Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בהמשך לחלקים שמוסכים מורשי יבואן יונדאי לא מחליפים ביוזמתם שהרי ספר הרכב הוא לא יותר מהמלצה בלבד, רצתי להחליף את מסנן הדלק- בעיקר בגלל הסרטון הבא:

כנאמר מעלה, ונראה על פי האינטרנט כי זו לא עבודה מאוד מסובכת (ב-I30 המסנן נמצא בתוך תא הדלק עצמו) אך מכיוון שיש לי שתי ידיים שמאליות, החלטתי לא לפתוח במסע לימוד ונתתי למוסך לעשות זאת. ההחלפה בוצעה בהצלחה, בלי יותר מידי סיפורים.

כששאלתי על מרווח שסתומים כולם הרי נאלמו ואף אחד לא ידע להגיד יותר מידי.

אז בספר רכב כתוב: "מרווח שסתומים: בדוק כל 95KKM או 48 חודשים".

אחרי שקראתי קצת בפורום וכמה סרטונים ברשת התהליך לא נראה פשוט בכלל ובין היתר לפתוח ראש מנוע על כל המשתמע מכך ולבצע את הכיוונים הנדרשים.

למישהו יש ניסיון בתהליך עם הדגם הספציפי הזה?

ברור לי כי היצרן לא כתב את השורה הזו לחינם וזה תהליך שיש לבצע, אך הפחד העיקרי שלי הוא ששילוב של חוסר מקצועיות בתהליך שכזה עלול לפגוע רבות במנוע, מצד שני שסתומים תקולים (?) יפגעו גם הם.

בסופו של דבר, האם התהליך נדרש (כטיפול מונע/תחזוקה שוטפת) או רק במקרה של תקלה?

אם אכן כך, היכן ניתן לבצע טיפול שכזה בצורה מקצועית ומה סדר גודל העלויות?

אשמח לעזרה,

אריאל

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
אז בהמשך לחלקים שמוסכים מורשי יבואן יונדאי לא מחליפים ביוזמתם שהרי ספר הרכב הוא לא יותר מהמלצה בלבד, רצתי להחליף את מסנן הדלק- בעיקר בגלל הסרטון הבא:

כששאלתי על מרווח שסתומים כולם הרי נאלמו ואף אחד לא ידע להגיד יותר מידי.

אז בספר רכב כתוב: "מרווח שסתומים: בדוק כל 95KKM או 48 חודשים".

אחרי שקראתי קצת בפורום וכמה סרטונים ברשת התהליך לא נראה פשוט בכלל ובין היתר לפתוח ראש מנוע על כל המשתמע מכך ולבצע את הכיוונים הנדרשים.

למישהו יש ניסיון בתהליך עם הדגם הספציפי הזה?

ברור לי כי היצרן לא כתב את השורה הזו לחינם וזה תהליך שיש לבצע, אך הפחד העיקרי שלי הוא ששילוב של חוסר מקצועיות בתהליך שכזה עלול לפגוע רבות במנוע, מצד שני שסתומים תקולים (?) יפגעו גם הם.

בסופו של דבר, האם התהליך נדרש (כטיפול מונע/תחזוקה שוטפת) או רק במקרה של תקלה?

אם אכן כך, היכן ניתן לבצע טיפול שכזה בצורה מקצועית ומה סדר גודל העלויות?

אשמח לעזרה,

אריאל

לא מבצעים בדיקה של מרווח שסתומים שלא לצורך. במידה וקיים חשד סביר לבעיה או רעשים הנובעים כתוצאה ממירווח שסתומים לא תקין רק אז מבצעים.

ברוב המקרים אם במוסך יחליטו לבצע בדיקה ותיקון של מירווח השסתומים אתה עלול להתקל בבעיות ולחזור מספר פעמים למוסך בכדי לבצע כיוון נכון. -לא לגעת.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברוב המקרים אם במוסך יחליטו לבצע בדיקה ותיקון של מירווח השסתומים אתה עלול להתקל בבעיות ולחזור מספר פעמים למוסך בכדי לבצע כיוון נכון. -לא לגעת.

מדוע תהליך פשוט שהיה נעשה פעם באופן סדיר במרבית הרכבים, ועדיין נעשה באופן סדיר במרבית האופנועים, הפך פתאום לסאגה עם סיכון? יש משהו מיוחד בתהליך כיוון השסתומים ברכב הזה?

יום טוב גם לך

פורסם

ממש לא משהו מסובך אלא מצריך קצת סבלנות ולעבוד לפי הנחיות הייצרן בכדי לכוון נכונה את המירווח. הייצרן/ייבואן לא מציינים שיש לבצע בדיקה של המירווח אלא רק במקרה של רעשים חריגים או פעולת מנוע לא תקינה אשר מצביעה על בעיה במירווח.

האם אתה ממליץ לבעל הרכב כן לבצע בדיקה של מירווח השסתומים במוסך למרות שאין שום סימנים שמעידים על בעיה כולשהי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

האם אתה ממליץ לבעל הרכב כן לבצע בדיקה של מירווח השסתומים במוסך למרות שאין שום סימנים שמעידים על בעיה כולשהי ?

אני לא מכיר את הנחיית היצרן הספיציפית לרכב המדובר, אבל אני ממליץ (בכתב מודגש, כי זה בטח עושה אותי מבין יותר) לבצע אותה כלשונה.

יום טוב גם לך

פורסם
מדוע תהליך פשוט שהיה נעשה פעם באופן סדיר במרבית הרכבים, ועדיין נעשה באופן סדיר במרבית האופנועים, הפך פתאום לסאגה עם סיכון? יש משהו מיוחד בתהליך כיוון השסתומים ברכב הזה?

כבר כתבתי בעבר שהרבה מוסכים לכל היותר יודעים להחליף שמנים ומסננים . וזו הסיבה.

על החלפה כזו לא לוקחים אחריות.

על טיפול בתקלה כן. וזה משהו שהם לא אוהבים .

למעט כמה יוצאי דופן , כשאתה מגיע עם תקלה משלם כסף והיא לא נפתרת המוסך מתנער מאחריות .

הוא ימשיך לבדוק מה לא בסדר אבל לא יזכה אותך בעלות התיקון שלא צלח וייגבה שוב על המשך טיפול.

אם תשאל אותו למה זה , הרע הבעיה לא נפתרה , התשובה תהיה שהחלק היה בלוי / קרוע / סדוק או שקר כלשהו אחר וגם כך הצריך החלפה.

קרה לי כבר כמה פעמים במוסכי רשת של יבואן .

לכן לרוב , יגידו לך "זה טבעי לא מחליפים" / "חבל לבזבז כסף לא נוגעים" ושאר תירוצים כאלה ואחרים.

הם יעדיפו לא לקחת כסף ולא להתעסק עם פוטנציאל לביקור חוזר כאשר הלקוח יראה שהתקלה לא נפתרה.

זה עונה גם לשאלה של פותח השרשור שהתפלא למה הוא מוכן לשלם והמוסך לא רוצה לתקן.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מה יש לעשות כוון שסתומים אם היצרן אינו דורש זאת כמחלק מפעולת התחזוקה?

מה גם שאם הכוון זה עם טבעות מרווח או כוסיות זה ממש מיותר להכנס לכוונים שלא לצורך (מנוע עובד יפה ואין רעשים).

• תוכן חדש...