Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מעניין אותי. כל הדיסיפלינה פסולה בעיני באופן מהותי.

אתה מאד צודק ולצערי הם הולכים לאכוף את משנתם על כולם

קובי

:-)

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
או שכמו שכבר נאמר כאן, כל אינדוקטרינציה היא פסולה.

אבל, בראי המדינה המודרנית, לא כל צורות האינדוקטרינציה נוצרו שוות. כל מדינה, ליברלית ככל שתהיה, מנחילה לצעיריה את הנרטיב שלה, ללא הצגת נרטיבים אלטרנטיביים.

כל עוד אנחנו לא מוכנים להוקיע גם את זה בתור אינדוקטרינציה, אנחנו לא יכולים לבוא בטענות שבמדינה יהודית מלמדים יהדות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הטיעונים שלך חזקים, אני חייב להודות :-P

אישית, אין לי בעיה שהילד שלי ילמד על הנכבה במקביל ללימודים על יום העצמאות.

אני מניח שהוא מספיק אינטליגנטי כדי לבחור בנרטיב שמשרת אותו כיהודי, ועם זאת להכיר בסבל של הצד השני.

אבל כאן אנחנו כבר נכנסים להארדקור של הפוליטיקה, וזה לא המקום...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

אני לא מדבר על נכבה ושום דבר כזה. אני מדבר באופן כללי על שימוש במערכת החינוך לשם הנחלת "מורשת" לאומית, ורעיונות של פטריוטיזם.

אם אתה טוען שזה משהו שמערכת החינוך אמנם צריכה להנחיל - אז אין לך דרך להתנגד להכנסת הדת היהודית לחינוך, כי במדינה יהודית, הדת היהודית היא חלק מאותה מורשת.

אבל אם אתה טוען (כמוני) שלא צריך - אז, ורק אז, אתה יכול להתנגד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

חן - הדת היהודית היא חלק מהמורשת שעליה אנחנו מתחנכים.

אחד הדברים שמאפיינים את היהודי הוא שגם אם הוא עצמו מתכחש למורשתו הרי ששכנו תמיד יזכיר אותה. אבא שלי גדל במשפחה חילונית ברלין, וגילה את יהדותו בגיל 10 כאשר איזה נאצי קטן קרא לו "יהודי מלוכלך".

העניין הוא שיש דרכים שונות להציג את הדברים. יכול להתיחס למורשת כאל היסטוריה (עם כל המגבלות של תיעוד היסטורי, לא זה המקום להתדיין על כך), כאגדות, כבסיס לדרכי חשיבה (אני זוכר לטובה את המורה הדתי לתלמוד בכתה ט' או י' שעורר בכתה דיונים סוערים בשיעורים, בכלל בלי "לדחוף" את הפן הדתי של דיונים הלכתיים) או בדרכים אחרות. כאפיקורס מוחלט אין לי בעיה שמלמדים, נניח, את סיפור בריאת העולם כפי שמסופר ב"בראשית". יש לי בעיה אם מציגים אותו כאמת צרופה, לא כמסורת שאינה מתחרה במה שמלמדים אותנו מדעי הטבע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

חן, אתה מציג "מורשת והיסטוריה" ו-"הדת היהודית" כפריטים שווי ערך לצורך טיעון לוגי, אבל אני חושב שאתה טועה בעניין הזה - המציאות הפשוטה מוכיחה זאת.

מכיוון שאנו לא חיים בעולם אוטופי מקרים כדוגמתו של ספריאל קרו, קורים ויקרו בעתיד בין אם אני, כפרט, מעיד על עצמי כ"יהודי" או לא. לכן עקב אינטרס שימור עצמי (לכל הפחות) עדיף מאוד לכל הפרטים בקבוצה ללמוד על ההיסטוריה של הקבוצה ואיך למנוע התנכלויות או להפחית את ההשפעה שלהן.

אני בטוח שאם משטרים בעולם ללא יוצא מן הכלל היו מחבקים יהודים באשר הם ומגנים עליהם בחירוף נפש, לא היינו רואים תמיכה כל כך גדולה ברעיון הציוני לפני 100 שנה.

נקודת הפיצול מגיעה כאן. הפריט הראשון שומר על הקבוצה מאלימות חיצונית ומאגד אותה באופן כזה או אחר כדי להגיע להישגים רבים. הפריט הזה משויך ישירות לתוית שיש לכל חברי הקבוצה בעיני שאר הקבוצות בעולם (יהודי) ללא קשר לחייהם האישיים.

הפריט השני עובר לרמת הפרט ופועל עם/נגד אידאולוגיות שונות והכוונה לדרך חיים ואמת ספציפיות.

כפיית יתר של הפריט השני גורמת ותגרום לחברי הקבוצה לחפש "בית" במקומות אחרים. היום יש לא מעט מקומות שאפשר לחיות בשקט ובשלום, לצערי ההיסטוריה מראה שלא כדאי לקחת את זה כמובן מאליו. יכול להיות סבבה עוד 200 שנה, יכול להשתנות.

נ.ב. אותנו לימדו בבית הספר את הכל בעיקר כהיסטוריה כללית והיסטוריה של עם ישראל, מצד שני בלי אינדוקטרינציה ממשית לצד הפטריוטי. פשוט גדלנו על אהבת הבית ושאר האנשים שחיים איתנו פה.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
חן - הדת היהודית היא חלק מהמורשת שעליה אנחנו מתחנכים.

אחלה. אני טוען שלא חייבים את המורשת הזו מלכתחילה.

העניין הוא שיש דרכים שונות להציג את הדברים. יכול להתיחס למורשת כאל היסטוריה (עם כל המגבלות של תיעוד היסטורי, לא זה המקום להתדיין על כך), כאגדות, כבסיס לדרכי חשיבה (אני זוכר לטובה את המורה הדתי לתלמוד בכתה ט' או י' שעורר בכתה דיונים סוערים בשיעורים, בכלל בלי "לדחוף" את הפן הדתי של דיונים הלכתיים) או בדרכים אחרות.

לגמרי.

אני לומד בבר אילן, ומעבירים כאן מספר רב של קורסים ביהדות. אבל הם מועברים מנקודת מבט מדעית. דווקא לסטודנטים הדתיים לרוב קשה להשתתף בהם.

פורסם
אבל, בראי המדינה המודרנית, לא כל צורות האינדוקטרינציה נוצרו שוות. כל מדינה, ליברלית ככל שתהיה, מנחילה לצעיריה את הנרטיב שלה, ללא הצגת נרטיבים אלטרנטיביים.

לא בראי המדינה המודרנית, בכל חברה אנושית מאז ומעולם. חברה לא קיימת ללא היררכיה של נרטיבים, ועידכונם המתמיד.

אינדוקטרינציה היא הזרקה בכוח של נרטיב זר למציאות, מתוך רצון לקדם אידיאולוגיה, ובמקרה של לימודי מיגדר, אידיאולוגיה מהפכנית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אחד הדברים שמאפיינים את היהודי הוא שגם אם הוא עצמו מתכחש למורשתו הרי ששכנו תמיד יזכיר אותה. אבא שלי גדל במשפחה חילונית ברלין, וגילה את יהדותו בגיל 10 כאשר איזה נאצי קטן קרא לו "יהודי מלוכלך".

זה טעון שחוזר על עצמו המון בויכוחים. מצד שני בארה״ב יש המון זוגות שהם חצי חצי. כלומר יכול להיות שבעוד דור או שניים או שלושה לא יהיו אנשים שמגדירים עצמם כיהודים בארה״ב. והנקודה היא, שאתה מכיר את הסיפור של המשפחה שלך, אבל אתה לא מכיר כל סיפור של כל יהודי שבחר לעזוב את הדת, ואיפה הצאצאים שלו היום ומה מצבם.

מכיוון שאנו לא חיים בעולם אוטופי מקרים כדוגמתו של ספריאל קרו, קורים ויקרו בעתיד בין אם אני, כפרט, מעיד על עצמי כ"יהודי" או לא.

ה״אירוניה״ כאן היא שההנחה הנפוצה הזו היא תוצרה המובהק ביותר של האינדוקטרינציה במערכת החינוך. כל ההיסטוריה היהודית מנותחת דרך נקודת המבט של השואה. כל ניסיון להצביע על התבוללות כפתרון אפשרי מתרסק בקיר שהנה, גם בגרמניה הם ניסו להתבולל ולא הצליחו. אבל, כמו שכתבתי לספריאל, זה מה שאנחנו מכירים. מה שאנחנו לא מכירים זה את כל מי שלא מגדיר עצמו כיהודי היום, ואי שם בין אבות אבותיו נמצאים גם יהודים.

לא היינו רואים תמיכה כל כך גדולה ברעיון הציוני לפני 100 שנה.

לא הייתה תמיכה כל כך גדולה ברעיון הציוני לפני 100 שנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חן - צריך למצוא את השרשור שבו היה דיון על הצורך של אנשים בשייכות. המסורת היא חלק ממילוי צורך זה.

יבגני - הזכרתי את משפחתו של אבי. תאר לך שהיו במשפחתו ענפים שהתנצרו במאה ה-19, אבל מבחינת הנאצים הם היו יהודים.

היו אנשים שהתבוללו בהצלחה, ממה שאני קורא יש קהילות שמשמרות מנהגים יהודיים למרות שהתנצרו לפני 500 שנה (אנוסים) ויש כאלה שיקבלו תזכורות אם ירצו ואם לאו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, כל מה שאני שואל זה שתי שאלות בדיוק.

האחת היא, האם אתה יודע לכמת כמה אנשים יש היום בעולם, שהם צאצאים ליהודים שבחרו להתבולל מתישהו במהלך 2500 שנות קיומה של דת יהודית מתועדת? הרי אפילו כבר בתנך אנחנו יכולים לקרוא על כאלו שבחרו בפולחן אחר.

במידה והתשובה היא לא, מה לדעתך גורם לך לראות בסיפורם של המתנצרים מגרמניה מהמאה ה-19 דוגמא מייצגת?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...