Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני ואישתי בעלים של קיה ומיד פתחתי את השירשור,קורה לכולנו לא נעים נכון.

מצבר הוא עניין של מזל ברוב המקרים. בתור אחד שמכיר את השירות של קיה אני בטוח שאים היה

שנה ושבוע המצבר היה מוחלף בחדש ללא תשלום מצידך.אבל פה צר לי לאכזב אותך,פה נמצא הגבול שלהם כנראה ובחרו שלא לכופף את הנהלים,

זכותם ידידי .

וסליחה אם זה מעצבן אותך, זו לא המטרה.

אני לא פה בשביל להתעצבן, להיפך אני שמח לשמוע דעות שונות.

ופה אתה טועה לדעתי, גם דקה אחרי 00:00 היו מנופפים לי במסמך שאומר עברה האחריות.

טיפלתי עשרות פעמים בלקוחות שלי שעברה להם אחריות, שיכלתי להתנער מהם ולא עשיתי את זה. היכולת להתנער קיימת כמעט תמיד, אם מתקטננים על חודש לא רוצה לחשוב מה זה אומר כשיקרו חס וחלילה דברים גדולים יותר.

ודרך אגב לפי לוי יצחק רוב הרכבים נותנים אחריות של שנתיים למצבר.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם זאת אתה מבין את המרחק בין הכותרת לבין המציאות?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לדעתך אולי. אני אתן לך דוגמא פשוטה, אם היית תובע את חברת הביטוח שלך לגבי משהו שברור לך(ולכל מי שיש לו הגיון בריא) שאתה צודק בו וחברת הביטוח טועה ואז חברת הביטוח הייתה מוציאה סעיף מהאדמה ושופט היה מחליט שבעיה שלך שלא ידעת על קיומו של הסעיף(וישנם מאות דוגמאות ברשת,עיין ערך כתבה שבועית שYNET עושים על עוולות כאלו), האם גם אז היית אומר שחברת הביטוח הייתה בסדר? שהשירות שלה מצויין? בוודאי שלא. כשחברה בסדר של קיה מתייחסת ככה לבעיה כזו, אני באופן אישי חושב שזה שירות מזעזע.

פורסם

כפי שציינתי אני יכול להזדהות עם התחושה, אבל מהתגובות כאן, מסתבר שמה שאתה קורא לו "היגיון בריא" - יש מי שההיגיון הבריא שלו חושב ההפך ממך.

אספר לך סיפור אמיתי לחלוטין. ב 2010 קניתי לאישתי ספורטאז' שהיה בן שנה על הכביש וכמה אלפי ק"מ. ממש רכב חדש.

הנסיעות של אישתי מאוד קצרות, בקושי 8000 ק"מ בשנה. לא עברו שנתיים והאוטו לא מניע. אני זוכר שיש לי אחריות ל 3 שנים...בא לחברה ושם אומרים לי..."על מצבר האחריות היא שנה בלבד". קיללתי מתחת לשפם שאין לי, וקניתי מצבר חדש. לא בחברה.

עדיין, הרכב אצלנו מעל 4 שנים, עם 0 תקלות, פעם בשנה טיפול וזהו. אני ממשיך ללכת לאותו מוסך שלא היה מוכן לתת לי אחריות על המצבר, ומרוצה עד הגג.

כמה מרוצה? כשאימי עשתה תאונה עם הסובארו שלה והשביתה אותו - קניתי לה סיד חדש - כיום בן 3 שנים, 0 תקלות. כשחבר היה צריך סטיישן, המלצתי לו לקנות סיד סטיישן וכך הוא עשה - 0 תקלות. כשאני החלטתי לקנות רכב קטן חסכוני - קניתי ריו שיש עליה כאן שרשור שלם - טפו טפו טפו - 0 תקלות.

נכון - לא נתנו לי מצבר חדש, וזה מבאס. אבל בכל ממשק עם אנשי קיאה, הם היו מוכווני לקוח. על אף אחת מהמכוניות שנרכשו לא שילמתי מחיר 'מחירון', וזה היה הרבה לפני ההזניה של המחירונים שיש היום, שהם בחזקת נקודת מוצא למו"מ.

אני כמעט בטוח שגם אם הייתי קונה מחר רכב חדש לאישתי - הוא היה ספורטאז' חדש.

אני עדיין מאמין שיש פער מאוד גדול בין הכותרת לבין מה שהתרחש באמת - אבל כאמור יכול להבין את התחושה שלך. תנסה לשחרר את הכעס. אני לא יודע איזה רכב יש לך אבל אני בטוח שאתם נהנים ממנו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא הייתה לי שום בעיה אם היו מתייחסים בצורה מכובדת ללקוח שקנה והמליץ לחברים שגם קנו. אם אתה שואל איפה נמדד שירות אז אני אומר לך שפה בדיוק נמדד שירות. אם היה עובר שנתיים לא הייתי אפילו מקלל מתחת לשפם. הטענה של מתי לשים את הסטופ היא טענה לא נכונה לדעתי. יש הגיון בריא, למה אתם לא סלחנים כלפי חברות הביטוח? הרי בית המשפט מחליט המון פעמים שהן צודקות, אבל כולם יודעים שיש הגיון בריא וברגע שיש בעיה תמיד ילכו נגדך ולא משנה כמה אתה לכאורה צודק. ובאמת שהעניין פה לא הכסף, הטיפול עולה הון ביחס לשוק אבל השירות במוסך מורשה היה מעולה ומקצועי.(לדעתי אפילו הוא מבין אותי אבל אין לו מה להגיד).

פורסם

מצטער, אני ממש לא יכול להבין איך מהמקרה שלך (שהמצבר כבר לא באחריות) הגעת לתובנות לגבי האחריות שלהם וחוית שירות נוראית (לא פחות ולא יותר)

לי שהתקלקל המדחס במקרר חודש אחרי תום האחריות ולא החליפו אותו במסגרת האחריות, קצת התבאסתי אבל לרגע לא חשבתי שמישהו פה לא בסדר, אבל אולי זה רק אני ...

פורסם

יש אחריות נקובה שתוקפה פג בחודש (שזה לא מעט זמן, למען ההתקטננות). אם אתה לא מבין שיש בדרישה שלך בעיה, אז אין פה עוד הרבה מה לעשות.

וסתם בשביל שתדע כיצד עניינים עובדים מבחינת יבואן (שבספק אם זה בכלל יעניין אותך, ואולי גם בצדק) - כשיבואן רוכש מהיצרן מוצר, האחריות מתחילה לפעום מהרגע בו המוצר עזב את המפעל. המוצר מגיע ליבואן ושוכב x זמן על המדף, בעוד ההאחריות מבחינת היצרן ממשיכה לפעום. בא לקוח ורוכש מהיבואן את המוצר, מבחינתו האחריות רלוונטית מהרגע בו הונפקה החשבונית ואין על כך כל עוררין, רק מה שהלקוחות לא מודעים אליו הוא אותו פרק הזמן בו המוצר לא נמכר והאחריות למעשה כבר נמצאת במחצית הדרך, אם לא קרוב לשם.

חוזר לקוח בתקופת האחריות ודורש החלפה חודש לפני שהאחריות מסתיימת, אך מבחינת היצרן האחריות כבר הסתיימה. מה עושה סחבק היבואן, לדעתך? ניחשת נכון - היבואן נאלץ לספוג את זה. הוא לא הולך ומתלונן בקארספורום כי מתוקף החוק אין מה לעשות, היבואן "אכל" אותה.

עכשיו חוזר עוד לקוח, עם מוצר שאחריותו פגה בחודש ימים ולא מבין מדוע מתקשים/לא רוצים ללכת לקראתו...

אם עד כה האסימון התחיל קצת ליפול, תענוג. אם עדיין לא, נחזור לסוף הפיסקה הראשונה.

פורסם

בוא נגיד את זה ככה, אתה מדבר שטויות.

אני בעל עסק והאחריות לא עובדת ככה. יותר מזה הספקים שלי מחו"ל ובארץ מגבים אותי גם לאחר האחריות ואם ספק אומר לי כתשובה עברה האחריות לך חפש אני לא אקנה ממנו בחיים. במקרה הכי גרוע אדרוש את עלות שליחת המכשיר לחו"ל מהלקוח אבל אף פעם לא אגיד ללקוח לך חפש את החברים שלך אלא אם כן הנזק למכשיר נעשה במכוון או שהלך המכשיר וגם אז אשתדל לחייב רק בעלות.

אם הייתי מגיע יום לאחר שפגה האחריות והיה הולך מנוע לא הייתי דורש את זה כי לי שלא כמוך יש הגיון בריא להבין שאחרי שנה וחודש לא צריך ללכת מצבר מקורי ואם הלך אפשר לספוג או לתת שירות אחר.

פורסם (נערך)

מה היגיון בריא מה?!?! אמרו לך יש שנה אחריות. מה אתה לא מבין? לא שנתיים, לא שנה וחודש, אתה יודע מה? אפילו לא שנה ושלושים שניות. ש-נ-ה! כל מה שמעבר לזה תגיד תודה, אבל אף אחד לא חייב לך כלום.

איך אתה יודע שדקה אחרי חצות הלילה של יום גמר האחריות לא היו מכבדים אותה? אתה בטוח שאתה לא סתם מנפח? מה הקשר בין סעיף מונפץ שחברת ביטוח מוציאה מאיפשהו לבין כתב אחריות ברור כשמש שמופיע בדף הראשון של ספר הרכב ואתה אמור לעבור עליו? אתה רוצה אולי להגיד ש"לא ידעת" שהאחריות על המצבר היא שנה?

אז לא החליפו לך במסגרת האחריות (שנגמרה לפני 8.3% מתוקפה), אבל נציג השירות כן ניסה לעזור ובירר מול המנהל שלו שמא זה יחליט כן ללכת לקראתך. המנהל הסכים לתת לך 15% הנחה על המוצר, זה שאתה יכול לקנות אותו ביותר זול זה נכון, אבל הוא לא שולט על מחירי השוק. לא רק זה, הוא הסביר לך מה התקלה ואיל תוכל להמנע ממנה בעתיד כדי שלא תצטרך להחליף מצבר עוד פעם תוך שנה וחודש כי אתה לא יודע איך לטפל נכון ברכב.

אז מה היה לנו פה? לקוח שמנסה למצוץ את הדם לנותן שירות כאשר זה האחרון לא מוכן לכבר אחריות שנגמרה לפני חודש (!!!). נותן שירות שמנסה לעזור, בא לקראת הלקוח, אבל לא מוכן לשאת בכל הנזק הכספי (שהוא, אגב, תוצר ישיר של שימוש לקוי, שהרי אם הייתם עושים עם הרכב נסיעות ארוכות מדי פעם המצבר לא היה נגמר), אז נותן השירות מציע הנחה, אמנם לא מפליגה אבל עדיין לא רעה, ובסוף הלקוח פותח שרשור בפורום רכב ומכריז על השירות כ"נוראי".

חביבי, קיה ישראל נהגו כשורה. לא רק כשורה, הם נהגו יופי טופי. אתה, שמנסה להוציא מהם דברים שלא מגיעים לך, קרי - הישראלי המכוער, הוא זה שמנתהג באופן נוראי.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אם היית בעל עסק, לא היית פותח את השרשור הזה. צר לי, לא קונה. האחריות עובדת בדיוק ככה (מבחינת יבואן).

אני חושב שקישרתי לפה את הפרופיל שלי מהפייסבוק אתה יכול לבדוק. ממש לא עובדת כמו מה שאתה אומר, אין לי מושג מאיפה הבאת את זה.

פורסם (נערך)
מה היגיון בריא מה?!?! אמרו לך יש שנה אחריות. מה אתה לא מבין? לא שנתיים, לא שנה וחודש, אתה יודע מה? אפילו לא שנה ושלושים שניות. ש-נ-ה! כל מה שמעבר לזה תגיד תודה, אבל אף אחד לא חייב לך כלום.

איך אתה יודע שדקה אחרי חצות הלילה של יום גמר האחריות לא היו מכבדים אותה? אתה בטוח שאתה לא סתם מנפח? מה הקשר בין סעיף מונפץ שחברת ביטוח מוציאה מאיפשהו לבין כתב אחריות ברור כשמש שמופיע בדף הראשון של ספר הרכב ואתה אמור לעבור עליו? אתה רוצה אולי להגיד ש"לא ידעת" שהאחריות על המצבר היא שנה?

אז לא החליפו לך במסגרת האחריות (שנגמרה לפני 8.3% מתוקפה), אבל נציג השירות כן ניסה לעזור ובירר מול המנהל שלו שמא זה יחליט כן ללכת לקראתך. המנהל הסכים לתת לך 15% הנחה על המוצר, זה שאתה יכול לקנות אותו ביותר זול זה נכון, אבל הוא לא שולט על מחירי השוק. לא רק זה, הוא הסביר לך מה התקלה ואיל תוכל להמנע ממנה בעתיד כדי שלא תצטרך להחליף מצבר עוד פעם תוך שנה וחודש כי אתה לא יודע איך לטפל נכון ברכב.

אז מה היה לנו פה? לקוח שמנסה למצוץ את הדם לנותן שירות כאשר זה האחרון לא מוכן לכבר אחריות שנגמרה לפני חודש (!!!). נותן שירות שמנסה לעזור, בא לקראת הלקוח, אבל לא מוכן לשאת בכל הנזק הכספי (שהוא, אגב, תוצר ישיר של שימוש לקוי, שהרי אם הייתם עושים עם הרכב נסיעות ארוכות מדי פעם המצבר לא היה נגמר), אז נותן השירות מציע הנחה, אמנם לא מפליגה אבל עדיין לא רעה, ובסוף הלקוח פותח שרשור בפורום רכב ומכריז על השירות כ"נוראי".

חביבי, קיה ישראל נהגו כשורה. לא רק כשורה, הם נהגו יופי טופי. אתה, שמנסה להוציא מהם דברים שלא מגיעים לך, קרי - הישראלי המכוער, הוא זה שמנתהג באופן נוראי.

אתה מבין שאתה סותר את עצמך פה נכון? לפי מה שאתה אומר גם דקה אחרי לא היו צריכים לכבד כי ככה, זה מה שרשום לא חייבים לך כלום.

ואת האמת לא ידעתי שזה שנה(זה לא היה משנה לגבי הקנייה של הרכב), אבל אם הייתי יודע שיתנערו ממני ככה בוודאי שלא הייתי ממליץ עליהם. שוב זה לא נושא בשביל להשיג משהו כי כבר הכל שולם וטופל. אם אתה לא מסכים, זכותך. זכותי לרשום את העובדות כמו שאני רואה אותם.

עריכה אחרונה על ידי inspire
פורסם

היית דורש לקרוא את כתב האחריות טרם הרכישה (מי באמת עושה זאת? מעטים, אך לפעמים אין ברירה), אני די משוכנע שכן יש פירוט מסוג זה או אחר בכל הנוגע לציוד מתכלה. מצבר זה ציוד מתכלה.

פורסם

יש לי שאלה, נגיד ואתה עושה ביטוח לרכב, הפוליסה נגמרה ב1.8.14 והרכב שלך נגנב ב5.8.14 גם אז תדרוש מחברת הביטוח לשלם לך וכשלא יסכימו תאשים אותם בקטנוניות? הרי עברו רק 4 ימים!

כמו שכבר אמרתי, אם היינו שומעים עכשיו על כמה רכבי קיה שמצאו את עצמם במוסך בגלל מצבר שהלך אחרי שנה-שנה וחצי אולי היה פה קייס. אבל נכון לעכשיו מדובר על מקרה בודד שאולי נבע משימוש לא אופטימלי במוצר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...