Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Tesla Model 3 - טווח של 350KM בין טעינות, 0-100 בפחות מ6 שניות ורק 35K$

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טסלה הציגה היום (שישי בבוקר אצלנו, חמישי בערב בקליפורניה) את המודל 3 - הדור השלישי של טסלה (הראשון הוא הroadster, השני הם המודל S וX), הדגם ה"המוני" של היצרנית.

עלות הרכב היא 35K$ לגרסת הבסיס (בארה"ב הקלות מס יורידו את המחיר מתחת ל30K$), והיא מביאה איתה את כל הטוב שאנחנו מכירים מטסלה - טווח של 350KM בין טעינות, האצה מ0-100 קמ"ש בפחות מ6 שניות (שני אלו הם מספרי מינימום שהם מקווים לשפר, ובכל מקרה יהיה אפשר לשפר את שניהם בתוספת תשלום), superchargerים (טעינה מהירה ובחינם של טסלה), ומה שאותי לפחות הכי הפתיע - תמיכה בautopilot. הייתי בטוח שהאחרון ירד ממנה בגלל המחיר, אני מאד מופתע לראות כמה טסלה בטוחים בטכנולוגיה שלהם עד כדי כך שהם לא מוכנים לוותר עליה כאן.

בנוסף מאסק הבטיח 5 כוכבי בטיחות בכל הפרמטרים ולא 5 כוכבים משוקלל.

הסוללות יגיעו מהמפעל העצום של טסלה בנאוודה, המפעל סוללות lithium-ion הכי גדול בעולם שייצר יותר מכל המפעלים הקיימים יחד, וזהו אחד הבניינים הכי גדולים בעולם מבחינת שטח (אם אני זוכר נכון, סליחה אם טעיתי בניסוח :roll:), שני רק לאחד המפעלים של בואינג.

מעניין אותי לשמוע את דעתכם של המומחים פה.

אני לא מבין יותר מידי גדול ברכבים, אבל כן סופר מסוקרן לגבי רכבים חשמליים. גם בגלל שאני שונא לשלם דלק (:lol:) ובעיקר בגלל שאני בסה"כ אדם די ירוק, ואמנם יש דברים יותר מזהמים מרכבים (תעשיית הבשר - אבל על הבשר שלי אני לא מוותר!) אבל אם נצליח להוריד את הזיהום שלהם, אין ספק שזה יהיה משמעותי. וכמובן שרכב שמאיץ מ0-100 קמ"ש בכ3.2 שניות (מודל S) זה חלום :-P

לדעתי הרכב הזה הוא השלב הראשון למהפכה. היא לא תגיע תוך שנתיים-שלוש, אבל כשתוך 24 שעות יש לטסלה מעל 115 אלף הזמנות ברחבי העולם למודל 3, והם מתכניים לייצר כחצי מיליון מכוניות בשנה, וזה בנוסף לרכבים של ניסאן, שברולט, רכבי המימן של טויוטה והיונדאי (שדווקא את הטכנולוגיה הזו אני לא מאד אוהב והייתי מעדיף שהכסף הזה יושקע בפיתוח סוללות, אבל לא החלטה שלי..), אולי נראה עוד יצרניות מצטרפות אליהן, ואולי אולי נצליח לגרום גם לממשלה שלנו להעיף את החוקים המפגרים שנחקקו בתקופת better place ולתת לרכבים האלו לפרוח כאן בארץ. בסופו של דבר, רכב חשמלי די אידיאלי למדינה שלנו - מדינה קטנה ומחירי דלק מטורפים שאנשים ישמחו לעזוב. רק להוציא את הזיכרון הרע של בטר פלייס.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טסלה זאת חברה שמפסידה המון כסף.

רוב ההכנסות שלהם מגיעות מממשלת ארה"ב.

ממשלת ארה"ב נותנת להם כסף לפתח מכוניות לא מזהמות.

נתנה להם כספים במשבר הכלכלי כמו שג'נרל מוטורס וקריילר קיבלו.

לקוח שקונה מכונית חשמלית מקבל כסף מהמדינה...

טסלה מוכרת את המכוניות ישירות ללקוח בזמן שהחוק בארה"ב אוסר מכירה ישירה בשביל לא לפגוע באלפי אנשים בתעשיית הרכב

מכונית שנמכרת שם בפחות מ 30000$ תעלה בארץ יותר מ 100000$

המכירות מחוץ לארה"ב הם לפי תמיכה של ממשלות בעולם.

בסין הם נתקעו עם המלאי אחרי שלא הצליחו למכור שם מכוניות.

טסלה משנים את העולם, כל הכבוד להם על מה שהם עושים.

בישראל מקור ההכנסה השני הכי גדול זה כלי רכב אז תשכח מסיועה ממשלתי בקניית מכונית חשמלית.

( ושכח גם מתחבורה ציבורית)

אגסי ניסה לשווק מכוניות שמישהו אחר מייצר.

כל הרווח של טסלה מגיע מייצור המכונית בגלל ההטבות של המדינה.

אם אתה גר בארה"ב ויש לך שתי מכונית תקנה טסלה אחת.

אם יש לך מכונית אחת ואתה אוהב לטייל 350 ק"מ זה לא מספיק בארה"ב

אייל

פורסם

נתקלתי כאן (בריטניה) כמה פעמים באנשים שהגיעו מרחוק (גרמניה, דנמרק) עם משפחתם בטסלה S, אני רואה אותם בנקודות ההטענה ב-סרביסס, או נקודות השירותים, אוכל וכו' בכבישים ה M המהירים.

שוחחתי עם בעל הטסלה S מגרמניה והוא הראה לי איך הסופרצ'ארגר טוען (לא מיילג' מלא) בזמן שהוא שותה כוס קפה אחת. הוא לפחות טוען שעם טיפה תכנון הוא יצא מגרמניה ומתכנן לבקר משפחה בסקוטלנד בלי אירועי חוסר טעינה מיוחדים.

החברה הזו תצליח לדעתי מפני שזו המקבילה המוטורית של האייפון.

זאת מכונית טובה בלי קשר ליחידת הכח.

זאת לא מכונית שמרגיזה פטרול הדס להפך.

וכמובן-

מייד אין קאליפורניה.

יותר טוב ממייד אין ווסט ג'רמני של פעם.

נורבגיה מלאה בהם. כמו הישראלים גם הם אוהבים קידמה.

בקרוב בישראל. למה לא? מקבלי ההחלטות במשרדי הממשלה יודעים מה טוב.

פורסם

דווקא זה מחיר מעניין כי אחרי הורדת מיסים וקבלת הטבת המס לרכב חשמלי ייבוא של רכב כזה יכול להיות רלוונטי להרבה אנשים ובמחיר שנשמע משתלם והגיוני.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

35K$ עם הטבות מס לרכב שלא מזהם, בארץ זה יכול לעלות קצת יותר ממשפחטומתית רגילה. 350ק"מ בין טעינות זה כבר משהו, אפילו אם זה היה 250 אמיתי (עם פקקים, מזגן וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרעיון מדהים. עוקב כל הזמן אחרי סרטונים, ידיעות ודגמים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

בשוודיה הטסלות הן כבר מראה שגרתי, לפחות 3-4 אינדיבידואליות ביום.

הדיווח במגזינים הרכב המקומיים הוא שהמחיר, כשתגיע הנה, יהיה מקביל למחירים בארה״ב.

אני מוכן להמר שטסלה בעלות של במוו ממוצעת תמכר כאן כמו לחמניות.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

באמריקה זה לא חוסך הרבה כסף אם בכלל לכל רוכש רכב שם לדעתי, במחירים כאלו ניתן לקנות רכבים מאוד טובים שלא נדבר על יד2 והדלק כמעט חינם, חוץ מזה טווח כזה מזערי במדינה כה ענקית הוא 'דיל ברייקר' שם, פה בישראל זה יכול להספיק כמעט לכל אחד, למרות שהייתי מת להיות בעל אחת כזאתי, זאת חוויה שונה לגמרי.

פורסם
באמריקה זה לא חוסך הרבה כסף אם בכלל לכל רוכש רכב שם לדעתי, במחירים כאלו ניתן לקנות רכבים מאוד טובים שלא נדבר על יד2 והדלק כמעט חינם, חוץ מזה טווח כזה מזערי במדינה כה ענקית הוא 'דיל ברייקר' שם, פה בישראל זה יכול להספיק כמעט לכל אחד, למרות שהייתי מת להיות בעל אחת כזאתי, זאת חוויה שונה לגמרי.

הייתי היום באולם תצוגה שלהם.. גם אני חשבתי שהם לא נמכרות בגלל המרחקי נסיעה הגדולים יחסית אבל מסתבר שהם נחטפות כמו לחמניות. בעיית המרחק נפתרת באמצעות מטעני ״טורבו״ בלוקיישנים שלהם שמטעינים חצי סוללה בחצי שעה. הבעיה היא זמני ההמתנה למכוניות (זמן המתנה לs בין 6 ל8 שבועות ולדגם x סביב ה4 חודשים עד חצי שנה) נאמר לי שהדגם החדש יגיעו לפה סביב 2018 ויש סביבן המון באז. אני חושב שהן מגניבות אבל אני אישית לא מת על הרעיון של להיות מוגבל במיילים על כל מקרה שלא יבוא.

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם

הערות:

• המחיר בארץ : צריך להוסיף הטבה בארה"ב, לכפול ב 4 להוסיף מס קניה 10% + מע"מ, מרווח יבואן - בערך 220 אלף.
  • קונסומר ריפורטס נותן ציון נמוך מאוד לאמינות הטלסות. בעיה.
  • השאלה העיקרית אם יש כאן פריצת דרך בטכנולוגיית הסוללה.
  • עד עכשיו טלסה מכרה בהפסד מכוניות יוקרה במחירים של דגמי קצה של מרצדס/לקסוס/במוו/פורשה.

• ניסאן כבר מוכרת שנים את ניסאן לייף החשמלית ב 160 בארץ וטווח אמיתי של 100 ק"מ , ללא הצלחה.
  • גם השברולט וולט מתקשה להתרומם בארה"ב.

פורסם
אני חושב שהן מגניבות אבל אני אישית לא מת על הרעיון של להיות מוגבל במיילים על כל מקרה שלא יבוא.

גם היום אתה מוגבל במיילים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

השאלה שמטרידה אותי אישית זה כמה הסוללה הזאת תשרוד.

לתא 18650 שמהם מורכבת הסוללה בטסלה יש בדרך כלל אורך חיים של עד 1500 מחזורי טעינה.

350*1500= 525000 ק"מ

ולאחר מכן הרכב שווה לחלקים כי הסוללה פשוט מתה.

פורסם
השאלה שמטרידה אותי אישית זה כמה הסוללה הזאת תשרוד.

לתא 18650 שמהם מורכבת הסוללה בטסלה יש בדרך כלל אורך חיים של עד 1500 מחזורי טעינה.

350*1500= 525000 ק"מ

ולאחר מכן הרכב שווה לחלקים כי הסוללה פשוט מתה.

כן, כי אחרי 500 אלף ק"מ רכב שעלה כחדש 35000$ באמת שווה יותר משקל וחצי בלי קשר למצב הסוללה...

כמה מכוניות עם יותר מ-500 אלף ק"מ נוסעות לדעתך על הכביש? יודע מה - כמה מכוניות עם יותר מ-250 אלף ק"מ נוסעות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...