Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הורס את הראייה יותר, אם בכלל, מסך מחשב CRT או מסך LCD/LED?

stio
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ערב טוב,

ויכוח שהתעורר היום בעבודה בחברת היי-טק: מה הורס את הראייה יותר, מסך מחשב בטכנולוגיית CRT או מסך דק LCD או LED?

האם יש קשר בין הטכנולוגיות לראיה?

אחד טען שה- CRT הוא "תותח" ולכן הורס את הראייה, השני טען שסה"כ מדובר בטכנולוגיות שונות.

שאלתי רופא עיניים שניתח אותי לפני שנה (לייזר), הוא טען ששימוש ממושך מול מחשב לא דופק את הראייה, בתנאי שפעם בחצי שעה מסתכלים על דברים אחרים, כלומר עושים הפסקה של דקה. פשוט שהעיניים לא יהיו ממוקדות 100% במסך, אבל לא שאלתי לגבי סוג המסך...

תודה לעונים :)

עריכה אחרונה על ידי stio
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין קשר בין סוג המסך לפגיעה בראייה.

יש 2 גורמים הפוגעים בראיה:

1. גנטי

2. מאמץ על העין- מיקוד הראיה שלנו נקבע ע"י מספר שרירים המותחים את הקרנית. בניגוד לשרירי השלד שלנו, שרירים אלה לא מתחזקים במאמץ, אלא נחלשים ומתחילים לזייף - מאמץ נקבע בעיקר ע"י הסתכלות באובייקט במרחק מסויים לאורך זמן , בדומה לישיבה מול המחשב או קריאת ספר.

ככה שמה שהרופא שלך אמר הוא מדוייק לחלוטין, אם כי יש כאלה שמחמירים ואומרים שכדאי לעשות את זה כול 10-15 דקות ולא חצי שעה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

גיליתי שעבודה מול מסך עם רקע כהה פחות מעייפת את העיניים מאשר רקע לבן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש עוד בעיה בעבודה ממושכת מול מסך - פחות מצמוץ, ולכן פחות סיכה של העין עם דמעות. סיבה חשובה להפנות מבט מדי פעם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם באמת אי אפשר לחזק את שרירי העיניים?

זכור לי שקראתי שיש אנשים שזהו המקצוע שלהם, שיפור ראיה בצורה טבעית, על ידי חיזוק שרירי העין.

זה מעניין.

אני לצערי צריך משקפיים לרוחק, אבל משתדל שלא לשים אם זה לא בנהיגה.

אני פשוט לא רוצה להתרגל למשקפיים. יש לי זוג פשוט עם המספר והצילינדר שאותו אני מרכיב בנהיגה.

למרות שיש היום מסגרות שמאוד מחמיאות, אבל יש רצון של לא להיות תלוי במשקפיים בכל זמן.

אחד הדברים שאני מרגיש שכל כך חבל הוא שהרסתי את הראייה שלי.

יותר מדי ישיבה מול המחשב, קריאה, לפעמים אפילו מעל לחצי שעה בלי הפסקה כמו שנכתב פה.

תחושה מבאסת לדעת שהרסת לעצמך את הראייה, הייתה לך ראייה מעולה, ואתה פשוט בגלל שימוש לקוי קלקלת את זה.

בעידן של היום שיש לאנשים מסך קטן בכיס, קשה יותר לעמוד בפיתוי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
יש עוד בעיה בעבודה ממושכת מול מסך - פחות מצמוץ, ולכן פחות סיכה של העין עם דמעות. סיבה חשובה להפנות מבט מדי פעם.

תלוי על מה אתה עובד. לפעמים לא חסר דמעות :-D

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופרמן - כל מה שהאנשים האלה מספרים זה בפשטות עבודה בעיניים.

אי הרכבת משקפיים לא תסייעלך כהוא זה לשמר את חדות הראיה - כיון שמדובר במבנה של העין. קצרי רואי הם בעלי עין ארוכה יותר מאורך המוקד של העדשה במצב רפוי, ולכן זקוקים לעדשה מבדרת ("מינוס") על מנת למקד את הראיה.

למעשה אי הרבת המשקפיים בנהיגה מזיקה לך - אתה רואה את הדרך פחות טוב ומסכן את עצמך, את היושבים לצידך ברכב ואת כל שכניך לדרך. להבא הקפד על הכבת משקפיים בעת נהיגה, בעת ישיבה בכתה, בקולנוע ובכל מקום אחר שבו אתה זקוק לראיה מרחוק. תאמין לי שהחיים יראו יותר יפה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופרמן - תבחר את המלחמות שלך. או במילים אחרות, אל תילחם בגנטיקה.

אצלנו במשפחה כמעט כולם אבו-ארבע עם מספרים בשמים, חוץ מאחת שיצאה עם ראיה שש-שש. למה? ככה.

תרכיב משקפיים וזהו, חוץ מניתוח שום דבר לא יחזיר את המצב לאחור, וגם זה לוקסוס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשמדובר במסכי crt צריך להבדיל ביו הזולים למקצועים אשר איפשרו קצבי רענון גבוהים יותר ברזולוציה גבוהה, מה שתרם לתמונה יציבה יותר, לעומת תמונה יותר מרצדת במסכים הזולים, מה שגורם (לי לפחות) לעייפות מוגברת של העיניים וכאב ראש.

התמונה במסכי lcd היא כמעט סטטית (יחסית למסכי crt) ועל כן העיניים מתעייפות פחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופרמן - כל מה שהאנשים האלה מספרים זה בפשטות עבודה בעיניים.

אי הרכבת משקפיים לא תסייעלך כהוא זה לשמר את חדות הראיה - כיון שמדובר במבנה של העין. קצרי רואי הם בעלי עין ארוכה יותר מאורך המוקד של העדשה במצב רפוי, ולכן זקוקים לעדשה מבדרת ("מינוס") על מנת למקד את הראיה.

למעשה אי הרבת המשקפיים בנהיגה מזיקה לך - אתה רואה את הדרך פחות טוב ומסכן את עצמך, את היושבים לצידך ברכב ואת כל שכניך לדרך. להבא הקפד על הכבת משקפיים בעת נהיגה, בעת ישיבה בכתה, בקולנוע ובכל מקום אחר שבו אתה זקוק לראיה מרחוק. תאמין לי שהחיים יראו יותר יפה.

לא הבנת אותו נכון,הוא כן מרכיב משקפים בנהיגה אבל רק בנהיגה כי אז באמת צריך.

אבל ביום יום הוא משתדל לא להשתמש כדי לא להתרגל אליהם.

האמת שגם אני ככה למרות שיש לי מספר קטן יחסית לראיה מרחוק (1 ורבע ו1 וחצי) אני שם משקפיים רק בנהיגה או כשצריך לקרוא מלוח (או כשאני בחול ומן הסתם רוצה לראות הכל טוב יותר כמו נופים ואת הדרכים וכו').

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שנוגי אמר מדויק.

מסכי CRT בעיקר ישנים וזולים מרצדים (כבסיס - זה מה שהטכנולוגיה הזו עושה , בניגוד לLCD שמשתנה רק כשיש שינוי) ולכן יותר מעייפים את העיניים בעבודה.

LCD ועדיף אחד עם פאנל IPS Any day.

כשהאמת המסך של המקבוקים (רטינה) הוא הכי נוח לעבודה לטווח ארוך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנת אותו נכון,הוא כן מרכיב משקפים בנהיגה אבל רק בנהיגה כי אז באמת צריך.

אבל ביום יום הוא משתדל לא להשתמש כדי לא להתרגל אליהם.

האמת שגם אני ככה למרות שיש לי מספר קטן יחסית לראיה מרחוק (1 ורבע ו1 וחצי) אני שם משקפיים רק בנהיגה או כשצריך לקרוא מלוח (או כשאני בחול ומן הסתם רוצה לראות הכל טוב יותר כמו נופים ואת הדרכים וכו').

טעות בסיסית. קוצר הראיה נובע מליקוי במבנה העין, ושום תרגול לא יכול לתקן את זה. אי הרכבת משקפיים תגרום במקרה הטוב סבל ובמקרה הרע תאונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שכחתם את נושא הקרינה הרבה שדולפת ממסכי crt וזאת לעומת מסכי lcd/led ללא קרינה כמעט בכלל. הקרינה מזיקה לכל התאי הגוף ובפרט לעיניים

ההרצאה על מסע בזמן תחל לפני 10 דקות...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק מהסיבה הזאת, השפורפרות עצמן מצופות בעופרת.

קרינה לא "דולפת" ממסכי CRT.

ועשרות אלפי מדענים מתווכחים כבר שנים רבות אם לקרינה בלתי מייננת יש איזושהי השפעה על התאים, אבל אם אתה יודע משהו שהם לא יודעים, תכתוב מאמר, מי יודע, אולי תזכה בנובל.

עריכה אחרונה על ידי saay222
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיליתי שעבודה מול מסך עם רקע כהה פחות מעייפת את העיניים מאשר רקע לבן.

אכן. הרבה פחות מעייפת ולטעמי גם הרבה יותר אסתטית (ולדעתם של רבים, גם מדכאת).

ובאשר לסוגיית ה CRT VS. LCD, עם יד על המסך/טלויזיה, מישו כאן ישב מול CRT ב 5 שנים האחרונות (לפחות)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...