Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש משפחתית קטנה, עדיפות לידנית בתקציב של 30 אלף בערך

Ooga
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי,

ברצוני לקנות רכב ראשון עבורי, שישמש משפחה שלמה, ולכן יש צורך ברכב משפחתי ככל היותר.

הרכב ישומש בעיקר על ידי לפחות בשנה הראשונה ולא יסע הרבה מבחינת קילומטרים (פחות מ 10K בשנה) אבל כן ישומש לנסיעות ארוכות בכל רחבי הארץ.

העדפה לגיר ידני גם בגלל נוחות וגם בגלל אמינות - יצא לי לנסוע על הגיר הרובוטי של טויוטה ולא הצלחתי להתרגל אליו. אוטומאטי מן הסתם גם יקר בתחזוקה, גם מסרס את הרכב וגם זולל יותר דלק.

הרכבים שיצא לי לחשוב עליהם:

*פיאט פונטו גרנדה משנתון 2007, גיר ידני, מנוע 1400 -אין כמעט כאלה בכלל אבל הדגם של ה 1200 חלש ביותר. איך הרכב? מנוע 1400 אמין?

*קרולה ידני RUNX 2004 - די ירדתי מרכב בגלל התקלה עם הממיר ועם הבוצה במנוע, אבל האם ברכבים עם 150K+ קילומטרים התקלות, אם היו קיימות, לא טופלו כבר?

*סיאט לאון 2003-05, דגם 1600 ידני - הרכב שקורץ לי. לא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע על תקלות, אבל נראה שהדגם של 02 בעייתי יותר. אבל לגבי המנוע - יש בארץ דגם 1.6 16V? כי ה 8V מאוד חלש ולא יהיה כדאי לקנות אותו ולא הצלחתי להבין איזה מנוע יש בדגם הידני.ה 16V חסכוני יותר הבנתי, זה נכון? התחזוקה אגב, זולה יותר מגולף?

*סיטרואן C4 ידני 2007 - ממש נדיר, אבל הכי משפחתי. כדאי בהתחשב בעבודה שאין גיר אוטומאטי בעייתי? או שזה סיכון בכל מקרה בגלל האלקטרוניקה?

*אופל אסטרה אוטו' 2006 1.8 - האצבק גדולה אוטומאטית יחידה שמצאתי, צריכת הדלק לא מוגזמת?

אשמח למשהו שיאיר לי את העיניים ולהצעות נוספות, תודה מראש!!

אגב, כמעט בלתי אפשרי לרשום כאן, האותיות כל הזמן נמחקות או קופצות, יש פתרון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה בכיוון של משפחתי אז הגרנדה פונטו לא בדיוק קשורה לרשימה הזאת.

אגב, האסטרה לא כזאת מוצלחת והיא לא ההצ'באק המשפחתית היחידה.

RUNX ידנית היא די נדירה ולא נותנת תמורה גבוהה למחיר.

קשה לי לתת לך המלצה מה לעשות כאן, אתה יכול לנסות גם לחפש פז'ו 307 ידניות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי יהיה לך קשה מאד למצוא משפחתית ידנית במצב טוב ובמחיר מתאים.

לעומת זאת השוק מלא ידניות אוטומטיות אמינות שיתאימו לך וצריכת הדלק הגבוהה יותר שלהן לא תשנה לך הרבה כי ממילא הנסועה הצפויה די נמוכה יחסית.

בשוק של היום תוכל לרכוש מאזדה 3 2008/9 במצב סביר.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי יהיה לך קשה מאד למצוא משפחתית ידנית במצב טוב ובמחיר מתאים.

לעומת זאת השוק מלא ידניות אוטומטיות אמינות שיתאימו לך וצריכת הדלק הגבוהה יותר שלהן לא תשנה לך הרבה כי ממילא הנסועה הצפויה די נמוכה יחסית.

בשוק של היום תוכל לרכוש מאזדה 3 2008/9 במצב סביר.

אני חושב שאני צריך לתקן את עצמי - 10K מתוכננים לשנה הראשונה. סביר להניח שמהשנה השניה זה יעלה לכיוון ה 20 בשנה.

וזה אכן קשה ואני בחיפושים די הרבה זמן אבל אני פשוט לא אוהב אוטומטיות, אבל אם אין ברירה אצטרך לתפשר..

לגבי המזדה - נראה שב 30K ניתן להשיג את הדגם הבסיסי של 06 שמגיע עם 2 כ"א. או שהמחירים ביד 2 ממש ניתנים להורדה?

מה שכן בהאצבקים יש סוזוקי ליאנה שהרבה אנשים אמרו שהיו מרוצים ממנה, אבל היא כרגע אצלי כסייפ אופשן.

הפונטו אגב הוגדרה אצלי כהכי קטנה שתתאים. רכבים בסדר גודל זה מתאימים לי.

אבל בכל זאת לפני מעבר לחיפוש אוטומאטיות - יש חוות דעת על הלאון? הרכב ממש מעניין אותי והמחיר, פחות מ 20K, מאפשר להתפשר ולעשות צד ג' (חסכון גדול לנהג צעיר וחדש).

עריכה אחרונה על ידי Ooga
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם פונטו מתאימה לצרכיך אז אתה מחפש סופר מיני ולא בהכרח משפחתית.

סופר מיני ידנית ופונטו בפרט תוכל למצוא בקלות יחסית. תוכל לרכוש אחת משנים 2005/6 גם במחצית התקציב שלך.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שפורד פוקוס אופציה טובה מאוד - רכב בטיחותי, אמין למדי, נוח וחיסכון סביר בדלק.

באותו כסף שאתה קונה רכב מיני/סופר מיני, אפשר לקנות פוקוס - זה הרבה יותר תמורה לכסף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי שלמצוא גולף 5 ידנית בתקציב הזה יהיה הכי פשוט אבל חיפוש ביד 2 העלה רק 3 תוצאות, מוזר לי קצת.

כמו שכתבו כבר, משפחתיות ידניות בתקציב הזה קשה למצוא וגם אם מצאת היא תעלה כמו רכב חדש בכמה שנים כמו המאזדה 3 והפוקוס שהציעו פה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

*סיאט לאון 2003-05, דגם 1600 ידני - הרכב שקורץ לי. לא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע על תקלות, אבל נראה שהדגם של 02 בעייתי יותר. אבל לגבי המנוע - יש בארץ דגם 1.6 16V? כי ה 8V מאוד חלש ולא יהיה כדאי לקנות אותו ולא הצלחתי להבין איזה מנוע יש בדגם הידני.ה 16V חסכוני יותר הבנתי, זה נכון? התחזוקה אגב, זולה יותר מגולף?

אם תמצא לאון שמורה 1.6 ידנית- הרווחת (עם ה 1.8 125 כ"ס אין לי נסיון אבל שמעתי שהמנוע הזה גם מוצלח).

לדעתי יהיה לך קשה למצוא אבל אין לך מה להפסיד, תנסה. לי יש נסיון טוב עם הרכב הזה, יש לו כמה מחלות שצריך להשים לב אליהן כמו למשל יחידת עיבוי פנימית של המזגן שנוטה לשבוק חיים ועלות ההחלפה לא זולה לכן חשוב שתבדוק שהמזגן עובד טוב.

בכלל במנוע ה 1.6 גם בגוף הפלאנג' מים עשוי מפלסטיק ונוטה לנזול, עלות ההחלפה אפילו במוסך מורשה לא יקרה (ויש לך שנתיים אחריות).

בנוסף כמובן חשוב לבדוק מתי החליפו רצועת טיימינג וטיפלו ברכב ומתי הטיפול הבא (נוגע לכל רכב ולא רק ללאון).

עוד אופציה נוספת שאני חשוב שהיא מעולה לדרישות שלך אבל גם אותה קשה למצוא- סיאט קורדובה 1600 ידנית. אתה אפילו תוכל לרכוש בתקציב שלך 2007-2008. אל תתיאש אם אתה לא מוצא, סבלנות.

מנוע ה 1.6 די מוצלח, חסכוני בדלק (בלי בעיה הייתי מגיע עם הלאון ל 11 ק"מ/ל' בעיר ול 17 ק"מ/ל' מחוץ לעיר).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם פונטו מתאימה לצרכיך אז אתה מחפש סופר מיני ולא בהכרח משפחתית.

סופר מיני ידנית ופונטו בפרט תוכל למצוא בקלות יחסית. תוכל לרכוש אחת משנים 2005/6 גם במחצית התקציב שלך.

במקור התכוונתי לקנות ספייס ב 12K, אבל התקציב עלה וחבל לי להתפשר על בטיחות, לכן דיברתי על הגרנדה.

אם תמצא לאון שמורה 1.6 ידנית- הרווחת (עם ה 1.8 125 כ"ס אין לי נסיון אבל שמעתי שהמנוע הזה גם מוצלח).

לדעתי יהיה לך קשה למצוא אבל אין לך מה להפסיד, תנסה. לי יש נסיון טוב עם הרכב הזה, יש לו כמה מחלות שצריך להשים לב אליהן כמו למשל יחידת עיבוי פנימית של המזגן שנוטה לשבוק חיים ועלות ההחלפה לא זולה לכן חשוב שתבדוק שהמזגן עובד טוב.

בכלל במנוע ה 1.6 גם בגוף הפלאנג' מים עשוי מפלסטיק ונוטה לנזול, עלות ההחלפה אפילו במוסך מורשה לא יקרה (ויש לך שנתיים אחריות).

בנוסף כמובן חשוב לבדוק מתי החליפו רצועת טיימינג וטיפלו ברכב ומתי הטיפול הבא (נוגע לכל רכב ולא רק ללאון).

עוד אופציה נוספת שאני חשוב שהיא מעולה לדרישות שלך אבל גם אותה קשה למצוא- סיאט קורדובה 1600 ידנית. אתה אפילו תוכל לרכוש בתקציב שלך 2007-2008. אל תתיאש אם אתה לא מוצא, סבלנות.

מנוע ה 1.6 די מוצלח, חסכוני בדלק (בלי בעיה הייתי מגיע עם הלאון ל 11 ק"מ/ל' בעיר ול 17 ק"מ/ל' מחוץ לעיר).

שמח שיש מישהו עם חוות דעת על הלאון!

לגבי פוקוס -הכוונה לדור הראשון או השני? הבנתי שהשני כבד וחלש והראשון זריז יחסית, אבל איזה מהם עדיף לא יודע (ההפרש במחיר בכל מקרה מעל 5 אלף).

בכל מקרה תודה על התגובות! עזר לי לרדת מחלק מהרכבים הידניים ולפנות לאוטומאטיות, למרות שהלאון נשארה בינתיים.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדוק את האופציה של הקורדובה, תא המטען שלה גדול יחסית וה 1600 ידני שלה יחסית זריז, מה גם שתוכל לקבל שנתון גבוהה יותר משל הלאון אבל מי אני שאפשוט אותך באהבה ללאון, כי זה היה האוטו שהכי אהבתי ולצערי הוא הלך טוטאל לוסט ב 2009 :(.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדוק את האופציה של הקורדובה, תא המטען שלה גדול יחסית וה 1600 ידני שלה יחסית זריז, מה גם שתוכל לקבל שנתון גבוהה יותר משל הלאון אבל מי אני שאפשוט אותך באהבה ללאון, כי זה היה האוטו שהכי אהבתי ולצערי הוא הלך טוטאל לוסט ב 2009 :(.

בחצי שנה האחרונה לא ראיתי ביד 2 קורודובה 1.6, לא ידנית ולא אוטומאטית, לפני שנת 2008. יש 2 מודעות רלוונטיות עם מנוע 1400.

אבל אם תקפוץ אחת יכול מאוד להיות שאלך על זה.

אגב שלחתי לך פרטית, אם אתה מכיר את הלאון יהיה יותר קל בפרטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב-30 אלף שקלים אפשר למצוא פוקוס דור שני, עם קצת מאמץ אפילו מהדגם שאחרי מתיחת הפנים שמגיע עם 6 כריות אויר ובקרת יציבות

הדגם השני אכן איטי וכבד מקודמו אבל מציע תא נוסעים איכותי, בידוד רעשים עדיף ונוחות נסיעה טובה. בנוסף הוא בטוח יותר וזכה ל-5 כוכבים במבחן הריסוק ב-2004 אך רק רכבים עם 6 כריות אויר זכאים לציון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה בכיוון של משפחתי אז הגרנדה פונטו לא בדיוק קשורה לרשימה הזאת.

אגב, האסטרה לא כזאת מוצלחת והיא לא ההצ'באק המשפחתית היחידה.

RUNX ידנית היא די נדירה ולא נותנת תמורה גבוהה למחיר.

קשה לי לתת לך המלצה מה לעשות כאן, אתה יכול לנסות גם לחפש פז'ו 307 ידניות.

מה לא מוצלח באסטרה?

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

307 זה אופציה מצויינת במחיר כזה,נפתרת מעקב אכילס של הרכב הזה,הגיר האוטומטי.

רכב מרווח,נוח מאד,זול לאחזקה וזול לרכישה,סוחב יפה מאד בידני,מאובזר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

טוב אז אני עדיין בחיפושים, ופתאום חשבתי על הרכב התאום של הלאון(כי לא מצאתי ביתיים לאון עם 4 כ"א שמורה), גולף MK4 ידני 1.6.

יש אחד שמוכר אחד שנת 2003 וטוען שהחליף מנוע ב 11K לפני שנה ו 10K קילומטר, שיבא את המנוע מחו"ל עם 40K קילומטר כי בקודם (שהיה עם 140K לטענתו, והרכב עכשיו עם 150K) הלך ראש מנוע והוא לא רצה להתסכן. הוא אמר שיש קבלות ואישור ממשרד התחבורה (או הרישוי? לא זוכר). ורוצה 23K.

כדאי ללכת בכלל לבדוק את הרכב הזה (אם הכל נקי והמנוע שהוחלף בסדר)?

ולגבי פגו 307 - לצערי לא מצאתי ידני 5 דלתות עדיין, אבל זאת תמיד אופציה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...