Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בעקבות מעבר לדירה שכורה מחפש לעשות אינטרנט של 100 MB.

התקשרתי לבזק, אצלם ראוטר עם תשתית+ספק כל שהוא עולה בין 110 ל-130 ש"ח כתלות בספק [זה משנה?]

בהוט נותנים רק תשתית והיא תמיד עולה 100 שקלים. בסוף עם ספק יוצא אותו מחיר.

ראיתי שב012 יש מבצע תשתית+ספק של 100MB ב-95 ש"ח לשנה. אני מניח שיש קאץ' ולא מצאתי.

מה לבדוק אתם בשיחה?

הם אומרים שזה ספק VDSL, מה זה אומר? מה זה ADSL?

בגלל שיש שותפות בדירה אני רוצה שיהיה כמו ה"הוט בוקס" בבית של ההורים. יש קופסה אחת ומי שנכנס יכול להתחבר עם הWIFI ולגלוש על האינטרנט. בלי סיבוכים ובלי מיליון חוטי חשמל. גם הטווח מצוין - WIFI נמצא ברצה אחד של הדירה ומגיע עד הקצה השני.

באופן כללי, יש דברים שכדאי לשים לב אליהם? להכיר?

למשל שמתי לב שנציגים אומרים "עד 100 MB". כלומר, אי משלם בשביל הסיכוי שיהיה לי 100? כי אצלי בבית זה עומד על אזור ה-100 כמעט קבוע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

א) יש הבדלים בין ספקים. הניתובים שלהם שונים, וזה מתבטא בעיקר בגישה לשרתים בחו"ל. לדעתי האישית עדיף בזק בינלאומי

ב) אין קאץ', אלה המחירים היום, אחרי ה"מהפכה השקטה" במחירי האינטרנט, כשספקיות הורשו לשווק שירותי תשתית ולהיפך. אני משלם 119 ש"ח בחודש על 100 מגה בזק+בזב"ל. אין טעם לשלם על תשתית בנפרד.

ג) vdsl זה תשתית בזק שתומכת במעל 20 מגה (adsl זה עד 15). כשאתה רוכש מודם נתב, חשוב שהוא יתמוך vdsl.

ד) עד 100 מגה זה כי אין התחייבות למהירות מינימלית ללקוח פרטי בישראל. אם יש עומס על הקווים, אתה יכול לקבל גם מהירות 0. יש חבילות עם מהירות מינימלית לעסקים (קווי ATM או תשתית אופטית), אבל זה כבר מחירים שונים לגמרי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ראשית, תתקשר לספק ותשאל אותו מה המהירות שמקבלים בכתובת החדשה שלך.

לפעמים לא שווה לעשות חבילה מעל 40 מגה.

אני אישית ב012 בחבילה עד 100 מגה ב100 ש"ח, בפועל מקבל 60-80, ואני בסדר עם זה. ההבדל במחיר בין החבילות 40-100 הוא זניח לטעמי.

מה שלא תעשה, תוודא שלא דוחפים לך איזה סטרימר ב"מבצע". נציגה של 012 הציעה לחבר שלי סטרימר "בחינם" ולאחר שירד לה לחיים בטלפון, מתברר שזה רק 20 שקלים לחודש 36 חודשים. כן, שמעתם נכון.

בקיצור: 100 ב100.

פורסם

המחיר בסופו של דבר יוצא דומה מאוד

אני ממליץ שתבדוק רק מה המרחק שלך מהמרכזיה הקרובה אם אתה אפילו פוזל לכיוון תשתית של בזק. אני ידעתי שהבית שלי לדוגמה רחוק מדי, בבזק שיקרו לי בטענה שאפשר לקבל 100 מגה באיזור שלי, אחרי שהתחברתי פתאום הם הודיעו לי שיש באיזור שלי רק 20.

בפועל האינטרנט מקרטע על 12-16~ עם הררים של ניתוקים, ובימים שיש טיפה עומס אני מבלה שעות בלי אינטרנט.

בהוט השירות חרא אבל התשתית חד וחלק יותר טובה והרבה יותר יציבה.

פורסם
מה שלא תעשה, תוודא שלא דוחפים לך איזה סטרימר ב"מבצע"

או "אנטיוירוס לגלישה" כזה או אחר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה לכולם על התשובות. השכלתי.

גם בזק וגם הוט ישר ניסו לדחוף סטרימרים, אנטי-וירוס וביטוח לצ'ופצ'יק של הראוטר.

בבזק אמרו לי, אחר שנתתי להם כתובת מדויקת, שבאזור יש אופציה בין 40 ל-100 MB. זה אומר שלרכוש חבילה של 100 לא יהיה בזבוז מוחלט?

השירות פחות מפריע לי. אני בהחלט מעדיף תשתית טובה ויציבה גם אם על חשבון שירות.

בכל מקרה במהלך השבוע אוודא עם הדיירים שגרים כעת איזה אינטרנט יש להם.

Pika007 איך אני בודק מרכזיות באזור? אפשר באינטרנט? יש איזה קישור?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

"בין 40 ל 100" זו השורה הקריפטית שהם משתמשים בה כדי להגיד ש 100 לא אפשרי בפועל באיזור, אלא אם שאר תושבי המקום חוץ ממך ינתקו את החיבורים שלהם. כנראה תקבל בין 50 ל 60 רוב הזמן.

לבדוק מרכזיות באיזור זו בעיה. תצטרך לשאול אותם ולקוות שיענו לך. אני יודע במקרה איפה המרכזיה הקרובה אלי בגלל חבר שבעבר עבד בבזק, ואיזור העבודה שלו גם היה באיזור שלי.

באופן כללי, בערים גדולות המצב עם בזק בסדר, ככל שמתרחקים מהן- פחות.

אני ממליץ ללכת על הוט וזהו, חודש חינם+התקנה חינם, ובנוסף לזה למרות שההוטבוקס זה דרעק של מכשיר- ה "vtech" שבזק מספקים הוא מודם ראוטר סיני בגרוש עם נטיה לקריזות מתי שהכי צריך שיתנהג יפה.

פורסם

אתמול הזמנתי התקנה של אינטרנט (ספק ותשתית) של אקספון 018 לבית שאני עובר אליו. יוצא 70 ש"ח עבור 100 מגה לשנה הראשונה. אנשים אצלי בעבודה (תכניתנים ואנשי סיסטם) מרוצים מהם, אני אדע רק אחרי שאני אעבור דירה.

חיסרון אחד הוא שאת הציוד צריך לקנות עצמאית

עריכה:

שכחתי לציין שזאת תשתית של בזק (אני רואה את זה דווקא יתרון)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

בתשתית בזק במקרה הכי טוב ניתן לקבל 90+ מביט, המרחק בין הבניין לארון השכונתי צריך להיות באיזור ה 100 מטרים לכל היותר (חיווט בפועל, לא מרחק אווירי). 100 עגול זה לעולם לא יהיה.

• תוכן חדש...