Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אתמול רכשתי את הרכב - קודם כל אני חושב שראוי לציין מספר דברים לרוכשים הבאים,

1. מכון בדיקה נהדר שביצע בדיקה מקיפה - דינמומטר רעננה. עשה סיבוב די ארוך על הרכב, בדיקה מקיפה והסבר ממצה.

2. האחד והיחיד, הגדול מכולם - רון. נמצאה ברכב תקלה בABS שקצת פחדתי ממנה והייתי חייב שמישהו נוסף יסתכל על הרכב. בלי לחשוב פעמיים נסעתי עם המוכר למוסך רון בתל אביב בלי הרבה דיבורים ובלי ממש ששמתי לב כבר הרכב קיבל תוספת של לפטופ על הגג. רון בעזרת אדם נוסף שאינני יודע את שמו בדק את הרכב בדיקה מקיפה, סריקת תקלות, ומייד יצאנו לנסיעת מבחן.

התגלתה ברכב תקלה נוספת, תקלת הABS נעלמה אחרי ניקוי תקלות והוחלף מאורר תקול.

השירות היה מהיר, חברי, אמין, ובכל הזמן הזה ניכר היה שרון דואג לפני הכל לטובתי כלקוח.

אחרי שסיימנו את החובה הבסיסית שלי לפורום בלהמליץ על האדם המיוחד הזה -

1. אני מחפש Service Manual לרכב. חיפושים באינטרנט לא העלו הרבה, כנ״ל בפורום. אשמח אם מישהו יודע מהיכן ניתן להוריד את הספר.

2. הגלגל ספייר יושב על ה״ברזל״ של הרכב ומוחזק על ידי טבעת פלסטיק שמתחברת למוט שמוחזק על ידי צלב פלסטיק נוסף. נראה כאילו זה טיפה רחוק מדי מהטבעת הידוק. מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך להתמודד איתה? כרגע אני סובל מגלגל ספייר מרעיש בבאמפרים.

3. ברכב יש מערכת מקורית - לא ממש רשום דגם בשום מקום, אבל זה נראה כמו RCD300/310.

אני מעוניין לבדוק אפשרויות הרחבה למערכת הזו - דיבורית BT, חיבור AUX, חיישני רברס מקוריים עם תצוגה גרפית ועוד.

מה הדגמים התואמים? האם זה נכון שצריך לתכנת את הרכיבים השונים כך שיתאימו אחד לשני? אם כן, באילו אמצעים זה אפשרי?

תודה לעוזרים.

פורסם

בנוגע לספר חפש ספר haynes לרכב שלך, בערך 120 שח באיביי

פורסם

1. האם יש ברשותך ספר רכב לנהג ? כול המידע לגבי שגרת הטיפולים קיימת בספר הרכב.

2. מערכת השמע המותקנת בגולף דור 5 תלוייה ברמת האיבזור ושנת הייצור של הרכב כלומר ייתכן שאצלך מותקנת מערכת RCD300/310 או אפילו RCD500.

בספר הרכב מופיע דגם המערכת (ספרון נפרד).

אם תצלם ותעלה תמונה של המערכת לפורום אוכל להגיד לך בוודאות מה האופציות העומדות לרשותך.

3. האם אצלך גלגל הרכב הוא מסוג 'חוסך מקום' עם מדבקה צהובה ? אולי הרכיבו את הגלגל הפוך בתא המטען או שלא סגרו עד הסוף את האום (לאום הפלסטיק יש מהלך ארוך עד שהיא מתהדקת על הגלגל).

אתה מתכוון לבצע טיפולים בעצמך לרכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם

היי מרק, תודה על התגובה.

1. המידע אודות שגרת הטיפולים הוא לא מה שאני מחפש. לדוגמא, אצלי נכנסו מים לתוך העדשה של אור האיתות הימני שעל המראה. אני מחפש מקום שבו יופיע סדר הפירוק של אותו מאותת.

2. תמונה:

2014-05-12 20.49.26.jpg

3. אני לא בטוח שחברי הפורום יקבלו אותי יותר אחרי מה שאני הולך לרשום פה - כל הזמן הזה ניסיתי להרכיב את הבורג הזה עם הצד שהיה נראה הגיוני. מסתבר שהוא לא היה הצד הנכון :) עכשיו זה מוברג כמו שצריך, בדיוק כמו שהגרמנים תכננו.

תודה שוב, מקווה לתשובות חיוביות לגבי המערכת.

1. האם יש ברשותך ספר רכב לנהג ? כול המידע לגבי שגרת הטיפולים קיימת בספר הרכב.

2. מערכת השמע המותקנת בגולף דור 5 תלוייה ברמת האיבזור ושנת הייצור של הרכב כלומר ייתכן שאצלך מותקנת מערכת RCD300/310 או אפילו RCD500.

בספר הרכב מופיע דגם המערכת (ספרון נפרד).

אם תצלם ותעלה תמונה של המערכת לפורום אוכל להגיד לך בוודאות מה האופציות העומדות לרשותך.

3. האם אצלך גלגל הרכב הוא מסוג 'חוסך מקום' עם מדבקה צהובה ? אולי הרכיבו את הגלגל הפוך בתא המטען או שלא סגרו עד הסוף את האום (לאום הפלסטיק יש מהלך ארוך עד שהיא מתהדקת על הגלגל).

אתה מתכוון לבצע טיפולים בעצמך לרכב ?

פורסם (נערך)

אכן המערכת בתמונה שצירפת היא RCD 300 עם MP3.

למערכת השמע אין BT וגם לא יציאת AUX אבל יש הכנה למחליף דיסקים.

הוספת BT ניתנת על ידי רכישת מתאם מתאים (בצע חיפוש בפורום אודיו).

צלם את החלק שאליו נכנסו מים ואני הסביר לך כיצד לפרק.

הספרות של היינס לא ממש תעזור לך מכיוון שהיא די בסיסית ולא מקיפה את שפע הדגמים ורמות האיבזור של גולף דור 5 לכן אתה עלול למצוא את עצמך מחפש ברשת תשובות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

החלק שנכנס לי אליו קורוזיה זה החלק השקוף של המאותת על מראת צד נוסע.

מצ"ב תמונה שמסבירה למה אני מתכוון:

Capture.JPG

לגבי עניין המערכת, יש מערכת "מקורית" שיכולה להכנס במקום המערכת הזו שתתן אפשרות שימוש כדיבורית, USB, BT במחיר הגיוני (נגיד 1500 ש"ח?)

קיבלתי הצעה ממישהו כאן למערכת Aftermarket במחיר דומה. עדיין הייתי מעדיף ללכת על משהו "מקורי".

אנצל במה זאת - באם קיימת מערכת מקורית כזו, ומישהו פה בפורום החליף אותה מסיבה כלשהי והיא שוכבת במחסן מעלה אבק - צרו קשר.

פורסם

לפני שאתה מתחיל לפרק את החלקים של המראה אתה חייב לרכוש סט כלים מפלסטיק לפירוק המראה ושאר חלקי הפלסטיק אחרת בפעם הראשונה שתנסה לפרק את המראה אתה עלול לפוצץ אותה (כמעט בטוח שזה מה שיקרה ללא שימוש בכלים מתאימים).

מצורף קובץ הנחיות.

שים לב שאלה שרטוטים טכניים שלפעמים נדרש להבין גם שרטוט טכני.

Binder1.pdf

פורסם

היי מרק,

תודה על התשובה.

הזמנתי כבר סט 20 חלקים מיוחד מפלסטיק.

בעניין קצת שונה, מאיזו תוכנה \ אתר הוצאת את המסמך הזה?

לפני שאתה מתחיל לפרק את החלקים של המראה אתה חייב לרכוש סט כלים מפלסטיק לפירוק המראה ושאר חלקי הפלסטיק אחרת בפעם הראשונה שתנסה לפרק את המראה אתה עלול לפוצץ אותה (כמעט בטוח שזה מה שיקרה ללא שימוש בכלים מתאימים).

מצורף קובץ הנחיות.

שים לב שאלה שרטוטים טכניים שלפעמים נדרש להבין גם שרטוט טכני.

פורסם

מצאתי בגוגל את קובץ ההנחיות.

תבדוק האם קיים במקרה סדק בחלק השקוף.

תוכל להזמין את החלק באיביי (שים לב יש חלקים מקורים וגם תחליפיים).

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-VW-VOLKSWAGEN-RIGHT-HAND-MIRROR-INDICATOR-LAMP-LIGHT-1K0949102-/380704021482?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item58a3ba5bea

• תוכן חדש...