Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חודש טוב וסוף שבוע נעים חברים

לאחרונה שמתי לב למספר שינוים שלא היו לפני, או שלא שמתי לב אליהם, בעיניים שלי.

יותר נכון בעין ספציפית, בעין העצלה.

אני לא יודע אם זה משהו מולד, אין לי גם תמונות מילדות בכדי לבדוק.

לפני שנתיים - שלוש הייתי בבדיקת ראייה, בשביל הרישיון נהיגה.

בבדיקה התגלה לי לראשונה בחיי שיש לי "עין עצלה".

משמעות הדבר, ממה שהבנתי, שהעין נראית אותו הדבר כמו העין השניה,

אבל היא לא מעבירה את מלוא התמונה, את מלוא המידע למוח. אלא חלקית.

עשיתי משקפיים וככה הייתי עד היום, למרות שהמשקפיים היו לי לא נוחות כל השנתיים - שלוש.

אבל לא עשיתי דבר, כי לא הייתי מרכיב קבוע, אלא רק בנהיגה.

כעת יוצא לי להרכיב את המשקפיים בקביעות בכיתה, בגלל הלימודים והעתקה מהלוח, ואני חש באי נוחות מסוימת.

עוד דבר שמאוד מפריע לי - שמתי לב בתמונות שצילמתי בכדי לבדוק, שיש מדי פעם פזילה קטנה בעין העצלה.

משהו נראה מוזר במבט של העיניים. זה לא זהה, אלא יש איזה שוני / פזילה / שינוי כל שהוא.

אולי גם אפילו בצורה ובגודל של האישון / עפעף.

זה מאוד מלחיץ אותי והייתי שמח לטפל בזה איך שהוא.

לא להזניח, למרות שאם זה מולד אני ככה 22 שנה. עכשיו זה החל להפריע לי.

הייתי שמח לקבל מידע מאנשים שגם יש להם את זה, איך אפשר לטפל בזה בגיל מבוגר?

למי עלי לפנות?

ראיתי פעם בטלויזיה שבבית החולים "סורוקה" יש מחלקה מיוחדת לאימון עין עצלה, גם למבוגרים - האם זה בתשלום, ואיך אני יכול להגיע לשם?

אשמח לקבל מידע בבקשה איך לטפל בעין עצלה שלא יתפתח לפזילה קיצונית או שינוי בעין חלילה,

ואיך להרכיב משקפיים בהתאמה מדויקת? אם יש המלצות לאופטומטריסטים ולמקומות טיפול בקרית גת והאזור אני אשמח מאוד.

* אם יש המלצות שלא בקרית גת והדרום, אשמח אם בכל זאת תמליצו. אוכל להגיע בתחבורה ציבורית למרכז אם זה יעזור לי.

תודה רבה לכם, תהיו בריאים

פורסם

אם אתה מעיד על עצמך שזה עניין חדש אז אולי זה כלל לא עין עצלה, אולי פציאליס (שיתוק חלקי של עצבי הפנים, זה קורה לאחוז מסויים מהאוכלוסייה וזה משהו חולף לרוב). היה לי את זה למשך חודש לפני כמה שנים.

תמלא את הפה שלך מים ותשטוף את הפה (כמו שעושים אחרי שמסיימים לצחצח שיניים). האם יצאו קצת מים מאחד הצדדים?

אם כן זה כנראה זה. לך לרופא שיתן לך סטרואידים שיטפלו בזה. תוך חודש-חודשיים אתה כמו חדש

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

בתור התחלה: לרופא עיניים ולאופטומטיריסט פנית?

לגבי ה"מוזרות" - האם מדובר באמת במשהו חדש, או שמא משהו ששמת לב אליו כעת? נסה לבדוק בתמונות מהשנים האחרונות, אולי תגלה שאותה "מוזרות" קיימת כבר זמן רב. אל תשכח שאף אחד מאתנו אינו סימטרי לגמרי, כך שהשואה בין צידי הפנים עלולה להטעות.

שנית - האם בדקת את התשבורת? אתה מספר שחלפו כבר שנתיים-שלוש מאז שהתאמת את המשקפיים, יתכן שה"מספר" השתנה ויש צורך להתאים עדשות חדשות. יכול לומר לך שהבן שלי מרגיש שינויים עדינים של 0.25 דיופטר במשקפי הראיה שלו. גש לאופטומטריסט. אם מדובר באופטומטיריסט שאתה מכיר סביר שלא יגבה תשלום תמורת הבדיקה אפילו אם יתברר כי אין שינוי במרשם המשקפיים, אבל זה, כמובן, נתון למדיניות החנות.

וכמובן - כדאי לפנות לרופא עיניים, אולי אפילו לפני האופטומטריסט. הוא יוכל לבדוק אם יש מחלת עיניים שמצריכה טיפול או מעקב, והוא גם זה שינחה אותך לגבי אותה מרפאה ב"סורוקה". המחיר - 24 ש"ח (מחיר ביקור אצל רופא יועץ, לפחות ב"כללית"). יתכן שיוכל לתת לך גם אינדיקציה על צורך בהתאמת עדשות המשקפיים, אם כי לא מדובר במומחיות של אופטומטריסט שזה מקצועו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי חבר,

זה נודע לי רק לפני מספר שנים, בבדיקת ראייה.

אבל יש מצב שזה היה איתי תמיד. אין לי מושג.

אמא שלי לא זוכרת. אין לי תמונות מילדות בכדי לבדוק את זה.

בבדיקת ראייה האופטומטריסט אמר שזו עין עצלה.

אני גם יכול לתאר פחות או יותר איך זה מרגיש:

כשאתה עוצם את העין הרגילה, ורק העין עצלה נשארת פקוחה, ואתה שם מולה אצבע / עפרון / עט

אתה רואה את העצם ששמת, קצת בפינה. כאילו יש פזילה.

אתה גם רואה שהאישון קצת קופץ הצידה.

גם קשה לקרוא איתה, כאילו לנסות להשתמש רק בעין עצלה לבד, בלי העזרה של העין השניה.

עוד דבר ששכחתי להגיד - נאמר לי בבדיקת ראייה, שאני לא אוכל לראות בתלת מימד, ואכן לא הצלחתי לראות. שזה גם מאפיין עין עצלה.

אני כמעט בטוח בוודאות שזו עין עצלה.

מה שמטריד אותי שלאחרונה שמתי לב שהפזילה נראית בתמונות. זה לא נעים.

מלבד זה שזה לא נעים, חלילה זה יכול להתפתח עוד יותר.

יכול להיות שההסבר לזה הוא שבתמונות אנחנו מתמקדים לעבר הצלם והמצלמה, ואז אולי מי שיש לו עין עצלה ומנסה להתמקד - יש פזילה.

אבל אני מפחד שזה יהיה לי תמידי.

אני גם חושש שיקרה לי מצב שהעין תיסגר / העפעף יהיה מוזר כזה, ראיתי קצת תמונות בגוגל בחיפוש עין עצלה.

פורסם

בעבר השיטה לטיפול (לפחות בילדים) הייתה לסגור להם את העין הבריאה לתקופה ולהכריח את העין העצלה לעבוד.

פורסם

הראיה התלת ממדית תלויה בתאום בן שתי העיניים. אם אתה פוזל התאום לקוי, ואתה לא נהנה מראיה תלת ממדית. אם יש "עין עצלה" הרי שתפקודה פגוע ואתה מסתמך על העין ה"בריאה" בלבד. אין לי מושג עד כמה הדבר ניתן לתיקון בגיל 20 פלוס. אישית סבלתי מפזילה בילדותי, אבל טופלה מגיל שנה וחצי (כולל תרגילים לשימור הראיה בעין ה"עצלה"), ותוקנה בניתוח בגיל 3. כיום הראיה שלי טובה, עם הבדל זעיר בין שתי העיניים.

בכל מקרה - אם אתה רוצה ללמוד קצת במרשתת חפש אתרים של איגודים מקצועיים לרפואת עינים ולאופטומטריה, באתרים כאלה בדרך כלל המאמרים אינם מוטים מסחרית והמאמרים בהם נכתבים ומבוקרים על ידי בעלי מקצוע מבילים (אם כי בהחלט יכולה להיות השפעה לניסיונם ולגישתם של הכותבים, ועדיין מדובר בבני סמכא). אפשר לחפש גם באתרים של מוסדות רפואיים מוכרים, שבהם כותבים רופאים בעלי ידע וניסיון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תקשיב רגע:

קח את האצבע שלך או עיפרון/עט, תחזיק ותרחיק הכי הכי שאתה יכול.

תסתכל על העיפרון עם 2 העיניים שלך, ובמקביל לאט לאט תקרב את העיפרון בקו ישר לכיוון האף שלך.

האם בשלב מסוים אתה מרגיש שאתה רואה כפול או תופעה דומה, כלומר האם אתה מצליח לעקוב עם 2 העיניים ככל שהעיפרון מתקרב, או שאתה לא מסוגל?

פורסם

סטיו - זו בדיקה גסה מאד. עדיף ללכת לרופא או לאופטומטריסט ולהכניס את החייל לתוך הבודקה. זה ייתן מדידה מדוייקת של הסטיה בין העיניים. וכמובן צריך להשלים בדיקת ראיה מלאה כדי לחפש בעיות אחרות.

פורסם

קראתי שאכן הטיפול בילדים, היה, ועדיין אם אני לא טועה הוא סגירת העין הבריאה, ולהכריח את העין העצלה "לעבוד"

למבוגרים קראתי בחיפוש זריז, שישנה שיטה חדשה, אימון על ידי תוכנת מחשב בשם "נוירו-ויז'ן".

המטרה כמו אצל ילדים, ליצור גירוי של העין עצלה, ולאמן את המוח לקלוט את התמונה מהעין.

אין לי מושג עד כמה השיטה עובדת.

מה שיותר מטריד אותי זה האבחנה. אני ממש רוצה שמישהו יאבחן ויגיד לי מה זה, עד כמה זה חמור, ומה אפשר לעשות.

חיפשתי איזה רופאי עיניים יש בקרית גת, שעובדים עם מכבי, מצאתי 2 רופאים.

צריך לקבוע תור טלפונית. לכן ביום א' הקרוב אקבע תור ואקווה שזה יהיה כמה שיותר מהיר.

אספר כמובן כל מה שכתבתי כאן. הוא בוודאי גם יראה בעצמו עם בדיקות / הרחבת אישונים (ככה אפשר לזהות שוני בגודל של האישונים, פזילה, וכולי).

אני מאוד מקווה להיתקל ברופא אופטימי. כי מכל מה שקראתי ברשת, נראה שספיריאל צודק.

אין כל כך אופטימיות כשזה מגיע לעין עצלה ומבוגרים. בילדים ממה שראיתי עושים הכל, אבל מבוגרים פחות או יותר מרימים ידיים.

אני אשמח מאוד לנסות כל דבר. במיוחד שראיתי בטלויזיה שישנה מחלקה לכך בסורוקה, אם אפשר לנסות אני חושב שזה לא יכול להזיק.

להשאיר את המצב כמו שהוא עכשיו, זה לא נעים. כי אין לדעת לאן זה חלילה יכול להתפתח.

ראיתי באינטרנט שישנם כאלה שעם הזמן העין העצלה נחלשת, נסגרת, העפעף צונח, הפזילה מחמירה חלילה.

אם אפשר בבקשה לחזור על השאלה, לאיזה אופטומטריסט עלי ללכת בכדי להתאים לי משקפיים?

הייתי לפני שבוע בחנות משקפיים, רציתי לברר אם יש להם ניסיון עם לקוחות שיש להם עין עצלה

האופטומטריסטית אמרה לי שהיא לא יודעת מה זה עין עצלה, אבל היא שמעה על זה.

לכן אני קצת חושש.

גם המשקפיים הנוכחיות שלי לא נוחות לי, אבל אני איתן בשביל הנהיגה / העתקה מהלוח.

הבנתי מקריאה ברשת שעלי לבקש בעין העצלה עדשת "פריזמה".

האם יש לכם המלצה לאופטומטריסט שטיפל בכם עם עין עצלה או במכר שלכם, והוא מרוצה?

- - - -

stio

אני חושב שצריך שמישהו יסתכל עלי, ועל האישונים שלי כשאני עושה את זה.

מה שכן אני אתאר לך משהו אחר, שבוודאות לא תרגיש אותו אם אין לך עין עצלה / פזילה קלה.

תיקח את העט, תחזיק בקו ישר, תרחיק ותסתכל עם שתי העיניים, עכשיו תתחיל לקרב לאט לאט

כשעט ממש קרובה, ממש קרובה, תעצום עין אחת, לאחר מכן עין שנייה - אתה רואה את העט "קופצת" הצידה?

אצלי כן. כשאני עוצם את העין הבריאה וממשיך להסתכל עם העין העצלה העט "קופצת" לפינה הימנית (אם אני לא טועה, הפזילה הקלה שלי היא ימינה).

ההסבר שלי לכך היא פזילה קלה, שקורה כשעין הבריאה והחזקה, לא מגבה על העין העצלה.

פורסם

מוזר לי שהאופטומטריסטית לא מכירה את המונח "עין עצלה", מדובר בתופעה נפוצה מאד (אולי כיום פחות, עם המודעות הגוברת לטיפול בפזילה בגיל צעיר).

בכל מקרה - כפי שכתבתי קודם, החל ברופא עיניים. אולי הבעיה שלך שונה ואז כל המסלול צריך להיות אחר. ואם בכל זאת הבעיה היא עין עצלה הוועץ ברופא לגבי הטיפול בה.

אני מבין שאתה חבר "מכבי" - אם כך עליך לבדוק את מגוון השירותים שמספקת קופה זו באזור מגוריך. גם אם יש שירות ב"סורוקה" לא מובטח כי יש לו הסדר עם "מכבי", וכיון שהתשלום על שירותים רפואיים שלא במסגרת הקופה גדול יתכן שתצטרך לקבל טיפול במקום אחר. צוות המרפאה אמור להכיר את הנושא ולהדריך אותך.

פורסם

גם אני הופתעתי. קיבלתי את הרושם שלא כדאי לי לבצע שם את הבדיקה.

נכנסתי רק בשביל ההתעניינות אחרי יום לימודים, רציתי לבדוק את טווחי המחירים בחנויות, ואת היחס.

במספר חנויות ששאלתי אם יצא להם לבצע בדיקה מקיפה ללקוחות עם עין עצלה, חלקם אמרו לי שיהיה בסדר,

חלק ענו לי כמו האופטומטריסטית, היה גם אחד שאמר שהוא אומנם לא מנוסה, אבל אבא שלו שוותיק במקצוע יוכל לעשות לי בדיקה.

לכן אני מנסה לקבל המלצות עבור אופטומטריסט שמישהו עם עין עצלה עשה אצלו משקפיים.

מרגיש לי שאני לא יכול להיכנס לכל חנות משקפיים ופשוט לבצע בדיקה.

אלא אני מחפש מישהו שבאמת יבדוק ברצינות ולעומק, בדיקה רצינית ומקיפה.

אני יודע שרופא עיניים לא מוסמך לעשות זאת, ולא לשם כך הוא למד, אלא זהו תפקידו של אופטומטריסט, לכן מחפש אחד טוב.

כמו שסיפרתי, יש לי משקפיים שנעשו בשביל הנהיגה, וההרגשה עם המשקפיים לא משהו.

הכוונה שהעין עצלה, כאילו בורחת מעדשה. אפשר לומר שאני לא "נהנה" מראייה טובה במשקפיים, אלא מסתפק במה שיש, בכדי להצליח לנהוג / להעתיק מהלוח.

אני מרגיש תחושת הקלה כשאני בלי משקפיים.

מה שכן, אני גם מרגיש את עליית המספר כשאני בלי משקפיים :-(

בדקתי במכבי מה שכתבת לי, והגעתי לקישור הבא - http://www.maccabi4u.co.il/4382-he/Maccabi.aspx

אני אזכור לי את המילה אורתופטיקה, אפילו ארשום לי על דף בכדי שאוכל להעלות את זה בפני הרופא עיניים כשאגיע אליו.

פורסם

תפקידו של הרופא אינו להתאים משקפיים, אלא לאבחן את סיבת ליקוי הראיה. לכן פנה קודם כל לרופא, ורק לאחר שיסביר לך מה הבעיה ומה כיוון הטיפול פנה שוב לאופטומטריסט.

• תוכן חדש...