Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גוגל בנתה מעיין אב טיפוס של רכב ללא הגה ודוושת שמסיע את עצמו, לטענתם הגורם העיקרי של תאונות הוא בני אדם (וואלה?)

המכונית כרגע קטנה וקומפקטית ומגיעה עד 40 קמ"ש וכוללת 2 מושבים.

אני לא רואה את עצמי ביום מן הימים קונה דבר כזה לשימושי הפרטי.

לדעתכם זה יתפוס?

(כרגע לא מוצע למכירה, בעתיד הם מתכוונים להגדיל את המהירות המירבית וכו וכו..)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם (נערך)

למה שלא יתפוס?

זמן בנהיגה - זה זמן מבוזבז. הייתי בכיף מעדיף בזמן הזה לישון, לאכול, לעבוד, לקרוא ספר מאשר לעמוד בפקק ולהתעצבן על כל אחד שחותך אותי.

חוץ מהעובדה שהאב טיפוס שלהם לא יפה (נראה כמו אוטו צעצוע) - הייתי בכיף קונה רכב שנוהג לבד כבר עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

אני לא מוותר על הדוושות ובטח לא על ההגה! :wink:

למרות זאת, כניראה שזה השינוי הצפוי בעשרות שנים הקרובות - מצד אחד לשמחתנו כי זה אמור להוריד משמעותית את מספר תאונות

הדרכים ומצד שני לצערנו כי נאבד את הנאת הנהיגה כניראה לטובת עוד זמן מסך (אינטרנט, טלויזיה, סמארטפון וכו').

פורסם

m1011409

אני לא מבין למה כל פעם שעולה דיון על מכוניות ללא נהג, כולם מתחלקים לכאלה שתומכים ברעיון וכאלה שלא, ושתי הצדדים חושבים שאי אפשר co-exist.

אחרי שירדנו מהסוסים ועלינו על הרכב, סוסים לא נעלמו. יש מקומות שאתה יכול לרכב על סוסים, יש תחרויות רכיבת סוסים וכו' וכו'.

אני לא רואה סיבה שיאסרו על ספורט מוטורי (לא שיש כזה בארץ, אבל זה לדיון אחר) בימי מכוניות ללא נהג. אני מאוד מקווה ובטוח שיהיו מסלולים, תחרויות וספורט וכו' לאוהבי הדוושות וההגה.

בשביל ברוב (וגם בטח בשבילך מידי פעם) - נהיגה זה פעולה מכנית, מסוכנת שדורשת ריכוז גבוה וגוזלת זמן יקר.

לגבי זמן מסך, זה כבר בחירה שלך. אני הבאתי דוגמאות אחרות של דברים שניתן לעשות בזמן נסיעה, שלא כוללות מסך בכלל.

פורסם

30 שנה מהיום HWGEEK מסביר בפורום איך לעשות OC (אובר קלוקינג) למעבד של המכונית כדי להאיץ את הרכב מהר יותר.

תקראו לי מיושן אבל אני רוצה רכב שנוסע על דלק ושיש לו רעש יפה מהמערכת פליטה הוא חייב להיות גיר רגיל ורצוי שלא יהיה בגודל של קופסת שימורים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שאני בעד השטויות האלה כל עוד לא יאסרו עלינו להחזיק רכב "אמיתי". אם מכונית חכמה תוכל למנוע מטיפש מצוי להתרסק לי לתוך הרכב, בכיף.

אני מוכן לקנות כזה צעצוע לנסיעות יומיומיות, להוביל דברים, לזחול בפקקים ולנסוע במקומות לא נעימים וצפופים והרכב האמיתי ישמש אותי לנסיעות של כיף ותחביב בלבד. פחות זיהום ויותר הנאה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

החזון הזה של גוגל הוא כבר בן כמה שנים טובות, התחיל עם אבטיפוס בצורת טויטה פריוס שנוסעת יפה מאד גם הרבה מעל 40 קמ"ש, בכבישים מהירים תוך התחמקויות והימנעות מסכנות.

פרט לאנשים שבאמת אוהבים לנהוג, יש לרכב כזה שוק אדיר.

כבר היום מסתובבים כלי רכב שמחנים את עצמם לבד, שזו הסנונית הראשונה של הנהג האוטומטי להמונים.

עם כמה שאני החולה הגה הכי גדול שאני מכיר, הלוואי והאוטו היה יכול להחזיר אותי שיכור מהפאב....

מה יהיה בעתיד? מי שירצה לנהוג ילך למסלול.

SCANSPEAK

פורסם

מעולה אם הרוב יעברו לצעצוע הזה, סוף סוף אפשר יהיה לנהוג בכבישים באופן נורמלי בלי שאידיוטים יתחכו , יתקעו בשמאלי וכד'.

פתרון טוב לרוב האנשים שגם היום מתגלחים קוראים עיתון או משחקים בטלפון בזמן הנהיגה ומפריעים ומסכנים את אלה שבאמת נוהגים.

פורסם

אני חושב שלפי החוק, הנהג יהיה חייב להיות מסוגל להשתלט על הרכב בכל זמן נתון.

לכן, אסור לך "לנסוע" שיכור או מוסח דעת.

בקיצור, לא שווה כי בעצם אסור לך לנצל את הזמן הזה ואתה תרגיש כמו החמור הכי גדול בעולם אם האוטו יעשה פשלה.

פורסם

לרוב האוכלוסיה זה דבר מצוין- הם במילא לא באמת מרוכזים כשהם על הכביש.

לחובבי הנהיגה זה יהיה פחות טוב, כי אז נהיגה ידנית (ופה אני לא מדבר על התיבה, אלא על העובדה שהנהג אוחז בהגה) תהפוך להיות נישה לאט לאט, כמו מרוצי סוסים שהוזכרו כאן.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה מעולה גם לחובבי ההגה כל עוד לא יאסרו לגמרי שימוש ברכב נורמלי.

כולנו ננשום אויר נקי יותר.

התנועה בכבישים תזרום כי כבר לא יהיה את הסבא שנוסע 60 בשמאלי.

פחות סתומים ישתוללו עם רכב הליסינג של אמא שלהם, כי פשוט לא יהיה להם.

כל הפרחות שנוסעות בג'יפונים יעברו לג'יפ חשמלי שנוסע לבד כי אפשר להתאפר ולדבר בטלפון.

כל הערסים יעבירו את מערכת הניקלים שלהם מהאיביזות ספורט שלהם לצעצוע פוזה חשמלי כי במקום לנהוג אפשר לשתות וודקה עם XL ולראות קליפים של עומר אדם ביוטיוב.

זה לא ישתלם כלכלית להחזיק מכונית רגילה, אז רק חובבי רכב ישאירו את המכוניות הרגילות בבעלותם. רק המכוניות היותר מעניינות ישרדו ואף אחת לא תהיה מתוחזקת בתחזוקת שבר.

בגלל שרכב רגיל יהפוך למוצר נישה, אולי חלק מההגבלות של משרד התחבורה יתבטלו והתחום יהיה יותר חופשי כמו כיום בחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כבר בשנוטת ה-80 נשל המאה הקודמת היה מה שנקרא פרוייקט פרומותיאוס, בגרמניה, של מכונית שמונחית ומתופעלת מבקרה מרכזית בכביש.

הפקקים אצלם התחילו כבר מזמן והיתה מחשבה על העתיד... איני יודע מה קרה עם הפרוייקט.

הרעיון הוא שאם המכוניות יוסעו עם שליטה חיצונית ממערכת מחשבים משוכללת, ניתן לנצל טוב יותר את הכביש: יהיה רווח קבוע קטן בין כלי הרכב, המהירות תגדל וגם הקיבולת על הכביש תוכל לגדול. לא תהיה תלות בתגובה אנושית של האצה בלימה ושמירת מרחק, שהן מהגורמים העיקריים לעומס ופקקים.

עיזבו את הצורך ברכב מתוחזק היטב.זה לא ישראל ואת הבעיות האלו אפשר לפתור. ממילא כבר כיום הצד החשמלי הוא הדומיננטי ברכב, ועם השנים יהיו יותר בקרות ממוחשבות ברכב.

יתכן ובעתיד לא תהיה ברירה - זו תהיה הדרך היחידה לנסוע במקומות צפופים. מכונית או אפילו רחפת (כן, אני רואה סרטים...) ללא שום שליטוה של הנהג, כבר יהיה נכון ללומר המשתמש ברכב. האוכלוסיה גדלה, יש יותר כלי רכב ואי אפשר להגדיל את הכבישים, לפחות באזורים עירוניים. נתיב פה או שם לא יפתר את בעיית כמות כלי הרכב. וכל מי שיהיה חוכמולוג ויעבר למצב ידני יזוהה מייד ויענש בחומרה. אצלנו תפתר בעיית גונבי הנתיבים וזה כבר משהו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לא תהיה תלות בתגובה אנושית של האצה בלימה ושמירת מרחק, שהן מהגורמים העיקריים לעומס ופקקים.

לא יהיו סקרנים. :shock:

וברצינות, אני בעד שזה יכנס כמה שיותר מהר יחד עם חישמול של רוב מוחלט של רכבים כל עוד לא יאסרו על רכבים רגילים. יציל הרבה אנשים לא רק מתאונות אלא גם מזיהום אויר וגם סרטן.

• תוכן חדש...