Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ההורים יוצאים לפנסיה ומחפשים רכב אוטומטי עם תא מטען גדול ומושב אחורי מרווח, הרי יש נכדים.

נקודות להתחשבות:

* נסועה שנתית: צפוי שיהיה "ממוצע לגימלאים".

* אופי נסיעות: ברובו עירוני.

* זמן החזקה: התכנון הוא להשאיר את הרכב מספר רב (יחסית) של שנים.

בהתחשב בתקציב אז השנתונים כנראה שיהיו 09'-11'.

אחרי הכנת שיעורי בית בפורום וביקורות רכבים נמצאו מספר רכבים אשר עונים על הקריטריונים.

הרכבים אשר ההורים שמו עליהם עין מלכתחילה:

1. סוזוקי SX4 סדאן

2. הונדה סיויק

3. יונדאי I30 או I30CW

מספר חברים בפורום המליצו לבדוק את הרכבים הבאים:

4. מיצובישי לנסר/ספורטבק

5. קיה סיד

6.טויוטה אוריס

7.ניסן נוט

בחיפושים אחר רכב, מה הם הדברים שכדאי שידעו לגבי הרכבים האלו?

האם ישנם דגמים שיהיה כדאי לבדוק בחברות ליסינג או השכרה?

תודה מראש

פורסם

נראה לי שסקודה אוקטביה 1600 יכולה אופציה נעימה ואיכותית, מהדגם הזה שהוא אמין ופשוט ניתן למצוא רכבים במצב טוב ויש כזו למכירה כאן בפורום עם נתונים מצוינים, המחיר מעט מעל התקציב אבל כמי שמכר רכב דומה לאחרונה, יש מקום רב להורדתו במו"מ שכן איש איננו משלם את מחירה לפי לוי יצחק. לי אין קשר לרכב : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?539065-אוקטביה-בנזין-2009-ק-quot-מ-נמוך-מנכה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לעניות דעתי הסוזוקי sx4 תתאים בדיוק. נוסף על היותה אמינה ולא יקרה לאחזקה, יש לה יתרון בשל היותה נוחה מאד לכניסה ויציאה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מחזק בענין ה-SX4, רק צריך לודא שיכנסו מספיק כסאות למושב האחורי, לא תהיה בעיה עם שניים, אבל אם יש צורך בשלושה מושבי בטיחות צריך לודא שהמושב מספיק רחב.

ועוד הערה לגבי דגם זה - לא לרכוש דגם 2009, אלא רק דגם 2010 (שהחל לעלות לכביש באמצע 2009). הזיהוי - לפי הספק המנוע ברשיון (119 כ"ס). הדגם הקודם יהיה עצל, אם כי לא חלש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מרשימת הדגמים, רכבי פנסיונרים קלאסיים (אמינים, חסכוניים יחסית ונוחים לכניסה ויציאה) הם ה-SX4, האוריס והנוט. מבין שלושת הדגמים האלו, הייתי מעדיף את האוריס. היא טובה מהאחרות בכל המדדים אך גם יקרה יותר.

פורסם

אני חושב שיונדאי I30 או קיה סיד עדיפות בזכות 5 כוכבים במבחן הריסוק שרכבי הפנסיונרים שצויינו כאן לא קיבלו.

האוריס בתקציב הזה תהיה רובוטית ומדובר בגיר מאוד לא נעים לשימוש.

פורסם

SX4 זה רכב פנסיונרים קלאסי, הוא ג'יפי בצורה שלו, קל ונוח לנהוג בו בגלל שדה הראיה שהוא מציע וגם קל לצאת ולהיכנס.

אני אישית הייתי מתמקד בלהשיג שנתון גבוה ככל האפשר, גם על חשבון ק"מ גבוה יותר (רכבי השכרה\ליסינג) כי בסה"כ זה יתקזז מהר מאוד, אם הק"מ גם הוא יהיה "פנסיונרי".

פורסם
SX4 זה רכב פנסיונרים קלאסי, הוא ג'יפי בצורה שלו, קל ונוח לנהוג בו בגלל שדה הראיה שהוא מציע וגם קל לצאת ולהיכנס.

אני אישית הייתי מתמקד בלהשיג שנתון גבוה ככל האפשר, גם על חשבון ק"מ גבוה יותר (רכבי השכרה\ליסינג) כי בסה"כ זה יתקזז מהר מאוד, אם הק"מ גם הוא יהיה "פנסיונרי".

הם התייחסו לדגם הסדאן....ואין לו צורה של גיפ.

לדעתי אופציה עדיפה על הסוזוקי תהייה ניסאן טידה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם (נערך)

אני מציע להכניס לרשימה את השברולט קרוז 2011 (עם הגיר והמנוע המועדכנים) , אופציה זולה מאד שתאשיר לך ג'ובות, שזה אומר: אחזקה זולה, רכישה קלה מאד, אמינות טובה,מורווחת מאוד מאוד במושב האחורי ,נוחה ויציבה על הכביש, וגם מאובזרת עם בקרת שיוט.

אם היתה לי אופציה להישאר עם רכב הרבה מאד זמן כנראה שהייתי בוחר בקרוז.

עריכה אחרונה על ידי Castrolz
פורסם

ניסן טידה מאוד תתאים לדעתי כי היא נוחה מאוד והגישה אליה ומתוכה קלה מאוד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לדעתי רכב שיתאים להם ובתור בעל הרכב יונדאי אקסנט : אמין, די חסכוני, זול לאחזקה מומלץ ה1600 יותר כוח לי יש את ה1.4 די חלש

פורסם (נערך)

הטידה וה-SX4 בעלות מאפיינים דומים מאד, נראה לי שאם יש לך הצעה לשני הדגמים (שניהם בגרסת 4 דלתות) הרי שהבחירה צריכה להיות ברכב הפחות שחוק, כיון שסה"כ הן דומות מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על כל התגובות עד עכשיו.

מטרת השירשור הייתה לרכז במקום אחד מידע חיוני ופרקטי עבור ההורים שלי, כך שתהיה להם (ולחברי הפורום) "רשימה" עם הדגמים הרצויים ומידע שיוכל לשמש אותם בחיפוש וסינון של הרכבים.

האם יש שנתונים "עם גיר בעייתי" כמו שנרשם על הקרוז?

מה הן תקלות השכיחות בדגם?

מהי צריכת הדלק הממוצעת? האם הוא בעל צריכת דלק טובה/לא טובה מהשאר ?

האם יש שנתון מסוים שעדיף לחפש, לדוגמא אחרי "מתיחת פנים" או שדרוג?

זה אולי לשלב הבא, עלויות אחזקה, טיפולים.

סוזוקי SX4 סדאן

הונדה סיויק

יונדאי I30 או I30CW

מיצובישי לנסר/ספורטבק

קיה סיד

טויוטה אוריס

ניסן נוט

ניסן טידה

שברולט קרוז

פורסם

מה הנסועה הצפוי? המונח "נסועה גמלאים" גמי מאד - יש כאלה שמסתובבים בכל הארץ בין הנכדים ויש כאלה שמניעים את הרכב פעמיים בשבוע. להורים שלי וגם לאבא של אשתי יש מכוניות בנות 13 עם משהו כמו 80,000 ק"מ על השעון, אמיתי לגמרי.

בכל מקרה תביא בחשבון:

בנסועה נמוכה רכיב החסכון בדלק די שולי.

אני משלם תמורת ביטוח לסויפט לשני נהגים נקובים מעל גיל 50 כ-1100 ש"ח לחובה וכ-2400 ש"ח למקיף. נותן לך סדר גודל של עלויות ביטוח. ה-SX4 מבוטח עבור הילדים, והיתה תביעה בשנה הקודמת, כך שהעלות לא רלוונטית להוריך.

הרישוי ל-SX4 עולה כ-1600 ש"ח לשנה. נותן לך אומדן לרכבים מקבוצת מחיר ומיסוי ירוק דומה.

עלות טיפולים תלויה מאד ברכב שתרכשו - תלוי איפה הוא עומד ביחס לתוכנית הטיפולים המומלצת אתל היצרן ומה כבר נעשה. מספיק צורך בהחלפת צלחות בילום כדי לשנות את התחשיב (עניין של כמה מאות ש"ח).

צריכת הדלק ב-SX4 שלי סביב 10 קמ"ל, אבל זה בגלל די הרבה שימוש של הילדים בנסיעות קצרות. בשימוש שעיקרו בין עירוני זה 10-20% יותר טוב, ובנסיעות בין עירוניות לגמרי (עם רכב מלא ב-5 נוסעים) הגיע לסביבות 14 קמ"ל.

• תוכן חדש...