Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ניתן לפרק את השסתומים הללו לבדיקה וניקוי?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלה שמווסתים את הלחץ באיור שצירפת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אפשר לזרוק הרבה דברים לאויר, בפועל אם הסחיבה לקוייה ואין קודי תקלה זה מחייב אבחון מאוד מעמיק על ידי מישהו שמכיר את הרכב היטב.

פורסם
אפשר לזרוק הרבה דברים לאויר, בפועל אם הסחיבה לקוייה ואין קודי תקלה זה מחייב אבחון מאוד מעמיק על ידי מישהו שמכיר את הרכב היטב.

יש מידה שנקרא DATA STREAM דרך TECH2.....מבלי לזרוק הרבה דברים:-Dקודי תקלה+"' torqueshmorque"' בטלפון-צחוק לכל דבר

מנועים אלו פגעו שם של טרופר בצורה דרסטית

פורסם

טרופר דיזל 99-04 זה אחד המנועים שפותחו בלי חשיבה עמוקה. לחץ השמן נמצא במערכת ההזרקה, דליפות סולר לתוך שמן המנוע חיסלה מנועים רבים. לשבחו של היבואן הוחלפו מנועים רבים הרבה אחרי תום האחריות. ממליץ להכנס לפורום גיפולוג לייעוץ.

פורסם
נבדק הלחץ דלק במסילה (אני משער שמדובר במסילה)? פילטר סולר? פילטר אוויר? חיישן MAF? טמפ' העבודה תקינה?

אין שם לחץ דלק - דלק עובר תקין וללא אויר, לחץ שמן תקין פילטרים וחיישנים תקינים לפי מחשב רכב.

בריאות לכולם!

פורסם
טרופר דיזל 99-04 זה אחד המנועים שפותחו בלי חשיבה עמוקה. לחץ השמן נמצא במערכת ההזרקה, דליפות סולר לתוך שמן המנוע חיסלה מנועים רבים. לשבחו של היבואן הוחלפו מנועים רבים הרבה אחרי תום האחריות. ממליץ להכנס לפורום גיפולוג לייעוץ.

אחת הסיבות שלא ציינתי את סוג הרכב בהודעה הראשונה היא הדעה הקדומה שיש על המנועים האלה והחוסר הבנה בהם..

דליפות הסולר לתוך מערכת השמן התרחשו בתוך המזרקים, המזרקים הוחלפו פעמיים במסגרת ריקול לאחר שמנועים הריצו את עצמם למוות - ומי שלא החליף בהמשך יזום גם חטף.. מאז כבר אין את הבעיה המדוברת, יש דברים אחרים, לא בעיתיים ולא מסובכים מדי אלא אם פונים למוסך מורשה שקורע ללקוח את הכיס בהסתמך על טראומת העבר.

"לשבחו של היבואן.." - היבואן גזר קופון שמן מאוד על ההחלפות האלה, ראיתי בעצמי חשבוניות מנופחות שהוגשו ליצרן על החלפות מנועים שחלקן היו מיותרות לחלוטין. לקח ליבואן ולרשת המוסכים שלו הרבה זמן לעלות על הבעיות ולהבין מה קורה שם, כשתמה תקופת האחריות אנשים החלו לבדוק בעצמם איך מתקנים בלי להוציא משכנתא והתברר לכולנו שהשד לא כזה נורא.

בקיצור - בואו נתקדם ולא ניתקע על נפלאות המנוע הזה, אצלי המנוע כנראה תקין לחלוטין ולכן פתחתי את השירשור (כאן ולא בג'יפולוג..)

מחשב רכב TECH2 נמצא אצלי, אני מכיר את המנוע לעומק ואין שום קוד תקלה לא במחשב ולא בגיר.

צודק, לא מצאתי מישהו כזה בינתיים שיסכים לבדוק באמת את הבעיה שאני מתאר..

בריאות לכולם!

פורסם
בתמונה שנתתי לעיל ציינו נקודות-

בשביל זה צריכים ציוד,זמן, מקום,ידיים

4JX1 מנוע מאוד בעיותי

מנוע בכלל לא בעייתי, רק צריך לחשוב קצת יותר מהרגיל יש הרבה חיישנים ומסילת לחץ שמן... ווסת לחץ הוחלף בחדש, משאבת לחץ שמן גבוה עובדת טוב ויש לחץ מספיק במערכת. יש לי מקום, יש ידיים ויש כלים..

בריאות לכולם!

פורסם
מנוע בכלל לא בעייתי, רק צריך לחשוב קצת יותר מהרגיל יש הרבה חיישנים ומסילת לחץ שמן... ווסת לחץ הוחלף בחדש, משאבת לחץ שמן גבוה עובדת טוב ויש לחץ מספיק במערכת. יש לי מקום, יש ידיים ויש כלים..

1.קמה לחץ שמן-מידה?

פורסם
אחת הסיבות שלא ציינתי את סוג הרכב בהודעה הראשונה היא הדעה הקדומה שיש על המנועים האלה והחוסר הבנה בהם..

דליפות הסולר לתוך מערכת השמן התרחשו בתוך המזרקים, המזרקים הוחלפו פעמיים במסגרת ריקול לאחר שמנועים הריצו את עצמם למוות - ומי שלא החליף בהמשך יזום גם חטף.. מאז כבר אין את הבעיה המדוברת, יש דברים אחרים, לא בעיתיים ולא מסובכים מדי אלא אם פונים למוסך מורשה שקורע ללקוח את הכיס בהסתמך על טראומת העבר.

"לשבחו של היבואן.." - היבואן גזר קופון שמן מאוד על ההחלפות האלה, ראיתי בעצמי חשבוניות מנופחות שהוגשו ליצרן על החלפות מנועים שחלקן היו מיותרות לחלוטין. לקח ליבואן ולרשת המוסכים שלו הרבה זמן לעלות על הבעיות ולהבין מה קורה שם, כשתמה תקופת האחריות אנשים החלו לבדוק בעצמם איך מתקנים בלי להוציא משכנתא והתברר לכולנו שהשד לא כזה נורא.

בקיצור - בואו נתקדם ולא ניתקע על נפלאות המנוע הזה, אצלי המנוע כנראה תקין לחלוטין ולכן פתחתי את השירשור (כאן ולא בג'יפולוג..)

מחשב רכב TECH2 נמצא אצלי, אני מכיר את המנוע לעומק ואין שום קוד תקלה לא במחשב ולא בגיר.

צודק, לא מצאתי מישהו כזה בינתיים שיסכים לבדוק באמת את הבעיה שאני מתאר..

מודעה 21

פורסם
יש מידה שנקרא DATA STREAM דרך TECH2.....מבלי לזרוק הרבה דברים:-Dקודי תקלה+"' torqueshmorque"' בטלפון-צחוק לכל דבר

מנועים אלו פגעו שם של טרופר בצורה דרסטית

אבחון מעמיק זה גם לבדוק DATA STREAM של מכשיר אבחון ולנסות לזהות חיישנים מזייפים, למרות שזה יכול לבלבל כי התוכנה אינה מקורית יותר.

צריך גם לבדוק ולשלול בעיות במערכות מכניות כגון מערכת פליטה ויניקה, לחץ גידוש מצבו הפנימי של המנוע, מצב מסננים, כיולים, אם יש וכמובן גם מצב תיבת הילוכים.

בעיות כאלו לא נפתרות בהתכתבות או בלזרוק לאויר כל מיני מושגים ותרשימים של "אני מבין בזה".

פורסם (נערך)
אבחון מעמיק זה גם לבדוק DATA STREAM של מכשיר אבחון ולנסות לזהות חיישנים מזייפים, למרות שזה יכול לבלבל כי התוכנה אינה מקורית יותר.

צריך גם לבדוק ולשלול בעיות במערכות מכניות כגון מערכת פליטה ויניקה, לחץ גידוש מצבו הפנימי של המנוע, מצב מסננים, כיולים, אם יש וכמובן גם מצב תיבת הילוכים.

בעיות כאלו לא נפתרות בהתכתבות או בלזרוק לאויר כל מיני מושגים ותרשימים של "אני מבין בזה".

אני מבין בזה כי תיקנתי מנועים אלו פעם.....

עריכה אחרונה על ידי gershon1
פורסם

יש לי טבלה מסודרת של הערכים שצריכים להימדד בכל חיישן, יש לי את המכשיר והתוכנה, עברתי על הכל כמה פעמים וגם השוויתי לרכבים אחרים, לא נראה שיש הבדל כלשהו, מערכת פליטה ויניקה נבדקו כשהוחלף ראש המנוע לפני חודש בערך - נקי ואטום.

טורבו גם הוחלף במשופץ לצורך הבדיקה באופן יזום, מסננים חדשים ומקוריים, כיולים אין במנוע הזה בעיקרון - מלבד חיישן מצערת (הוחלף בחדש ובוצע כיול), חיישן מסילה (הוחלף ואופס) והגדרת מזרקים במחשב (בוצע, מזרקים חדשים).

לא חסכתי בהחלפות יזומות כדי למצוא את הבעיה ועדיין לא מצאתי, לכן חשבתי שאולי יש משהו בגיר..אבל הגיר מתנהג יפה על פניו ללא בדיקה מעמיקה כי אני לא מבין בזה יותר מדי.

אם יש מישהו שאתה מכיר שיסכים לבדוק איתי לעומק - אני אשמח להגיע אליו לצורך זה.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...