Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגים בארץ לא מחליפים נורות רגילות של פנסי הדרך, אז יחליפו את נורות הלד? הצחקת אותי.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דבר ראשון, אני מאחל לך שהרכב ימשיך להפגין אמינות ללא דופי.

גם אם תקח את דגם הרכב שיצא מהמפעל הכי אמין, תזניח אותו ותנהג עליו באגרסיביות, הוא לא יחזיק מעמד יותר מדי זמן.

זו לא השערה או מסקנה שלי, זו פשוט הבנה בסיסית של מכניקת הרכב.

אם לא תחליף שמן כשצריך, הוא יאבד מהתכונות שלו והמנוע יפגע מכך. אם אחד ממכלולי הרכב ששומרים על חום המנוע לא יעבוד ולא תגלה את זה בזמן כי הרכב לא נכנס לטיפולים ובדיקות בקילומטרז' סביר, המנוע יפגע מכך בסופו של דבר. ***

אני מקווה שלפחות שמן ומים אתה בודק מדי פעם.

סתם מתוך סקרנות, איזה דגם זה?

*** כל האמור לעיל לא תקף לסובארו DL, הדגם היחיד שיכול לנסוע בלי שמן, נוזל קירור ודלק.

מונדאו 2007 צורה ישנה.

אבל יש לי גם מונדאו 2002 שלא מפסיקה להתקלקל. אז לא יודע מה לומר.

פורסם

שאולי בעוד 5 שנים ה-2007 גם לא תפסיק להתקלקל? ושאולי זה איכשהו קשור לצורת התחזוקה שלך?

סלואורייד, תכלס צודק, לא חשבתי על זה מהכיוון של "נורה ליופי ב-400 שקל".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

ראשית, הבחור שטוען שרק השנתון הוא אינדיקציה לאמינות :roll: אפשר לכתוב כל כך הרבה על כמה זה לא נכון שפשוט אסכם בגלגול עיניים :roll:

שמתי לב לתופעה בשנים האחרונות, המון רכבים חדשים בני שנה-שנתיים נוסעים עם פנס אחד או יותר שרופים. כשמזדה יצאו עם ה-3 והיא הציפה את הארץ יחד עם אחיותה מיפן והסביבה, אז שמתי לב שבעיקר מכוניות מודרניות נוסעות עם פנסים שרופים, גם אבי שקנה רכב חדש נאלץ להחליף נורה תוך פחות משנה.

אחד הנושאים בהם אני הדיוט הוא חשמל, אך העלתי תיאוריה שעקב כל כך הרבה מחשבים ואביזרים מונעי חשמל - אפשרות לקצר שישרוף נורה גובר.

הרכב הכי מודרני שקניתי היה שנת 1999, לפני כן מתחילת שנות התשעים והראשון היה שנת 1989, אני נוהג כבר 16 שנים, אני זוכר שנאלצתי להחליף רק פעם או פעמיים נורה וגם אז לא כי היא נשרפה אלא כי לפיליפס היו נורות שמאירות חזק יותר (לא קסנון ולא לא חוקי) ויש לי קטע כזה שאני מעדיף לראות את הכביש שאני נוהג בלילה אז קניתי.

לפני שסוקלים באבנים, אני נוסע המון בלילה וגר במקום חשוך יחסית (החנייה בתוך החצר), ובקלות בודק את תקינות הנורות כאשר מאיר על הקיר של השכנים, אור הרוורס ממש מאיר את הדרך כאשר נכנס לחנייה והצצה במראות + לחיצה על הבלמים ויראו לי שהאורות מאחורה עובדים בכל המצבים גם כן.

יש לי חבר עם אופל אספנות שנת 60+, כל מערכת החשמל היא כפתור - חוט - פיוז - חוט - מנורה, לא נראה לי שהוא נאלץ החליף נורה מאז שרכש את הרכב לפני יותר מעשור, נכון שאספנות נוסע משמעותית פחות כך שזאת גם סיבה אפשרית

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם

אל תשכח שבהרבה רכבים חדשים קשה או בלתי אפשרי להחליף מנורות ראשיות מבלי להיות חצי מכונאי מדופלם או לאחר שראית ולמדת כיצד להחליף מנורות ראשיות לכן אנשים לא מזדרזים לקפוץ למוסך להחליף מנורה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בשנה האחרונה יצא לי להבחין בלא מעט נהגים שנוהגים במכוניות המצוידות במערכת DRL כשהנורות פשוט לא דולקות. התופעה נפוצה במיוחד במכוניות בהן מותקנות נורות הלוגן (חוט להט) - אז ניתן להבחין בנורה אחת שרופה או כאמור בשתי הנורות כשהן לא מאירות. במקרים אחרים הבחנתי במכוניות בהן פסי הלדים כלל לא מאירים - למשל בכמה רנו פלואנס עם פס לד אחד דולק בלבד ואילו השני כלל לא מאיר.

לעניות דעתי הסיכוי שאותו נהג ביקש מהמוסך שלו לבטל את המערכת קלוש - וטוב שכך (מערכת חשובה) למרות הנהגים ששוכחים להדליק אורות בחושך.

תודה לעונים ולמשתתפים.

הסיכוי שהוא ביקש מהמוסך לבטל, אכן קלוש.

הסיכוי הסביר יותר הוא שהנהג ביטל את הנורות האלו. (בואגיות זה נעשה דרך ההגדרות במע' המולטימדיה.)

פורסם
מונדאו 2007 צורה ישנה.

אבל יש לי גם מונדאו 2002 שלא מפסיקה להתקלקל. אז לא יודע מה לומר.

אתה לא חושב שיש סיבה שבגינה הרכב מתקלקל כל הזמן?

14 חודשים זה לא מספיק זמן כדי לגרום לנזקים להצטבר לרמה שתרגיש אותם טוב בכיס. אני מציע שתעשה סולחה עם הרכב, קח אותו לטיפול גדול ותוסיף איזה פחית ריח בשביל הפיוס.

אני מאמין שאם הנסועה שלך כל כך גדולה מדובר ברכב עבודה או הגעה לעבודה, שמור עליו והוא ישמור עליך ולא יעשה לך הפתעות בלתי צפויות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו גישה מאד מפגרת. אם אונסים לרכב את הצורה ולא מטפלים בו ברור שהחדש יותר ישרוד יותר טוב, עד שיגמר. אתה גם יכול להשתמש בשרותים בלי להוריד את המים אף פעם וכשהאסלה מלאה פשוט לעבור דירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אתם מדברים על DRL שרוף?

מה עם אנשים שנוסעים בלילה בלי אורות?

יש לי חבר שעד שאני לא מעיר לו שהוא על אורות נמוכים הוא לא שם לב.

מה תגידו על אלו שנוסעים עם צמיגים כאילו מישהו בא עם סכין יפנית וחתכה להם את הצורה?

מה תגידו על אלה ששמים מים רגילים ברדיאטור וחלפים סוג ג' , נוסעים כמו מטורפים ומעשנים ברכב?

והרשימה עוד ארוכה.

זה מה שבאמת מפריע לך?

ולנושא השני שהועלה כאן:

דווקא כשהייתי אונס את הטויוטה שלי שום דבר לא היה קורה לה ואני מדבר ברצינות ומנסיון ארוך. דווקא כשהחלפתי חלקים מיותרים התחילו הבעיות. יש כאן קאץ', אה?

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

הדבר היחיד שמצאתי בהודעה שלך הוא פטיש מאוד משונה,

נו מילא, לך תדע מה כל אחד עושה עם הקונדומים שהוא קונה:lol:

פורסם

דווקא כשהייתי אונס את הטויוטה שלי שום דבר לא היה קורה לה ואני מדבר ברצינות ומנסיון ארוך. דווקא כשהחלפתי חלקים מיותרים התחילו הבעיות. יש כאן קאץ', אה?

אני אתעלם ברשותכם מהאספקט המיני.

ברמת בלאי מסויימת, חלקים ישחקו, יקבלו את צורת החלקים העובדים איתם ויאבדו את מרווחי העבודה המקוריים.

חלקים כאלו יאבדו את היכולת לעבוד עם חלקים חדשים, והחלפה של החלקים הישנים רק תגרום לבעיות חדשות.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אני אתעלם ברשותכם מהאספקט המיני.

ברמת בלאי מסויימת, חלקים ישחקו, יקבלו את צורת החלקים העובדים איתם ויאבדו את מרווחי העבודה המקוריים.

חלקים כאלו יאבדו את היכולת לעבוד עם חלקים חדשים, והחלפה של החלקים הישנים רק תגרום לבעיות חדשות.

איך אפשר?

אתה יודע כמה חייזרים מוטוריים נוסעים בכבישים? מכוניות ללא טיפול או עם חלפים מעולם ג והעיקר לעבור טסט ולא איכפת להם

את מי הם מסכנים?

לצערי די הרבה ואתה רואה את החיזרים הללו לא בעיר, אלא בכבישים הבינעירוניים משייטים במסלולים.

תופעה נוספת שיש הינה העמסת רכבים מעל ומעבר, הבוקר בכביש 4 לכיוון דרום נוסעת מאזדה 6 עמוסה בנהג בלבד אבל הרכב

עם בולמים סגורים - לא יודע מה הוא שם בתא המטען ובמושבים האחוריים, הרכב היה שקוע עד הסוף ומזל שהכביש היה פנוי ולא היתה תנועה רבה או מזג אוויר רטוב. - ניצול מקסימלי של הרכב? או סיכון חיים במקרה והיה נאלץ לעצור?

קובי

:-)

פורסם (נערך)

לבחור מעליי.

המצב בישראל הוא עוד טוב.

מצויין אפילו הייתי אומר.

מרבית המכוניות הן מודרניות, כבישים בינעירוניים מהטובים בעולם, באמת.

מנגד, תרבות נהיגה דפוקה מהיסוד שנגזרת מגישת המגיע לי ושוכולם ימותו הישראלית.

עריכה אחרונה על ידי RKphoto

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

• תוכן חדש...