Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי יפה וטוב לכל הפקפקנים.

בואו ניקח מגבר 500 וואט מונו בלוק.

ומגבר 500 וואט של מאגנט.

באותו רכב ועל אותו סאב\סאבים. נראה מה יוציא יותר ? ... מישהו נגד ?

אני חושב שאודי מאוטופרט ישמח לבצע את ההשוואה הזאת בשביל להגיד "לי יש יותר גדול".

ואני בטוח שזה מה שיקרה .

ואז אני מקווה שיסתמו כאן הפיות. השאלה היא כמה ממכם ממש רציניים לגבי העניין כדי לבדוק את זה אחת ולתמיד. כמו כן זאת רק מדידה של SPL. וכוח , אבל חשוב לזכור כי הכוח בסופו של דבר נותן יותר איכות שהרי הצלילים לא מתעוותים באותו הספק שהשני מגיע. מה שאומר שבכללי המגבר יותר טוב מהמגבר השני.

לפני המפגש האחרון היתה דוג' טובה להבדל בין מגברים כאשר חיברו מגבר שאני לא זוכר איזה חברה ואז את ה 1001BD.. והיה הבדל של 1 ומשהו דציבל. רק ע"י שינוי המגברים.

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדי זה נשמע כמו איום, בבקשה :

http://www.carsound.com/reviews/amps/da6502.html

JBL DA 6502

RATED 65X2

150X1

MEASURED:

247X1

JBL P180.2

http://www.carsound.com/reviews/amps/p1802.html

RATED:

90X2

360X1

MEASURED:

120X2

428X1

שחור על גבי לבן..

גוקר אני באמת לא מבין מה גורם לך לדבר בצורה הזו שאתה מתבטא בה.

העובדה שהמגבר של הרוקפורד, יוציא יותר ממה שהו הוצהר, לא אומרת שמאגנט לא עמדה בנתונים שלה.

והשאלה היותר יפה זה, כמה עולה המגבר של המגבר, לעומת המגבר של הרוקפורד, והאם השוני שאתה מרגיש\שומע, אכן שווה את המחיר האסטרונומי.

אני משוכנע שהרוב יגיד פה אחד, שהשוני לא מהותי שמצדיק את המחיר, (לפחות לא במה שהם שומעים\מרגישים)

אבל כמובן יכול להיות שאני טועה..

הבדל של דציבל ? :)

רוב האנשים בקושי מבחינים בהבדל של דציבל, בשביל זה אני צריך רוקפורד יוקרתי ועוצמתי ?

אני נשאר עם המאגנט ..

זה באמת מגוחך מה שטענת פה, חשבתי שיש ביסוס יותר רציני ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

גיוקר אתה צריך להיתחשב בעוד גורמים שהשפיעו על השינוי,שאותו סאב הוציא דציבל וחצי יותר בהגברה של רוקפורד לעומת מגבר אחר,ואל תשווה את המדידה הזאת כי היא התבצעה בשני רכבים שונים

פורסם
גיוקר אתה צריך להיתחשב בעוד גורמים שהשפיעו על השינוי,שאותו סאב הוציא דציבל וחצי יותר בהגברה של רוקפורד לעומת מגבר אחר,ואל תשווה את המדידה הזאת כי היא התבצעה בשני רכבים שונים

הבנתי שזה בוצע באותו הרכב... טוב טעות שלי :)... בטל את דברי.

פורסם

לא רועי, אני מאוד אהבתי את ההשוואה הזאתי, גוקר אמר לנו שחור על גבי לבן, שההבדלים זניחים, ומגוחכים, ובאמת לא כדאי ללכת על חברות כל כך יוקרתיות, כי בסופו של יום, נקבל הבדל של דציבל.

בואו נעשה מבחן שמע, אם מישהו פה באמת יכול לשמוע דציבל, בעוצמות שמע המדוברות, מעניין מאוד כמה מהאוזניים שלנו באמת יכולות לשמוע זאת ..והאם המחיר האסטרונומי, אכן שווה את זאת :|

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אם אתה אומר שההבדל הוא זניח מצבך בכי רע.

סתם לצורך השוואה 3 DB הוא הבדל של פי שתיים עוצמה. מה שקורה כאן הוא שהסאונד עלה בחישוב מאוד קל בלמעלה מ שליש ממה שהיה. הבדל זניח ? אני ממש לא חושב.

פרט לכך אני לא זוכר באיזה מגבר היה מדובר לכן אני מדבר באויר. לא יודע של מי וכמה הוא נחשב. פשוט היה הבדל בין השניים של למעלה מ 1 DB..

וואלה מחיר אסטרונומי.. אני לא רואה איך הבדל של 400 ש"ח כפי שציינתי קודם הוא מחיר אסטרונומי..

פורסם
אם אתה אומר שההבדל הוא זניח מצבך בכי רע.

סתם לצורך השוואה 3 DB הוא הבדל של פי שתיים עוצמה. מה שקורה כאן הוא שהסאונד עלה בחישוב מאוד קל בלמעלה מ שליש ממה שהיה. הבדל זניח ? אני ממש לא חושב.

מצבי רע ?

אתה מאמין שהמגבר שחיברת, אכן נתן שליש עוצמה יותר ?

האם אתה חי בסרט, ואתה באמת מאמין שהכיול של המגברים היה FLAT SINE WAVE ?

אני עדיין לא פגשתי את הבחור שכייל את ההגברה של הסאב שלו, לSINE WAVE טהור.

משמע, אם לא מדובר בSINE WAVE טהור, אי אפשר להגיד שהיה שליש עוצמה, אולי עשירית עוצמה .. ולכן .. ההבדלים זניחים.

עם כיול קליפינג "סטנדרטי" אפשר להגיע לתוספת של 9 DB בקלות, מהזה אומר ?

שהמגבר שלנו מוציא פי 3 הספק ? ממש לא. הטעות בידך ...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

טוב בוא נפסיק עם הקשקושים... ונכנס לת'כלס....

למה אנשים קונים מגברים יותר יקרים ?... ובכלל כל מוצר אודיו שהוא שהוא יותר יקר ובעל שם.

א. הספק.

ב. איכות.

ג. אמינות.

ד. אופציות.

למה , כי ככה זה בכל דבר בחיים.... כמו רכב למשל.. בוא נקנה BMW ולא מזדה 6.. אבל למה ? שניהם סוגרים כמעט אותה מהירות... שניהם נוחים מהירים יפים.. אבל ה BMW יותר יקרה ?!?!? השאלה היא איך כזה דבר קורה ?...

היתכן שזה האבזור הרב שיש ב BMW ?... האיכות שממנו הוא בנוי ?.

אולי זה השם ?, אולי זאת איכות הנסיעה ?.

דוג' כזאת היא דוגמא ממש לא רעה. אם תיקח אותה בתור השוואה ללמה לקנות מגבר עם שם ויותר יקר, ככה זה בכל דבר בחיים, אתה קונה לא רק את השם אלא את מה שהוא נותן ע"פ תוצאות בשטח.

ומה לעשות זה מה יש בחיים.

משום מה אני מאמין שמגבר רוקפורד לא ישבוק חיים אחרי שנה או שנתיים, או יכבה תחת עומס רב אחרי 20 דק' כמו מגברים יותר נחותים ממנו.

כי לזה בנו אותו, ובגלל זה משלמים יותר. ובגלל זה מקבלים יותר.

פורסם

יש ברשותי את המאגנט TRAXX כימעט שנתיים, רק הרכב שלי יודע כמה שעות עבודה יש לו, בשיא החום, ורק הפיונירים שלי יודעים באיזה קליפינג מטורף הוא היה, כשהוא הריץ את שניהם בשני גישורים,

בשיא הקיץ, באחלה עומסים של חום, במצבים שאי אפשר לגעת בו יותר מחשש לכוויה.

אז למה לרכוש רוקפורד ? תקנה מאגנט.

עריכה: את הנטייה של האנשים להמליץ על מה שיש ברשותם, אני מכיר, ולפעמים זה אפילו טוב.. כי מדובר מניסיון מהשטח..

אבל מה שהולך בתרד הזה, הוא מתחת לכל ביקורת .....

להמליץ על מוצר מבלי שום הצדקה ושום ביסוס לא של מבחן מעבדה ולא מבחן מעשי בשטח,שיעיד על כך שמגבר של רוקפורד, א-כ-ן שווה את הכסף הרב שבו הוא נמכר, זאת שערורייה, אם לא היתי יודע יותר טוב.. היתי חושב שאתם מקבלים על כך אחוזים מאוטופרט, אני מקווה שזה המצב, זה יכול להוות ההסבר ה-הגיוני היחיד בכל הסיפור הזה...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
יש ברשותי את המאגנט TRAXX כימעט שנתיים, רק הרכב שלי יודע כמה שעות עבודה יש לו, בשיא החום, ורק הפיונירים שלי יודעים באיזה קליפינג מטורף הוא היה, כשהוא הריץ את שניהם בשני גישורים,

בשיא הקיץ, באחלה עומסים של חום, במצבים שאי אפשר לגעת בו יותר מחשש לכוויה.

אז למה לרכוש רוקפורד ? תקנה מאגנט.

עריכה: את הנטייה של האנשים להמליץ על מה שיש ברשותם, אני מכיר, ולפעמים זה אפילו טוב.. כי מדובר מניסיון מהשטח..

אבל מה שהולך בתרד הזה, הוא מתחת לכל ביקורת .....

להמליץ על מוצר מבלי שום הצדקה ושום ביסוס לא של מבחן מעבדה ולא מבחן מעשי בשטח,שיעיד על כך שמגבר של רוקפורד, א-כ-ן שווה את הכסף הרב שבו הוא נמכר, זאת שערורייה, אם לא היתי יודע יותר טוב.. היתי חושב שאתם מקבלים על כך אחוזים מאוטופרט, אני מקווה שזה המצב, זה יכול להוות ההסבר ה-הגיוני היחיד בכל הסיפור הזה...

שוב להסבר שלי נתתי הגיון רב מאוד . וככה זה לכל דבר בחיים!.

אחוזים הלוואי שהייתי מקבל אחוזים. :)

פורסם

שוב גוקר, לא אמרתי שאין היגיון, אך אין שום טענה או הוכחה שאומרת שההיגיון שמופעל על ה BMW שלך,

לא פועל גם על ה AUDI, ועל הפורשה, ועל היגואר, ועל המרצדס..

וזה בעצם החברות הנוספות שיש בשוק .......

בשורה התחתונה, אם היית מקבל אחוזים מאוטופרט, אתה כבר מזמן לא היית נוסע בקליאו ...................

:)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
שוב גוקר, לא אמרתי שאין היגיון, אך אין שום טענה או הוכחה שאומרת שההיגיון שמופעל על ה BMW שלך,

לא פועל גם על ה AUDI, ועל הפורשה, ועל היגואר, ועל המרצדס..

וזה בעצם החברות הנוספות שיש בשוק .......

בשורה התחתונה, אם היית מקבל אחוזים מאוטופרט, אתה כבר מזמן לא היית נוסע בקליאו ...................

:)

שי אתה אמרת פה ההכול !!!

יש חברות כמו הקליפורניה בום ( מאזה 6 ) ויש חברות כמו רוקפורד ( שזה הBMW )

רק שפה זה עולה פי 3 יותר במחיר אז בוא נלך על דברים קצת אחרת

שאתה בא ומשווה פולספאגן פאסאט ( רוקפורד ) לסובארו אימפרזה (לנזאר )אני אומר וואלה אתה צודק אתה משלם יותר אבל זה שווה לך

אבל מי אמר שמכוניות כמו הסובארו B4 ( מאגנאט ) או כמו מזאדה 6( JBL ) או כמו הונדה אקורד (מאק אודיו )

שהם יוץר זולים אבל לא ממש נופלות בביצועים אם בכלל

זה אומר שהם נותנים תמורה יוץתר טובה מהסיבה הפשוטה שהבדל לא מציק את התוסםת המשמעותית הזאת !

שהיום גם 300 שקל זה משמעותית שקונים מגבר ב 1500

זה מוגזם מ 2 סיבות

הבדל באחוזים

והבדל בכיס

או שאתם יכולים לחשוב שאתה הבדל של הכסף תשקיע ברכיב אחר במערכת וזה לבד נותן סיבה שמראה כמה אני צודק!

מסכנה אדי !

יש חברות שנותנות תמורה למחיר הרבה יותר גבוהה מרוקפורד

ומה שאתה לא מבין אדי זה שאתה חושב שאנחנו אומרים משהו רע על רוקפורד!

אבל ההפך הוא הנכון יש להם מגברים ממש ממש מצוינים !

אבל הכול מתחיל בבעיה אחת והיא אוטופרט שמרכביכים על כול מוצר הרבה יותר משאר היבואנים ( כמו שבאחוזים )

פורסם

מסקנה מתן שאתה בכלל לא מבין דבר!!! לא היה לך נסיון עם מגברים אחרים רק קליפורניה ואתה עוד מחשבים אותה למזדה 6 פחחחחחחחח מצחיק אתה אולי לדיהו רייסיר שנת 96 זה קליפורניה...

כול עוד אין בזה שום ביסוס מניסיון של אנשים עם מגברים של רוקפורד לאומת אחרים כמו מגנאט וכו'...

מתן הידעה וההתמצאות שלך בשוק הישראלי שווה לידעה שלי בצרפתית(ממש נמוך) ....אתה בכלל לא מבין מה כתוב באייביי איפלו ואתה מדבר על תמורה.....תיראה מג'וקר אמר שאפשר להביא מגבר של רוקפורד אולי 100-200שקל ויותר יקר מי מאק ומגנאט שבכלל אין דגמים נורמליים בארץ..

אז שיהיה לך רוקפורד או כול מגבר נורמלי אחר כמו לנזר וכו' אז תבוא ותדבר...

אתה עדיין מדבר לאוויר מתן!

זהו זו הודעה אחרונה שלי ביכווח הזה תהנה עם קליפורניה של ה90RMS סיניים לכול ערוץ...

פורסם
טוב בוא נפסיק עם הקשקושים... ונכנס לת'כלס....

למה אנשים קונים מגברים יותר יקרים ?... ובכלל כל מוצר אודיו שהוא שהוא יותר יקר ובעל שם.

א. הספק.

ב. איכות.

ג. אמינות.

ד. אופציות.

למה , כי ככה זה בכל דבר בחיים.... כמו רכב למשל.. בוא נקנה BMW ולא מזדה 6.. אבל למה ? שניהם סוגרים כמעט אותה מהירות... שניהם נוחים מהירים יפים.. אבל ה BMW יותר יקרה ?!?!? השאלה היא איך כזה דבר קורה ?...

היתכן שזה האבזור הרב שיש ב BMW ?... האיכות שממנו הוא בנוי ?.

אולי זה השם ?, אולי זאת איכות הנסיעה ?.

דוג' כזאת היא דוגמא ממש לא רעה. אם תיקח אותה בתור השוואה ללמה לקנות מגבר עם שם ויותר יקר, ככה זה בכל דבר בחיים, אתה קונה לא רק את השם אלא את מה שהוא נותן ע"פ תוצאות בשטח.

ומה לעשות זה מה יש בחיים.

משום מה אני מאמין שמגבר רוקפורד לא ישבוק חיים אחרי שנה או שנתיים, או יכבה תחת עומס רב אחרי 20 דק' כמו מגברים יותר נחותים ממנו.

כי לזה בנו אותו, ובגלל זה משלמים יותר. ובגלל זה מקבלים יותר.

מסכים איתך בכל מילה.... ולפי דעתי גם נתת את הדוגמא הכי טובה שיש....

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

BASS פיספסתי פה משהו ?

יש משהו שגוקר אמר, שלא הסכמתי איתו ?

השאלה פה, למה הוא חושב שמה שהוא טוען על הב אמ וו, לא נכון לגבי היגואר של השכן, והמרצדס, של השכנה ממול.

וזאת שאלה שאתם מתעלמים ממנה, רק משום שאין לכם שמץ.

אז מה אתה מצדד בו ?!

לגביך אדי, יש לי חבר עם מגבר של רוקפורד, יש לי חבר עם מגבר של JBL

יש לי מגבר של אלפיין, מאגנט מונובלוק, מאגנט טרקס.

יש לי חבר עם אלפיין, חבר עם קלריון, חבר עם אודיו גודס, חבר עם רד סאונס.

כפי שאתה רואה, יש לי הרבה חברים .. (טוב נו , לא הרבה, אל תתפסו אותי במילה :) )

הנקודה פה, שהעובדה שאתה "חושב" שמשהו בצורה מסויימת, זה לא בהכרח אומר שזה המצב.

טענת שרוקפורד חברה טובה, לא הוכחת זאת , אבל נניח שאני מסכים איתך.

מי קבע שמאק אודיו, פחות טובה מרוקפורד,...... אתה !?

אוטופרט ?!

מי !?!?

איזה מגזין בעולם אמר שרוקפורד טובה יותר ממאקאודיו, באיזו תחרות בעולם דובר על כך שרוקפורד, טובה יותר ממאקאודיו.

עכשיו בוא נצא מנקודת הנחה, שאכן נכתב באיזה מגזין, שרוקפורד טובה יותר,

האם זה אומר שמאקאודיו, אינה חברה מומלצת ? האם זה אומר שהתמורה של המוצרים שלה, אינה טובה יותר משל רוקפורד ?

בקיצור, כבר הוכחתי פה שאתה מדבר באויר , אין לך ניסיון עם מוצרים, אין לך ידע , ולו הקטן ביותר

ואתה רק אוהב לקפוץ בראש ולהגיד דברים כאילו יש ביסוס או היגיון מאחוריים.

שייבושם לך אדי !

עריכה:

ואיל אני מתפלא עליך, אתה בדרך כלל יודע "לקרוא" ולדעת מראש לאן הנושאים האלה הולכים

וכפי שאתה רואה, אף אחד פה לא הוכיח כלום , מלבד זה שאין לאף אחד שום ביסוס לטענות שלהם.

אלה רק העובדה שהם "חושבים" כך,

אז בוא תחסוך מכולנו את הכאב ראש הלא מבוסס הזה, וללא כל הצדקה ולו הקטנה ביותר ..

פשוט תנעל את התרד המייגע הזה, שבאמת , לא מגיע לשום מקום רלוונטי לפורום.

המשתמש עזב את הפורום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...