Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג גמור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע שכרתי FIAT 500 מסיקסט. (התיבה הרובוטית נוראית. בעלייה קשה, עד שילוב ההלוך הבא לפעמים צריך לרדת חזרה)

בכל אופן, אני לא מבין כל כך בצמיגים, אבל לפי מה שאני רואה צמיג אחד גמור לגמרי. גם שחוק (בערך רבע עומק חריצים למול האחרים) וגם מלא סדקים.

שלא לדבר על כך שכשמילאתי אויר, בשני גלגלים חסרו 5-6 PSI ובשניים האחרים 12-14.

מה ההשלכות של גלגל במצב כזה? עד כמה מסוכן ליסוע איתו במהירות גבוהה?

האחיזה הרגישה על הפנים.

על הצמיג הגמור כתוב S600, על שניים אחרים continental ועל הרביעי contiecocontact 3.

הרכב עלה על הכביש לפני 13 חודש ועבר טסט לפני חדשיים. איך צמיג מגיע למצב הזה תוך זמן כל כך קצר ואיך הוא עבר טסט?

הצמיג הגמור:

4JvQFrj.jpgצמיג אחר ברכב:

TlRVzRH.jpg

פורסם

כן אין ספק הצמיג העליון עשה את שלו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אולי. על אף שסיקסט בד"כ עושים שני סימונים צהובים על הצמיגים כדי למנוע בדיוק את זה.

(כמובן שזו לא הגנה מושלמת)

פורסם

סתם סקרנות: מה תאריכי הייצור של כל ארבעת הצמיגים? מי הייצרן של אותו S600?

חובבי פיאט שבינינו: איזה צמיגים מסופקים בד"כ על ה-500?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פעם ראיתי 500 חדשה עם ברידג'סטון.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
סתם סקרנות: מה תאריכי הייצור של כל ארבעת הצמיגים? מי הייצרן של אותו S600?

שכחתי לבדוק. כבר החזרתי את הרכב.

פורסם

עכשיו צפה לתביעה להחלפת הצמיגים - כיון שנזק לצמיגים ולמרכב התחתון אינם מכוסים בביטוח רכב שכור.

כל פעם אני ללומד משהו חדש על קבלת רכב שכור, אבל כיון שבמהלך 15 השנים האחרונות שכרתי רק פעם אחת בארץ אני לא מיישם את מה שאני לומד. תמיד נדמה לי שהאירופים קצת יותר ישרים. למשל - כאשר קיבלתי רכב בהלסינקי היה בטופס המסירה סימון של פגיעה (כנראה אבן שניתזה על ידי גלגלי משאית), שהיה צורך בזכוכית מגדלת ותאורה אלכסונית כדי לגלות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם לא סימנו את זה בטופס זאת בעיה שלהם, יצטרכו להוכיח שהנזק נגרם אצלו ולא אצלהם במגרש במהלך העברת או שינוע הרכב.

אגב ספריאל, ביטוח עם ביטול השתתפות עצמית לא מכסה מקרים כאלה?

על נזקי גחון אני יודע, בSIXT האירופאית למשל אפשר לבקש ביטוח שמשות וצמיגים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

תלוי בחברה. אני הזמנתי לאחרונה רכב לחופשה הבאה בחו"ל, ובמהלך החיפוש נתקלתי בתנאים שונים מבחינת אפשרויות הביטוח. ד"א - בכל אתרי האינטרנט של חברות ההשכרה באותה מדינה ההשתתפות העצמית עמדה על 2800 ש"ח, ולא צוינה אפשרות לביטול שלה. יתכן שהאפשרות קיימת בדלפק ההשכרה, אבל כיון שלא רציתי לקחת סיכון רכשתי כיסוי דרך rentalcars.com.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
חובבי פיאט שבינינו: איזה צמיגים מסופקים בד"כ על ה-500?

קונטיננטל אקו קונטקט 3, שזה בדיוק הצמיג שמופיע בתמונה השניה. אכן נראה שאחד השוכרים הקודמים כנראה פוצץ את הצמיג המקורי בדרך כלשהי ופשוט רכש את הצמיג הזול ביותר שיכל למצוא כדי שלא יחויב בתשלום מלא על צמיג חדש.

בלי קשר, אחד הדברים הראשונים שאני עושה כאשר אני מקבל רכב שכור הוא לבדוק את לחץ האויר בצמיגים. קשה לי להיזכר מתי היתה הפעם האחרונה שבה הוא היה תקין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
עכשיו צפה לתביעה להחלפת הצמיגים - כיון שנזק לצמיגים ולמרכב התחתון אינם מכוסים בביטוח רכב שכור.

כל פעם אני ללומד משהו חדש על קבלת רכב שכור, אבל כיון שבמהלך 15 השנים האחרונות שכרתי רק פעם אחת בארץ אני לא מיישם את מה שאני לומד. תמיד נדמה לי שהאירופים קצת יותר ישרים. למשל - כאשר קיבלתי רכב בהלסינקי היה בטופס המסירה סימון של פגיעה (כנראה אבן שניתזה על ידי גלגלי משאית), שהיה צורך בזכוכית מגדלת ותאורה אלכסונית כדי לגלות.

כבר החזרתי את הרכב וקיבלתי אישור שאין שינוי במצב הרכב, אז אני לא חושש מזה.

המצב פה גרוע בהחלט מבהרבה מדינות אחרות. על אף שגם בארה"ב ובאירופה נתקלתי ברמאויות, לפעמיים אפילו נבזיות.

לדעתי סיקסט גרועים בכמה רמות מהחברות האחרות, אך הם גם זולים משמעותית ואני מונחה מחיר

גם הם לפעמים מציינים שריטות שצריך זכוכית מגדלת כדי לראות, אבל זה לא מפריע להם לרמות במקומות אחרים.

אגב: בארה"ב, מקובל שכרטיסי אשראי מעניקים ביטוח מקיף לרכב שכור. רובם המוחלט מחריגים שניים שלשה מדינות וישראל בתוכם. מעניין אם זו הסיבה?

אם לא סימנו את זה בטופס זאת בעיה שלהם, יצטרכו להוכיח שהנזק נגרם אצלו ולא אצלהם במגרש במהלך העברת או שינוע הרכב.

אגב ספריאל, ביטוח עם ביטול השתתפות עצמית לא מכסה מקרים כאלה?

על נזקי גחון אני יודע, בSIXT האירופאית למשל אפשר לבקש ביטוח שמשות וצמיגים.

בסיקסט בארץ זה מכסה הכל כולל הכל.

בלי קשר, אחד הדברים הראשונים שאני עושה כאשר אני מקבל רכב שכור הוא לבדוק את לחץ האויר בצמיגים. קשה לי להיזכר מתי היתה הפעם האחרונה שבה הוא היה תקין.

כמוני כמוך. מה שקצת מעצבן כי אני לא זה שאמור לטפל בזה. עדיין, לא זכור לי שקיבלתי רכב עם 14 PSI חסרים.

(וזה ביום שרבי, אז קשה לדעת בדיוק)

• תוכן חדש...