Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בתקציב של עד 100K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת ארוך אבל אנסה למקד.

מחפש רכב אוטומט , עד 100K חדש או יד שניה.

דברים החשובים לי:

נוחות , אבזור , אמינות (כנראה כל רכב חדש יהיה אמין בצורה זו או אחרת) , קונסולה מרכזית מחומרים איכותיים.

חשוב שלרכב יהיו לפחות 5 הילוכים , אני לא אוהב לנסוע בהילוך שיוט על 3500 סל"ד.

אם רכב חדש, אז בתקציב הזה ייכנסו רנו קליאו , סקודה פביה , פיג'ו 208 ACTIVE .

בגזרת החדשות : רנו קליאו collection מאובזר בכל טוב , נסעתי בו , הוא עונה על הצרכים . החסרון , פנים הרכב קצת מצועצע עם כל הפלסטיקים האדומים, אבל נגיד שאפשר לפרק אותם ולצבוע.

לא ידוע על בעיות אמינות בשלוש השנים שהוא נמכר בארץ.

סקודה פביה, עדיין לא ישבתי בה, אצטרך נסיעת מבחן, אבל ממבט ראשון בתמונות של הפביה החדשה , הפלסטיקה נראית קצת קשיחה וזולה.

הבנתי שעכשיו ה 1.2T נמכרים עם רצועה ולא עם שרשרת תזמון, והגיר עבר שיפור מסוים ככה שהתלונות פחתו מאד.

פיג'ו 208, נח מאד, מגיב לא רע , מאובזר בהכל , ובתוספת של עוד 6K אפשר לקבל מולטימדיה עם מצלמה וחיישנים אינטגרלים.

בשנתיים שה 308 (שחולק אותו מנוע וגיר) משווק בארץ לא ידוע על בעיה מיוחדת , וגם חפירות ברשת לא העלו כלום.

משומש בתקציב הזה (חשוב לי לקנות שנת 2014 כדי לקבל עוד שנה אחריות יבואן) יהיה או טויוטה אוריס או הונדה סיויק האצ'בק.

לרעת ההונדה , מנוע מיושן ובזבזני. קונסולה עם חומרי פלסטיק קשיחים ולוח יד 2 שמלא בעשרות רכבים מהשנתיים האחרונות מסיבה לא ברורה .

לטובה יש לציין אמינות מופלגת, ולמרות שהרכב יפני המושבים נוחים. (בהשוואה ליפניות אחרות בהן נסעתי).

טויוטה אוריס , עם קונסולה מרכזית מאד יפה (יחסית ליפניות אחרות, אם כי אני לא יודע אם בשנת 2014 זו אותה קונסולה שיש ברכבים החדשים שנמכרים עכשיו), עדיין לא עשיתי נסיעת מבחן כדי לדעת אם המושבים נוחים או שהם כמו קרש גיהוץ בדומה לקוראניות בהן נסעתי (יונדאי / קיה) .

עוד לטובה , אמינות וסחירות גבוהה , יש בודדות למכירה.

אלו ההתלבטויות , ברור לי שיש הבדל בין הסגמנטים , אבל זה מה שאני רוצה (להבדיל ממה שאני צריך) . אני נהג יחיד, ונוסע כ 50 ק"מ ביום , לעיתים רחוקות הרכב ייסע בסופי שבוע נסיעות ארוכות.

רכבים אחרים שבדקתי ושללתי :

סיאט לאון משומשת בגלל אחריות קצרה.

פולו חדשה בגלל המחיר היקר.

C3 החדשה בגלל המנוע 1.6 עם 120 כ"ס.

קיה ריו / יונדאי I20 חדשה בגלל הגיר הישן והמושבים הקשים.

מזדה 2 החדשה לא יפה.

טויוטה אייגו החדשה לא נוחה בעליל.

פורד פיאסטה לא יפה.

איביזה בגלל שהשוק מוצף בה ובעתיד אני אופתע לראות מבצעי שקל תשעים שיגרמו לי להתחרט ששילמתי מחיר מלא.

תודה לעוזרים

פורסם

אם אתה רוצה דשבורד רך הפאביה צריכה להיפסל.

הפיגו אכן יכולה להתאים,יש גם את האיביזה סטייל ב83 אלף בדקת אותה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ב 83 מקבלים רכב ערום לחלוטין. שני חלונחת חשמל , רדיו בהתקנה מקומית , ג׳אנט מפח ועוד כמה דברים ששכחתי

פורסם

דווקא האיביזה לא כול כך ערומה,יש מערכת מולטמדיה,בקרת שיוט,4חלונות חשמל,bt מקורי,שליטה מההגה על הסאונד,הגה וידית הילוכים מעור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ב 83 מקבלים רכב ערום לחלוטין. שני חלונחת חשמל , רדיו בהתקנה מקומית , ג׳אנט מפח ועוד כמה דברים ששכחתי

יש לך את הדגם ב-99k שמאובזר מאוד. תזכור שאבזור תמיד אפשר להוסיף, אבל את הרכב הרבה יותר קשה וזה יהיה כרוך בהפסד כספי.

תבצע נסיעת מבחן ואחריה תקבל כיוון יותר טוב.

פורסם

אני מציע בכל זאת שתיקח את הסקודה לנסיעת מבחן.. הדגם סטייל הוא עם בקרת אקלים (מעבר לפונקציונליות זה משפר את נראות הדשבורד), הנעה ללא מפתח ועוד תוספות מכף רגל עד ראש.. יש לו פנל כסוף או שחור לאורך הדשברוד שמקנה לו יופי מסויים, אבל זה באמת סובייקטיבי. הכי טוב שתלך ותרגיש את הרכב בעצמך.

לאחר שהחליפו את שרשרת התזמון האמינות גדלה משמעותית, והרכב שומר את ערכו מצויין, ביחוד מול הצרפתיות.

מבחינת הפז'ו, אם תחליט ללכת עליה, קח כבר את הדגם המאובזר, כי אם תיקח את הדגם הזול ותוסיף אבזור בעצמך, זה כסף שלא תראה חזרה כשתרצה למכור, כבר עדיף לקבל רכב ברמת הגימור הגבוהה שמגולם גם במחירון. אותו כנ"ל לגבי האיביזה.

מבחינה כלכלית, אולי יהיה עדיף רכב בן שנה שספג את ירידת הערך, אבל תכלס, אין כמו להוציא רכב מהחברה, להוריד את הניילונים ולהסניף את הריח של החדש :)

פורסם

האמת שחדש לא עושה לי את זה ,הייתי מעדיף בן שנה שנתיים שעדיין תחת אחריות יבואן וספג ירידת ערך , אבל אין 208 או פביה כאלה משומשות. אלה דגמים חדשים.

מה שכן, כשהייתי בסוכנות של פיג׳ו עמד שם איש טכני ששמע את השיחה שלי עם המכירות. כשהוא שמע שאני מתלבט בין הרכבים הספציפים האלה הוא שאל אותי מחוץ לאולם אם הנסיעה שלי בפקק או על כביש מהיר , והאמת שהרוב בפקק. הוא טוען שגיר רובוטי בפקק נשחק מהר (בלאי גבוה לקלאצ׳ים) והחלפה תגיע בסביבות 70000 קמ ותעלה לי הרבה אלפים.

פורסם

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב 4-5 שנים, אז ירידת הערך מתגמדת... מה גם ששנתיים שלוש מתוך הזמן הזה תהיה נטול דאגות בגלל האחראיות.. ולא שנה פלוס מינוס בקניית רכב משומש..

סליחה על הבורות, אבל מבין הרכבים שציינת, למי מהם יש גיר רובוטי?

פורסם
סליחה על הבורות, אבל מבין הרכבים שציינת, למי מהם יש גיר רובוטי?

רנו קליאו וסקודה פאביה.

בכל מקרה, אחרי יום ארוך של נסיעות ושיטוט בין סוכנויות (אפילו כאלה שלא תכננתי להכנס אליהן ) המצב הוא כזה:

שוברת השוק , 208 , הגרסה הכי מאובזרת , במחיר 91900! לעסקת מזומן. בעוד 1100 אפשר לקבל חיישנים אנטגרלים המחוברים למולטימדיה (מקורית מהיצרן). הרכב לטעמי נטול חסרונות מלבד איכות חומרים לא משהו בקונסולה המרכזית והגה פלסטיק, ובנוסף רעשי רוח מורגשים (אלא אם יש דרך לבודד אותם).

קיה ריו, עשו לי טובה שדיברו איתי בסוכנות , יחס מזלזל ומתנשא שעושה שם רע לסוכנות . בשורה תחתונה, ריו R, ב 101000, כולל מובילאי חיישנים ומיגון. (לא נסעתי בה כי "זה סופר מיני , אין מה לעשות נסיעת מבחן... " ציטוט מהסוכן).

למרות שליונדאי יש 4 הילוכים, נסעתי עליה היום, במחיר של 104000 במבצע חבר מקבלים את הדגם המאובזר כולל חיישנים אנטגרליים, מולטמדיה בהרכבה מקומית (נראית מעולה , אבל לא יודע איך האיכות) , מובילאי, מיגון , חישוקים קלים , בקרת שיוט, הגה עור , בקיצור די חופף ל 208. אין כמעט רעשי רוח , והרכב שקט בצורה מפתיעה. (קצת עצל , אבל לצרכים שלי הוא די והותר).

סקודה פאביה , למרות הפס הפלסטי במרכז הקונסולה היא היפה ביותר , לטעמי עם החומרים האיכותיים ביותר בתא הנוסעים (כן, למרות הפלסטיק) , השילוב של הכחול עם גג שחור מדהים.

על הכביש הרכב המאובזר ביותר עולה (היום במצבע 107500, מחר שנה חדשה המחיר יעלה ל 110000 ).

מחיר בסיס בסביבות 102000, על זה 3600 חיישנים אינטגרלים , 1800 גג שחור , 1500 רישוי , 350 דלק , מיגון 2000 ובטח עוד משהו ששכחתי. עד כאן יתרונות . חסרונות , גיר DSG7 יבש (ככה כתוב במפרט ) ושנתיים אחריות . לפי מה שאני יודע , את הסיאט התחילו למכור עם גיר DSG7 רטוב , כנראה סוג של שיפור לעומת הישנים שעשו בעיות.

יכול להיות שבמחיר כזה כבר כדאי לקנות פולו סולידית וזהו . לפחות שם יש שנה שלישית .

מפה זה עניין של עלות / תועלת ועל מה מוכנים להתפשר.

פורסם

אני לא יודע לגבי שאר הרכבים, אבל לגבי הפאביה יש לך עוד מקום להתמקח, דבר ראשון את הדלק תוריד, הם נותנים דלק במחיר של 7.1 שקל לליטר שממחר הדלק הוא בסביבות 5.8, אני הורדתי את זה מהם, חוצפה מהם להכניס את זה מלכתחילה.

לגבי האבזור, המינימום הנחה על האבזור והמיגון הוא 30% המקסימום הוא 50%.. במקרה הכי גרוע תתקין את האיתוראן סייב לאחר שתוציא את הרכב מהסוכנות באופן עצמאי, יעלה לך בסביבות ה 800-1000 ש"ח.

הפולו מגיעה די ערומה באבזור לעומת הפאביה שמגיעה מאובזרת מאוד! ומאז שהחליפו את שרשרת התזמון, לא נרשמו בעיות מיוחדות..

בעיניי שילוב הצבעים של הפאביה הופך אותה מרכב אנמי לרכב ממש ממש יפה, אני הזמנתי כזו ושבוע הבא סוף סוף אוסף אותה מהסוכנות..

הקאיה והיונדאי עם מנוע קצת מיושן, אם אני לא טועה השנה יהיה עדכון למנועים האלה..

הפג'ו נותנת באמת תמורה יפה לאגרה, אבל אני אישית לא סובל פג'ו.. מה גם שהיא מתקשה לשמור על ערכה.. אם זה שיקול מבחינתך לך על הפאביה או על אחת מהקוראניות

פורסם (נערך)

שמע אם אתה מחפש אמינות במיוחד לטווח ארוך רד בלי לחשוב בכלל מהפיג'ו ומהסקודה.

נשמע שטויוטה יאריס תתאים לך.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

• תוכן חדש...