Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בגיר ידני - תחילת נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראשית אני רוצה לציין שקראתי הרבה שרשורים קודמים בנושא הזה ובכל זאת אני רוצה לשאול כמה שאלות, ראשית אני נהג חדש,

ברכב של המורה נהיגה שלי, סקודה פאביה, נהגתי מעולה והוא תמיד החמיא לי שיש לי קואורדינציה טובה וכשאני מתקדם מעולה ומהשיעור הראשון הוא התקדם איתי די הרבה יחסית לשאר התלמידים כי תפסתי את העניין ובא לי די בקלות.

אך אחרי שעברתי לרכב שלי, פיקנטו ידנית, נתקלתי בבעיה עם הקלאץ', הרכב בהתחלה נכבה לי די הרבה, ועכשיו כבר חודש שאני נוהג ברכב,

ואמנם הרכב לא נכבה לי, אבל אני לא יכול להגיד שהנסיעה חלקה, כלומר עדין בעת העברת הילוכים לפעמים קורה לי שיש בעיטה קלה של המנוע.

והבעיה הכי גדולה שלי שאני לא מצליח להתחיל נסיעה בקצב עם כולם, לדוגמה ברמזור אני מאחר כביכול ואנשים מצפצפים לי לפעמים או עוקפים אותי ורק אחרי שאני בהילוך שלישי אני מצמם את הפער עם כולם.

השאלה שלי היא איך להתחיל נסיעה יותר מהר, לפעמים אני עוזב יותר מהר את הקלאץ' ולוחץ יותר גז אבל זה לא תמיד מצליח לי חלק לפעמים יש בעיטות ברכב כאלו קדימה לא נעימות.

השאלה גם היא אם הקלאץ' שונה בין הרכב של המורה לשלי כי ברכב שלו לא היו לי את כל הבעיות האלה.

עוד שאלה היא האם כדאי לעבור קורס נהיגה מתקדמת ואם זה עוזר בחלק התפעולי של הרכב ? ואם כן איפה מומלץ והבנתי שעוברים את הקורס עם הרכב שלי, אז זה לא גורם לנזק כי הבנתי שבקורס מביאים את הרכב לגבולות שלו כדי להרגיש איך זה עובד, כלומר בלימות חירום, האצות חזקות, פניות חדות, לא ייגרם נזק לרכב, כי הוא חדש ואני עדין קצת מפחד עליו.

תודה לכל מי שיקרא את כל זה ויגיב כי אני יודע שזה ארוך.

פורסם

כי אצל המורה שלך היה דיזל שהוא בעל מומנט גדול יותר ולכן סלחני יותר לכן גם שם המנוע פחות נכבה,נהגתי מספר פעמים על הידנית ודווקא המצמד שם נעים ודי מדויק,זה עניין של תירגול עד שתיסע חלק,לגבי תאוצה,תיראה לא מדובר על רכב חזק וההילוכים הראשונים לא גורמים לרכב לצבור מהירות,גם בפנדה ההילוך ה3 היה זה מגביר את המהירות בצורה טובה יותר.

תמיד כדאי לעבור קורס של נהיגה מתקדמת,אם להשקיע כסף,זה בהחלט כדאי בזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנראה הפאביה של המורה נהיגה שלך הייתה דיזל ואצלך זה בנזין אז יש הבדל בהרגשה של הקלאץ ,ויכול להיות אתה עדיין לא רגיל לנקודת הפרדה אצלך באוטו .

פורסם

הכל עניין של תרגול

יכול להיות שההפרדה בפיקנטו שלך היא פחות סלחנית. ניתן אולי לכוון טיפה את גובה ההפרדה

וחוץ מזה מה אכפת לך שמצפצפים לך ולמה חשוב לך להשיג ולהיות עם כולם

נהיגה מתקדמת נראה לי בשלב זה מיותר. תצבור נסיון וק"מ ואז תעשה קורס

פורסם

יכול להיות שאתה מחליף מהר מדי לשני, באיזה סל"ד אתה מעביר לשני? יכול להיות כמו שאמרו למעלה שאתה רגיל לרכב דיזל שבו רצועת הכוח מתחילה מסל"ד נמוך יותר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אים לוקח לך הרבה זמן להתחיל נסיעה סימן שעדיין לא התרגלת לנקודת ההפרדה ולכן אתה "חושב" ועוזב את הקלאץ לאט לאט ומחפש את הנקודה, הפתרון הוא רק אימון.. הייתי מציע לך לחפש איזו עלייה נידחת ולהתאמן בזינוקים.

פורסם

חחחח גם אצלי זה ככה,כמו שאמרו,זה בגלל שהרכבים של המורי נהיגה רובם דיזל,ככה שיותר קל (שים לב להבדל בזינוק בעלייה לדוגמא,אני אישית לא מרגיש בכלל רעידות ולא מצליח לגלוש רק עם קלאץ',אם אני לא שם מספיק גז האוטו נכבה - סיאט איביזה)

פשוט צריך להתרגל,תרים ממש טיפה את הקלאץ' וישר תוסיף גז,לא נגיעה,חצי דוושה ככה (משהו באזור),רק כדי שהרכב יתחיל לזוז ולא יתכבה לך..

ההבדל גדול,אני כבר חודש וקצת על הרכב והוא עדיין נכבה לי פה ושם אבל לאט לאט אתה תקלוט את העניין (בהתאם לרכב שלך)

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם
כי אצל המורה שלך היה דיזל שהוא בעל מומנט גדול יותר ולכן סלחני יותר לכן גם שם המנוע פחות נכבה,נהגתי מספר פעמים על הידנית ודווקא המצמד שם נעים ודי מדויק,זה עניין של תירגול עד שתיסע חלק,לגבי תאוצה,תיראה לא מדובר על רכב חזק וההילוכים הראשונים לא גורמים לרכב לצבור מהירות,גם בפנדה ההילוך ה3 היה זה מגביר את המהירות בצורה טובה יותר.

תמיד כדאי לעבור קורס של נהיגה מתקדמת,אם להשקיע כסף,זה בהחלט כדאי בזה.

כנראה הפאביה של המורה נהיגה שלך הייתה דיזל ואצלך זה בנזין אז יש הבדל בהרגשה של הקלאץ ,ויכול להיות אתה עדיין לא רגיל לנקודת הפרדה אצלך באוטו .

הפאביה של המורה הייתה 1400 סמ"ק בנזין עם בערך אותו הספק כמו בפיקנטו שלי, ואני יודע שדווקא האוטומטית מאיצה מהר מהמקום וכשאני מתכוון מהר ברור לי שזה לא רכב ספורט ואני לא מנסה לעשות תחרות עם מישהו ולא אכפת לי מהצפצופים מאחורה אבל זה גם לי מציק, פשוט אני נשאר מאחורה, ואני יודע שזה תפעול לקוי בוודאות כי אח שלי שנהג ברכב הוא מתחיל נסיעה הרבה יותר טוב ממני.

הכל עניין של תרגול

יכול להיות שההפרדה בפיקנטו שלך היא פחות סלחנית. ניתן אולי לכוון טיפה את גובה ההפרדה

וחוץ מזה מה אכפת לך שמצפצפים לך ולמה חשוב לך להשיג ולהיות עם כולם

נהיגה מתקדמת נראה לי בשלב זה מיותר. תצבור נסיון וק"מ ואז תעשה קורס

לא הבנתי את דבריך, מה הכוונה לכוון את גובה ההפרדה ?

יכול להיות שאתה מחליף מהר מדי לשני, באיזה סל"ד אתה מעביר לשני? יכול להיות כמו שאמרו למעלה שאתה רגיל לרכב דיזל שבו רצועת הכוח מתחילה מסל"ד נמוך יותר.

לא ממש שמתי לב לסל"ד, בערך 20 קמ"ש, אני חושב זה יוצא בערך 3000 סלד

פורסם

אם כך כניראה עוד לא התרגלת לנקודת המצמד מתחיל לתפוס,עם הזמן תתרגל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנראה שעדיין לא התרגלת לדוושות המצמד וההאצה ברכב שלך. רק ניסיון ישפר את מצבך, ותתפלא - גם אחרי 20 שנות נידיון אתה עלול לדומם מנוע, בעיקר בזינוק בעליה ברכב לא מוכר אבל לפעמים גם ברכב שאתה נוהג בו 5 שנים וברמזור שליד הבית. המשך לנהוג, נסה להרים את המצמד בעדינות ולתת יותר גאז, בסופו של דבר תלמד את הצרוף המתאים לרכב האישי שלך. וצפצף על המצפצפים, כל עוד אינך מדרדר ופוגע במי שמאחוריך אין שום בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בטח ברכב של המורה הקלאץ היה כבר חצי שחוק עם נקות מגע נמוכה יחסית ואתה התרגלתה לזה . גם פה תתרגל לעט לעט . אותו סיפור יקרה לך גם ברכב שלך אחרי שתחליף קלאץ יקח לך קצת זמן להתרגל לזה . וכמו שמישהו כתב לא צריך להתקמצן על הדוושת גז . מניסיון שלי (10 שנה על ידניות ) אתה צריל למצא את נקודת המגע של זינוק בעליה אפילו לך לאיזה מקום עם עליה ותתרגל . ברגע שתרגיל את עצמך לנקודה הנכונה החיים שלך יהפכו להרבה יותר קלים . יהיה לך יותר קל להתחיל כל נסיעה . תשאיר עשן לכל האוטומטיות והרובוטים למיניהם. :-D

פורסם

אני חושב שהבנתי איפה הבעיה שלך- אחרי שלמדת בשיעורי הנהיגה על שקודה פאביה אפילו F16 ירגיש לך איטי.

וברצינות- לא הצלחנו לזהות בשרשור הזה בעיות מיוחדות או דברים שאתה עושה לא נכון, אתה פשוט צריך להמשיך לתרגל ולצבור נסיון עם הרכב הזה בפרט ועם גיר ידני בכלל. פשוט להתאמן, להתאמן ושוב להתאמן.

אם אתה חושד שיש בעיה כלשהי ברכב פשוט תתן לנהג מנוסה שאתה מכיר לנהוג בו ותראה אם הוא מצליח להתחיל נסיעה טוב יותר ממך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

גם אני למדתי בשיעורי נהיגה על אותו רכב כמו שלך שהיה חדש מהניילון שנת 2012 כמדומני. סקודה פאביה בנזין 1400. פעם הלכתי לשיעור נהיגה עם חבר שלי אחרי שהיה לי את הרישיון ודיברנו ואז הוא אמר שבכל הוואגיות למיניהן הקלאץ ממש מעצבן, ונורא קשה לעשות איתן זינוק בעליה למשל. אחרי שעברתי טסט באתי לנסוע בפיאט פונטו של אבא שלי, איך שיצאתי מהחנייה בראשון, התקדמתי קצת ואז העברתי לR וישר נכבה לי האוטו. בנסיעה הראשונה נכבה לי בערך 3 פעמים כולל פעם אחת בצומת בכביש בין עירוני שהייתי ראשון ולקח לי זמן להתניע, אז קודם כל אל תתרגש. שנית בכל אוטו הנקודה של הקלאץ היא שונה, בפונטו לקח לי זמן להתרגל אבל הקלאץ שלה בהרבה יותר נוח מהפאביה למשל, לא יודע איך זה אצלך בקיה אבל מתרגלים. בלימוד נהיגה אני זוכר שזינוק בעליה היה סיוט ונדיר היה שהרכב לא היה נכבה לי או מדרדר ולא רק לי. לא יודע אם זה קשור אבל בפונטו לא היה לי בעיות עם זינוק בכלל, אולי בגלל שכבר השתפרתי ואולי זה הרכב.

בקיצור מה שהייתי ממליץ לך, זה לא לעשות כלום. ברצינות, ברמזורים איך שאתה מעביר לראשון תן ישר גז ושחרר את הקלאץ במהירות אל תתקע איתו ולאט לאט תלמד את הנקודה שהוא מתחבר בחזרה וככה תשתפר.

פורסם

"בעיטה" בנסיעה עם ידני בד"כ אומרת שאתה משחרר את הקלאץ' מוקדם מדי או שנדרשת לחיצה על דוושת גז. זה יעלם ברגע שתתפוס היכן הנקודה בה הקלאץ נסגר. בינתיים, תשחרר אותו לאט מבלי להוריד את הרגל מהדוושה ותתחיל ללחוץ (בעדינות) על הגז.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...