Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשלנים/ בשלניות אנא עזרתכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בזה שהקשר ביני לבין בישול הוא כמו הקשר בין יונדאי I10 ללמבורגיני. כלומר אם אישתי לא הייתה יודעת לבשל, היינו אוכלים כנראה סנדויצים או ג'אנק עד שהיא הייתה לומדת לבשל למשך כל חיינו. פעם אחת ניסיתי להכין אורז, שרפתי לו את הצורה ומאז אני בהלם מטבח.

אאאאאאבל. יום הנישואים מתקרב, והחלטתי לעשות לה הפתעה. לבשל לה! תמיד היא אומרת לי נו אולי תלמד ותמיד אני אומר לה עזבי אין סיכוי, לא מתחבר לזה לא אוהב את זה, אני עוד בטראומה מהאורז. אז הפעם החלטתי להפתיע ולהכין ארוחה.

וכאן זקוק לעזרתכם. אני צריך מתכון להכנת משהו טעים שלא יקח הרבה שעות הכנה וכמובן שיהיה קליל. אה, ושיהיה משהו שכלולה בו מנה בשרית או שהבשר איכשהו משתלב במנה.

אז אשמח למתכון ובבקשה שיהיה כמה שיותר מדויק מבחינת ההוראות כי המטרה שיהיה לה טעים ולא שתקיא את נשמתה בסיום הארוחה.

אם אתם צריכים עוד הכוונה תשאלו.

רוב תודות

פורסם

תזמין מוכן במסעדה, ותחביא את האריזות ואת הקבלה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני הייתי חושב לכיוון של איזו קדרה עם בשר.

מתכון שמתאים לך אין לי אבל בטוח תמצא משהו באינטרנט, עם יכולות מוטוריות בסיסיות תוכל לחתוך ירקות/בשר, לזרוק הכול לסיר/קדירה ולהמתין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
למשך כל חיינו. פעם אחת ניסיתי להכין אורז, שרפתי לו את הצורה ומאז אני בהלם מטבח.

רוב תודות

הכנת אורז:

לסיר בינוני/גדול שופכים כף-שתיים של שמן ונותנים לו להתחמם עד שהוא מבעבע/משפריץ מעט.

בינתיים,לוקחים כוס-שתיים של אורז,מכניסים למסננת ושוטפים במים זורמים.

לאחר מכן,מכניסים את האורז לשמן שרתח ונותנים לאורז להישרף מעט תוך תנועות ערבוב עם כף עד שהאורז מקבל גוון מעט כהה אך לא נשרף ברמה של פחם.

במקביל לכל כוס אורז,יש להרתיח בקומקום חשמלי כוס-1.5 כוסות מים. מוסיפים את המים הרותחים לסיר מכסים אותו ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות שלאחריהן בודקים את מצב המים-אם חסר מוסיפים ,מכסים שוב את הסיר ומבשלים 15 דקות נוספות.אם לא חסר,עדיין להמשיך בבישול את ה 15 דקות הללו.

מתכונים נוספים- אפשר להיעזר באינטרנט, הרב גוגל לא רק לשירותי *** :roll:

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

אני מצטער אבל ליום נישואין הזה אולי כדאי שתוותר.

מה שאתה מתאר הוא לא ברמה שאפשר לתקן מכתיבת מתכון מפורט (ככל שיהיה) בפורום כי למרות הכל יש גם רגש בבישול, אתה צריך להכיר את הציוד שלך בבית, להתרגל אליו, לדעת איך הוא מגיב ומה התוצאה שאתה רוצה להגיע אליה ולכוון על הדרך.

תקח קורס בישול מסודר, יש כאלה סביב ה 3000 שקל שכוללים כ 10-12 מפגשים ושם לומדים את הבסיס עם הידיים.

תעשה כמה נסיונות בבית לאורך השנה (עם או בלי שהיא תדע)

וביום הנישואים הבא תנסה להפגיז (עם דברים שכבר ניסית!, לעולם אל תנסה לבשל דברים חדשים לארועים חשובים [אלה אם כן יש לך גיבוי מסעדה בהיכון], זה הטיפ העיקרי שלי כרגע), זו תוכנית טובה יותר, לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בגדול אני מסכים עם DrorZi. בישול זה לא רק הצד הטכני של איסוף החומרים ע"פ המתכון, ערבוב, טיגון וכד'. הכוונה מעולה אבל הביצוע פחות טרוויאלי ואני ממליץ למצוא משהו אחר לכבוד המאורע.

כמו כן, אם אתה כן רוצה ללמוד לבשל אני לא חושב שהדרך היא ללכת לקורס. הדרך הפשוטה היא לעזור לזוגתך. לחתוך, לערבב, להשגיח על הדברים שעל האש תוך ערבוב מידי פעם וכד'. תשים לב מה היא עושה ולאט לאט תכנס בעצמך לעניינים. זה לא מסובך ובשלב הראשון יביא אותך למצב שאתה יכול להסתדר עם דברים פשוטים. אם תתמיד, ומידי פעם תכין בעצמך דברים פשוטים, אז תוכל בעתיד לקחת מתכון ולהפתיע עם דברים חדשים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש בלוג מפורסם שנקרא "בצק אלים", מיועד במיוחד למאותגרי מטבח.

חפש שם מתכונים רומנטיים ופשוטים, לא חסר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש גם את האתר של ניקי, עם מתכונים פשוטים ומוצלחים.

אם היא אוהבת פסטה, זה יכול להיות פתרון. להכין פסטה זה לא מסובך. מכינים רוטב, על בסיס עגבניות ו\או שמנת, לא חייבים לדייק במרכיבים, ועוד דקה פחות דקה על האש, לא ממש משנה.

את הפסטה עצמה, שמים במים רותחים לפי הזמן שכתוב על האריזה, וכשהפסטה מוכנה, מערבבים עם הרוטב.

יש ברשת מאות מתכונים, בוחרים אחד שנראה פשוט.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בנצי, ירום הודו, העלה פעם את המתכון הזה, שמזמן רציתי לנסות אותו, אבל אני לא גבר אמיתי :roll:

בנצי- בבקשה (תמונות בשרשור המקורי)

סטייק עסיסי עם רוטב פטריות ביין אדום

רמת קושי - בדיחה.

זמן הכנה - זריז מאוד.

תוצאה - פצצה.

מצרכים :

בשר, אני בחרתי בנתחי פילה.

שום - כמה שיותר.

פטריות טריות.

בקבוק יין אדום - העדפה אישית שלי, מרלו זול עושה את העבודה יופי.

בזיליקום.

טימין.

וכפית של אבקת מרק עוף (אני אוהב לדחוף את זה בכל מקום)

את השום חותכים לקוביות קטנות קטנות, קוצצים את הטימין ומערבבים עם השום

מניחים את הבשר על צלחת וזולפים מעט שמן זית, מעסים את הבשר עם שמן הזית ומפזרים את השום הקצוץ עם הטימין, ממש מעסים את החתיכות על הבשר.

נותנים לזה לשבת קצת, בזמן הזה אפשר לשטוף כלים וכמובן ללגום קצת מהיין, מהבקבוק, לטבח יש פריבילגיות.

את הפטריות חותכים לחתיכות רחבות ודקות ובינתיים מחממים מחבת רחבה ושמים קצת שמן זית.

כשחם - מניחים את הבשר .

אני אוהב את הסטייקים שלי מדיום רייר, חרוכים במקצת מבחוץ ואדומים מבפנים, הופכים את הבשר דואגים שהוא יושב טוב על חתיכות השוב, הן בינתיים נשרפות לאט והסטייק פשוט שואב את הטעם :smile:

כשהבשר מוכן (אפשר לחתוך במרכז ע"מ לוודא את רמת הבישול), מגרדים את השום (הרוב כבר נופל) ומוציאים את הבשר לצלחת נקיה.

מה יש לנו ? מחבת מלא בחתיכות שום וטימין, מוסיפים את הפטריות שהכנו מבעוד מועד, ואת הבזיליקום (אני משתמש בקוביות של דורות, קוביה אחת).

כשהפטריות מתחילות לשנות גוון ולהתרכך, מוסיפים את היין, אני מוסיף מספיק בכדי להיות באותו הקו עם הפטריות.

מחכים שהיין יתאדה, מוסיפים כפית מרק עוף, מערבבים היטב ומוסיפים עוד יין :smile:

כשהיין מתאדה בשנית, המנה מוכנה :smile:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לובסטר.

אי אפשר ליפול בזה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...