Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים שאלה

הרכב פולו 2005 מנוע 1.4 אוטומט.

יש דבר שממש מעצבן אותי ברכב, מעבר לכך שהוא עגלה מוחלטת, אבל זה מרגיש כאילו

הוא לא מוריד הילוכים!

דוגמא, נוסע בעיר על 60 (טוב אולי יותר:-D), הרכב כבר בשלישי, בולם ל25-30, פונה, נותן גז והרכב עוד בשלישי ובקושי זז, נותן קיק הרכב מוריד הילוך ונוסע.

עכשיו, למה הרכב לא מוריד הילוך כשהוא מזהה שאני כבר לא במהירות שמתאימה להילוך שלישי?

זה כל פניה לתת קיק או להתקדם על הילוך לא מתאים במהירות צב.

זה מחרפן אותי ולא נראה שיש בעיה בגיר כי חילופי ההילוכים די חלקים, רק מעצבן בכל פניה לתת קיק זה הופך את הנסיעה ללא נעימה.

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם

לא מכיר את הגיר הספציפי.

לכל גיר יש אפשרות טיפטרוניק או הגבלת הילוך או כפתור לשינוי תוכנית, שתוכל ללחוץ מעט לפני הפניה ולהנות גם מהאטת המנוע ולכאורה זמינות כוח טובה יותר לאורך כל הפנייה.

כל זה אם המצב מחרפן אותך. מרבית הנהגים כידוע לא יודעים בכלל שיש הילוכים בגיר אוטומטי.

פורסם

כן יש אפשרות הגבלת הילוכים ואני משתמש בה (למשל במושבים שיש פס האטה כל 5 מטר אני מגביל ל2 הילוכים).

זה משהו שאני משתמש בו כמעקף אבל עדיין מעניין אותי להגיע לשורש הבעיה.

המחשב ניהול של הרכב אחראי על ההילוכים? יכול להיות בעיה בו?

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם

עדיף כאמור תגובה ממי שכן מכיר את הגיר הספציפי והמחלות שלו.

בעקרון, אם רצף הבאמפים לא נמצא בעלייה, ואין כוונה (וטעם) להאיץ בינהם, אין בעיה להישאר בהילוך גבוה בינהם.

לרוב גיר אוטומטי יעביר להילוך גבוה יותר ממה שנראה לנהג כהילוך סביר.

פורסם

יש לוודא שמחשב הגיר מקבל קריאה תקינה של מהירות הרכב וסל"ד המנוע.

בנוסף, אם יש אותות נוספים שמחשב הגיר מקבל ממחשב ניהול מנוע, דוגמת עומס, יש לוודא גם אותם.

אני בספק שלאדם מן השורה יש את הכלים (סורק מתאים \ סקופ ודיאגרמת חיווט) על מנת לוודא את הדברים הללו בתנאים ביתיים.

לצערי גם מרבית המוסכים לא ידעו\לא ירצו לבצע את הבדיקות הללו.

נסה את מוסך רון שמומלץ פה הפורום, אני מאמין שיש לו הכרות עמוקה עם הדגם וכלים מתאימים.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...