Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל מומחי הפורום

אתמול קניתי ארבעה צמיגים חדשים לרכב. רכשתי את הרכב לפני כארבעה חודשים, והיו לו צמיגים סיניים והודיים משנת 2010 ו- 2012, רחמנא ליצלן. כשהצמיגאים התקינו את הצמיגים - קלבר דיינקסר HP3 חדשים - בדקתי את תאריך הייצור, כדי לוודא שכולם אכן מחצי השנה האחרונה. שלושה הם 0716, ואחד 5015. היות שהיחיד הוא מסוף 2015 לא ייחסתי לכך חשיבות יתרה, ולא רציתי להתעקש מול החנות. עשיתי בפנצ'ריה גם כיוון פרונט לאחר ההחלפה. סך הכך כל הנזק יצא כ 1,400 ש"ח.

תמיד, אבל תמיד לאחר שאני יוצא מפנצ'ריות למיניהן ומוסכים, וכל מקום בו מפרקים לי את הגלגלים, אני מוודא, לאחר זמן קצר ככל האפשר, שהברגים של כל הגלגלים מחוזקים עד הסוף. מגיע הביתה או למקום אחר, מוציא את הידית ומחזק את הברגים. לא סומך על אף אחד, ובעברי החזקתי בעבודה בה הייתי כל היום על הכביש, וכבר ראיתי גלגלים מתנתקים ממכוניות באמצע נסיעה, צמיגים מתפרקים, מכוניות נשרפות ועוד מרעין בישין.

בכל אופן, עכשיו כשחיזקתי את הברגים, שמתי לב לכך שהצמיג הישן יותר הוא בעל קוד מהירות H, וכל השאר V. בכולם קוד העומס הוא 85. ה- H מורכב בסרן הקדמי. יש לציין שהמוכר חייב אותי ורשם בקבלה שהוא מכר לי ארבעה קלבר V.

ועכשיו, לאחר כל ההקדמה הזו, שאלתי היא האם ישנה סכנה בטיחותית או שימושית או אחרת בעניין זה? כי אם כן, אני לא חושב פעמיים וחוזר למוכר. ההבדל במחיר של צמיג אחד V ואחר H הוא 29 ש"ח. אני חייב לציין שאני בן אדם די עסוק ואין לי זמן מיותר לחזור לפנצ'רייה. שוב, אלא אם כן אתם אומרים לי שיש סכנה. את ההבדל של 29 ש"ח אני מוכן לספוג. להבא אלמד שעליי לשים לב גם לקודים. מה גם שזו פנצ'רייה מאוד מומלצת פה בפורום, הבעלים והעובדים היו מצוינים ובעלי תודעת שירות גבוהה מאוד, חוויית הקנייה שלי שם הייתה די חיובית, ואני בטוח שמדובר בתום לב.

אז מה אתם אומרים? האם זה מסוכן? יישחק לא באותה התאמה וכד'? או שאפשר לנסוע בלב שקט?

תבורכו

Nothin really matters to me

פורסם

שלום, זה לא עניין של 29 שקלים. לפי הכללים המחמירים שהוציא משרד התחבורה לפנצ'ריות בשנה האחרונה, קוד מהירות צריך להיות זהה על אותו הסרן, וזה בתנאי שצמיגים בעלי קוד מהירות יותר גבוה יהיו על הסרן האחורי. לא בטוח שבכל מכון הטסטים בודקים ואוכפים את העניין, במיוחד ברכבים בהם אין רישום קוד מהירות ברישיון הרכב. שילמת ממיטב כספיך על צמיגים עם קוד V, ואין סיבה שתיקח הימור בטסט הקרוב האם המכון מחמיר או לא/ בודק או לא. יכול להיות שבקרוב משרד התחבורה יחייב גם את כל מכוני הטסטים לבדוק התאמת קוד מהירות.

אני מציע שלא תמשיך לנסוע על הצמיג הזה וכמה שיותר מהר תחזור לפנצ'ריה ותחליף - שלא יגידו שיש סימני שחיקה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה ולאד

הקשבתי להסבר הברור שלך, ומצאתי זמן לחזור לפנצ'רייה כדי שיחליפו. הסברתי את הבעיה. לא שאלו שאלות. לא התווכחו ואפילו לא בדקו. שאלו רק איזה צמיג והחליפו. חוץ מהמתנה של כחצי שעה לא סבלתי יותר מדי.

Nothin really matters to me

פורסם

יופי - תתחדש ותהנה.

רכשת צמיגים מעסק הגון ( כל אחד יכול לטעות , לא כל אחד מוכן לתקן טעויות ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ועכשיו, לאחר כל ההקדמה הזו, שאלתי היא האם ישנה סכנה בטיחותית או שימושית או אחרת בעניין זה?[...]אז מה אתם אומרים? האם זה מסוכן? יישחק לא באותה התאמה וכד'? או שאפשר לנסוע בלב שקט?

כן, יש סכנה בטיחותית. לא עצומה, אבל קיימת.

קוד מהירות הוא לא רק קוד מהירות. הוא אינדיקציה גם לקשיחות המבנית של הצמיג (שמשפיעה על ביצועיו) ובמחקר של ה-NHSTA נמצא שהוא גם משפיע על קצב ההתיישנות של הצמיג.

טוב עשית שהחלפת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...