Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לפעול במקרה של תאונה / שווה לעיין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום

רבים הנהגים שלא יודעים כיצד לפעול במקרה של תאונה ,ומה זכותם .

1. יש להחליף פרטים לפי המפורט מטה חשוב מאוד .

2. יש להודיע לסוכן הביטוח / או לחברת הביטוח .

3. עדיף להעזר בשמאי רכב פרטי שידאג לאינטרס שלכם ,ויסביר כיצד יש לפעול .זכותכם על פי חוק ( שכ"ט השמאי ישולם ע"י חברת הביטוח גם

אם שלמתם מכיסכם יוחזר לכם . )

4. זכותכם לתקו את הרכב במוסך שאתם מכירים , ולא במוסך הסדר . ישנם מוסכים שמוכנים להשתתף בסכום ההשתתפות העצמית המוגדלת ,

במקרה ולא נמצאים ברשימת מוסכי ההסדר של חברת הביטוח .( במקרה של תביעה לפוליסה )

5. במקרה של תאונה עם נפגעים , יש לדווח למשטרה .

6. הדפיסו את הטופס המצורף ושימרו ברשיון הרכב . בזמן אמת יכול לסייע מאוד .

Scan.jpgScan3.jpg

7. בכל מקרה אני זמין לשאלות ועזרה ללא התחיבות . 0546999223 אלי אמרן שמאי רכב .

עריכה אחרונה על ידי אלי אמרן

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים חלקית,

אך לגבי עניין ההסדר, אוסיף כמה נקודות, בחלק מחברות הביטוח ממליצים לגשת למוסך הסדר מכמה סיבות.

1. בחלקן נותנים הטבה של רכב חלופי בעת התיקון, לא כל מוסך נותן את זה כשירות ללקוח שלו.

2. בעת תביעת חברת ביטוח אחרת, המבוטח מתקן את הרכב ומשאיר תשלומים דחויים למוסך, במידה ומדובר במוסך הסדר והכסף טרם התקבל מחברת הביטוח השניה, חברת הביטוח שלך תנסה לדחות את התשלומים.

3. יש לך אבא ואמא אם הרכב לא תוקן כנדרש, לעומת מוסך אחר שאתה מתנהל מולו באופן פרטי.

4. לגבי שמאי פרטי או לא פרטי , ברוב החברות שמכבדות את עצמן, לא מחזיקות שמאים בתשלום שלהם אלא כולם שמאים פרטיים, המקסימום זה יכול להיות שמאי שיודע לעבוד ספציפית מול חברות הביטוח. בכל אופן שמאי הינו תמיד הבחירה של המבוטח. לגבי התשלום, מרבית החברות משלמות עד סכום מסויים כנהוג בשוק.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

1. לעינין רכב חלופי אני מכיר הרבה מוסכים שנותנים רכב חלופי ויותר מזה אף משלמים את ההפרש בהשתתפות עצמית בין מוסך הסדר למוסך שלא בהסדר .

2. גם בעינין זה מצאו מוסכים רבים את הדרך של לחקות עד לקבלת הכסף מחברת הביטוח ,וזה אגב נכון חברות הביטוח מעכבות תשלומים לאיה שלא הלכו בדרכם למוסכי ההסדר .

3. בענין אחריות מקצועית לעינין טיב התיקון ,לא משנה באיזה מוסך אתה בוחר האחריות היא על המנהל המקצועי במוסך ,ואים יהיה חכם בעל הרכב ,

יבחר בשמאי פרטי שילווה את התיקון וישים לב לפרטים הקטנים .

נתקלתי במוסך הסדר שהוציא רכב עם פגיעת שלדה ללא תיקון ובידיעת השמאי שאגב מטעם חברת הביטוח .( כיום בהליך משפטי אחרי בדיקה שלי ) .

4. מסכים לעינין שבחירת השמאי זו החלטת בעל הרכב המבוטח .

חוץ מזה לא מסכים על כלום .

לעינין בחירת שמאי פרטי :

1. ראה שמאי רכב יודע את עבודתו .

ישנו שמאי יותר מנוסה בענף הרכב ויש פחות ,אבל לערוך שומה יודעים כולם . וההבדל .

ההבדל הוא שלשמאי מטעם חברת הביטוח יש אינטרס ברור לצד חברת הביטוח ממנה מקבל פרנסה יומית ,ולכן יתנהל לפי תנאי חברת הביטוח .

וינוהל לפי צרכיה .( לרוב חותמת גומי ) לדעתי .

שמאי פרטי יתנהל במשנה זהירות לשמור על האינטרס של בעל הרכב , ללא פגיעה בזכותה של חברת הביטוח ויפעל על פי חוקי משרד התחבורה והמפקח על

הביטוח .

2. עינין ירידת ערך רכב לאחר תאונה וחישוב נכון ,אצל שמאי חברת הביטוח תקבל הרבה פחות ממה שמגיע לך .שמאי חברות הביטוח נמדדים ,והפרטיים עדיין לא .

שמאי רכב פרטי ידאג שתקבל את המגיע לך ,תוך הסבר מדויק על מה ניתן ולמה ,ואת זה עוד לא ראיתי בחוות דעת של שמאי הביטוח .

3. ישנן שני דרכי פעולה .

א' לבחור בשמאי של חברת הביטוח ולקבל מראש הרבה פחות אבל לקבל בשקט .( ותבין שנפלת כשתרצה למכור את הרכב ,אבל יהיה מאוחר מדי ) .

ב' לבחור שמאי רכב פרטי לקבל את המגיע לך ,אומנם בקושי כוון שהכסף נמצא בחשבון חברת הביטוח והיא זו ששולטת בתשלום אליך ולא השמאי .

אבל ברוב המקרים ואני ממליץ להגיש תביעה בבית המשפט ,ושם לקבל את ההפרש , נכון אין זמן ,וזה מטריד ,אבל אין ברירה כשלא מקבלים את המגיע יש לפעול ,בחברות הביטוח בונים על כך ש % מסוים לא לא פונה לבית המשפט וכך נשאר ההפרש בכיסן .

לסיכום :

אל תעשה לעצמך את הטעות ,פשוט בחר שמאי רכב פרטי .

לעינין מוסך ,הסדר או פרטי ,אם יש לך מוסך אפילו שלא בהסדר אבל אתה מכיר אותו ,ואת בעליו בחר בו תקבל שרות של לקוח ,בחרת במוסך הסדר ,חברת הביטוח היא הלקוח ולא אתה .

באותה המידה בבחירה בין שמאי פרטי לשמאי חברת הביטוח .

הבהרה:

שלא יבינו הקוראים כי אני נגד חברות הביטוח ,זה כלל לא נכון . יותר מכך אני מנסה תמיד להקטין את גובה הנזק ,מבלי ופגוע בבעל הרכב .

מי שנגד הם חברות הביטוח כאשר מקבלים חוות דעת של שמאי חוץ מתיחסים בחשדנות ,ולרוב ללא שום סיבה . ובכוונה לא משלמים ושולחים שמאי שלהם לערוך שומה נגדית ,ואז כמובן השמאי מקבל שכ"ט וחייב להצדיק את התשלום ומוצא לרוב שטויות .

נתקלתי באחד שרשם שאפשר לנסוע עם מוט רדיוס שבור למבינים . וזאת רשם כדי לחייב בשני השתתפויות עצמיות את המבוטח . סליחה אבל זה לא מטומטם . הערתי את תשומת ליבו ,אבל שכחתי הוא חכם מכולם ,וניפגש בבית המשפט .

שוב אני אסביר כי אני לא נגד אף אחד ,אני לטובת תיקון הרכב והשבה לקדמות .

שלא יהיו כאילה שיבינו לא נכון ,

מה שלא מובן ברשום מעלה אני מוכן להסביר גם בטלפון 0546999223 אלי אמרן שמאי רכב .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • ספונסר פורום

לכל מי שלא מצליח לקרא או להדפיס אפשר לשלוח אלי מייל ואחזיר את הפרטים מצולמים . מבטיח .

ניתן להיתיעץ איתי גם במייל בקצרה .

[email protected]

תודה .

תפיצו את הפרטים הלאה זה חשוב .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...