Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזו נוסטלגיה, הייתה לי AX אדומה, מנוע 1.4 75 כ"ס מודל 93. היא שירתה אותי בהנאה ונאמנות משנה ג' באוניברסיטה (התחלתי עבודה במשרת סטודנט, מה שאפשר לי לרכוש אותה - יד ראשונה, בת 6 ושמורה מאד ב-30K ש"ח) ועד שבני הבכור היה בן חצי שנה.

מכונית כיפית.

מכרתי אותה לבחורה נחמדה ולאחר שבוע ה-AX "נדרסה" ע"י משאית שאבדה את הבלמים, והחזירה את נשמתה (לבחורה שלום :-)).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

חבל, באמת חבל שאין יותר מכוניות קטנות ופשוטות מהנות לנהיגה.

הסיטרואן AX, האוטוביאנקי Y10, הדייהטסו קורה ואפילו האופל קורסה דור ראשון היו סה"כ מכוניות פשוטות מאד, אך משקל נמוך ומיכלולים טובים גרמו להן להיות מהנות, גם אם במונחים מוחלטים הן איטויות מהמכוניות של ימינו.

מכונית קטנה צריכה להיות "פריכה", כזו שכיף למעוך אותה ולדחוף אותה אל הקצה.

בוא נגיד שהשברולט ספארק והקאיה פיקנטו ממש לא עושות חשק לזה, שלא לדבר על הקטנות האיטלקיות שתמיד התמחו בזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מכונית קצת אבודה - בין ה-205 וה-106 המיתולוגיות ומולה גם עמדו טיטאנים בדמות הרנו 5 דור שני והפיאט אונו. בנוסף, כפי שנכתב, לא היה לה את הקסם המיוחד של סיטרואן (כמו שהיה בכמויות ל-CX הגדולה ואפילו במידה מסוימת ל-BX).

פורסם (נערך)

נראה אתכם נוהגין בקצב של ויזה כמו זו.

וותיקי הקרבות באשקלון עוד זוכרים את הטלבו סמבה ראלי הקטנה הנפלאה שהיתה מתעללת במכוניות מגודלות וידעה לגהץ פניות כמו שהרבה

נכבדות לא ידעו

https://www.youtube.com/watch?v=WVfDFYzAOXA

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם
על מת לשמור על הייחודיות הסיטרואנית הוצעה הויזה גם בגרסה בעלת מנוע שתי הבוכנות מקורר האוויר של הדיאן בנפח של 652 סמ"ק

תוסיף נ

אייל

פורסם

חן תודה על הכתבה, כרגיל מפורט ומדוייק ביותר.

אישית אני אוהב מאוד את האוטו הזה.

קצת על היסטוירה ישראלית -

יבוא לארץ החל באיחור של 3 שנים, ב 1989.

בניגוד למה שמקובל אצל יבואנים רבים היום, כל גירסאות המנוע (למעט דיזל) הגיו לארץ - 1.0, 1.1 ו 1.4.

גם שלושת הגירסאות הספורטיביות יבואו - SPORT ו GT, ובהמשך GTI (מעט GTI-ים נמכרו).

AX נמכרה בארץ עד מודל 1993, ואז הופסק היבוא, אבל ב 1996 היא הגיעה לסיבוב שני ונמכרה עד 1997.

בשנים 96 ו 97 הגיעו רק גירסאות 1.1 ו 1.4.

פורסם
חבל, באמת חבל שאין יותר מכוניות קטנות ופשוטות מהנות לנהיגה.

הסיטרואן AX, האוטוביאנקי Y10, הדייהטסו קורה ואפילו האופל קורסה דור ראשון היו סה"כ מכוניות פשוטות מאד, אך משקל נמוך ומיכלולים טובים גרמו להן להיות מהנות, גם אם במונחים מוחלטים הן איטויות מהמכוניות של ימינו.

מכונית קטנה צריכה להיות "פריכה", כזו שכיף למעוך אותה ולדחוף אותה אל הקצה.

בוא נגיד שהשברולט ספארק והקאיה פיקנטו ממש לא עושות חשק לזה, שלא לדבר על הקטנות האיטלקיות שתמיד התמחו בזה.

ספארק? יש לו דוושת קלאצ' עם מהלך ארוך ודוושת גז רגישה מאוד, יחד מתקבל השהייה במעבר בין ההילוכים. מסכים איתך בנוגע אליה. אבל איך אתה מסביר את זה שפיקנטו זה אחד הרכבים היותר נמכרים בשנה החולפת? ושהכי פחות מאבדת מהערך שלה?

פורסם
ספארק? יש לו דוושת קלאצ' עם מהלך ארוך ודוושת גז רגישה מאוד, יחד מתקבל השהייה במעבר בין ההילוכים. מסכים איתך בנוגע אליה. אבל איך אתה מסביר את זה שפיקנטו זה אחד הרכבים היותר נמכרים בשנה החולפת? ושהכי פחות מאבדת מהערך שלה?

ממש לא בגלל אלמנט ה"פאן".

היא היתה המיני הראשונה שהגיעה עם חבילת אבזור מטורפת, אחריות מורחבת של קיה, הבטחה לצריכת דלק טובה מאוד ועיצוב שקרץ להרבה אנשים. הפיקנטו עלתה על הגל של מכוניות זולות ונהיתה "טרנד", נמכרה כמו לחמניות חמות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
איך אתה מסביר את זה שפיקנטו זה אחד הרכבים היותר נמכרים בשנה החולפת? ושהכי פחות מאבדת מהערך שלה?

היא מצליחה במכירות ושומרת על ערכה כי היא קטנה וחסכונית, זה לא בהכרח הופך אותה למהנה לנהיגה כפי שחן הדגיש.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

פיקנטו אוטומטית חסכונית?

אולי יחסית להאמר.

ה AX שקלה 500-600 ק"ג עם הספקים שהגיעו ל 100 כ"ס.

AX בת עשרים במצב גרוע לא רואה פיקנטו בראי.

רוב הסיכוי שמנועי ה 1.0- 1.1 יותר חסכונים מפיקנטו.

אני לא חושב שהC1 רחוקה יותר מדי ברעיון שלה מהAX הרגילה, רק שאין גרסאות ספורט

אייל

פורסם

ה AX שקלה 500-600 ק"ג

משקלה הגירסה הפשוטה ביותר - מנוע 1.0 3 דלתות 4 הילוכים היה באיזור 640 קילו, גירסאות חזקות ומאובזרות יותר - לכיוון 700.

• תוכן חדש...