Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה מפדחת במובן מסוים, אבל, טוב נו. אני נוהג לא מעט שנים, אבל רוב הזמן הייתי על רכב ליסינג ורק לאחרונה רכשתי רכב משלי ולכן השאלה.

אז בדקתי שמן היום בפעם הראשונה בעצמי. הוצאתי את המדיד, ניקיתי עם טישו, החזרתי ובדקתי. המנוע היה קצת חם אז חיכיתי עוד קצת ולכן חזרתי על הפעולה, אבל רק בפעם השניה שמתי לב שנשארו חתיכות זעירות של הטישו על המדיד. החשש שלי שזה היה גם בפעם הראשונה, כשלא שמתי לב, ושחתיכות הטישו הזעירות נכנסו עם המדיד לתוך אגן השמן.

שאלתי היא - כמה זה קריטי? האם החשש סביר? ואולי בכלל החלק של בדיקת השמן נמצא בנפרד משאר השמן? (שאלות של מתחילים, אני יודע...)

ובנוסף - האם כדאי לנסוע על הרכב במצב כזה בו אני לא יודע האם נכנס לכלוך פנימה? (אולי כן, אולי לא...)

בקיצור, אשמח לעזרתכם המלומדת. אני די מבואס על עצמי ודי לחוץ שעשיתי נזק. :-(

פורסם

שטויות. מקסימום ייעצרו במסנן.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

אין מה לדאוג, לשם כך יש את מסנן השמן וזה כל תפקידו - לסנן.

פורסם

תודה לכל המגיבים!

חד פעמי זה כלום פעם הבאה תבדוק עם חתיכת בד או משהו.

כן, בהחלט למדתי לפעם הבאה :-)

ופעם הבאה למדוד שמן על מנוע קר, לטובתך האישית ...

בעקבות הבדיקה שעשיתי היום קראתי קצת באינטרנט, וכמו שאמרת - בכל המקומות כתוב למדוד שמן על מנוע קר.

אבל דווקא בספר הרכב (מאזדה 3 מהדגם האחרון, מנוע skyactiv) כתוב שצריך לחמם את המנוע לטמפרטורת העבודה, לחכות לפחות 5 דקות כדי שהשמן יחזור לאגן השמן, ורק אז לבדוק. יכול להיות שבסוג המנוע הזה כך צריך לבדוק דווקא?

פורסם

ממה שאני יודע, ממליצים לבדוק אחרי שהמנוע חומם והשמן וירד חזרה לאגן, מכיוון שהשמן כמו כל נוזל בטבע נוהג לשנות את הנפח שלו בטמפרטורות שונות - קרות / חמות.

כאשר מבצעים כך את הבדיקה ניתן לקבל קריאה מדוייקת כל פעם, בלי להתחשב במזג האוויר בחוץ.

בארץ לדעתי לא מגיעים למצבי קיצון האלה במזג האוויר, ולכן אפשר לבדוק באופן שכתבו לך למעלה, כשהמנוע קר לחלוטין.

כנראה מכיוון שהספר רכב הוא אוניברסלי וככל הנראה מתורגם אחר-כך לכל שפה במדינה שבה נמכר הרכב - העדיפו לכתוב את אופן הבדיקה המחמיר יותר.

פורסם
ממה שאני יודע, ממליצים לבדוק אחרי שהמנוע חומם והשמן וירד חזרה לאגן, מכיוון שהשמן כמו כל נוזל בטבע נוהג לשנות את הנפח שלו בטמפרטורות שונות - קרות / חמות.

כאשר מבצעים כך את הבדיקה ניתן לקבל קריאה מדוייקת כל פעם, בלי להתחשב במזג האוויר בחוץ.

בארץ לדעתי לא מגיעים למצבי קיצון האלה במזג האוויר, ולכן אפשר לבדוק באופן שכתבו לך למעלה, כשהמנוע קר לחלוטין.

כנראה מכיוון שהספר רכב הוא אוניברסלי וככל הנראה מתורגם אחר-כך לכל שפה במדינה שבה נמכר הרכב - העדיפו לכתוב את אופן הבדיקה המחמיר יותר.

החכמתי, תודה!

פורסם

חבר יקר, רוב התשובות שניתנו כאן ע"י חברים חדשים קצת לא מדויקות.

כאשר חתיכת טישיו נכנסת לקרטר היא לא פוגשת לראשונה את מסנן השמן שמסנן שמן שחוזר לאגן לאחר מעבר במנוע דרך מחליף החום בבית המסנן(או מחוצה לו - תלוי ברכב) אלא מה שפוגש את אותה חתיכת טישיו לראשונה זה הסנן על משאבת השמן.

לא נראה לי שקרה משהו אך אם תחזור ותזהם את המערכת עם חתיכות טישיו עלולה להיווצר חסימה חלקית ואם זה חודר את משאבת השמן ולא נתקע שם זה גם יכול לסתום מעברי שמן. הקפד על שימוש בחתיכת בד מה שנקרא lint free ובדוק את מפלס השמן כפי שרשום בספר הרכב שלך ולא על מנוע קר מדי. הפרש טמפרטורה של 100 מעלות או 15 מעלות ביום קר הוא משמעותי לנפח השמן ולא כמו שרשמו פה.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

יאני, תוכל להסביר בבקשה ולצרף תמונות לגבי מסנן כלשהו על משאבת השמן ברכב?

ישנם מספר סוגי משאבות: GEAR PUMP, ROTARY VANE PUMP וגם GEROTOR ובאף אחת מהן, אין סנן כפי שזה נראה.

ישנה משאבה נוספת שלא כל כך משתמשים בה והיא מיועדת יותר למנועים קטני נפח ונקראת PLUNGER PUMP.

הכיתוב באנגלית הוא בכוונה בכדי שניתן יהיה למצוא מידע עליהן ואני אצרף מספר תמונות לגבי המשאבות:

1. ROTARY VANE PUMP:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2d/Rotary_vane_pump.svg/450px-Rotary_vane_pump.svg.png

300px-Rotary_vane_pump.svg.png

2. GEAR PUMP:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f8/Gear_pump_animation.gif/480px-Gear_pump_animation.gif

320px-Gear_pump_animation.gif

320px-Gear_pump_exploded.png

3. GEROTOR:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/de/Gerotor_anm.gif/330px-Gerotor_anm.gif

220px-Gerotor_anm.gif

4. PLUNGER PUMP:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/Piston_VS_Plunger_Pump.png

200px-Piston_VS_Plunger_Pump.png

איפה נמצאים הסננים על משאבות אלו בדיוק? האם יש לך תרשים בנושא? חתיכת טישו תעבור בקלות במשאבות אלו, רוב הסיכויים ולא צפויה להיות בעיה עם הזרימה.

בנוסף, הינה תרשים מנוע שמראה שכן, מסנן השמן הוא הדבר הראשון שהשמן פוגש מהקרטר ולאחר מכן, זה עובר לשאר המכלולים, מלבד רכבים מאוד ספציפיים שלוקחים את השמן קודם למחליף השמן ורק אז דרך המסנן? תוכל להראות תרשימים של מערכת כזו?

מה שכן, ייתכן ולרכב יש "מסך" מגן של רשתית כלשהי אם כך תכנן היצרן את שאיבת השמן מהאגן וגם אז, הפתחים גדולים מספיק וזה ייעצר בפילטר כך או כך, או במסך הזה ובלחצים שאנו מדברים, לא צפויה להיות בעיה כלל וכלל.

הינה תרשים של מערכת רגילה שהמסנן, זה הדבר הראשון שפוגש את השמן ממקלון הבדיקה:

Lubrita_How%20The%20Lubrication%20System%20Works%20In%20An%20Engine.jpg

97216-004-D655301C.jpg

בנוסף, שמן אכן משנה את נפחו אבל, מטמפ' חדר ממוצעת ועד ל ~99 מעלות השמן ישנה את נפחו בעד כ 6% לדוגמא.

כך שאם ניקח מנוע עם 5 ליטר שמן, מדובר על תוספת יחסית, שים לב, יחסית זניחה.

מה שכן, אם מצב השמן חמור ואינו נמצא, מצב שכזה בבדיקה רותחת לאחר שהמנוע פעל בנסיעה של דקות רבות (כדי להגיע לטמפ' שמן של 99 מעלות על המנוע לעבוד בסרק 15-20 דקות לכל הפחות או בנסיעה סבירה סביבות ה 5 דקות לפחות).

מצב כזה יראה כי במקום שלא יהיה כלום על המקלון, השמן יהיה על המינימום וזה כאשר מדובר על 5 ליטר שמן לדוגמא.

אם אצל המשתמש מצב השמן נמצא באמצע והוא יבדוק על מנוע חם לאחר דקות בודדות שהמנוע כבוי, הוא יקבל קריאה "טובה ורגילה" בסה"כ, שום דבר חריג יותר מדי כן.

אבל, אם השמן מלא אותו אדם יקבל קריאה של "שמן יתר" על המקלון וזה תקין.

אם היצרן ביקש ורשם לבדוק בצורה X את השמן, במידה וזה כולל התנעה למספר דקות, כיבוי והמתנה של מספר דקות ובדיקה, כך יש לבצע את זה.

במרבית הרכבים ברוב סוגי הנוזלים, רשומות שנתות של "קר" ו "חם" ולא תמיד רואים את זה או מפספסים את זה (לדוגמא, הגה כח כאשר שם תוספת בטמפ' לא נכונה עלולה להוביל לנזילה דרך הפקק/שסתום שנבנה למטרה זו).

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

ראשית, יפה מאוד, אחלה תרשימים.

לצערי, אין לי תרשימים כאלה יפים בשלוף.

ה"סנן" שאליו התכוונתי מעלה, הוא בעצם רשתית (restrainer) המונעת מחלקיקים גדולים לעבור למשאבה.

לרוב' כשיש בעיות בוצה או גופים זרים, היא נסתמת ונוצרת מצוקת שמן.

ישנם מנועים שהשמן הנשאב מהאגן אינו פוגש את המסנן לראשונה אך אינני יודע מה לגבי רכב של פות"ש לכן כל התגובות פה אינן מדויקות בבסיסן כי אף אחד לא בדק.

אני לא מכיר את הרכב של פות"ש ולכן מחמיר ומטרתי להעביר לו מסר שלא יסמוך על המזל והקפדה על שימוש בבדים ללא נשירת סיבים ולא בטישיו תמנע כניסת גורמים לא רצויים למערכת. לרוב, המלצה זו זה גם רשומה בספר הרכב.

בדיקת המפלס צריכה להיעשות בדיוק כמו שרשום בהוראות היצרן כדי לקבל קריאה מדויקת ויפה שהוא מקפיד על כך.

אפשר לבדוק על מנוע קר אך תהיה סטייה. לרוב היא מזערית.

פות"ש ציין שהוא חדש בתחום טיפול בסיסי ברכבו ולכן חשוב לכוון אותו לbest practice ומשם לתת לו להחליט כיצד הוא ממשיך.

הזול עולה ביוקר

פורסם

דווקא בתרשים השני רואים סוג של מיקום שאיבה ו"רשת", התייחסתי אליה גם בכתיבה.

מסכים שייתכן מאוד כי ישנם מנגנונים נוספים כאלו ואחרים אך חתיכות קטנטנה לא תזיק באמת.

מה שכן, בבדיקות שיבוצעו באופן תדיר על ידו ואם הוא ימשיך לעשות את זה לאורך חודשים עד להחלפת שמן, עלולה להיות בעיה כזו או אחרת במידה והוא ישאיר חלקיקים נייר טישו בכל פעם, או שלא... אי אפשר לדעת ומומלץ באמת כפי שנאמר, לא לקחת סיכון.

בהחלט מסכים, יש להצמד להוראות היצרן גם אם הן נראות קצת לא בשגרה שלנו (כמו במנועי סקי אקטיב וכו') למרות שדי ברור שהיצרן רוצה אחידות ובבדיקות שלו, זה ייתן מדד אמיתי יותר.

(כפי שהשמן מתרחב בטמפ' כזו או אחרת כך הוא גם "מצטמק" בטמפ' קיפאון נמוכות מאוד).

תודה על המחמאות לגבי התרשימים :-D אגב זה מאוד פשוט... כטיפ למשתמש אחר שמאוד פעיל בפורום, תכתוב בגוגל שמות כלליים או של אותו רכיב או אותה מערכת, כנס לתמונות ופשוט לאחר שפתחת אותה, לחץ על COPY IMAGE ואז הדבק לכאן, מאוד נוח כולל אנימציות מסתבר.

או לחלופין, לעבוד עם IMGUR ולצרף לינקים ישירים לתמונות לאחר שהעלית את זה לשם וככה כולם כותבים את הסיפורים שלהם ומצרפים תמונות ומעצבים את ההסברים למשל.8)

• תוכן חדש...