Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

משהו קטן מניסיוני שלמדתי בתקופת הבלאק לייט, ימי שמו.

עניין ה-less is more, כמו שנאמר נועד להבטיח חיסכון בחומר והקלה באפינג, לגבי העניין השני זה מתחלק ל-2:

או שהחומר מתקשה למקשה אחת ומאוד קשה להסיר אותו (ע״ע פוסו).

או שהשכבה העליונה מתקשה, הטופ מקבל מעין ״קרום״ שכזה, והשכבה שמתחת עדיין לחה ולא ״נאפתה״/נתפסה על הפח (מה שקרה לי עם הבלאק בזמנו), לכן יש מצבים שבשלב הבאפינג יש מריחות.

אגב הסיבה השניה יכולה להביא למצב שבו עמידות של חומר מסויים, פחותה בהרבה מהמוצהר, או מניסיון אחר של חברים, כאמור האוטם/ווקס לא הספיק להתאחות על הפח.

אם שאלתם את עצמכם למה x לא מחזיק y זמן כמו אצל מישהו אחר, ולא הצלחתם להגיע לפתרון, אז אולי זו הסיבה.

עריכה:

האופציה הראשונה של ההתקשות קורת בדר״כ במצבים של מזג אוויר חם, האופציה השניה, במזג אוויר קריר.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)
אני לא יודע למה אתה שם הרבה כול כך זה הרי לא נוזלי.

אגב לפי יצרן לרעבים כההים (במיוחד שחור) עדיף להרטיב את הספוג ולסחוט אותו טוב ככה שהוא רק לח ואז ליישם את הווקס

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

אני מרטיב את האפליקטור (ממש מעט) גם על רכבים לבנים -אחרי 3 יישומים זה מחזיק ונראה יופי.

בפעם הראשונה לא הרטבתי -אכלתי מרורים. (גם בגלל הכמות, וגם היה חם ביער בן שמן)

ללא ספק פוסו וקס שנותן הגנה ומראה יפה לכמה חודשים טובים -אישית אהבתי מאוד.

לא ממולץ למתחילים.

פעם אחרונה שעשיתי טיפולי דיטיילינג לשני רכבים בבית,במגביל (חייב לכתוב על זה -נראה לי שיא...)

רציתי מאוד ליישם פוסו מעל SRP אבל וויתרתי כי הבנתי שזה לא מחזיק ביחד - אבל חייב לנסות

את השילוב הנ"ל יום אחד. בינתיים מנזרנה מעל SRP מראה סימני שרידות יפים. (גלייז מדהים לכל הדעות)

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

לי יש ניסיון מועט מאוד עם יישום ווקסים ואוטמים, למעשה הפעם השנייה שיישמתי אוטם או ווקס היה עם פוסו, ויצא מעולה. אז אל תגידו שזה עד כדי כך קשה ולא סלחן, צריך לדעת פשוט לקחת מעט מאוד חומר כמו שאמרתם ולנגב בזמן , וחזק.

פותח השרשור חטא במספר תחומים:

-יותר מדי חומר

-יישום בשמש

-יישום בחום לא נורמלי, שלא רק לא תנאי אידיאלי לרכב, אלא לא תנאי אידיאלי בשבילך! לך אין כח להתחיל לעשות באפינג כמו שצריך, במיוחד בפוסו שזה תהליך מעייף גם בתנאי מז"א אידיאליים.

פות"ש, המשך עם הפוסו, רק יישם לפי כל ההמלצות שניתנו לך.

Miata ND2

פורסם
לא נראה לי שהוא יגע בפוסו בשנה הקרובה :p

חחחחח האמת שאני מאוד מאוד חושש לגעת בו שוב !

וברצינות , אני רק צריך עוד קצת עזרה קטנה ממכם אחרי שהבנתי את הטעויות שעשיתי , כמו שאתם יודעים ירד גשם עם חול והכל נשאר על הרכב

אני היום ילך לשטוף את האוטו ( כמובן ששטיפה ידנית , וגם השטיפה הקודמת שהלכתי )

יבקש ממנו לשפשף קצת יותר חזק במידה ועדיין ישארו הסימנים המגעילים האלה של כתמים שקופים כזה אז לקנות אלכוהול 70 אחוז כמו שחמטאים איתו עגיל באוזן ? בקבוק קטן כזה ? או שהתכוונתם למשו אחר

אני יערבב אותו עם מים כמו שאמרתם ופשוט ינסה להסיר את הכתמים עם זה ועם סמרטוט ?

ולגבי פעם הבאה שאני אגע בפוסו , אשמח לקישור למדריך ביוטיוב איך עושים את זה :/

תודה רבה !

פורסם

זה אלכוהול איזופרופנול alcohol isopropanel

עם מים עדיף מזוקקים (אפשר רגילים.

לגבי הפוסו חח תיזהר ותראה שזה מעט מאוד מורחים וזה נהיה לבן שקוף אחרי יבוש זה לא חייב לבלוט לעין (החומר כשאתה מורח) אתה תראה רק בזווית מסויימת באור את המגילה שעשית.

פורסם

תשטוף ידנית בעצמך אם יש לך אופציה לצינור, החברים בשטיפות הידניות יותר אגרסיבים מהמכונות האמריקאיות עם המטאטא שלהם.

Opel Adam S 2017

פורסם

אין יעילות למים מזוקקים כשמדללים איתם את האלכוהול, תשמור אותם ל-onr.

אכן מיותר ללכת לשטיפה "מקצועית", ועוד לבקש מהם "לשפשף חזק", נשמע לי כמו מתכון לאסון רציני ולארגזים של סווירלים.

אתה אחרי צביעה, הלכה (כנראה) עדיין רכה.

בצעי נקיון לבד, בזמנך הפנוי, תוך שימוש באלכוהול 70% (זה מהסופר פארם), שמדולל במקרה שלך 1:3 עם מים (יחידה אחת של אלכוהול על כל שלוש יחידות של מים).

התחל בנקיון איכותי, רצוי עם נוזל אגרסיבי יחסית כמו סבון כלים, דילול של כ-30 מ"ל לשבעה ליטרים של מים יספיקו לצורך כך.

התמקד באיזורים הבעייתיים, ייבש את הרכב כרגיל, ולאחר מכן עבור ל-ipa.

- שים לב שהרכב יבש כשאתה מתחיל לעבוד עם האלכוהול, אחרת המים על הרכב ידללו עוד את האלכוהול ואתה תאבד מהאפקטיביות.

רסס את התערובת, המתן כמה שניות (לא לחכות שיתייבש, מספיק 10 ש', ונגב, עד השאריות נעלמות, במקרה ולא מרוצה, הורד את הדילול - הגדל את כמות האלכוהול לעומת כמות המים).

כמובן שכל העבודה תבוצע במקום מוצל, כשהפח קר, וכשיש לך מספיק זמן להכל.

"יאללה בירי".

פורסם

האמת שיש יעילות, אם משפריצים על חלקי גומי ופלסטיק בלי לשים לב יש מצב שזה נשאר כתם לבן.

ואז מתחילים לנקות את זה אולי יהיה קל ואולי לא לכן אמרתי לו עדיף, אך אפשר רגילים זה פשוט ללא סימני ניגוב בסוף מקל בעבודה.

פורסם

לא נתקלתי מעולם ב-ipa שמכתים פלסטיקה או גומיות, ולא ב-ipa שיוצר סימני ניגוב, חלקו אלכוהול כך שהוא מתאדה מעצמו ונמחק בנגיעה.

אבל אם זה הנסיון שלך, אין וויכוח :)

"יאללה בירי".

פורסם
בחיים לא שמעתי על אלכוהול שגורם לכתמים בפלסטיקה, לא מהנסיון שלי בכל אופן.

אתה בטוח שהשתמשת ב IPA?

נשמה אני קונה 99.9% לא 70%

ומדלל 1:1 ככה שזה יותר חזק, יוצא שאם זה מים רגילים הוא משאיר סימנים אחרי.

זה גם יכול להיות שהמים באזור שלי לא משהו כי זה אזור תעשייה יש מצב, מבין למה אתם מתפלאים.

הבאסה זה להוריד את הלבן הזה הגומי סביב החלון או מהפלסטיקה של המגבים זה בלגאן XD

פורסם

הנשמה שלי מזמן מתה

אתה לא צריך 1:1 בדילול, אתה צריך יחס של 1:3 מעבר לזה אין טעם וחבל על הבזבוז חומר.

תוריד את הדילול להבא זה יקל עלייך את העבודה

Opel Adam S 2017

פורסם

זה מנקה יותר גריז ושומנים, למקומות שאני לא רוצה להתיז עליהם מסיר.

מעבר לזה אני עובר פעם אחת ובטוח שלא נשאר כלום אז זה לא בעיה, במקום לעבור כמה פעמים כי זה סתם.

עם 4 שפריצים אני עושה את החלק הקדמי כולו אז אין בזבוז פה חח

• תוכן חדש...