Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן 70K כולל מחיר הרכישה והכל.

למה פורקו הכיסאות? חידוש ריפוד? (הוא נוטה להיקרע בכל הרכבים שראיתי) או ניקיון יסודי?

גם במקרה שלי הרכב היה מטופל כמו שעון, כל 15K בדיוק היה עובר טיפול קטן, וכל 60 טיפול גדול, אך ורק במוסך מורשה עם היסטוריה והכל.

אבל זה בכל זאת רכב שעבר 335K ומן הסתם יש בלאי טבעי, אתה לא מכיר את נהג המונית אישית, לא תמיד הם מטפלים בבעיות דחופות כגון נזילות קטנות או חופשים למיניהם במכלולים.

תעשה את הבדיקה כדי שיהיה לך ראש שקט, אל תוותר על זה, הכי חשוב זה בדיקת מחשב, כך גם תדע מה צריך לתקן ולסדר בעתיד.

כך לפחות אני התייחסתי לזה, ידעתי שהמוכר לא יוריד לי במחיר אם יתגלו כשלים בבדיקה, אבל עשיתי בשביל שאני ידע מה אני קונה, ציפיתי לבלאי סביר ואכן היה בלאי. לדוגמא: צמיגים, צלחות בלימה, רפידות, מוטות מייצבים, קופלונגים, סטרטר חלש, מצבר חלש, אורות חלשים וכ'ו.

הערכתי את כל התיקונים והליקויים בעלות של ,10K וכך באמת היה, ידעתי מה דחוף ומה פחות ולאט לאט סידרתי את הכל.

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מצפה להשקעה אני רק מקווה שזה יהיה שווה את זה אני מצפה להישאר עם הרכב 4 שנים לפחות, הוחלפו לו בלמים מותחנים ורדיאטור, פלוס צבע לבן מלא אין שריטה על הרכב הוא האאה לי תמונות לפני שאני יהיה רגוע

פורסם

תמונות לחוד ומציאות לחוד, גם אני יכול להראות לך תמונות של הרכב שלי לאחר שטיפה במצב מושלם, אבל אם תתקרב, בפועל תראה הרבה סווירלים ושריטות.

גם אני מצפה להישאר עם הרכב אפילו 5 שנים, לכן ידעתי שאני משקיע לטווח הארוך.

בכל מקרה, אל תוותר על בדיקה בשופ פנים ואופן, וכמובן על נסיעת מבחן.

גם עדיין לא ציינת בכמה הציעו לך את הרכב כדי שנגיד עם העסקה כדאית או לא.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אני נמנע להגיב עד לרכישה חח מפחד שיקחו לי את הבובה למרות שבגדול סגרנו אבל עד שזה לא סגור זה לא סגור תמתין עם החשק עם אנו לא יהיה מרוצה נמכור לך : -) הכל בהומור

פורסם

גם אצלך מד המהירות הוא אנלוגי ולא מסך צבעוני כמו שמופיע בכל יוטיוב? בקרת שיוט וכסאות חשמלים זה סטנדרט ברכב הזה, המראות מתקפלות לבד בנעילה?

פורסם (נערך)

המראות אינן מתקפלות, מושבים אינם מתחממים, וגם אצלי אין את המסך הצבעוני.

הדגם של המוניות שונה מהרכבים הפרטיים, הוא פשוט יותר, רמת גימור נמוכה יותר.

גם המתלים קשיחים יותר כדי לעמוד במשאות כבדים, אפשר לראות את זה כיתרון וחיסרון.

יש אנשים שמחליפים את המתלים לכאלה רכים יותר ויש כאלה שנשארים עם הנוחכיים, תלוי בהעדפות שלך.

עריכה אחרונה על ידי sharkol
פורסם

המכוניות של שניכם נראות מדהים, לדעתי אחלה של קנייה אם מוצאים מונית במצב טוב.

אני חייב לשאול אתכם שאלה שעוברת לי בראש תמיד שאני רואה מונית שנהפכה לפרייבט,

הרי כאשר אנשים רואים מרצדס לבנה, הם נוטים לחשוב שזו מונית אפילו בלי לראות את הסמל של המונית, קרה לכם שאנשים חשבו שאתם מונית וסימנו לכם עם היד או כל דבר אחר בסגנון?

פורסם

התשובה היא לא.

גם לא הרבה אנשים יודעים להבדיל בין מונית לפרייבט, גם במוניות הכובע והמדבקות מאוד בולטים.

אצלי גם החלפתי גריל שמשנה בכלל את כל הצורה של הרכב, מחר נעלה תמונות.

פורסם
התשובה היא לא.

גם לא הרבה אנשים יודעים להבדיל בין מונית לפרייבט, גם במוניות הכובע והמדבקות מאוד בולטים.

אצלי גם החלפתי גריל שמשנה בכלל את כל הצורה של הרכב, מחר נעלה תמונות.

מחכה לתמונות פנים וחוץ תסביר מה שינת היכן וכמה זה יעזור אני גם יעשה זאתת איך הצריכה של הדלק? בגדול הרכב מפנק אתה מרוצה? כמה ביטוח חובה ומקיף?

פורסם
מחכה לתמונות פנים וחוץ תסביר מה שינת היכן וכמה זה יעזור אני גם יעשה זאתת איך הצריכה של הדלק? בגדול הרכב מפנק אתה מרוצה? כמה ביטוח חובה ומקיף?

ביטוח לא זול, תלוי בן כמה אתה.

לי עולה 5k חובה+מקיף לשני נהגים נקובים מעל גיל 30 ודרישה של איתורן ברכב שזה עוד 600-700₪ בשנה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

אני בן 30 הציעו לי בישיר 6000 ללא איתורן איפה אתה מבוטח, ומה עם התמונות: -) לא ענית לי עם אתה מבסוט היית חוזר על העסקה הזאת שוב?

פורסם

טוב אז הגיע הזמן לעדכון לאחר מספר חודשים ו7K ק"מ עם הרכב.

אני יעשה סיכום של הדברים עד היום למי שרק עכשיו נתקל בשרשור ואין לו כוח לקרוא את הכל, כמובן עם תמונות.

אני יחלק את השרשור לחלק המכני, הקוסמטי, אודיו ומולטימדיה, וגם בפן החברתי, עם עלות כל רכיב ועבודה.

מבחינה מכנית (מאז שרכשתי את הרכב, בסדר כרונולוגי):

- בוצע טיפול גדול שכלל החלפת שמן גיר, פילטר גיר, החלפת מי קירור, צלחות בלימה קדמיות, רפידות ברקס קדמיים, שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אוויר, תושבות גיר ומנוע.

לאחר הטיפול ניכר הבדל רב בבלימה לטובה, ופחות רעידות של הרכב - עלות הטיפול והחלפים 1600 אאל"ט.

- הוחלף מוט מייצב ראשי קדמי, מוטות מייצבים משניים קדמיים ועוד מספר חלקים שאיני זוכר את שמם, עלות כוללת - 2400.

לאחר ההחלפה הבדל ענק ביציבות של הרכב, ונעלמו רעידות שהופיעו לאחר 120 קמ"ש.

- הוחלף חיישן טמפרטורת סולר תקול - 1000 ש"ח

לאחר החלפת החיישן חל שיפור בצריכת הדלק, לפני ההחלפה הצריכה עמדה על 13.5 ק"מ לליטר, לאחר מכן הצריכה נעמדה על 14.5.

- הוחלפו ארבעת הצמיגים, לצמיגים של גודייר, דגם efficient frip performance במידה 205\55\16

הבדל מורגש מהנסיעה הראשונה, הרכב יותר רך בבאמפים, הרבה יותר שקט, אחיזה טובה יותר - 1600 ש"ח

- הוחלף סטרטר חלש, מצבר חלש (100A), וקופלונגים לגיר - 2600 ש"ח.

- ניקוי של שסתום ה EGR, זהו שסתום שנוטה לצבור פיח עם הזמן, במיוחד לאחר 330K ק"מ, ואז הוא לא את עבודתו כמו שצריך וגם צריכת הדלק נפגעת.

את השסתום ניקיתי לבד, במוסך דורשים על הניקוי 600-800 ש"ח. לי זה עלה 20 ש"ח - עלות פחית של חומר לניקוי קרבורטורים. לקח לי משהו כמו שעה.

לא היה הבדל גדול מבחינת התנהגות הרכב, אבל צריכת הדלק השתפרה במעט ל 15 ק"מ לליטר.

- פירוק של המצנן EGR (זה כבר הייתי חייב לבצע במוסך), תהליך שלקח 3 שעות שכלל: פירוק המצנן, ניקוי כל הפיח שהצטבר עם חומרים ייעודיים, החלפת גומיות אטימה, חיבור המצנן הנקי והחלפת המים לרכב.

לאחר הניקוי חל שיפור בכושר הסחיבה של הרכב, דוושת הגז נהייתה רכה יותר, ואין יותר עשן שחור שיוצא אחרי קיקים - 800 ש"ח

כרגע אני לא יודע להגיד לגבי שיפור בצריכת הדלק, הפרוצדורה בוצעה רק לפני מספר ימים.

עד כאן החלק הטכני המסתכם בעלויות של 10K ש"ח בדיוק.

אני יכול להגיד שהרכב תקין ב98% וכרגע אין לי עוד שום דבר ברשימה שצריך לסדר. נציין שהייתי מודע לרוב הדברים הנ"ל וידעתי בדיוק מתי אני הולך לטפל בכל דבר.

יש לי תמונות של תהליך הניקוי של מצנן ה EGR אבל משום מה אני לא מצליח להעלות אותם כרגע, אנסה שוב מאוחר יותר.

מבחינה קוסמטית:

- הוחלף הסמלון על מכסה המנוע - 90 ש"ח מאיביי

- הוחלף גריל קדמי - 700 ש"ח מאיביי לפני מע"מ ומס קניה.

- הוחלפו כל נורות פנים הרכב ללדים מתוצרת אוסרם הגרמנית - 200 ש"ח מאיביי.

- הוחלפו פנסים ראשיים לאחר שהנוחכיים לא היו במצב לעבור טסט - 1200 ש"ח לזוג מג'נין (בארץ המחיר התחיל מ1700)

- בוצע טיפול ניקיון פנימי מקיף על ידי - עלות חומרים - 600 ש"ח (נשארים להרבה זמן)

- כיסוי הגה בתפירה עצמית - 16 ש"ח מאיביי

- כיסוי מגן למפתח הרכב, כן ממש כמו שיש לטלפונים, עלה לי 100 ש"ח. הצורך בדבר כזה נבע מאז שהאחיין שלי התחיל לאהוב מפתחות רכב ולנופף איתם בכל הכוח, להזכירכם עלות מפתח לרכב של מרצדס עולה סביבות 2000 ש"ח.

סה"כ מבחינת קוסמטיקה הושקעו על הרכב מעל 3000 שקלים.

דברים שנשארו לי מבחינה קוסמטית:

- לבצע פחחות בצד הימני של הרכב, יש שם הרבה דנטים ושריטות של פתיחת דלתות.

- לבצע פוליש ויישום של ווקס לאחר מכן

כאמור את התמונות אני ינסה להעלות מאוחר יותר.

מבחינת האודיו:

מבחינתי זה חלק חשוב ברכב, אני חובב מושבע של תחום האודיו וזה סוג של מחלה.

כרגע אני עדיין בשלבי ההתקנה, אני רק יפרט מה נעשה עד עכשיו, פירוט מלא יותר יפורסם בפורום האודיו והמולטימדיה בעוד כשבועיים שלוש, כאן ביצעתי את הכל לבד:

- הוחלפה המערכת הראשית של הרכב, הוזמן פאנל מגרמניה שמתאים למערכת בגודל דין אחד והותקנה מערכת של פיוניר מסוג PRS80.

מיד לאחר החלפת המערכת, עם הרמקולים המקוריים, חל שינוי אדיר באיכות הסאונד וכבר התחיל לעלות לי חיוך על הפנים.

- הועבר חיווט מקדמת הרכב לבגאז', תהליך שלקח לי יומיים, זבהן הייתי צריך לפרק חצי רכב כולל הכיסאות והמושבים האחוריים.

- הותקנו 3 מגברים, אחד מונובלוק, ועוד שני מגברי פולל ריינג'. כל המגברים הותקנו במקום הגלגל הרזרבי.

כן כן, הוצאתי את הגלגל הרזרבי ובמקומו קניתי קומפרסור איכותי למקרה של פנצ'ר.

בקרוב מאוד אני מתקין סט רמקולים 3 חלקים של החברה הגרמנית ETON, זאת הולכת להיות מערכת מאוד איכותית מבחינת הרכיבים ואופן ההתקנה שלה.

חלק מהרכיבים נשארו לי מהרכב הקודם, חלק נקנו משומשים, חלק חדשים.

הערכה כוללת של רכיבי האודיו וההתקנה - מעל 20K ש"ח.

מבחינה חברתית:

צחוק צחוק, אבל גם בפן הזה יש שינוי, הסמל עושה את שלו.

התחלתי עבודה חדשה לפני שנה בתור עובד זוטר, עד לפני שקניתי את הרכב הסגל הבכיר וההנהלה לא היו שמים עלי יותר מידי.

פה ושם היו אומרים לי בוקר טוב, אבל לאחר שחלק מהם ראו אותי בבוקר בחניה יוצא ממרצדס לבנה מצוחצחת, מיד חל שינוי בתפיסה שלהם לגביי. פתאום אנשים התחילו להתעניין לשלומי, נכנסו אלי למשד לשיחת חולין, וביקשו את עזרתי בדברים כאלה ואחרים.

כמובן שיש גם שינויים לרעה, לדוגמא, כאשר התקשרתי למוסך מקומי לשאול על עלות החלפת צמיג (אני הבאתי את הצמיגים) נאמר לי מחיר של 35 ש"ח. כאשר הגעתי בפועל עם מרצדס, המחיר נהיה 50 ש"ח. ששאלתי לפשר הדבר, נאמר לי: "זה המחיר שלנו עכשיו, רוצה תיקח"

אלה רק דוגמאות קטנות כדי להמחיש, יש עוד אבל קשה לי להיזכר בפרטים.

לסיכום:

אני מאוד מאוד מרוצה מהרכישה, אני לא מתחרט לרגע על ההחלטה לבצע רכישה כזו, אני בטוח שהרכב הזה ישרת אותי לשנים ארוכות, וזאת גם הסיבה שהחלטתי להשקיע כל כך הרבה.

דרך אגב, מי שאומר "אחרי שנוסעים על מרצדס אי אפשר לרדת" צדק בכל מילה, אני פשוט לא מסוגל לנהוג ברכב אחר, ההרגשה פשוט נחותה.

IMG_20141121_092625.jpg

פורסם

זהו המצנן לאחר ניקוי בלחץ אוויר, ולאחר מכן ניקוי בחומר ייעודי, יצא כמו חדש.

IMG_20141121_093018.jpgIMG_20141121_094820.jpg

תמונות של הגריל לפני ואחרי

IMG_20140901_182210.jpgIMG_20140901_184159.jpgIMG_20140901_184653.jpg

תפירה של כיסוי ההגה

IMG_20140819_123839.jpgIMG_20140820_203548.jpg

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...