Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כיום אני נוהג במיצובישי לנסר 2010 מונעת בגז.

רכב עגלה. מאוד נמוך, שמבחינתי זה חיסרון.

הציעו לי לקחת בעבודה דובלו דיזל 1.3.

איך הרכב הזה מבחינת נוחות נסיעה?

אחסון כשהמושבים לא מקופלים?

והכי מעניין, איך הוא מבחינת כח. הכוונה יותר לזמינות כח ומומנט. המהירות הסופית לא מעניינת.

תודה רבה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

כאן תמצא מענה לרוב שאלותיך.

בכל מקרה אין תחליף לתחושות שלך בנסיעת מבחן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

והכי מעניין, איך הוא מבחינת כח. הכוונה יותר לזמינות כח ומומנט. המהירות הסופית לא מעניינת.

תודה רבה

זמינות של כ 20 קג"מ כבר מ 1500 סל"ד תבטיח לך שכח לא חסר לו.

זה לא כלי מהיר במובן של 0-100 אבל זה נוסע יופי בכלל מקום ובכל מצב.

צריכת הדלק הממוצעת צריכה להיות באיזור ה 1:16 וייתכן ותשיג יותר מחוץ לעיר בנהיגה רגועה.

התצורה הזו היא נהדרת למשפחה וכמובילת נוסעים - וכמו שהמליץ לך ZVIT - נסיעת מבחן לפני הרכישה היא כדאית בהחלט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה.

לא הכרתי את האתר שבלינק.

סקירה טובה.

נראה גם שהוא מוביל הקטגוריה ביחס משקל להספק.

אני אמור לראות את הרכב בשבוע הבא.

אעדכן שיהיה מה לעדכן...

תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הדובלו יכולה להיות אלטרנטיבה טובה מאוד למשפחתית כפי שכבר אמרו. אבל קח בחשבון שמדובר ברכב מסחרי די גדול וקצת גס. אם יש לך הרבה נסיעות עירוניות תדע שזה לא הרכב הכי פרקטי. במובן הזה מכונית כמו האחות הקטנה יותר של הדובלו, הקובו, תהיה עדיפה. וגם היא מוצעת עם מנוע זהה. הקובו קצת עירונית יותר, נוחה יותר לתמרונים, חזקה לא פחות מהדובלו (בגרסאות הדיזל), מרגישה פחות מסחרית ויש אותה גם עם תיבה רובוטית (חד מצמדית) אם אתה מעדיף. בהחלט הייתי ממליץ לך לשקול אותה גם, בהנחה והיא נמכרת במחירים דומים.

בקשר לדובלו (וגם לקובו), עדיף שתעשה נסיעת מבחן לפני. במיוחד אם אתה הולך על הגרסה הידנית. הקלאץ' מאוד ארוך ומצריך אותך לשבת מאוד קרוב להגה כדי להגיע לסוף מהלכו, שזה משהו שצריך להתרגל אליו. גם פעולת ידית ההילוכים קצת גסה ומעורפלת, אבל זה סביר בשביל רכב מסחרי. בשביל בן אדם שמגיע מרכב משפחתומטי ממוצע, זה ירגיש מאוד שונה.

בקשר לצריכת דלק אין לי הרבה מה להוסיף, יוצא לנהוג עליהם רק למרחקים קצרים והדלק לא על חשבוני במילא. מבחינת ביצועים - שתיהן לא מהירות וחזקות, אבל כצפוי ממנוע דיזל יש זמינות כוח טובה מאוד ותחושה בשרנית מסל"ד מאוד נמוך. עליות ועקיפות מתבצעות בלי הרבה מאמץ.

פורסם

תקח. רוב הסיכויים שלא תצטער.

טנדרונים של היום נותנים מענה הרבה יותר טוב לשימוש משפחתי מכל רכב "משפחתי" רגיל ולמעשה דומים מאוד במכלול התכונות שלהם למיניוואנים רק עם ופחות הידור ואיבזור.

למרות שדובלו נראה רכב די גדול, הוא עדיין קצר באיזה 20 ס"מ ממיצובישי לנסר סדאן.

הדור הקודם נחשב לא נוח בגלל שהיה לו מתלה אחורי עם קפיצי עלים.

בדור הנוכחי יש קפיצי סליל מאחורה, זה אמור לפתור את הבעיה.

אם יש לך אפשרות, תבקש מהמעסיק שיזמין דגם עם שתי דלתות צד (או שהיום כל הדובלו כבר עם שתי דלתות צד בסטנדרט, שווה בדיקה).

פורסם

חפרתי קצת במפרטים הטכניים. כל הדגמים מגיעים עם שתי דלתות צד. הדגמים הבסיסיים מגיעים עם שתי כריות אוויר בלבד שלפחות לגביי נחשב show stopper ככל שמדובר ברכב המשמש להסעת משפחה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

הרכב בעיקר יסע מחוץ לעיר.

2 כריות אויר הן עילה לביטול הקניה מבחינתי.

אני ממתין לתשובה בנוגע למפרט.

תודה רבה

פורסם

אם אתה יכול לבחור רכב, במחיר דומה לדובלו ניתן להשיג את הסניק טורבו דיזל, רכב משפחתי עם 6 כריות אוויר שלא חוסך בבטיחות ובנוחות וצריכת הדלק תהיה עדיפה על הדובלו אפילו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא כ"כ יכול לבחור אבל בכל מקרה לא יקנו אצלנו רנו, פיג'ו או סיטרואן עקב ניסיון עגום איתם (מציין עובדה . לא נוקט עמדה☺)

פורסם

המחיר של הגראנד סניק רחוק מאוד מהמחיר של הדובלו המדובר הפער במחיר לצרכן ביניהם הוא לא פחות מ-36000(!) ש"ח.

אלטרנטיבה מעניינת מבית פיאט יכולה להיות ה-500L דיזל ידנית או רובוטית שתיהן מגיעות עם מפרט בטיחותי מלא, במחיר דומה לדובלו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...