Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גולף 1.4 TSI 2015. לצערי, תקר באחד הצמיגים הקידמיים אילץ אותי להחליף גלגל שכן הצמיג המקורי ניזוק. מתקן הצמיגים שם את הצמיג החדש מאחורה ואת האחורי העביר קדימה.

כלומר יש עכשיו מצב שעל הסרן האחורי ישנם שני צמיגים במידה זהה לחלוטין, אבל של יצרן שונה. הצמיג המקורי המקורי עם 6000 ק"מ והחדש רק עלה לכביש.

מספר ימים לאחר מכן החלה להופיע התראה על חוסר לחץ אויר בגלגל האחורי הנגדי (היכן שלא היה שינויי). אני בדקתי והלחץ בכל הגלגלים היה תקין. איפסתי את נורית ההתראה ולאחר מספר ימים ההתראה על אותו צמיג בסרן האחורי הופיע שוב ( ההתראה על הצמיג שלא הוחלף). מאז בדקתי לחץ ואיפסתי את הנורה מספר פעמים, אבל שוב לאחר נסיעה של כ 60-70 ק"מ שוב יש התראה.

הייתי שוב אצל הצמיגאי והוא טען שאינו מוצא שום בעיה.

בצמפיון בדקו בשיטחיות ואמרו שלא רואים כלום ולכן צריך להכניס את הרכב לבדיקה מעמיקה יותר. הם טוענים שהעובדה שהצמיגים מאחור הם מיצרן שונה לא צריכה לגרום לבעיה כל עוד המידות זהות.

בגולף המערכת לניטור לחץ אויר עובדת עלידי חיישן ה ABS.

לפני שאני "מאשפז" את הרכב לבדיקה, האם משהוא נתקל בבעיה או מכיר את התופעה ויודע לשפוך אור מה המקור לתופעה ואיך פותרים אותה?

אני מניח שזה קשור להחלפת הצמיג שכן לפני התקר לא היו התראות שווא.

אשמח לעזרה.

תודה

פורסם

בעקרון לכל צמיג מיצרן שונה יש התנהגות כביש ונתונים שונים.

מחשב הרכב שמטפל בנושא לחץ האוויר, "רגיש" מאוד לשינויים הללו, ומתרגם אותם בצורה שונה.

למשל, בסיבובים חדים במהירות, כל צמיג אוחז או מאבד אחיזה בצורה שונה. לפעמים זה מתורגם שזה כתוצאה מחוסר אוויר.

אצלי ברכב, למשל, כשקיבלתי אותו, הלחץ היה מאוד גבוה:42 PSI. הורדתי את הלחץ לפי הספר, ובאחד הסיבובים נדלקה המנורה ללא סיבה. לאחר האיפוס היא לא נדלקה יותר. גם לאחר רוטצייה שביצעתי, אין מנורה.

ובכלל, מומלץ על אותו סרן, שיהיו אותם צמיגים, גם מאותה תוצרת. כנראה שזו לא סתם המלצה.

זו הדרך היחידה, לפחות אצלך, לפתרון הבעיה. אני לא רואה איך יעזרו לך במוסך, באם לא תרכיב 2 צמיגים זהים על אותו סרן.

פורסם

מעבר להבדלי אחיזה בין הצמיגים מדגמים שונים, יתכנו גם הבדלים קטנים בקוטר הכללי בין הצמיגים (כחדשים).

יתכן שגם הבדלי השחיקה הקטנים שנוצרו במהלך ה-6K בין צמיג שהיה אחורי וזה שנותר קדמי (שהרי הקדמי נשחק מהר יותר), מספיקים כדי לבלבל את המערכת.

כמובן שמומלץ לבצע בדיקה מקיפה יותר של הצמיג שלגביו עולה התראה, שמא יש בו פגם שאולי לא נראה במשאבה, אבל משפיעה על האחיזה שלו (בועה בדופן למשל).

פורסם

ללא קשר לא מומלץ 2 חברות שונות על אותו הסרן,

פעם נאכפה הקביעה הזו ומשום מה לצערי היום זה "בית זzzz" וחבל כי זה לטובת הנהג בלבד.

מונע שינוי בכיוון הרכב בבלימה שנוצר מאחיזה שונה של כל צמיג.

תקנה צמיג אחד מאותה הסדרה ותהייה בשקט

קובי

:-)

פורסם

לכל שיטת מדידת לחץ אוויר יתרונות וחסרונות.

ב-TPMS [חיישן בכל גלגל}, יכולת להרכיב כל צמיג, כמובן באותה מידה, על כל גלגל. עם לחץ אוויר תקין, המנורה לא הייתה נדלקת לעולם. הבעיה היא שראשי החיישנים הללו רגישים, עלולים להישבר, ועלותם יקרה רצח אצלנו.

בשיטה שלך ושלי.[ABS],אין חיישנים בגלגלים, זה קל לתיקון פאנציר, כלומר הרבה פחות הוצאות אבל מצד שני אתה לא יכול להרכיב CONTINENTAL בצד אחד, ו-JINYU או NANKANG בצד השני.

בכל מקרה אנא עדכן אותנו איך זה נגמר ב"צימפיון".

פורסם

היה לא מזמן בחור שהתלונן על כניסת ESP לפעולה בנהיגה שגרתית יחסית לאחר החלפת זוג צמיגים.

התופעה חלפה לאחר כ-500 ק"מ ולאחר ששכבת ההגנה על הצמיגים ירדה והם "התיישבו" על החישוקים.

אם עדין לא עברת מרחק דומה, תן לזה עוד קצת זמן לפני אישפוז הרכב.

אגב, מה דגם הצמיגים המקוריים ודגם הצמיג המחליף?

פורסם

הצמיג המקורי הוא קונטיננטל והמוחלף הוא מקסימוס. הבעיה היא שחברת הליסינג מתעקשת לשים צמיג זול ונחות. נראה איך עכשיו יטפלו בבעיה. מצד שני מפליא שמייצרים מערכת כל כך רגישה שצמיגים במידות זהות מיצרנים שונים מייצרים תקלה. דרךאגב, הבוחן בצמפיון טען שכל עוד המידות זהות, לא משנה שהצמיג מיצרן שונה, המערכת לא אמורה להתריע ולכן המליץ להכניס את הרכב לבדיקה מעמיקה.

פורסם

תודה על התשובות וניתן להאשים את הצמיג המוחלף העלום שם אבל עדיין לא ברור לי מדוע ההתראה על לחץ אויר נמוך מתקבלת דווקא על הצמיג המקורי שלא הוחלף ונותר במקומו מסוג קונטיננטל? כאמור הלחץ אויר תקין.

האם המערכות הללו עד כדי כך לא מדוייקות ולא אמינות? כרגע מבחינתי זן התראת שווא.....

• תוכן חדש...