Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10K

nit_zan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתמול(סוף סוף) עשיתי זאת:

קפצתי לאוטו דיפו והחלפתי שמן+פילטר LM 5-40HD סינטטי מלא.

לאחר ההחלפה המנוע עבד יותר שקט עגול ועם יותר כח.

לאחר מכן (בלילה ,תחת אורו הבהיר של הפרוז'קטור העוצמתי שלי) החלפתי את המצתים: 4 דנסו U-GROOVE W20EPRU

ופילטר אויר.

כמובן שהורגשה תוספת כח, נשימה טובה יותר, תגובת מצערת חדה יותר, ועליה בסל"ד מהירה יותר.

את היום חסר הפקקים ניצלתי בדהירת מיבחן לכיוון הפרסי ...וההמשך ...בשירשור המגבים.

זהו!!!!!!!, תם(מאד מקווה) ונשלם לעת עתה, ישור קו גדול מאד לרכבי שהחל עוד לפני חמישה חודשים(מייד לאחר הטיפול הקודם).

מקוה שיהיה חורף שקט, ולפחות חצי שנה של "שקט" מהאוטו (היו לי שנים כאלה של רק טיפולים).

ניצן

פורסם

זה יפה ונחמד שאתה שמח שעשית טיפול ואנחנו שמחים בשימחתך , אבל מה זה קשור לפורום ?

היום החלפתי מנורת ברקס ועכשיו אני ניראה טוב יותר בבלימה , לפתוח שירשור ?

JDM :twisted:

פורסם
זה יפה ונחמד שאתה שמח שעשית טיפול ואנחנו שמחים בשימחתך , אבל מה זה קשור לפורום ?

היום החלפתי מנורת ברקס ועכשיו אני ניראה טוב יותר בבלימה , לפתוח שירשור ?

באיזה צד? :lol:

פורסם
לרכב יש אזשהו ערך רגשי?

כל הלאדות שראיתי היו בבעלות עולים מרוסיה ומוזר לי לראות ישראלי עם לאדה.[/quote

זה רכב שעבר אלי בירושה מאבי ז"ל(שקנה אותה חדשה חדשה בשנת 92-כשהתחילו לייבא אותם)

פורסם
. לאחר ההחלפה המנוע עבד יותר שקט עגול ועם יותר כח.

לאחר מכן (בלילה ,תחת אורו הבהיר של הפרוז'קטור העוצמתי שלי) החלפתי את המצתים: 4 דנסו U-GROOVE W20EPRU

ופילטר אויר.

כמובן שהורגשה תוספת כח, נשימה טובה יותר, תגובת מצערת חדה יותר, ועליה בסל"ד מהירה יותר.

ניצן

תרביצו לי חזק עם ידית מומנט, אם אני מבין אתכם.. (האנשים הסופר רגישים לרכב שלהם...)

לפני מספר שנים עבדתי כבוחן במוסך.. במסגרת תפקידי, ביצעתי נסיעות מבחן לפני ואחרי טיפול.

ואף פעם, למעט רכבים מוזנחים במיוחד, לא הרגשי שינוי אקוטי אחרי הטיפול.

הרכב הגיב, סחב והתנהג בדיוק אותו הדבר כמו לפני הטיפול.

גם שעשיתי טיפול לרכב של אישתי, לא הרגשתי הבדל אחרי הטיפול, לעומת אישתי שאמרה "או, עכשיו הרכב נוסע..."..

בחייכם, אתם הוזים? או שאני איבדתי את הרגש שלי למכוניות???

פורסם
תרביצו לי חזק עם ידית מומנט, אם אני מבין אתכם.. (האנשים הסופר רגישים לרכב שלהם...)

לפני מספר שנים עבדתי כבוחן במוסך.. במסגרת תפקידי, ביצעתי נסיעות מבחן לפני ואחרי טיפול.

גם שעשיתי טיפול לרכב של אישתי, לא הרגשתי הבדל אחרי הטיפול, לעומת אישתי שאמרה "או, עכשיו הרכב נוסע..."..

בחייכם, אתם הוזים?או שאני איבדתי את הרגש שלי למכוניות !!!!![/QUOTE]

בחייך;שמן טרי בצמיגות המתאימה (לעומת שמן ששהה במנוע 10K)-לא תרגיש הבדל??

מצתים חדשים-אין בעירת דלק יעילה יותר?

פילטר אויר נקי-אין נשימה טובה וקלה יותר.

חבר את שלושת אלו ביחד ותקבל תוצאה-הרי למה לעשות טיפול אם אין בו צורך?

כנראה שאתה צודק במשפט המודגש .

ניצן

פורסם

בחייכם, אתם הוזים? או שאני איבדתי את הרגש שלי למכוניות???

ברכבים מוזרקים באמת שההבדל הוא אפסי בין החלפות מצתים (לעומת רכבים עם קרבורטור שם יש נטיה חזקה למצתים להתעטף בטונות של פיח ולהוריד מיעילות ההצתה).

ההבדלים הקריטיים בהם הרגשתי שינוי משמעותי מאוד בנסיעה הם בד"כ לאחר ניקוי יסודי של בית המצערת + שימון הצירים ו/או ניקוי חיישן זרימת אויר ולעיתים רחוקות מאוד לאחר החלפת מסנן אויר.

מעבר לכך, יצא לי גם להשתמש במצתים שניצן השתמש בהם (דנסו U-GROOVE) ולא הבחנתי בשום הבדל ביחס ל NGK הרגילים שאני משתמש בהם (BKR6E-11 שהם בעלי מרווח אלקטרודה של 1.1 מ"מ).

בחלק מהמקרים ההבדלים הם גם ביחס למערכת ההצתה שקיימת ברכב, לרוב רכבים מוזרקים הם בעלי קויילים חזקים מספיק למצתים עם מרווח של 0.9-1.1 מ"מ ולכן לא מורגש שיפור כלשהוא לאחר החלפת מצתים כי גם עם הישנים מושג ניצוץ יעיל יחסית. כמו כן חשוב לציין שגם הידוק המצתים החדשים תורם רבות לקומפרסיה טובה ואם קודם לכן המצתים לא היו מהודקים היטב, ההבדלים מורגשים בעיקר בתחילת נסיעה ממצב עמידה (מומנט עדיף).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ברכבים מוזרקים באמת שההבדל הוא אפסי בין החלפות מצתים (לעומת רכבים עם קרבורטור שם יש נטיה חזקה למצתים להתעטף בטונות של פיח ולהוריד מיעילות ההצתה).

ההבדלים הקריטיים בהם הרגשתי שינוי משמעותי מאוד בנסיעה הם בד"כ לאחר ניקוי יסודי של בית המצערת + שימון הצירים ו/או ניקוי חיישן זרימת אויר ולעיתים רחוקות מאוד לאחר החלפת מסנן אויר.

מעבר לכך, יצא לי גם להשתמש במצתים שניצן השתמש בהם (דנסו U-GROOVE) ולא הבחנתי בשום הבדל ביחס ל NGK הרגילים שאני משתמש בהם (BKR6E-11 שהם בעלי מרווח אלקטרודה של 1.1 מ"מ).

בחלק מהמקרים ההבדלים הם גם ביחס למערכת ההצתה שקיימת ברכב, לרוב רכבים מוזרקים הם בעלי קויילים חזקים מספיק למצתים עם מרווח של 0.9-1.1 מ"מ ולכן לא מורגש שיפור כלשהוא לאחר החלפת מצתים כי גם עם הישנים מושג ניצוץ יעיל יחסית. כמו כן חשוב לציין שגם הידוק המצתים החדשים תורם רבות לקומפרסיה טובה ואם קודם לכן המצתים לא היו מהודקים היטב, ההבדלים מורגשים בעיקר בתחילת נסיעה ממצב עמידה (מומנט עדיף).

איציק

א.אצלי השיפור מודגש בעיקר בהאצות ביניים(אין את ההשתהות בעליה בסל"ד)

ב.המצתים כלל לא היו מפוחמים באלקטרודות אלא רק בבסיסם(טיבעי לחלוטין) ארבעתם יצאו בצבע נורמלי(תמונות יוצגו)-אם כי שחוקים מעט בשתי האלקטרודות(אני סבור ששווה להשקיע 40 ש"ח בהחלפה כל 10K אך אשמח לשמוע דעות שונות).

ג.אני נוסע הרבה בפקקים ולעיתים בדרכי עפר=הפילטר היה שחור(לאחר חמישה חודשים מהטיפול הקודם).

ד.השמן גם כן היה שחור(אם כי זה שמן מתוסף MOS2 כך שקשה להבחין עד כמה זה שייך להתיישנות השמן-מה שכן זה שמן שעבר טיפול 44K, התחממויות (עד הקו האדום-צפונה) ושהה במנוע שעבד חם בכלל (1/2-3/4 שעון, איזה שלשה חודשים עד שבוצע ניקוי רדיאטור+החלפת יוניט.)

מה שהבחנתי ללא ספק זו עליה בצמיגותו.

לאיציק,

יצא לי גם כן להשתמש במצתי דנסו U-GROOVE עפ מירווח 1.1 בטעות(לא יחסתי חשיבות ל-11 בסוף הקוד )-לא הרגשתי הבדל משמעותי(לטובה או לרעה מול המצתים 0.7) אך עם התישנותם (ומן הסתם גידול במירווח עקב בלאי) החלה תופעת צילצולים.

אינני בטוח אם יש הבדל גדול בין ההצתה אצלי שהיא אלקטרונית עם מודול הצתה, וכבלים 8.5 מ"מ לבין הצתה של רכבים מוזרקים.(באופן כללי).

ניצן

פורסם

א.אצלי השיפור מודגש בעיקר בהאצות ביניים(אין את ההשתהות בעליה בסל"ד)

ב.המצתים כלל לא היו מפוחמים באלקטרודות אלא רק בבסיסם(טיבעי לחלוטין) ארבעתם יצאו בצבע נורמלי(תמונות יוצגו)-אם כי שחוקים מעט בשתי האלקטרודות(אני סבור ששווה להשקיע 40 ש"ח בהחלפה כל 10K אך אשמח לשמוע דעות שונות).

לא יודע מה הסיבה בדיוק, אבל אצלי הם מחזיקים את ה 20,000 ק"מ בלי לצייץ (לא ניסיתי יותר למרות שאני בטוח שהם יחזיקו עוד הרבה - פשוט במחיר הזה כדאי להחליף).

ג.אני נוסע הרבה בפקקים ולעיתים בדרכי עפר=הפילטר היה שחור(לאחר חמישה חודשים מהטיפול הקודם).
כמו שאמרתי קודם, בעבר יצא לי להרגיש הבדל רק בגלל מסנן האויר, הפלאגים לא היו ממש הגורם לשינוי.

לאיציק,

יצא לי גם כן להשתמש במצתי דנסו U-GROOVE עפ מירווח 1.1 בטעות(לא יחסתי חשיבות ל-11 בסוף הקוד )-לא הרגשתי הבדל משמעותי(לטובה או לרעה מול המצתים 0.7) אך עם התישנותם (ומן הסתם גידול במירווח עקב בלאי) החלה תופעת צילצולים.

שימוש במצתים במרווח של 1.1 במקום 0.7 עלול ליצור עומס על הקוייל וחוסר הצתה תחת עומס (תחת עומס בד"כ קשה יותר להשיג ניצוץ) , מדבריך ניתן להסיק שלא נתקלת בתופעה אך כן נתקלת בצילצולים עקב גידול במרווח עקב בלאי של המצת. להבא שים דגש על העניין.

אינני בטוח אם יש הבדל גדול בין ההצתה אצלי שהיא אלקטרונית עם מודול הצתה, וכבלים 8.5 מ"מ לבין הצתה של רכבים מוזרקים.(באופן כללי).
כבלים של 8.5 מ"מ יהיו עדיפים רק מבחינת אורך חיים על פני כבלים דקים יותר - וגם זה לא ממש וודאי ב 200%. אין להם שום יתרון על כבלים של 7 מ"מ (כמו שהולך ברוב המכוניות המוזרקות) מהסיבה הפשוטה שלצורך העברת מתח גבוה (כמו למצתים) אין צורך בכבלים עבים (ומהסיבה הפשוטה הזו, להבדיל אלפי הבדלות, חברת חשמל, לצורך העניין, מעבירה את החשמל במתח גבוה מאוד ורק לפני הבתים שמה שנאי לצורך המרת המתח ממאות ואלפי וולטים ל 220 וולט עם כמות זרם עצבנית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בחייך;שמן טרי בצמיגות המתאימה (לעומת שמן ששהה במנוע 10K)-לא תרגיש הבדל??

מצתים חדשים-אין בעירת דלק יעילה יותר?

פילטר אויר נקי-אין נשימה טובה וקלה יותר.

חבר את שלושת אלו ביחד ותקבל תוצאה-הרי למה לעשות טיפול אם אין בו צורך?

כנראה שאתה צודק במשפט המודגש .

ניצן

על מה אתה מדבר...שמן אחרי 10K איבד את צמיגותו?? בחייך, הרי אתה משתמש בשמן איכותי, נכון? שמנים איכותיים ומודרניים יכולים לשמור על תכונותיהם גם 30K. איזה שיפור הרגשת...השד יודע.

כנ"ל לגבי מצתים. במידה שמצב מנוע תקין, מצת יכול לתפקד ביעילות גם אחרי 60K.

מסנן אויר סתום שמוחלף, יכול באמת לשפר בצורה מורגשת סחיבה.

וטיפול מבצעים כדי להאריך את חיי המנוע והמרכב וביצוע ביקורת בטיחותית. לא כדי שהסחיבה תשתפר.

לגבי הרגש שלי...נו מה אני אגיד, גם ברכב הפרטי שלי, אחרי טיפול אני לא מרגיש שינוי.

פורסם
על מה אתה מדבר...שמן אחרי 10K איבד את צמיגותו?? בחייך, הרי אתה משתמש בשמן איכותי, נכון? שמנים איכותיים ומודרניים יכולים לשמור על תכונותיהם גם 30K. איזה שיפור הרגשת...השד יודע.

כנ"ל לגבי מצתים. במידה שמצב מנוע תקין, מצת יכול לתפקד ביעילות גם אחרי 60K.

מסנן אויר סתום שמוחלף, יכול באמת לשפר בצורה מורגשת סחיבה.

וטיפול מבצעים כדי להאריך את חיי המנוע והמרכב וביצוע ביקורת בטיחותית. לא כדי שהסחיבה תשתפר.

לגבי הרגש שלי...נו מה אני אגיד, גם ברכב הפרטי שלי, אחרי טיפול אני לא מרגיש שינוי.

כל מילה בסלע!

פורסם

כנ"ל לגבי מצתים. במידה שמצב מנוע תקין, מצת יכול לתפקד ביעילות גם אחרי 60K.-לא ניסיתי אך יכול להיות-פשוט בשביל הוצאה של 40-50 ש"ח על תחזוקה פעם ב-6 חודשים היא זניחה ביחס להוצאות הכלליות -כן משפר או לא, לדעתי עדיף להחליף.

וטיפול מבצעים כדי להאריך את חיי המנוע והמרכב וביצוע ביקורת בטיחותית. לא כדי שהסחיבה תשתפר.-נכון אך זה פועל יוצא של הטיפול(במיוחד אם משתמשים לפני ב44K).

לגבי השמן,

לא כתבתי איבד את צמיגותו,כתבתי (מתחושה ולא ממדידה) שצמיגותו עלתה מעט(עקב יושן התחממות הצטברות חומרים זרים ועד) גם שמנים איכותיים שאינם סינטטיים מלאים, משנים את צמיגותם(בד"כ היא עולה) לאורך זמן-זה מוכח ובדוק ע"י מעבדות אשר עוסקות ב"ניתוחי שמן" עבור אנשים פרטיים ועבור גורמים מדיניים(כמו צבא ארה"ב) ממאמרים רבים שקראתי בנושא.(הגיוני עקב אידוי).

שמנים סינטטיים מלאים כמעט ואינם משנים את צמיגותם לאורך פעולתם במנוע אך הם מזדהמים מה שגם דורש החלפה(אם יש שינוי הוא עקב דילול בדלק(בד"כ עד 2-3 אחוז לאורך פעולת השמן=נורמלי

) .

כמובן ששמן "חלקלק יותר" כשהוא טרי וזורם קל וטוב יותר כשצמיגותו ברמה הנכונה ולא עלתה לכן הוא מפחית את החיכוך הפנימי(ביחס לשמן הישן) ומשמן טוב יותר וכך זה תורם תרומה קלה לביצועי המנוע.

:mm_yeah: - לגבי מסנן אויר צודק 100 אחוז.

ניצן

• תוכן חדש...