Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיטוטי ברחבי עליאקספרס מצאתי בית סוללות תואם למברגה ישנה שלי מסוג BOSCH PSR 12 VES-2 שהסולות נגמרו .מחיר הבית 8.5$

השאלה איזה סוללות מבחינת גודל מתאימות C, SUB C או משהו אחר.

מחיר הסוללות בין 40-60 ש"ח כולל משלוח כך שבפחות מ 90 ש"ח אפשר להחזיר אותה לחיים.

אודה למי שיעזור בזריזות.

מצרף תמונה של בית הסוללות .בית סוללה.jpg

פורסם

עם כל הצער והכאב, אין שום טעם להחזיר לחיים מברגה שלא עובדת על סוללות ליטיום.

גם אני בזבזתי כספים על חידוש סוללות למברגה ששוקלת טון.

בהמשך החלפתי ל3 מברגות ליטיום בגדלים שונים. עולם אחר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זו הולכת להיות מברגת גיבוי . ובזמנו עבדה עם הניקל קדמיום חזק. אני מדי פעם משאיל לשכנים וחברים כלים לעבודה מזדמנת וזה יכול להתאים.

פורסם

~

אם כבר החלטת לשרוף כסף על סוללת ניקל מטאל חדשה, עדיף לדעתי להשקיע 200 שקל ולקנות בארץ אחת חלופית ושלמה. להחלפת תאים יש סיכויי הצלחה נמוכים ולעיתים קרובות זה מסתיים בכך שהם שוב מתפגרים כעבור זמן קצר. לדעתי חבל על המאמץ ו/או הכסף.

אם הכלי במצב טוב, אינו בשימוש תדיר, ואתה מרגיש בנוח עם מלחם ביד - הייתי קונה שנאי פשוט בשלושים ש"ח ומייצר לעצמי מברגה חשמלית חזקה במקום אלחוטית מקרטעת.

פורסם

הזרם הנדרש להפעלת מברגה גבוה משמעותית מזה שיספק שנאי פשוט ב 30 ש"ח. אם כבר, קנה מברגה על 220 וולט בכ300 ש"ח.

Sent using Android ForumReader app

:turn-l:
פורסם

תודה על התגובות. החשבון פשוט בכ 80 ש"ח אני מחליף את הבית והסוללות . נכון שמוכרים היום כל מיני מבצעים חילופיים לא רעים ב 100+ ש"ח . אבל החלטתי ששוה לנסות. את כל העבודה יעשה עבורי חבר שמתמחה בכל ההתעסקויות של אלקטרוניקה.

לגבי הגודל אז אמרו לי עוד כמה שהגודל הוא SUB C.

YUVK איך פספסת את הנורות ב 0.21$ . קיבלת את הלינק מראש. במחירים האלה תמיד יש כמות מוגבלת ואנחנו נכנסים למכירה אחרי מיליארדי סינים כך שתמיד יש לנו פחות סיכויים.

לא נורא תצליח בשנה הבאה.

פורסם
הזרם הנדרש להפעלת מברגה גבוה משמעותית מזה שיספק שנאי פשוט ב 30 ש"ח.

תסביר לי את זה רגע בשביל שאני לא אטעה אנשים אחרים.

אם הבנתי נכון, הזרם של הסוללה הוא 2 אמפר. אז אולי לא שנאי בשלושים שקל, אבל כזה בארבעים יעשה את העבודה? http://ksp.co.il/?uin=26449

ואולי דגם קצת יותר רציני בשישים? http://www.amperel.co.il/Product/%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%9B%D7%97-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%92-2a-12v

או שהידע שלי באלקטרוניקה חלוד לגמרי ואני מפספס משהו?

פורסם

כל תא Ni-cd יכול לתת כ-2.5 אמפר. עם 10 תאים במארז, אתה מגיע בקלות לזרם מירבי של 25 אמפר. זה נחוץ כאשר המברגה מתחילה מעצירה (גם בלי עומס בכלל) וכאשר העומס גדול בזמן סיבוב. בזמנו ניסיתי את זה בדיוק מהשיקול של שנאי במקום סוללה למברגה ישנה - עם ספק כוח שולחני שמוגבל ל-5 אמפר לוקח למברגה משהו כמו 30 שניות להגיע למהירות סיבוב מירבית (בלי עומס), לעומת פחות משניה על סוללה. וכאן מדובר על ספק שמגן על עצמו, מוריד את המתח ומפעיל מאווררים בשביל לקרר את עצמו. ספק פשוט לדעתי ישרף מהר מאוד.

פורסם (נערך)
תסביר לי את זה רגע בשביל שאני לא אטעה אנשים אחרים.

אם הבנתי נכון, הזרם של הסוללה הוא 2 אמפר.

אתה כנראה מתבלבל עם נתון האמפר-שעה שמציין את קיבולת הסוללה ולא את הזרם המקסימלי שהיא מספקת.

אני לא יודע מה הזרם המקסימלי שהסוללה מספקת, אבל אני חושב שזה הרבה מעל 2A.

foo_bar - הסוללות מחוברות בטור, ככה שאם סוללה אחת נותנת 2A אז הזרם הכללי במארז הוא עדיין 2A (רק המתח הוא 12V)

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

כאשר זרם מסומן באמפר שעה, הכוונה לקיבולת הסוללה.

הזרם שהסוללה מסוגלת לספק זה עניין אחר.

כדי לסכום את קיבולת הסוללה או הזרם שהיא מסוגלת לספק יש לחבר סוללות במקביל.

החיבור במברגה הוא בטור. כך שהקיבולת של הסוללה וגם הזרם שיא מסוגלת לספק זה בעצם אותו הנתון כמו של סוללה אחת מתוך העשר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...