Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך עבודת גמר בקורס מסוים עליי "להקים" מיזם כלשהו ולכתוב תוכנית עסקית למיזם. המיזם שבחרתי הוא אפליקציה שנותנת שירות מסוים (לא מפרט כי זה משהו שכנראה אתקדם איתו עם המתרגל ) השאלות הן :1 עלויות פיתוח של אפליקציה לכל פלטפורמה אנדרואיד/ios/ווינדוס? אפליקציה איכותית שיודעת לקלוט מידע ולקטלג אותו, עם כמה שפחות קריסות.

2 מה עלויות התחזוקה של אפליקציה כזאת?

3 האם ניתן לקדם אפליקציה בעזרת תשלום באפ סטור או בפליי?

4 האם עדיף לתת לחברה אחת לאפל גם בפיתוח וגם בעיצוב או שעדיף לפצל את זה מבחינה כספית/מקצועית ?

5 האם חוקי להשתמש באפליקציה בסימנים מסחריים של אפליקציות אחרות על מנת למשוך מידע מהן (למשל מפייסבוק)?

וזהו אני בטוח שלמפתחים שפה יש עוד מלא מידע שאפילו לא חשבתי עליו ואשמח אם תתרמו קצת מהידע והניסיון שלכם.

נ.ב חייב להגיש סקיצה של זה עד מחר אז אין לחץ

פורסם (נערך)

1 ו-2 - אי אפשר לענות על זה.

3. אפשר דרך רשתות הפרסום של גוגל או אפל, או חברות חיצוניות שמקדמות בדרכים אפורות למיניהן.

4. אין תשובה נכונה.

5. לא הבנתי את השאלה. כל השחקנים הגדולים מאפשרים אינטגרציה האפליקציה שלך בתנאים מסוימים. אסור שהאייקון של האפליקציה עצמה יכיל סימן מסחרי שאינו שלך, אבל בתוך האפליקציה מותר לך להשתמש ב אייקונים של פייסבוק וכו' בהתאם להנחיות שלהם.

הדוגמה הטיפוסית היא של פייסבוק - אם המשתמש מתיר לפייסבוק להעביר מידע עליו אל האפליקציה, האפליקציה תוכל לדעת מי חבריו, למשל.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לצורך עבודת גמר בקורס מסוים עליי "להקים" מיזם כלשהו ולכתוב תוכנית עסקית למיזם. המיזם שבחרתי הוא אפליקציה שנותנת שירות מסוים (לא מפרט כי זה משהו שכנראה אתקדם איתו עם המתרגל ) השאלות הן :1 עלויות פיתוח של אפליקציה לכל פלטפורמה אנדרואיד/ios/ווינדוס? אפליקציה איכותית שיודעת לקלוט מידע ולקטלג אותו, עם כמה שפחות קריסות.

2 מה עלויות התחזוקה של אפליקציה כזאת?

התאור שלך כללי מדי.

- כמה מסכים יש באפליקציה?

- האם המידע נשמר בשרת מרכזי או על הטלפון?

- האם המידע מוקלד על ידי המשתמש או שנדגם על ידי המכשיר (מיקום, תמונות)?

בלי מסמך איפיון קשה להעריך את העלות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

המידע הראשוני מוקלד על ידי המשתמש. יהיו בין 2-3 מסכים. המידע אמור להיות אישי אבל יועבר בהמשך לשרתים על מנת לפתח את המודל העסקי.

לגבי העלויות אני שואל באופן כללי. לא משהו מדויק כמובן.

פורסם (נערך)

עוד נותרה אפליקציה שלא שומרת מידע על שרתים? כמעט שאין דבר כזה, חוץ ממשחקי אינדי או אפליקציות שלא יעשו כסף לעולם.

פות"ש - רק בשביל התרגיל, נניח שיש לך מתכנת אחד באנדרויד, מתכנת אחד לאפל, מתכנת אחד לצד שרת, ומנהל מוצר שבזמנו הפנוי גם קונה קפה למטבח - יש טבלאות שכר לדברים האלה. זה עדיין לא יהיה נכון או מדויק אבל זה הכיוון.

עוד לגבי מודל עסקי: רק אחוז זעיר של אפליקציות הוא בתשלום לפני שימוש (ו באנדרויד אף נמוך יותר), מה שהולך זה in app purchase, שזה מודל שונה ומורכב ומרתק משל עצמו.

ולפני שתגיד "פרסומות" - אף אחד לא עושה כסף משטח הפרסום, זה לא ווב.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בשביל זה אני שואל אותכם, גם אם היו נתונים בפניי טבלאות השכר שלהם זה לא אומר שזה נותן לי אומדן כלשהו לעלות האפליקציה. ולא המודל העסקי הוא לא שטחי פרסום. יש שלל רעיונות אבל זה לא מה שמעניין כרגע. רוצה פשוט לדעת מה סדר גודל המחיר לבניית אפליקציה איכותית ולא מסובכת מדי לכמה פלטפורמות. ואני יודע שהשאלה מעצבנת ויש המון משתנים אבל אם תדע לכמת לי את המשתנים האלה למספרים אני כבר אדע איך לחשב את העלויות

פורסם

סדר גודל

שכר מפתח אפליקציות נע בסביבות 25000 ש"ח לחודש, תוסיף עלויות מעסיק - הפרשות וכו זה יגיע ל 40000 שקל בערך.

זמן פיתוח אפליקציה לא גדולה ולא מורכבת - משהו כמו חצי שנה - כולל תיכנון מימוש ובדיקות.

נוסף על המפתח אתה צריך מעצב איש בדיקות, ורצוי איש UX, נניח חודש עבודה של כל אחד מהם, וכל אחד מקבל שכר של 15000 שקל לחודש (נניח פרילנסרים)

כאן צריך להכניס גם עלות שכירת משרד, מחשבים תוכנות וכו.

אח"כ מגיע שלב התחזוקה, מגיעים פידבקים מהלקוחות, צריך לעשות תיקונים ולשחרר גירסאות תיקון, מעקב אחרי השטויות של גוגל ותחזוקה שלהם (google admob,analyser וכו), זו עבודה שנמשכת כל הזמן, כל עוד מחזיקים את האפליקציה ,

אחר כך יגיע שלב של גירסאות חדשות עם פיצרים נוספים, אולי שינוי המראה הכללי של האפליקציה וכו.

ברקע יש כל הזמן גם שינויים שצריך להכניס בעקבות כניסת גירסה חדשה של אנרואיד/ אפל. כדי שהאפליקציה תוכל להמשיך לרוץ גם עליהם

זו התמונה בגדול

פורסם

אמרת לי הרגע שעולה לי בערך חצי מיליון שקל לפתח אפליקציה? וואו נשמע יקר ולא פרופורציונלי. חשבתי על סדר גודל של מקסימום 100-150

פורסם (נערך)

יש לי תחושה שאתה חושב משום מה שמדובר בזבנג וגמרנו. הפוך. מהרגע שהאפליקציה בחנות הצורך לתחזק הוא תמידי, בין השאר בגלל השינויים שנכפים כל העת על ידי אפל באנדרויד (לטובה, העולם מתקדם). המשכורות הן אכן מרכיב עיקרי, באופן יחסי התשלום לתשתיות נמוך היום - אבל שוב, במידה שהאפליקציה מצליחה למתחילים להשתמש בה הרבה אנשים, צריך לשדרג גם תשתיות וגם את אלה שמתפעלים אותן. :-)

קיימות גם אפליקציות שנעשו על ידי אדם יחיד, ב-90% מהמקרים זה גם נראה כך.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

או שהאדם הזה סופרסטאר בצורה רצינית.

לא מופרח ששני אנשים (טכני ויצירתי / עסקי) יוכלו להקים מיזם אם הם עושים כמה תפקידים אבל גם זה קשה.

E-A עכשיו אתה מבין למה חצי מהאפליקציות נראות מעפן ולמה יש המון ״בתי תוכנה״ לפרוייקטים קטנים שלא יוצא מהם שום דבר רציני והמון קורסים של ״מפתחי אפליקציות״.

כדי להקים אפליקציה עם שרת , ברמה טובה , שתיגע במידע אישי רגיש - זה לא זול ודורש תחזוקה וSupport מתמיד.

That said - בהחלט יש אפליקציות (פשוטות מאוד) שאפשר לקבל בטווח של אלפי עד עשרות אלפי דולרים (לרוב טמפלייטים או עטיפות ווב בלי יותר מדי גמישות).

וגם פה צריך להיזהר ממש לא להתפשר על עלויות.

לגבי 5:

אסור לך להשתמש בסימני מסחר של אפליקציות אחרות או בעלי תוכן אחרים בלי רשותם המפורשת.

פייסבוק ספציפית (ולא רק אבל כדוגמא) יצרה SDK שדרכו אפשר למשוך מידע מהשרתים שלה - ובמקומות של אינטראקציות (לדוגמא Login כדי לקבל פרטים) - אתה מחויב להשתמש בלוגו ברור שלהם (ויש כאלו שהם נותנים בדיוק לשימוש הזה).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תוסיף גם הוצאות על שיווק, לקדם אפליקציה דרך הפליי רחוק מלהספיק, רצוי לקחת איש שיווק טוב שיודע לפרסם ולקדם ברשת לנושא הזה.

אתה יכול למצא גם מסלולים פחות יקרים אם תצרף עוד שותפים, רצוי כאלה שיכולים לתרום ולעשות בעצמם חלק מהעבודה, למשל אם אחד השותפים יודע לפתח, זה יכול לחסוך את המהנדס תוכנה (לפחות בשלבים הראשונים עד שהחברה תצליח לגייס)

פורסם

סתם לצורך ההשוואה, אחד החברים עושה אפליקציה להשוואות פוליסות ביטוחים שהיא לדעתי הרבה הרבה יותר מסובכת והשני עושה טינדר לבעלי חיות מחמד. שלי הרבה פחות מסובכת. כמה לדעתכם יעלו אפליקציות כאלה?

פורסם

בלי לדעת את הרמה והפונקציונאליות וכמה מזה חברים שלך השקיעו מהזמן שלהם והמומחיות הלא ידועה שלהם - קשה להגיד.

כל מספר בין עשרות אלפים למליונים :)

אין ממש מחירון כי שני מוצרים גם יכולים להראות דומה ולהיות שונים משמעותית מאוד בכמעט הכל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...