Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות.

צריך להתקין מזגן בדירה חדשה. נפח החלל הוא בערך 40~ מטר (סלון + מטבח) ומדובר במזגן עילי.

אני מתלבט בין תדיראן לאלקטרה ובעיקר איזה דגם לבחור. המזגן כמעט ולא יעבוד, ימים בודדים בשנה, אך עם זאת חשוב לי לרכוש מזגן מבית טוב ובעל דירוג אנרגטי כמה שיותר גבוה.

מה ההבדל בין סדרות המזגנים למשל תדיראן מסדרה A מול סדרת ALPHA החדשה? המחיר כמעט זהה, האם יש עדיפות למי מהם? אותו דבר גם לגבי אלקטרה, פלטינום מול GO או CLASSIC. איפה הקאצ'?

תודה מראש לאיציק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממליץ על תדיראן 32I לא אינוורטר, דירוג אנרגטי נמוך, אבל מקרר טוב ואמין. וזה מה שחשוב.

יש לי ניסיון עם 35 אינוורטר חדש של תדיראן, הוא שקט יותר, במבט לאחור אין סיבה להשלים את ההפרש.

גם אלפא בסדר, בגדלים האלה זה מה ששמים בכל התאגידים והמפעלים ולא סתם(32I או אלפא).

פורסם

תרכוש את המזגן עם הכי הרבה אחריות, במחיר הכי טוב, ובדירוג הכי טוב.

לתדיראן יש את סדרה A הוותיקה ואת האלפא החדשה (שניהם טובים), לאלקטרה יש low cost שהוא ה-GO וה-RELAX - ולמרות שהם זולים הם מעולים. הקלאסיק הוא "סדרת הדגל" של המיינסטרים (סוג של טויוטה קורולה) אבל לא מצאתי הצדקה אמיתית לתוספת במחיר.

הפלטינום של אלקטרה (תוצרת midea המועדפת עליי) עושה עבודה מצויינת וגם שקט. באוברול הכללי הייתי מתלבט בינו לבין התדיראן A. לחדרים הייתי לוקח רילקס או פלטינום קטן. אם מדובר באינוורטר, העלות של תדיראן אינוורטר 1 כ"ס או אלקטרה פלטינום אינוורטר 1 כ"ס נעה באיזור ה 2200 שח, פלוס מינוס 100-150 שח, ולדעתי זו תמורה נהדרת לכסף. צריך לראות באופן נקודתי לרגע הרכישה מי נותן יותר אחריות, וללכת איתו. בחלק מהמקומות רשום שהפלטינום אינוורטר מקבל 3 שנים, צריך לבדוק את זה.

בחלק מהמקרים כל הסיפור של הדגמים הוא בעיקר שוני בעיצוב, אבל יש לעיתים שינויים באלמנטים קטנים אבל חשובים (למשל - כאלה שעושים את המזגן שקט יותר או פחות)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

~

לא מכיר את מצב השוק כיום, אבל אני תוהה מדוע הבחירה מוגבלת לתדיראן ואלקטרה. בדירה של אמא שלי למשל יש שלושה מזגנים קטנים של LG שעובדים יפה כבר איזה 6-7 שנים, והתחזוקה היחידה שנדרשה עד כה זה לנקות להם את הפילטרים מדי פעם. אני מתאר לעצמי שיש עוד כל מיני דגמים ויצרנים, אז מה בעצם היתרון התחרותי של השניים האלה?

פורסם

לחבר יש מזגן LG שאני המלצתי לו עליו לצערי. המזגן מרעיש מאוד, אני לא מדבר על היחידה החיצונית אלא על היחידה הפנימית בתוך הבית. פשוט רעש חזק ובלתי נסבל, היו אצלו כמה טכנאים שלא הצליחו לסדר את זה.

פורסם
~

לא מכיר את מצב השוק כיום, אבל אני תוהה מדוע הבחירה מוגבלת לתדיראן ואלקטרה. בדירה של אמא שלי למשל יש שלושה מזגנים קטנים של LG שעובדים יפה כבר איזה 6-7 שנים, והתחזוקה היחידה שנדרשה עד כה זה לנקות להם את הפילטרים מדי פעם. אני מתאר לעצמי שיש עוד כל מיני דגמים ויצרנים, אז מה בעצם היתרון התחרותי של השניים האלה?

Lg זה פח של זבל, לא מזגן

קניתי אחד לחדר, שילמתי עליו יותר מכל המתחרים כי הוא ״מעוצב״. עושה טובה שהוא מחמם/מקרר. אם עובד זמן רב נופלים ממנו חתיכות קרח. נבדק ונמצא תקין.

הורים של חברה שלי קנו אחד למזגן. מאז הם חברים הכי טובים של הטכנאי שבא פעם-פעמיים בשנה.

פורסם

גם לי לצערי יש נסיון שלילי עם מזגני LG. למרות שבשאר מוצרי הקונצרן אני מרוצה. מדובר במקרר, מדיח, מכונת כביסה, טלוויזיה, טלפון נייד ועוד. רק המזגן הוא אי הבנה קוראנית.

פורסם

אני מרוצה מאוד ממזגנים של אלקו - יש לי 6 כאלה, אחד מהם 2.5 כ"ס. עלו קצת יותר, אבל עם אחריות מלאה ל 3 שנים. מזגנים שקטים מאוד, יחידות פנימיות קומפקטיות ונראות יפה, דירוג אנרגטי A. המזגן הגדול של 2.5 כ"ס מקרר/ מחמם חלל גדול מאוד של סלון, מטבח ומגיע גם החדרים ( כאשר הוא פועל, אין צורך להפעיל מזגנים קטנים בחדרים הקרובים) . המזגן תמיד מכוון ל 23 מעלות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני קניתי מזגן אלקטרה פלטינום אינוונטר 1.25 כוח, לחדר של 12מ"ר.

המזגן ממש מעולה, דירוג a.

בקירור הוא שקט להפליא, ו25 מעלות מרגיש כמו 18.

בחימום המזגן רועש, אבל מחמם יפה מאוד, ולא מייבש את האוויר וגורם לחנק וכאבי ראש, השוואה בחימום25 מעלות חימום זה מרגיש 30.

ממליץ מאוד, אבל המחיר של אינוונטר יקר יותר כמה מאות שקלים ממזגן רגיל.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
Lg זה פח של זבל, לא מזגן

קניתי אחד לחדר, שילמתי עליו יותר מכל המתחרים כי הוא ״מעוצב״. עושה טובה שהוא מחמם/מקרר. אם עובד זמן רב נופלים ממנו חתיכות קרח. נבדק ונמצא תקין.

הורים של חברה שלי קנו אחד למזגן. מאז הם חברים הכי טובים של הטכנאי שבא פעם-פעמיים בשנה.

פעם , פעמיים בשנה , איזה מזל.

אצלי מזגן טורנדו אינוורטר (מיוצר על ידי מידאה סין , ומשווק כיום לדעתי תחת המותג אלקטרה)

הטכנאים הם כבר בני בית,

לפחות 3-4 פעמים בשנה , הוחלפו כרטיסי לוח פנימיים , חיצוניים 2X , קבלים ביחידה החיצונית , רגש ביחידה הפנימית פעמיים , פעם אחרונה אתמול

(אולי עוד כמה דברים כבר לא זוכר)

שהוא עובד , עובד טוב. הבעיה היא שאם נקח בחשבון את עונות המעבר שהוא לא פעיל , ואת הזמן שהוא מושבת בגלל תקלות , בכמעט 4 שנים לא עבד הרבה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אני מרוצה מאוד ממזגנים של אלקו - יש לי 6 כאלה, אחד מהם 2.5 כ"ס. עלו קצת יותר, אבל עם אחריות מלאה ל 3 שנים. מזגנים שקטים מאוד, יחידות פנימיות קומפקטיות ונראות יפה, דירוג אנרגטי A. המזגן הגדול של 2.5 כ"ס מקרר/ מחמם חלל גדול מאוד של סלון, מטבח ומגיע גם החדרים ( כאשר הוא פועל, אין צורך להפעיל מזגנים קטנים בחדרים הקרובים) . המזגן תמיד מכוון ל 23 מעלות.

חשוב לציין שאלקו הם בחלק מהמקרים "מזגנים רגילים" עם טאצ' מינורי בעיצוב - ועם אחריות פרמיום (ארוכה יותר).

הדגם הקודם של אלקו (זה של 2013-2014) הוא 1:1 (גם במק"ט על היחידות) לתדיראן סדרה A. הוא מיוצר ע"י GREE, מיובא ע"י אלקטרה ישירות מ GREE, והמק"טים הם של GREE (בחיפוש המקט יעלה מזגן תדיראן). גם העיצוב זהה והכל זהה, רק שינו את הצג של הטמפ' והחיווי לחימום\הפעולה וכד'.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התובנות והעצות.

13 הודעות ולא דיברנו על טורנדו (לא-אינוורטר), ראיתי פרסומת לדגמים מסדרת ה A2. מדובר בחסכון של 1,500 ש"ח (!) לשני המזגנים שאני מעוניין לרכוש בהשוואה למזגנים מתחרים של תדיראן ואלקטרה (פלטינום, A ו ALPHA). בנוסף יש אחריות 3 שנים + 2 חלקיות.

איך זה נשמע?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מאז שהם עברו לעבוד עם צ'יגו ואוקס, אני לא ממהר להמליץ עליהם רק בגלל שאלו יצרנים שידועים במזגנים (מאיידים) עם מפוחים רועשים. ב LONG TERM מדובר בסכום זניח (אפילו שזה 1000-1500 שח) כי זה מוצר לכמה שנים טובות קדימה ולא הייתי מתפשר על מזגן שיהיה סביר מבחינת רעש. בתקופה שהם עבדו עם מידאה, המזגנים שלהם אכן היו שקטים ביחס למתחרים, גם בסדרות הנמוכות\זולות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סגרת לי את הפינה, קראתי את הכתבה בטמקא על הסכסוך של טורנדו ואלקטרה מול MIDEA. נישאר עם תדיראן ואלקטרה.

• תוכן חדש...