה תקין אבל זו בסה"כ אזהרה ולא השבתה בסגנון מוח גיר או מצמדים שלא מעבירים הילוכים.

קראתי את הודעת הפתיחה ולפי הניסוח שלו זה קרה out of the blue ללא סימנים מקדימים עד שזה היה מאוחר מדי. אתם בעצם אומרים שהוא נוסע חודשים עם רעידות ופיבדקים לא נעימים שמגיעים מכיוון הרכב ומבחינתו זו היתה התנהגות תקנית וסבירה של הגיר? יכול להיות אני לא יודע, יהיה נחמד לשמוע מפותח השרשור האם הוא באמת התנהל לא נכון עם הגיר הזה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא, לא זה התכוונתי. התכוונתי לזה שתוך כדי זחילה בפקק (מניח שאחד ארוך יחסית במהירות אפסית ) התחילו לאט לאט חבטות ורעידות בהעברת ההילוכים, עד שהמצמדים הגיעו לטמפרטורה שגרמה למחשב להקפיץ את ההתרעה.

בנסיעה מנהלתית ההתרעה הזו לא תקפוץ כי הזחילה היא רק בתחילת נסיעה ולא סביר שהמצמדים יתחממו אחרי כמה שניות של זחילה.

פורסם

לא ידוע מה הטולרנס טרם האזהרה.

יכול מאוד להיות שמדובר באזהרה שבאה הרבה לפני "הקפיצות".

גם האזהרה הזו היא משהו חדש שלא מוכר לי מואגיות.

פורסם
העניין כשקונים רכב אוטומט אנשים לא רוצים ללמוד, הם רוצים לשים על D וזהו.

כשאספתי את האיוניק שלי על המראה המרכזית היה תלוי שלט שמציג מספר דגשים בנוגע להתנהגות של ה DCT.

למיטב זכרוני הדגשים התייחסו לרעשי מתכת חריגים שלא קיימים בגיר אוטומטי רגיל ולפיכך זה תקין ; שההאצה והבלימה אינן חלקות כמו בגיר אוטומטי רגיל (גם כן תקין) ולדגש החשוב ביותר הוא שאם נמצאים בעליה מתמשכת, לא לתת לרכב לעמוד מבלי להחזיק את דוושת הבלם ושאם מופיעות הודעות על התחממות הגיר, לעצור בצד מיד, לשלב לניוטרל/בארקינג ולתת לעסק להתקרר.

כאן צריך להתחיל ולהסתיים תהליך הלמידה של הנהג את הגיר. אם בכל זאת הוא כושל (כפי שכנראה קרה לפותח השרשור), הבעיה היא כמובן בגיר ולא בנהג.

פורסם

^ קרה לי בפלואנס עוד ב2014 בעליות של כביש 1 , אחרי כמה דקות בפקק ממש איטי בעלייה , הופיעה התרעה במסך של הרכב.

כשאספתי את האיוניק שלי על המראה המרכזית היה תלוי שלט שמציג מספר דגשים בנוגע להתנהגות של ה DCT.

למיטב זכרוני הדגשים התייחסו לרעשי מתכת חריגים שלא קיימים בגיר אוטומטי רגיל ולפיכך זה תקין ; שההאצה והבלימה אינן חלקות כמו בגיר אוטומטי רגיל (גם כן תקין) ולדגש החשוב ביותר הוא שאם נמצאים בעליה מתמשכת, לא לתת לרכב לעמוד מבלי להחזיק את דוושת הבלם ושאם מופיעות הודעות על התחממות הגיר, לעצור בצד מיד, לשלב לניוטרל/בארקינג ולתת לעסק להתקרר.

כאן צריך להתחיל ולהסתיים תהליך הלמידה של הנהג את הגיר. אם בכל זאת הוא כושל (כפי שכנראה קרה לפותח השרשור), הבעיה היא כמובן בגיר ולא בנהג.

השלט הזה צריך להגיע בכל אוטו שמצויד בגיר רובוטי וחבל שעוד יבואנים לא עושים את זה.

לא חושב שהגיר כשל במקרה הזה, אחרת הרכב לא היה נוסע אחר כך. בלאי מוגבר למצמדים כנראה שכן.

פורסם

המכלולים זהים בין קיה ליונדאי (במרבית המקרים), אז לא מפתיע שכל אחת מהיצרניות צצה עם אזהרות דומות.

אני טרם נתקלתי במצב של הודעות התחממות של הגיר, אך בהינתן עליה מספיק תלולה, לא משנה כמה חזק אלחץ על הבלם - הרכב פשוט יטלטל את עצמו בעדינות (כאילו הוא בכח מנסה להתנגד לעצירה). די משוכנע שזה פאק עם האקזמפלר שלי אך מהיכרות מקדימה עם מורשה יונדאי בנוגע לבעיית השתנקויות רנדומליות של הרכב כשמנוע הבנזין פועל, כל עוד הרכב לא מגיע אליהם על גרר או לכל הפחות עם נורת Check Engine, אין הרבה מה לעשות ו/או עם מי לדבר.

לשמחתי אני עוד לא שם, אך מצד שני גם מרשה לעצמי לא להתפרע ולהסתובב עם הרכב במחוזות זרים יתר על המידה והוא משמש אותי לבינתיים בעיקר לצרכי עבודה בית, שזה סדר גודל של 20~ ק"מ לכיוון.

פורסם (נערך)
השלט הזה צריך להגיע בכל אוטו שמצויד בגיר רובוטי וחבל שעוד יבואנים לא עושים את זה.

אכן, מה גם שהעניין הזה מפורט בקצת יותר הרחבה בספר הרכב (שמעטים האנשים שבכלל משקיעים זמן בקריאתו).

למדו מקיה, ספורטאג' רובטית מתחממות בעליות עם אזהרה בלוח שעונים

המכלולים זהים בין קיה ליונדאי (במרבית המקרים), אז לא מפתיע שכל אחת מהיצרניות צצה עם אזהרות דומות.

אני טרם נתקלתי במצב של הודעות התחממות של הגיר, אך בהינתן עליה מספיק תלולה, לא משנה כמה חזק אלחץ על הבלם - הרכב פשוט יטלטל את עצמו בעדינות (כאילו הוא בכח מנסה להתנגד לעצירה או שסתם סובל מפארקינ(ג)סון - סטגדש ; אלו שסובלים ממחלת ים או רגישות יתר לתנודות כנראה שיהיו עוד יותר רגישים ממני). מה גם שאני די משוכנע שמדובר בפאק עם האקזמפלר שלי אך מהיכרות מקדימה עם מורשה יונדאי בנוגע לבעיית השתנקויות רנדומליות של הרכב כשמנוע הבנזין פועל, כל עוד הרכב לא מגיע אליהם על גרר או לכל הפחות עם נורת Check Engine, אין הרבה מה לעשות ו/או עם מי לדבר.

לשמחתי אני עוד לא שם, אך מצד שני גם מרשה לעצמי לא להתפרע ולהסתובב עם הרכב במחוזות זרים יתר על המידה והוא משמש אותי בעיקר לצרכי עבודה בית, שזה סדר גודל של 20~ ק"מ לכיוון. זה נכון שישנן איוניקים בכמויות מסחריות על כבישי ישראל, אך מהנסיון שלי - לסמוך על הרכב לנסיעות ארוכות או להמליץ עליו למישהו אחר, זה לבינתיים בלתי אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

זה כל כך הזוי שברשותך רכב חדש ואתה מרגיש את הצורך להגביל את טווח הנסיעה שלך לרדיוס של 20 ק"מ. ניחא היה מדובר ברכב ענתיקה , אז הייתי מבין למה הייתה נמנע מנסיעות ארוכות...

פורסם (נערך)

הזוי, מתסכל - you name it.. זה המצב, אה וגם המזגן לפעמים מחליט שפשוט לא בא לו להוציא אויר קר, עד שמשחקים קצת עם החוגות ו/או פשוט מכבים ומדליקים את ה A/C.

אין מה לעשות כי, אין תקלות - לא בלוח המחוונים ולא כשהרכב נבדק עם סורק תקלות, כך שידי המוסך כבולות (ואולי טוב שכך, כי לא מתאים לי שיתחילו לפרק לי את כל הרכב בכדי שבסוף יגיעו למסקנה של "וואלה גבר.. עזובת'נו באמש'ך"). מאמין שבחורף הקרוב אזרוק אותו לטובת רכב אחר ; איזה? כנראה שחזרה לרכב שלפחות עזב את שלב הבטא בתהליך הייצור. אני מרגיש שאני נוהג באלפא או לכל היותר מוצר שהוא בשלב הבטא.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אלפא,

בכל יונדאי איוניק במהלך ה5,000 הראשונים לקוחות חוו השתנקות שנעלמה .

אצל 8 מהם - נגמר בממיר קטליטי ששבק חיים ממש לפני טיפול 15 .

אצל השאר נעלם כלא היה .

מתוך 80 יונדאי איוניקים.

מה שכן, יצא לי כבר להתקל במספר מסרקי הגה תקולים , מהסדרה החדשה של 8 ספרות.

וקטע מעניין - אלו עם המסרק גם חוו החלפת מדחס מזגן.

פורסם

כעת אני נושק לקו ה 8,000 ק"מ - נחזיק אצבעות. מתכנן להכניס את הרכב לטיפול ראשון ב 10,000 במקום 15,000, בעיקר בגלל שעיקר הנסועה היא עירונית ; נראה.

פורסם
חבר׳ה, אתם יורים על השליח, אני לא בא להגיד אם זה טוב או לא, לגיטימי או לא, לא מסנגר על הטכנולוגיה. למי שחי בפקקים ובתנועה עירונית כבדה יש בעיה, או שתסגלו דרך התמודדות איתה, או שתמכרו את הרכב, או שתזרקו לפח.

למזלי אני נוסע רוב הזמן בכבישים בין עירוניים פתוחים, הרכב שלי לא מכיר מה זה פקק. פעם בכמה חודשים אני מגיח לאזור המרכז וכמובן נתקע בפקקים, אז כשאפשר אני מייד זז ימינה, מעביר לידני וזוחל עם המשאיות. הכלל הוא פשוט: רגל או על הגז או על הבלם. או שנעים במהירות קבועה בהילוך ראשון, או שעומדים במקום. העיקר להיות מינימום זמן באזור הדימדומים של חצי קלאץ׳.

אתה אמיתי?

רכב פרטי זה מוצר צריכה ולא מוצר מקצועי.

לצפות מהצרכנים לדעת את אופי הגיר ודרך השימוש במיטבית בו לא רלוונטית בכלל לשוק הזה. אתה באמת מאמין שמצופה מהאמאהות שלנו והדודות, המורה לאומנות בבצפר וגם מהאיש שנוהג כבר משנות ה60 להיכנס בכל החלפת רכב לקרביים של התחום ולעשות מחקר מקיף לגבי סוגי הגירים הקיימים, אופי פעולה של כל גיר, אופי נהיגה נכון וכו'? בחייאת, אם רק היית מבין כמה מתוך האכלוסייה שמחזיקה כזה גיר אפילו לא יודעת להשתמש במחשב, או בכלל מודעת לזה שהמציאו גיר מסוג חדש...

אם יצרן מוציא מוצר צריכה שמצריך גישה ייחודית ומעט שונה - הוא צריך לציין זאת במפורש ולתדרך, קהל הצרכנים שלו לא צריך לנחש זאת.

מה הצעד הבא? לצפות מהצרכנים לבצע דייטלינג בעצמם על בסיס שבועי כדי שצבע לא יתקלף אחרי שנה כי המציאו "צבע מדור חדש" ולא אמרו להם כלום על זה?

כל הנסיון להציג את הצרכנים כטיפשים מכיוון ש"לא למדו לנהוג נכון בגיר" הינו מגוחך מיסודו.

פורסם

.

הגבתי לתגובה של מקס.

פורסם

רגע רגע - האיוניק לא אמור להיות במצב חשמלי בפקק/עמידה? למה בכלל הגיר הרובוטי שלו פועל במצבים כאלה?

• תוכן חדש...