Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב מצוין

אנחנו מעונינים לרכוש רכב בליסינג פרטי (רכב חדש שיהיה בשימוש 3 שנים ולאחר מכן נעשה עליו טרייד אין מחדש).

אנחנו מתלבטים בין 2 הצעות ששתיהן מתאימות לצרכינו:

רנו קליו אסטייט דיזל 1.5

או סיאט איביזה (לא נמסר לי הדגם המדויק, בודאות אוטומטי).

מה חשוב לנו?

1. צריכת דלק חסכונית (נוסעים כ 40,000 ק״מ בשנה)

2. בטיחות (מבחני ריסוק מעולים)

צריכים 5 מקומות ישיבה- אבל רוב הזמן אנחנו 4, זקוקים רק מדי פעם למקום החמישי כך שאין בעיה אם יהיה קטן וצפוף מאחורה ואין לנו צורך בכסאות בטיחות.

לא מחפשים ביצועים מרגשים משום סוג ויכולים להסתדר עם רכב קטן ובגז/ קטן בלי בעיה.

ממה שבדקתי יוצא שהרנו יותר חסכוני בדלק אבל הסיאט יותר בטיחותי, וההוצאה הנוספת על דלק מתקזזת עם תשלום ליסינג גבוה יותר על הרנו.

עלתה גם אופציה של סקודה פאביה, היא נראית דומה עד זהה לסיאט ויש לנו נסיון טוב עם סיאט לכן נוטה להוציא את הסקודה מהמשווה אבל שוב- אולי מפספסת משהו?

בשורה תחתונה אני נוטה לסיאט אבל מעונינת לשמוע אם יש עוד שיקולים שלא חשבתי עליהם.

פורסם

מדובר בליסינג פרטי או מימון? בליסינג פרטי לרוב לא מאפשרים נסועה כ״כ גבוהה וברכב פרטי יתחשבנו על הנסועה במהלך הטריידאין(ברכב בנזין יותר מאשר בדיזל).

בנסועה הזאת ההפרשי צריכת דלק בין הקליאו לאיביזה יכסו את ההפרשי עלות, מדובר בנסועה מאוד גבוהה ורכב דיזל נדרש לנושא.

בנוגע לנוסעים, ב2 המקרים לא יהיה כיף לנוסע מבוגר לשבת מאחור - ובטח שלא ל3 שכאלו המרווח רגלים לא להיט.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לסקודה אין יתרון על הסיאט, בטח לא בעיסקה כזאת שבה סביר להניח שהפביה תתומחר יקר יותר.

הקליאו תהיה חסכונית יותר אבל היא פחות נוחה ומבודדת, וחסר לה אבזור הבטיחות האקטיבי שקיים באיביזה.

לזכות הסיאט אבזור נוחות ובטיחות, ואיכות נסיעה גבוהה יותר, אבל היא כנראה תהיה חסכונית פחות מהקליאו ותא המטען שלה קטן יותר.

עשית נסיעת מבחן בשני הרכבים? אני מאמין שזה יפתור לך את ההתלבטות.

אם תבחרי בסוף בסיאט, נסי להתעקש על רמת גימור סטייל. בקרת שיוט אדפטיבית בקילומטראז' כזה תהפוך את החיים לנעימים יותר, גם המסך המולטימדיה המתקדמת יותר תעזור להנעים את הזמן.

פורסם
בנסועה הזאת ההפרשי צריכת דלק בין הקליאו לאיביזה יכסו את ההפרשי עלות, מדובר בנסועה מאוד גבוהה ורכב דיזל נדרש לנושא.

לפי החישוב שלי החסכון בדלק עם הרנו אכן יתקזז כמעט בדיוק עם התשלום החודשי הגבוה יותר, לכן אם בשורה התחתונה אני מוציאה את אותו סכום, איזה יתרון נוסף יש לרנו?

פורסם

מבחינת צריכת דלק לקליאו בזכות הדיזל יש יתרון.

שני הרכבים מרגישים נוקשים אך לאיביזה מושבים תומכים יותר ומאחור המושב נוח יותר ובעל מרווח בירכים עדיף.

מבחינת בטיחות לאיביזה יש בלימה אוטונומית ובקרת שיוט אדפטיבית לרנו אין מערכות כאלו.

כמובן תא המטען בקליאו עדיף.

באיזה רמת איבזור האיביזה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

במידה ועלות הדלק תכסה את ההפרש במחיר כך שהאיביזה והקליאו בשורה תחתונה יעלו אותו דבר - אני הייתי בוחר באיביזה למעט הסתייגות אחת:

בעת המכירה סביר שיהיה קל יותר למכור רכב דיזל עם קילומטראז מעל הממוצע מאשר בנזין. לשיקולך.

פורסם

40 לשנה זה הרבה בישראל. מבחינת צריכת דלק הרנו תהיה טובה יותר, מנוע דיזל קטן נותן צריכת דלק טובה בטח בנסיעות מרובות (ארוכות). הסיאט תיתן הרבה יותר אבזור, נוחות, תחושה של איכות גרמנית (אותו בסיס של הפולו וחלקים שונים של פולקסוואגן). כדאי לדעת איזה מנוע סיאט, יש את ה- 1.0 שלושה צילינדרים שנחשב טוב, יש לו טורבו, אבל לא ייתן צריכת דלק של דיזל ויש את ה- 1.2 המוכר שנחשב אמין. צריך לדעת שהדגמים מגיעים עם תיבת ה- DSG הידועה שלהם, היא מאוד מהנה, ותנסה תמיד להעלות מהר הילוכים כדי לשמור על צריכת דלק, אבל גם בגרסאות החדשות יותר, התיבה לא חלקה מאוד בעיקר בפקקים, מחוץ לעיר אין בעיה. צריל לשים לתיבת הילוכים לב, כי היו לה הרבה בעיות בעבר. ואחרי כל זה, מבחינת מקום, נוחות, אבזור וכמובן בטיחות הייתי בוחר בסיאט.

פורסם

דווקא מבחינת איכות הרנו עדיפה.

הדור החדש של האיביזה פחות טוב מהבחינה הזאת לעומת מתיחת הפנים האחרונה של האיביזה היוצאת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשוב מאוד לעשות נסיעת מבחן על 2 הרכבים לפני הרכישה!.

האיביזה היא רכב שאני אוהב מאוד, אבל המושב שלה פשוט קורע לי את הגב, התומכים שלו נכנסים לי באמצע של הגב והנוקשות שלו פשוט מיצרםי לי תנוחת נהיגה איומה - ישיבה של מעל רבע שעה עליו ואני יוצא עם כאבי גב נוראיים ולכן היא פשוט אישית לי לא אופציה(אני אוהב אותה מאוד בכל תחום אחר).

מול זאת המתלים של הקליאו נוקשים מאוד, יש כאלה שקשה להם עם זה.

פורסם

ניסיתי את החדש, לצערי לא הרגשתי הבדל בנוחות המושב וממש חבל כי אני מחבב את החדשה מאוד.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

• תוכן חדש...