Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי להתייעץ אתכם, לאחרונה בעת נסיעה איטית מאוד פגעתי קלות מאוד ברכב שעמד בכביש. לרכב נגרמה שריטה קלה מאוד בפח שרובה היא הצבע של רכבי שפשוט ירד עד הפח של הרכב שעמד.

החלפנו פרטים ובעל הרכב יצר איתי קשר. הוא טוען "שחבל" להפעיל ביטוח וכפי הנראה מעוניין לקבל ממני תשלום עבור "התיקון". הרושם שקיבלתי שבעל הרכב מעוניין להרוויח מהעניין הזה ולנפח אותו.

מה לדעתכם אני צריך לעשות? לבקש ממנו לפנות לחברת הביטוח שלי? לבקש ממנו לתקן את השריטה ולהביא לי קבלה? (אני חושש שהוא ינסה לעשות עליי קופה במקרה כזה)

אשמח לתגובתכם איך להתנהל במצב זה.

תודה!

פורסם

שיבדוק כמה עולה לתקן את הנזק,אם זה מתחת להישתתפות העצמית שלך כדאי שתשלם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החלפנו פרטים ובעל הרכב יצר איתי קשר. הוא טוען "שחבל" להפעיל ביטוח וכפי הנראה מעוניין לקבל ממני תשלום עבור "התיקון". הרושם שקיבלתי שבעל הרכב מעוניין להרוויח מהעניין הזה ולנפח אותו.

קודם כל כניראה שהוא צודק וחבל להפעיל ביטוח על דבר כזה פשוט כשאתם יודעים שאתה אשם וזה בסדר.

תיראה מה ההצעת מחיר שנתנו לו ואם זה בגדר הסביר תסגרו את זה. במידה ואתה רואה שהוא מגזים או לחלופין הצעת מחיר יקרה יותר מעלות ההשתפות עצמית אולי שווה להפעיל ביטוח, אבל שוב קודם כל תראה מה עלות התיקון שהציעו לו.

פורסם
היי,

רציתי להתייעץ אתכם, לאחרונה בעת נסיעה איטית מאוד פגעתי קלות מאוד ברכב שעמד בכביש. לרכב נגרמה שריטה קלה מאוד בפח שרובה היא הצבע של רכבי שפשוט ירד עד הפח של הרכב שעמד.

מה לדעתכם אני צריך לעשות? לבקש ממנו לפנות לחברת הביטוח שלי? לבקש ממנו לתקן את השריטה ולהביא לי קבלה? (אני חושש שהוא ינסה לעשות עליי קופה במקרה כזה)

אשמח לתגובתכם איך להתנהל במצב זה.

תודה!

לך איתו לקבל הצעת מחיר מהמוסך שלו לתיקון ושלם ישירות למוסך תמורת מכתב שלו שבזה אתה לא חייב לו כלום.

אל תסיק גם שכולם רמאים. לי היה מקרה שאשתי גילחה מישהו וסיכמנו על מחיר התיקון (הוא נקב מחיר שנשמע לי הוגן אז הסכמתי בכלל בלי ללכת איתו ונתתי לו צ'ק). אחרי שבועיים האיש התקשר והודיע שהצליח להוריד עוד במחיר ורצה להחזיר לי 200 ש"ח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בדרך כלל להפעיל ביטוח זה מינימום 1000-1500 השתתפות עצמית ואז נרשם לך גם תביעות ביטוח לתקן שריטה זה לא יותר מ100-200 ש״ח תקפוץ איתו לפחח ותבדוק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

בקישתי ממנו להביא הצעת מחיר לתיקון השריטה/שפשוף של רכבו. הוא נתן לי הצעה של 1,150 שח.

במקרה כזה פשוט לבקש ממנו לפנות לביטוח ולסגור עניין, נכון?

פורסם

1. במידה ואתה מעוניין - אתה זה שצריך להודיע לחברת הביטוח שלך.

2. העלות שלך - פגיעה בצד ג' תהיה גבוהה יותר מעלות מחיר התיקון.

3. תירשם לך תביעה ביטוחית שתייקר את מחיר הביטוח לרכב שלך בעתיד (בכל החברות).

פורסם

...4. תשלם לו גם עלות שמאי.

כואב, אולי הוא אפילו גוזר עליך קופון קטן, אבל זו כנראה תהיה הדרך הזולה והמהירה מבחינתך לסגור את הסיפור הזה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

1150 זה מאד הגיוני...."שריטה קטנה" זה דבר סובייקטיבי. כשאני נכנסתי למישהו מאחורה בדיר חזירים שלו ואפילו שריטה קטנה לא היתה הוא הוציא 5 אלף שקל מהביטוח. מן הסתם הפוגע מעוניין שהעבודה תהיה כמה שיותר זולה והנפגע מעוניין שהמצב יחזור לקדמותו ואולי יותר מכך. לא שווה להפעיל ביטוח ואף אחד לא מנסה לעשות עליך קופה. על טעוית משלמים, כמה חשבת שיצא לך, 200 שקל?

פורסם

לדעתי רצוי לך לשלם לבעל הרכב הנפגע לפי הצעת המחיר לתיקון השריטה/שפשוף

של רכבו את הסכום המבוקש בהתאם להצעת המחיר לתיקון של 1,150 ש"ח.

תוציאו יחד מזכר שהוא קיבל את תשלום בגין הפגיעה ברכבו

לשביעות רצונו המלאה ושאין לו תביעות נוספות אליך בגין הפגיעה ברכבו.

אפילו שיכול להיות שיקבל החלטה שלא לתקן את רכבו כרגע או בכלל.

פורסם (נערך)

אגב, יש אפשרות שהמוסך יוציא לפוגע\מי שמשלם בפועל (גם אם בעקיפין) חשבונית מס, במקום לבעל הרכב הנפגע?

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

עדכון:

סיכמתי עם בעל הרכב שהוא יקבל ממני צק לפקודתו על מחצית מסכום הצעת המחיר שקיבל.

כפי הנראה הוא לא באמת רוצה לתקן את הנזק ולכן מוכן למחצית הסכום בתנאי שזה לפקודתו (ולא סכום שישולם ישירות למוסך). ויש גם סיכוי שהצעת המחיר שקיבל קצת "מנופחת".

בכל אופן, אמסור לו את הצ'ק בתמורה לחתימתו על כך שלא יהיו לו תביעות נוספות. יש נוסח "מקובל" או שמספיק חתימתו על קבלת הסכום ועל כך שלא יהיו לו עוד תביעות?

תודה על עזרתכם.

פורסם

בבקשה:

בתאריך________ ביום_____ במקום___________

נהגתי ברכב מספר________ מסוג_________ הרשום על שם_________

ופגעתי ברכב מספר________ מסוג_______ רשום על שם_________

כאשר ברכב הנ"ל בזמן הפגיעה נהג_________ בעל ת"ז מספר_________ מספר רשיון נהיגה________

וגר ב________.

כתוצאה מהפגיעה רכבי נפגע בצורה/במקום (תיאור הפגיעה ברכב שלכם)

הרכב שפגעתי בו נפגע במקום________(תיאור מפורט ביותר של הפגיעה ברכב שפגעתם בו).

הוחלט על ידי שני הצדדים, לאחר שהרכב נבדק במוסך כי ישולם סכום חד פעמים על סך XXXX ש"ח במזומן [או בדרך אחרת ולהכניס פרטים], ולא תופעל פוליסת הביטוח לתיקון/תשלום הנזק.

על ידי תשלום סכום זה אנו מגיעים להחלטה/הסכמה בין שני הצדדים, כי בעל הרכב שנפגע____________ ת"ז________

אין לו כל טענות, תביעות או תשלומים נוספים אשר ידרשו מרגע זה ואילך.

חתימת בעל הרכב הפוגע__________ת"ז__________

חתימת בעל הרכב הנפגע__________ת"ז_________

עדים בזמן החתימה והתשלום:

א.

ב.

(המלצה שלי להביא שני עדים נוספים שיהיו במעמד התשלום ויחתמו על המסמך הזה).

ל'

*ניסוח זה הוא המלצה בלבד, ואין לראות בו כסיוע משפטי, וכל האחריות היא על המשתמש בו לפי שיקול דעתו בלבד.

רק שלדעתי כל העברה כספית כזו ראוי ורצוי שתתבצע בצ'ק למוטב בלבד עם קרוס,

וכך יש תיעוד לכך שהכסף שולם, ולא יכולים לטעון שלא שולם.

את פרטי הצ'ק (שם בנק, סניף, ומספר צ'ק) לרשום במסמך שאתם חותמים עליו.

במזומן אין הוכחה לכלום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...