Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 8 שנים ומעל 115,000 ק"מ מאז שקנינו את הקסארה, סימני הזיקנה החלו לטפטף.

זה לא מנע מאיתנו לתקן את כל מה שצריך בשנה האחרונה (רדיאטור חימום פנימי, נזילה מההגה, טיפול טיימינג+מש' מים + סט בלמים קדמיים) כי ציפינו למשוך איתה עוד שנה לפחות - ואז החליט ליאור (nepet) מהפורום שהוא מוכר את ה C4 2.0 שלו, לא לפני שהוא מיישר לה את האמאמאמא של הקו. ב 31/12/2015 - בדיוק לפני חודש - נפגשנו להעברת בעלות, ועכשיו אחרי שעבר חודש ראשון - הנה סיכום ראשוני.

לא תיכננתי להחליף עכשיו רכב, תיכננתי בסוף השנה (אחרי שאעבור דירה) לקחת מימון ולקנות משהו חדש יותר, מיינסטרים כזה (I30 2013).

הבעיה היא שליאור (nepet) פשוט לא הותיר לי ברירות כי אני מכיר אותו (הוא משוגע מהסוג הטוב) וכאשר ראיתי שהוא פירסם לא האמנתי. דיברנו בטלפון ואז הוא סיפר לי שהיה בטריידאין והציעו לו מחיר מגוכח וכו' וכו'.

בסופו של יום אמרתי לו שאם הוא נותן לטריידאין את הרכב במחיר המגוכח הוא משוגע, ואני מעדיף לקחת את האוטו במחיר שהם הציעו - וכך היה.

אז מה באמת ליאור עשה שם ? השם יעזור - מה לא. סליל הצתה, בולמ"ז אחוריים, כריות בקדמיים, משולשים, סידור נזילות שמן, שיפוץ מסרק הגה, שסתומים לגיר, סטרטר, רביעיית צמיגי מישלן, ברקסים אחוריים קומפלט כולל מיסבים, ניקוי בית מצערת ועדכון מחשב (הזרקה וגיר) ולימוד מחדש, טרמוסטט ובית טרמוסטט ויש סיכוי שעוד שכחתי כמה דברים.

אז בקיצור: C4 מנוע 2.0 שנת 2007, אוטומטית, כ 137,000 ק"מ על האודומטר.

אז איך זה מרגיש אחרי חודש ? ככה בדיוק:

מנוע וגיר -

האוטו בפירוש חזק יותר מהקסארה, וזה דיי ברור. 143 כ"ס, מומנט של כ 20 קג"מ עם עקומת מומנט כמעט שטוחה מ 1800 סלד ועד ל 6000 סלד (ראו תמונה מצורפת) נותנים לרכב הרבה כח בכל נגיעה בגז.

העברות ההילוכים ב AL4 בשילוב המנוע החזק חלקות להפליא, וזאת בניגוד ל 1600 שם קיימת נקישה חזקה בין 1 ל 2 כמעט אצל כולם.

מיותר לציין שהאוטו מרגיש חזק בכל הילוך ואין שום בעיה של כח או "בורות" בין ההילוכים, רק תלחץ טיפה על הגז והאוטו טס קדימה.

איבזור ובטיחות -

6 כריות אויר, ESP, חיישני רברס מקוריים עם מסך תצוגה מקורי, בקרת אקלים דו איזורית, מחשב דרך, רדיו עם שליטה מההגה, 4 חלונות חשמליים, חישוקים קלים מקוריים של סיטרואן, פנסי ערפל נפרדים בפגוש הקדמי למטה, ריפוד קטיפה (כהה בדגם שלי) למושבים, משענת יד אחורית בין המושבים וקדמית בין המושבים, תא כפפות מקורר,

מפיץ ריח (מבשם אויר) מקורי (בכל סי4 יש את זה) בתוך התריס המרכזי, תאי איחסון בדלתות ומתקן למשקפי שמש מעל ראש הנהג בצד שמאל וגם בתא הכפפות (עריכה [תודה ל Buki] - יש גם חיישן תאורה וגשם, בקרת שיוט, מגביל מהירות ומראה אמצעית מתכהה אוטומטית).

בקיצור, באמת שלא חסר כלום חוץ מחיבור כלשהו למערכת, שיתן לשמוע מוזיקה (זה בטיפול, כבר הוזמן מאיביי).

נוחות נסיעה ונוחות באופן כללי -

ובכן, הנוחות רחוקה מלהיות קסארה. האוטו הזה בהחלט קשיח (סטייל "גרמני") במיוחד בחלקו האחורי. אחרי פרק זמן של הסתגלות (עבורי, כל יתר בני הבית התרגלו מייד) זה עובר. המושבים עצמם נוחים מאוד ותחושת הנהיגה שהרכב מקנה היא שהנהג יושב דיי גבוה ובשליטה. כמובן שאישתי מאוד אהבה את זה, כי זה נותן תחושה טובה יותר של ראות ושליטה ברכב.

פנים הרכב הרבה יותר שקט מהקסארה, ונסיעה במהירות של 100-110 קמש מתקבלת בנינוחות ואפשר לדבר בתוך הרכב בטון נמוך כאילו עומדים במקום. שאון הגלגלים מאוד חלש ובאופן מוחשי ניתן להסיק שהאוטו שקט יותר משמעותית מהקסארה - עם כי חייבים לציין שהקסארה בערוב ימיה כבר מגרדת 250,000 ק"מ מלמטה, ומערכת הפליטה כבר לא מה שהיתה פעם - ובטח הבידוד מסביב לא ברמה של מכוניות חדשות יותר.

הגה ובלמים -

הבלמים פשוט מעולים, אין דרך אחרת לתאר. קוטר הדיסק הוא 283 מ"מ וכאן בדיוק ההבדל ביחס לקסארה (266 ממ).

הם נושכים חזק והמעבר מהקסארה ל C4 היה מפחיד, כי בכל לחיצה היינו נדבקים לשמשה הקדמית. אחרי כמה ימי הסתגלות למדנו לעבוד איתם בעדינות. מן הסתן בשימוש יום יומי אין שום עניין של דעיכה או דברים שאפשר לבדוק רק בנהיגת HARDCORE, אבל נראה שהם יעמדו גם בקצת HARDCORE ללא בעיה.

ההגה עצמו הוא אלקטרוהידראולי. חסר תחושה ביחס לקסארה או כל הגה הידראולי אבל אישתי מתה עליו - למרות הצמיגים הרחבים יחסית (205/55 R16) ההגה הופך לקל בחניה וקשה יותר בנסיעה, ואני לא צריך לספר לכם כמה נשים אוהבות הגהים קלים\רכים.

הדבר שאני באמת אוהב בתיכנון של ה C4 וה-407 הוא המענה של הגלגלים להגה, התחושה היא שכשאתה מסובב את ההגה לכיוון מסויים, האוטו פשוט זז לשם כאילו על מסילת רכבת, התחושה היא שכאילו אין רכינה של המרכב והאוטו מגיב פשוט בצורה חדה יותר. אינני יודע אם מדובר בהגה קצר יותר - כי אפילו לא בדקתי כמה סיבובים יש מנעילה לנעילה, אבל זו התחושה.

צריכת דלק -

עוד מוקדם מידי לתת נתונים מדוייקים, אבל אישתי נוסעת בעיר HARDCORE - נסיעות סופר קצרות (גן-גן-עבודה-גן-גן-בית) והאוטו עושה כ 8 ק"מ לליטר (דרך אגב, אני בטוח שאם הנסיעות היו ארוכות יותר, אפילו שהן בתוך העיר, צריכת הדלק היתה משתפרת). בכל מקרה זה נתון מעולה למנוע כזה ואופי נסיעה כזה, ונראה שביחס למנוע 2000 סמק משנת 2007 - הוא לא זללן גדול בכלל.

לסיכום:

במשפט אחד (או שלא) ? כולם כאן מרוצים מהמעבר לאוטו הזה, ואפילו אישתי שלא מבינה כלום במנועים או מכוניות טוענות שהרכב פשוט סוחב בעליות מצויין (וכל מיני מילות גנאי על הקסארה שהיתה מטפסת אותן קצת פחות מהר...). תנוחת הנהיגה, הישיבה ה"גבוהה", ההגה הרך ובקרת האקלים המפוצלת הם דברים שממש טובים לאישה, ואם הם טובים לאישה, הם טובים לבריאות שלך (הגבר) :-) :-)

אה, וגם הילדים מרוצים... :)

איציק

2007-citroen-c5-19_600x0w.jpg

cameringo_20151231_100656 (Medium).jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תתחדש איציק!

האוטו הגיע לידיים טובות.

אני מאוד אוהב את הדגם הזה...

ברשימת איבזור, נראה לי ששכחת לציין בקרת שיוט, חיישני גשם ואורות ומראה מתכהה אוטומטית (או שמראה כזאת הייתה רק בדם 3 דלתות 180 כ"ס?):-)

פורסם

בהחלט שכחתי... בקרת שיוט, מגביל מהירות, חיישני אורות וגשם, מראה מתכהה.. צודק בוקי.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם לי יש לי פינה חמה לדגם ולרכב הזה ספציפית.. שמח שהגיע לידיים טובות.

אזהרה, חיטטתי בקרביים שלו.. לא זוכר כבר אילו דברים החלפנו (טיפולים שוטפים) אבל החלפת הנורות בהחלט הייתה המשימה המאתגרת ביותר :lol:

יום טוב גם לך

פורסם

תתחדש, גם אני נגעתי בקטנה ברכב הזה, כשמילאו חצי ליטר שמן עודף במוסך ואני הייתי זה שצריך לרוקן אותו.

Stay Dirty

פורסם

איציק תתחדש על האחות של הקסארה.

רק אל תשכח אתנו בעלי הקסארה הנאמנים , עדיין נזדקק מדי פעם לידע שלך באחות הזקנה .

פורסם
תתחדש, גם אני נגעתי בקטנה ברכב הזה, כשמילאו חצי ליטר שמן עודף במוסך ואני הייתי זה שצריך לרוקן אותו.

תודה.

כמו שאתה בטח יודע, ליאור בחור מאוד פדנט ויסודי, ולכן על כל מיליליטר עודף שמן במנוע הוא מגיע למוסך - אין אצלו עיגול פינות.

אני עשיתי יישור קו מטורף לרכב שקניתי אותו לפני חודש, זה הסתכם ב 60 ש"ח לזוג מגבים והשבוע השקעתי עוד 4 שקלים ב-2 נורות צהובות חדשות לפנסים האחוריים (לאיתות. ראיתי שהמנורות שם מקוריות כנראה והצבע הצהוב שלהן כבר התקלף. אני ממשיך את המסורת של ליאור ברמת הפדנטיות ולכן החלטתי שצהוב חייב להיות צהוב, ולא צהוב-לבן ;-) ).

הדבר היחידי שהטריד אותי כשקניתי את האוטו היה הפלסטיק הזה מתחת לשמשה הקדמית שהיה רופף לחלוטין. מחלה מוכרת של C4 דור ראשון. לשמחתי מצאתי שבסך הכל נדרש להחזיר שם איזה חלק למקום (לשמשה) ולמקם עליו את הפלסטיק מחדש - ומאז אני רגוע (שלא יטפטפו מים על המנוע\סליל הצתה בזמן שיורד גשם).

השירשור הזה: https://www.drive2.ru/l/4205113/ למרות שהוא ברוסית, מסביר היטב (באמצעות תמונות) את הפתרון. פשוט וקל.

היה דבר אחד שממש עיצבן אותי והוא חאפריות המוסכים (המורשים) שהרכב טיפל בהם. הורידו כיסוי תחתון למנוע (פלסטיק כזה) ולא החזירו. הורידו כיסוי עליון (של הסליל הצתה) ולא החזירו. מעצבן ! ואל תחשוב שאני לא אנסה לחפש את זה ולהשלים.

בטיפול שיגיע אני אעשה שמן+פילטר שמן, ועל הדרך ארענן נוזל בלמים ב-4 פינות ואשטוף את מערכת הקירור בצינור גינה ואמלא את הנוזל קירור שאני משתמש בו תמיד. שוקל גם לבצע ריקון ומילוי שמן חדש גם בתיבת הילוכים, למרות שהחליפו שסתום ויסות לחצים לפני כמה חודשים ושמו שמן חדש (אבל זו החלפה חלקית של 50%, רק 3 ליטר).

הדברים האלו הם בד"כ הדברים הסטנדרטיים שאני עושה תמיד כשאני מחליף אוטו - אבל אני מחכה לטיפול, אין לחץ, זה לא שהאוטו לא טופל עד היום.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תתחדש. שמח שאתם נהנים מהאוטו.

בהזדמנות זו , אפשר גם לומר תודה לכנופיה שעזרה לי (אסף יגאל ורועי ) כשהיה צריך, ליוסי ורונן מ"גבע" שסבלו את השריטות שלי והביאו את הרכב למצב שהוא נוסע כמו חדש ( ב2007 כשהוא יצא מהמפעל בצפרת הוא לא נסע ככה ) , ולאורן וויטלי מ"אורן שירותי רכב" , כל אחד מהשמות שהוזכר פה טיפל ברכב במקצועיות רבה עם הרבה סבלנות.

האמת שהרכב נקנה ותוכנן להשאר אצלי כמה שנים .

כל מה שהושקע בו היה במטרה שישרת אותי לפחות עד שיגיע ל 200K ק"מ. (בנסועה של 500 ק"מ לחודש זה נצח ) .

קרו כמה דברים שבגללם החלטתי לקנות רכב חדש שהתקבל לפני שבוע וסיים הרצה.

רשמים יועלו בקרוב. צריך גם להחליף סמלון.

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

נוחות נסיעה ונוחות באופן כללי -

ובכן, הנוחות רחוקה מלהיות קסארה. האוטו הזה בהחלט קשיח (סטייל "גרמני") במיוחד בחלקו האחורי. אחרי פרק זמן של הסתגלות (עבורי, כל יתר בני הבית התרגלו מייד) זה עובר. המושבים עצמם נוחים מאוד ותחושת הנהיגה שהרכב מקנה היא שהנהג יושב דיי גבוה ובשליטה.

צריכת דלק -

עוד מוקדם מידי לתת נתונים מדוייקים, אבל אישתי נוסעת בעיר HARDCORE - נסיעות סופר קצרות (גן-גן-עבודה-גן-גן-בית) והאוטו עושה כ 8 ק"מ לליטר (דרך אגב, אני בטוח שאם הנסיעות היו ארוכות יותר, אפילו שהן בתוך העיר, צריכת הדלק היתה משתפרת). בכל מקרה זה נתון מעולה למנוע כזה ואופי נסיעה כזה, ונראה שביחס למנוע 2000 סמק משנת 2007 - הוא לא זללן גדול בכלל.

כאחד שמחזיק ב-C4 עם מנוע ה-1.6 (דגם SX מ-2008), אז המכונית הזאת מאכזבת חובבי ומוקירי רכבי PSA כמו ה-306 הנהדרת (לאבי הייתה 306 1.8 ידנית, וזאת המכונית העממית המהנה ביותר שיצא לי לנהוג בה, שאיכות השלדה והניהוג לא באו על חשבון נוחות נסיעה מופלאה) - רחוקה הן בנוחות והן בהנאה מהנהיגה.

צריכת הדלק אצלי (גם אשתי מוסעת רק בעיר) היא 7.5 ק"מ/ל'.

היה דבר אחד שממש עיצבן אותי והוא חאפריות המוסכים (המורשים) שהרכב טיפל בהם. הורידו כיסוי תחתון למנוע (פלסטיק כזה) ולא החזירו. הורידו כיסוי עליון (של הסליל הצתה) ולא החזירו. מעצבן ! ואל תחשוב שאני לא אנסה לחפש את זה ולהשלים.

גם אצלי אותו דבר - רכב שטופל רק במוסך המרכזי ואין את החלקים הללו. הזוי!

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם זה כמו שאתם מתארים אז מסתבר שבאיזו פינה נידחת במוסך שטיפל ברכב זרוקים כל מיני כיסויים שונים מפלסטיק.

אני הייתי קופץ לבדוק ואולי מצליח להשלים חוסרים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...