Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה כללית:

האם כדאי להשאיר דפיקות צבע קלות, או לתקן אותן?

יש לכך שיקולים רבים, כולל גם ברמה האמוציונלית של בעל הרכב שאני לא מזלזל בה בכלל!

אבל כרגע אני מצמצם את השאלה רק להיבט של השפעה על מחיר הרכב ביד-2.

האם מורידים יותר את המחיר על דפיקות צבע קיימות? או על כך שתיקנו אותן?

לצורך הדוגמא, אתן את המצב אצלי:

* שתי דפיקות קלות וקטנות יחסית - אחת בדלת כתוצאה מעגלת קניות (תיקון פחחות ממש קל ולא מורגש),

והשנייה כתוצאה מ"תאונת וקס", צבע התקלף מעט כתוצאה מחוסר מיומנות של מפעיל מקדח הווקס, ללא פחחות בכלל.

* בשני המקרים - תיקון מלא. פחחות קלה ונקודתית בדלת וצביעה מלאה של כל הדלת + צביעה מלאה של דלת תא המטען בשנייה.

* עבודת פחחות וצבע ללא פשרות - ברמה הכי גבוהה. קשה להבחין בעין (תאונת הווקס - על חשבון בעל מכון השטיפה).

* תיעוד מצולם של "לפני ואחרי" בשני המקרים, למען הסר חשש מתאונות או דפיקות יותר רציניות.

הנחת עבודה:

1) גילוי נאות בפני רוכשים פוטנצייאלים, גם כאלה שבוחרים לא לקחת את הרכב לבדיקה. (צדיק בסדום?..)

2) כידוע, גם בדפיקות קטנות יחסית, עדיף ברוב המקרים לצבוע את כל החלק ולא רק נקודתית,

גם זה תורם לדילמה.

קצת "חוכמה לאחר מעשה" ,אבל אשמח ללמוד מנסיונכם לפעמים הבאות, במיוחד כאלה שנאלצו

להתפשר על המחיר בגלל תיקון או לחילופין - בגלל אי-תיקון. 8)

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

תעלה תמונות

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הי חבר. אני גם בדילמה לתקן פגוש שנפגע ,ויש לצבוע מחדש את כולו, או לא! הרכב שלי בן שמונה חודשים סה"כ. חוץ מטמבון כל הפח נקי. וזה מציק לי מאוד.

פיאט בראבו סינסיישן 2011(2013-2015). היום פיג׳ו 308 פרימיום כחול כהה..

פורסם (נערך)
תעלה תמונות

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני צריך לחפש, כי זה היה ממזמן. אבל זה לא קריטי לשאלה.

בגלל זה גם שאלתי כאן, ולא ספיציפית בפורום של "אסטתיקה לרכב", כי השאלה היא עקרונית.

(המקרה שלי כבר טופל, הבאתי אותו רק כדוגמא).

כיצד באופן כללי המחיר מושפע מההחלטה לתקן או לא, בטווח שבין "קילוף צבע קטן" לבין "פחחות קלה"?

בתאונות, ודפיקות יותר רציניות (שמצדיקות כבר הפעלת הביטוח), הדילמה לתקן או לא כבר יותר פשוטה.

פורסם

אני לא הייתי מתקן. אם הפגיעות מינוריות, הכי טוב שתראה אותן לקונה על חיי ולא תיקון. בדרך כלל כאשר אומרים לי שהייתה פגיעה קלה מאוד ותוקנה, זה מסתבר כפגיעה רצינית מאוד, כי ישראלי ישראלי לא מתקן שפשופים, מכות חניה וכד' (אפילו בטרייד אין על דברים כאלה מורידים מעט מאוד).

למשל פעם לקחתי לבדיקה גולף V5, המוכר אמר שלרכב יש מכה קלה במדרכה ושהרכבים האלו עדינים. מסתבר שהמכה הקלה הייתה שלדה מרותכת מאחורי הציר. בשלב הזה כבר לא היה טעם אפילו להמשיך את הבדיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא הייתי מתקן. אם הפגיעות מינוריות, הכי טוב שתראה אותן לקונה על חיי ולא תיקון. בדרך כלל כאשר אומרים לי שהייתה פגיעה קלה מאוד ותוקנה, זה מסתבר כפגיעה רצינית מאוד, כי ישראלי ישראלי לא מתקן שפשופים, מכות חניה וכד' (אפילו בטרייד אין על דברים כאלה מורידים מעט מאוד).

למשל פעם לקחתי לבדיקה גולף V5, המוכר אמר שלרכב יש מכה קלה במדרכה ושהרכבים האלו עדינים. מסתבר שהמכה הקלה הייתה שלדה מרותכת מאחורי הציר. בשלב הזה כבר לא היה טעם אפילו להמשיך את הבדיקה.

אכן, נקודה חשובה. אבל כבר חשבתי עליה, ולכן הקפדתי לצלם לפני, אחרי, ואפילו את התהליך עצמו.

זה לא אמור לעזור?

(אם נתעלם לרגע מאותם חכמולוגים שגם אז יטענו שאני בטוח מסתיר עוד כמה דברים :lol: )

פורסם

אני לא בטוח שהצילומים האלו יעניינו מישהו יותר מידי, אלא אם כן תמכור רכב לחובב הגה האמיתי (במקרה שלך יש סיכוי כי כמה שאני מבין זה 208GTI, אבל מצד השני אם אני זוכר נכון אתה נוסע הרבה, הקילומנטרז' עשוי להרתיע את החובבים ולמשוך מחפשי מציאות מסוג אחר).

אבל עזוב רגע מכירה. אם הנזק קטן, לא חבל על הזמן, הכסף והבריאות? הרי, על הכבישים ובחניות הרכב עוד עלול בחייו לחטוף. ומה אז, תתקן שוב ושוב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אבל עזוב רגע מכירה. אם הנזק קטן, לא חבל על הזמן, הכסף והבריאות? הרי, על הכבישים ובחניות הרכב עוד עלול בחייו לחטוף. ומה אז, תתקן שוב ושוב?

לא רלוונטי לשאלתי, כי כל השאלה שלי התייחסה דווקא למחיר בזמן מכירה.

ובכל זאת אענה, כי השאלה שלך דווקא קלה משלי.

ככל שהרכב חדש או מיוחד יותר , אז כן - ארצה לתקן גם דברים קטנים. בתנאי שלא אפסיד מזה יותר מדי כסף גם בזמן המכירה, בגלל זה השאלה.

וככל שתדירות הדפיקות ש"יחטוף בכבישים ובחניות" גדולה יותר, כך אשתדל לרכז לכמות קטנה יותר של "מבצעי תיקון".

הפעם הסתפקתי רק ב-2 בודדים ב-3 שנים, אבל אני יכול להסכים איתך שזה בעיקר מזל.

(כלומר, עד מספר סביר של דפיקות = מזל... )

פורסם (נערך)

מצאתי את התמונות! (מזל, חשבתי שנמחקו... :-) )

שוב, למרות שלא הכי מעניין דווקא הדוגמא שלי, היא תעזור להמחשת הסוגייה.

שאלות פשוטות, בלי יותר מדי פילוסופיות! 8)

כמוכרים: במצב כזה, הייתם מתקנים או לא?

כקונים: בכמה הייתם מורידים מהמחיר עם הדפיקות מתוקנות? וכבלתי מתוקנות? (מנסים לפחות...)

ואולי עוד שאלה שמוסיפה קצת "פלפל"...

אם מדובר בצבע מיוחד (בקנייה הוספתי 2K על "לבן-פנינה"), האם זה משפיע על ההחלטה?

נתונים: פיג'ו 308, 2014, יד ראשונה.

דפיקה א' - תאונת "מקדח ווקס" - קילוף צבע בלבד, ללא פחחות (צביעת דלת תא מטען).

לפני...

20150821_152703.jpg20150821_152713.jpg

אחרי... (על חשבון בעל מכון שטיפה)

20150824_150123.jpg

דפיקה ב' - "פגע וברח" של עגלת קניות / אופניים חשמליים וכדומה - פחחות קלה וצביעת דלת.

לפני...

20160828_122801.jpg20160929_114954.jpg

אחרי...

20160929_162544.jpg

פורסם

נראה שהתיקון בוצע ברמה טובה, אני בתור קונה הייתי שמח לקנות ממך כי בנאדם שמצלם ככה את הפגיעות ומתקן אותם זה אדם שאכפת לו, גם אני מתקן פגיעות אפילו את הכי שוליות, מכיוון שאיכפת לי ואני אוהב את הרכב ולא מעניין אותי מה יהיה במכירה העיקר שאני אהנה מהרכב ומהנראות שלו.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם (נערך)
נראה שהתיקון בוצע ברמה טובה, אני בתור קונה הייתי שמח לקנות ממך כי בנאדם שמצלם ככה את הפגיעות ומתקן אותם זה אדם שאכפת לו, גם אני מתקן פגיעות אפילו את הכי שוליות, מכיוון שאיכפת לי ואני אוהב את הרכב ולא מעניין אותי מה יהיה במכירה העיקר שאני אהנה מהרכב ומהנראות שלו.

ואני נהנה לחתוך במחיר לאנשים כמוך שלא רק כסף חשוב להם! לך תדע אולי זה עוד יקרה פעם...

פורסם
האם הצביעה היא חלקית או צביעה של כל הדלת צד או דלת בגאז'?

איפה נעשה הפחחות והצבע?

דלת - צביעה מלאה, גיא רעננה. בגאז' - רק חצי וטשטוש, יהלום אלימלך, פ"ת.

• תוכן חדש...