Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים,

לפני 6 חודשים רכשתי יונדאי I10 חדשה. (תודה)

השאלה שלי היא עקרונית ואני יודע שנשאלת רבות בפורומים .

האם יש סיבה להחליף את שמן המנוע לפני המועד - דווקא בגלל שמדובר במנוע חדש ויתכן ששמן המנוע "עבד" קשה

יותר ?

אגב רוב הנסיעות הן עירוניות באופיין . הרכב עבר 6K ק"מ,

תודה,

פורסם
לא רואה שום סיבה שכזו. שמן מנוע נועד לעבוד גם בתנאים קשים. החלף לפי הגדרות היצרן!

ראשית תודה, שנית מדוע אם כך יש הנחיה להחלפות תכופות יותר בתנאים קשים?

פורסם

מה זה תנאים קשים?

אתה נוסע כל הזמן במדבר עם אוטו, כשבחוץ 50 מעלות?

אתה עולה כל הזמן עליות כשהרכב עמוס?

אם לא, החלף שמן לפי חוברת הטיפולים.

תתחדש.

פורסם

אלה הקריטריונים היחידים?

הנסיעות שלי ברובן קצרות ובעיר . פעם בנניח שבוע יוצא לי ל"שייט" מחוץ לעיר ( לאחר מכן אגב המנוע מגיב טוב יותר לדעתי)

אבל אם אין צרך אז מקבל,

תודה,

פורסם

נסיעה עירונית כשלעצמה לא מוגדרת כ"תנאים קשים".

תנאים קשים זה כשרוב הנסיעות למרחק של קילומטרים בודדים, כשהמנוע לא מספיק להגיע לטמפ' עבודה. או כשרוב הנסיעה בפקקים, כשמנוע עובד שעות רבות בסרק אבל קילטמטרז' לא מתקדם.

פורסם

ואני דווקא חשבתי שכשמנוע מתאמץ בעליות עם מזגן ורכב מלא זה "תנאים קשים".

לא ידעתי שמנוע שעובד בסר"ק, בסל"ד נמוך, יש לו שחיקה גדולה יותר, אם בכלל, מאשר נסיעה במאמץ.

לגבי מנוע קר, ברכבים החדשים, לוקח דקות בודדות להגיע לטמפ" עבודה, ולחלקם יש מנורה{כחולה} אפילו, שנכבית לאחר 2-3 דקות נסיעה.

פורסם
ואני דווקא חשבתי שכשמנוע מתאמץ בעליות עם מזגן ורכב מלא זה "תנאים קשים".

גם. אם רוב השימוש הרכב נעשה באיזור הררי - זה נחשב תנאים קשים.

בנוסף, אקלים קר או חם באופן קיצוני, איזרים מדבריים עם הרבה אבק, שימוש כרכב משלוחים או חלוקת דואר, נסיעה בכבישים מהירים במהירות קרובה למהירית רוב הזמן, גרירת נגרר ברוב הנסיעות - כל אלו מוגדרים תנאי שימוש קשים.

לא ידעתי שמנוע שעובד בסר"ק, בסל"ד נמוך, יש לו שחיקה גדולה יותר, אם בכלל, מאשר נסיעה במאמץ.

אין שחיקה גדולה יותר מאשר במאמץ.

אבל מה שקורה - מנוע פעול הרבה שעות, יש בלאי לשמן ולכל המכלולים אבל קילומטרז' בקושי מתקדם. לכן ממליצים לקצר את מרווח הטיפולים אם רוב השימוש ברכב הוא כזה.

• תוכן חדש...