Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הערה לגביי הקלאץ'- לפעמים יש רכבים שהקלאץ' שלהם קשה כי הוא לקראת סוף הקריירה שלו ויכול להיות שהקלאץ' ביונדאי שנהגת היה לקראת סוף הקריירה כי אולי זה היה רכב חברה/ליסינג/השכרה שעבר התעללות.

לדעתי שווה לבדוק את האופציה הזו, על פניו ניראה לי שהיא תתאים לך מאוד כי היא די מרווחת מבפנים, מבחינת אמינות יונדאי נחשבים לטובים, תוסיף לזה את הביטוח שאתה אומר שהוא הכי זול ותקבל פה עסקה משתלמת בנוסף לצריכת דלק נמוכה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מדבר רק על ידני.

חשבתי גם על הפיאסטה, אבל היה גבול לכמות הרכבים שיכולתי לבדוק.

היא באותה רמת המחיר של שאר המכוניות שציינתי ?

ברשותך, אפשר קצת פרטים ?

1) כמה זמן כבר יש לך אותה, איך האמינות ומחיר הטיפולים ?

2) איך הקלאצ' שלה קשה\רך כואבת הרגל אחרי שימוש ארוך ?

3) הערכת צריכת הדלק היא בפועל לפי מילוי של דלק ולא ממחשב הדרך ? 1:15 בשטח הררי ועירוני ?

4) איך בידוד הרעשים ?

5) שמעתי משהו על אוויר חם שיוצא מאזור המנוע לרגלים של הנוסעים, ידוע לך על זה משהו ?

תודה ,

היא אכן באותה רמת מחיר, על הכביש 72K ש"ח.

1. יש לי אותה חצי שנה, לא עשיתי טיפול עדיין. אתה יכול לרכוש אותה עם חבילת טיפולים שעולה 4K ש"ח שכולל טיפולים שנתיים, החלפת מצבר, ברקסים ועוד כל מיני דברים קטנים. זה כבר החלטה שלך אם שווה לך או לא.

2. הקלאץ' ממש רך, נעים ולא מכאיב ברגל לשניה. גם לי יש בעיה עם קלאץ' קשה וסבלתי עם הפונטו בעניין הזה אבל הפיאסטה כמו חמאה.

3. בפועל לפי מילוי דלק אני עושה 1:15 עירוני ואני גר בירושלים עם פקקים, אבל ללא מזגן. בבין עירוני עשיתי 1:18.

4. בידוד רעשים מפתיע מאוד, מנוע שקט וכאשר חלונות סגורים, לא שומעים פיפס אחד מבחוץ.

5. גם אני שמעתי על העניין הזה של אויר חם באזור הרגליים, נסעתי הרבה פעמים עם מכנס קצר ונעלי בית ולא הרגשתי אויר חם. יכול להיות שזה מהפתח מזגן לרגליים וצריך לבטל אותו, אין לי מושג אני לא הרגשתי כלום.

אני לא אומר שהרכב מושלם, יש לו את הפאקים שלו, אבל לצרכים בסיסיים וקצת יותר מזה...הוא מעולה.

אני הייתי מתלבט בין הפיאסטה, קליאו ואולי הפאביה.

ואם יש לך חשק לקרוא, עשיתי סיקור על הרכב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536801-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2014&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

יש לי ברשותכם שאלה שתעזור לי המון.

האם מישהו מבעלי הקליאו והפיאסטה יכול למדוד עם מטר מה האורך של תא המטען כאשר המושבים מקופלים ?

הכוונה לאורך מהגב של הכיסא הקדמי בקו ישר עד לדופן האחורית של תא המטען.

זה מאוד יעזור לי להגיע להחלטה כי אחד השיקולים המרכזיים שלי הוא אם אני אוכל להכניס לתא המטען אופנים.

פורסם

כן, אני אמדוד לך ואעדכן אותך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
דעתי המאוד סובייקטיבית, אם הייתי מול הבחירה שלכם היא:

רנו, סקודה וסיאט - לא נוגע גם לא עם מצביע לייזר. לא סומך על היבואן שלא יזיין אותי ברגע שאצטרך אותו. נכון שמעורבים כאן שני יבואנים שונים, אבל הביקורות עליהם הן בין בינוניות למזעזעות.

נשארה היונדאי שהיא אולי הכי 'אפורה' ובינונית מכל הרביעייה, אבל כנראה תהיה הכי אמינה וזולה לתחזוקה. זו היתה הבחירה שלי.

אתם צריכים לבדוק האם עגלת תינוק נכנסת בתא המטען של האוטו.

אין יבואן מושלם, לצד ניסיון גרוע שלנו עם צ'מפיון יש כאלו שמרוצים מהם כאן בפורום, ולצד הניסיון הטוב שלי עם קרסו יש כאלו שלא מרוצים מהם וחוו מהם שירות גרוע.

גם כלמוביל לא טומנים את היד שלהם בצלחת, כבר סיפרתי שהסתירו מאיתנו בI30CW שההורים שלי רכשו בעבר דפיקה. (לא מחויבים לדווח, אבל למען ההגינות הייתי מצפה שיגידו לפחות), מי קבע את החוק המטופש שנזק של עד 3/5% לא צריך להיות מדווח?! קניתי רכב חדש!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

שים לב שהקליאו שלי היא מהדור הקודם (דור 3), האם היא רלוונטית לך?

בדגם החדש 300 ליטרים בתא המטען ובדור הקודם 290 ליטרים.

מבחינת יתרונות לדור הישן - בלמי דיסק מאחור (בחדש תופים), מיכל דלק גדול יותר (55 ליטרים לעומת 45 ליטרים), תאוצה טובה יותר 0-100 (13.4 שניות לעומת 14.5 שניות), המהירות המקסימלית זהה.

פורסם

כן, זה אותו מנוע (D4F), נפח 1150 ו75 כ"ס. הקליאו החדשה יותר קלה מדור קודם ב25 ק"ג, אך איכשהו זמני התאוצה גרועים יותר. תמוהה.

פורסם
מה לגבי קיה ריו,יש לגרסת סדאן ידנית.
מחזק את מה שמארק אמר. הריו היא בין סופר מיני למשפחתית ולכן לזוג עם תינוק זה יכול להתאים יותר כי תא המטען יכול להכיל עגלה של תינוק וכו'.. מה שיהיה בעייתי עם פאביה קליאו וכו'..
פורסם

אני הייתי מחפש פביה סטיישן אשר מתאימה מאד למשפחות צעירות - הפביה כפי שכבר הבנת לבד היא המכונית הכי מרווחת, ובגרסת הסטיישן יש לה תא מטען ע-נ-ק-י וסופר שימושי (אפשר לשים שם טרקטורון של ילדים ללא קיפול המושבים, אופניים וכד'). גרסת ה-1.4 הידנית מאד אמינה (מנוע וותיק מאד) אך פחות חסכונית וחזקה מגרסת ה-1.2 TSI אשר הגיעה עם 86 כ"ס בגרסה הידנית (הייתה לי כזאת 1.4 שצריכתה הממוצעת הייתה כ-13 ק"מ/ל', מנוע ה-TSI יהיה בעל צריכה ממוצעת באזור ה-16 ק"מ/ל'). קח בחשבון שבמנוע ה-TSI היה כשל במנגנון המותחנים של שרשרת התזמון בשנים הראשונות, לכן וודא שהוחלף המנגנון והשרשרת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הi20 מצויינת וענה לך על הצרכים, למעט הדרישה של המקום לאופניים - אני בספק שזה ייכנס שם.

תבדוק בכל זאת פיזית - אולי אני טועה. במידה והאופניים נכנסים - בעיניי זאת האופציה הטובה ביותר.

פורסם

תודה על העזרה.

התווספו עוד 2 מתמודדות הפורד פיאסטה והפיג'ו 208.

ירדו מהפרק: הרנו קליאו, הסקודה פאביה והקיה ריאו- יקרות מידי. מהאיביזה כבר התייאשתי לגבי נסיעת מבחן אז היא גם ירדה, אני לא מוכן לרדוף אחרי היבואן.

בעיקרון הדבר הכי חשוב הוא מחיר לא מעל ל 70,000 שקלים

אחרי זה צריכת דלק

ואחרי זה נפח תא המטען, אבל אני מוכן לוותר על זה.

פורסם

יומיים אחרונים להחלטה הסופית ולקניה.

פורד פיאסטה או יונדאי i20 ידניות ?

שתיהן עם מחיר דומה, הפיאסטה קצת יותר יקרה וגם הביטוח שלה יותר יקר.וגם הנתונים שלהן די זהים. הפיאסטה עם תא מטען עם שטח גדול יותר והיא גם יותר מאובזרת ונראית יותר איכותית בתא הנוסעים, אבל הגיר ותחושת הנהיגה יותר טובים לדעתי ב i20.

מה שחשוב במקום הראשון זה צריכת דלק ואחרי זה גודל תא המטען ואחר כך ההבדל הקטן במחיר ובביטוח לטובת ה i20 ותחושת הנהיגה שלדעתי עדיפה ב i20.

דילמה, אין לי מושג מה להחליט..

פורסם

חברים תודה על כל העזרה.

בסוף בחרתי בפיאסטה. המחיר היה נוח והיא מגיעה עם 7 כריות אוויר ומצלמת רוורס וגם תא המטען שלה בין הגדולים בקטגוריה.

זה לא שאין לה חסרונות מעצבנים כמו התקמצנות בגרסה הידנית ambiente על מחשב דרך, כיוון מושב הנהג לגובה ויש חיווי רק למתי שצריך להעלות הילוך ולא גם למתי שצריך להוריד (ברכבים האחרים היה) וגם אין בקרת שיוט.

היא גם אמנם לדעתי פחות מהנה לנהיגה מהקליאו שהכי אהבתי ועם מרחב פנימי וסביבת נהג פחות טובים מהפאביה שלדעתי היתה הכי טובה בתחום.

אבל בסופו של דבר לדעתי הפיאסטה נתנה את התמורה הטובה ביותר.

• תוכן חדש...