Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

המשפחה מתכננת לטוס לגרמניה בקיץ.

הנחיתה יכולה להיות בכל מקום בגרמניה שיש ממנו טיסות ארצה ואפשר לחזור מכל מקום (ברלין, פרקנפורט או מינכן).

בעקרון אנחנו רוצים לטוס לשבוע.

הטיול צריך לענות על כל הבקשות של כולנו כמשפחה.

לכן אני זקוק להמלצות במקומות שבהם ניתן למצות את כל מה שהמשפחה רוצה, שזה אומר:

1. מוזיאון שמתעסק בתעופה

2. מוזיאונים בנושא האומנות

3. מקומות בהם ניתן לבלות בלילה (אין בעיית גיל)

4. קצת שופינג

5. תערוכות רכב (אם יש בתקופה הזאת, ואם לא אז מוזיאון/מפעל רכב יהיה מעניין)

6. מקומות יפים על הדרך, כל מיני עיירות ציוריות ושקטות.

אנחנו מנסים לסגור מסלול, בהתחלה שקלנו לטוס למינכן ולחזור דרך פרנקפורט.

אבא שלי הציע לטוס לברלין בהלוך ובחזור, להתקדם מברלין ברכב לפרנפורקט, משם להגיע למינכן, ובסוף הטיול לחזור לברלין על מנת לטוס ארצה ולהחזיר את הרכב (לעשות מעיין משולש כזה).

לי זה נראה מוגזם ולא נספיק ככה כלום - אבל אשמח לשמוע דעה נוספת.

כל הצעה אפשרית, גם לעשות טיול כוכב או לנוע רק בין שני ערים.

מישהו יכול לשפוך קצת מידע לגביי מחירים? כמה יכול לעלות מלון סביר ל4 נפשות? כמה יעלה איזה צימר עם ארוחת בוקר?

מה המחירים של הדלק בערך? מחירי מזון? (לא גורמה, מסעדות סבירות ומזון מהיר, וכמה יכול לעלות סתם נקניק, גבינה ולחם בסופר מרקט)

בעניין הרכב - אנחנו בדקנו מחירים ביורופקאר. המחירים דווקא טובים יחסית. פאסאט סטיישן עם כיסוי מלא תעלה 550-600 אירו. (גולף סטיישן עולה כמה עשרות פחות)

איפה ניתן להשיג רכב במחיר סביר עם כיסוי ביטוחי שיכלול גם אותי? (אני בן 21)

באילו חברות כדאי לשכור רכב?

אגב, זו לא פעם ראשונה שאנחנו טסים לחו"ל עם רכב. ככה שניווט או נסיעה בדרכים לא מוכרות לא ממש מטרידים אותנו.

אני יודע שיהיה קשה לענות על הכול ושאלתי פה הרבה דברים. אני אודה למי שיעזור :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. תוריד את אבא שלך מהעץ, ומהר. בתוכנית שלו תראו הרבה אספלט משובח, ושום דבר אחר.

2. אישית הייתי בוחר בברלין - בשבוע אפשר לראות שם הרבה מאד, אם כי נושא התחבורה פחות מובהק. מצד שני יש לעיר כל כך הרבה מה להציע, כך שלא מדובר בפשרה. יתרון נוסף - תחבורה ציבורית משובחת וזולה, אין צורך בשכירת רכב.

2. אופציה נוספת - שבוע במינכן - 3-4 ימים בעיר (מבחינת תחבורה תוכל למצוא את מוזיאון BMW ואת מושיאון המדע והטכנולוגיה - ה-Deutches Museum שבו תוכלו לבלות 1-2 ימים מעניינים מאד. יש לו גם סניף שעוסק בתעופה, אבל איני זוכר היכן הוא נמצא. את שאר הימים אפשר לבלות ברדיוס של 100-150 3"מ מהעיר. יש כאן שרשור מקביל שבו כתבתי כמה הערות, כולל לגבי מלון שממנו נוח גם להכנס לעיר וגם לצאת ממנה.

3. וריאציה על נושא מינכן - אבל אפשר עם טיסות לבאזל או פרנקפורט - הוא היער השחור. מומלץ ביותר. את החוויות המוטוריות חפשו בשטוטגארט. אני ביליתי באזור שבוע בצימר (שלא כלל ארוחות) ומחכה להזדמנות לחזור.

4. אפשר כמובן לטוס לפרנקפורט ולטייל בעמק הריין, אבל אישית זה עדיין ב-wish list.

5. תכנון של טיול צריך להתבסס על קטעי נהיגה קצרים יחסית - בטיול כשלכם, אם אינו עירוני, הייתי מתבסס על כוכב עם סיורים ברדיוס 100-150 ק"מ סביב הבסיס, וקטעי נהיגה ארוכים רק ביום ההגעה ויום הטיסה ארצה. שים לב לשעות הטיסה - אם אתם טסים בטיסת בוקר מוקדמת תגיעו מוקדם אבל סחוטים, כך שנהיגה ארוכה תהיה בעייתית, ואם אתם חוזרים בטיסת בוקר מומלץ שהלילה האחרון יהיה יחסית קרוב לנמה"ת.

6. ניסיוני המצומצם עם צימרים הוא שהם כוללים מטבחים משוכללים אבל לא מספקים מזון, את זה יהיה עליכם לקנות בסופרמרקט. זו לא בעיה, הסופרמרקטים נוחים והמחירים עוד יותר. אצלי יש רכיב של כשרות "לייט" שמצמצמת את נושא האכילה "בחוץ", אבל אפתיע אותך - היו לי טיולים שבהם לא ביקרתי ולו במסעדה בודדת: ארוחת בוקר במלון, (או בחדר האוכל, או בהכנה עצמית בחדר), הכנת סנדויצים ופירות לדרך, וארוחת ערב בחדר. אפילו במלונות ללא פינת בישול אין קושי גדול - אני לוקח אתי קומקום חשמלי קטן ומשתמש בו להכנת קפה\תה\שוקו, מנצל את המיניבר לאחסנת מזון ומסתפק בארוחות קלות. אם יש פינת בישול - מה טוב. ארוחה עם האשה\המשפחה בחדר יותר כיפית מארוחה במסעדה רועשת עם מחירים מפולפלים.

7. מחירי המזון יהיו פחותים מאשר בארץ. אמנם חלפו 4 שנים מאז הביקור האחרון שלי בגרמניה, אבל זכורים לי מחירים בסביבות חצי-שלושה רבעים מהמחירים בארץ. מחיר הדלק טיפה יותר מאשר בארץ - אבל כיון ששער האירו נמוך תוכלו להנות כעת מעלויות סבירות מאד.

8. למיטב זכרוני סיקסט מאפשרת שכירת רכב מתאים לצרכיכם (קבוצה של מונדיאו סטיישן) מגיל 21. יתכן שיהיה עליך לשלם איזו תוספת לביטוח נהג צעיר. קרוב לודאי שהמדיניות בחברות אחרות דומה.

9. שופינג - למיטב זכרוני גם מינכן וגם ברלין מציעות מבחר עצום במחירים נוחים מאד. אם אתם נוסעים לאיזור היער השחור\שטוטגרט נסו לעבור בעיר האאוטלטים Metzingen - תוך שעתיים שלוש אפילו הנשים הלהוטות ביותר לקניות יירגעו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת :)

ביער השחור כבר היינו.

לגביי כשרות - אין לנו בעיה בנושא הנ"ל, לא שומרים. (אחותי לא אוכלת בקר כי לא אוהבת, אבל היא לא שומרת כשרות או משהו כזה).

לגביי הרכב - המשכתי לבדוק בSIXT ובAVIS. בSIXT יש מבחר יפה. עם כיסוי ביטוחי ממש טוב (בלי השתתפות עצמית במקרה של תאונה), הגעתי למחיר דומה לזה של יורופקאר, ואני יכול לנהוג לפי מה שרשום בתקנון שלהם. (יש להם קטגוריות, והרכבים האלו דורשים גיל 21 + ותק של שנתיים, על שניהם אני עונה).

אבא שלי לא בשאיפה לטיול כוכב, כי טוען שזה מגביל ובכל מקרה נגמע כך מרחקים גדולים.

לצורך העניין, אני הצעתי משהו כזה: אם מבלים איזה יומיים - יומיים וחצי במינכן, ומשם מתקדמים חצי מהדרך, עוצרים לישון באיזה צימר בדרך ומשם ממשיכים את שאר הדרך (150-200 ק"מ נוספים שישארו, שכן כל הדרך בין מינכן לפרנקפורט היא 350 ק"מ לפי גוגל מפות), אז זה יותר סביר ולא רואים כל היום כבישים.

בהולנד היינו בטיול כוכב עם רכב שכור ובית. זה היה נחמד מצד אחד לא לטייל עם מזוודות, מצד שני כשחצינו את הגבול לבלגיה זו הייתה נסיעה לא קצרה בכלל. נוסיף על כך כל יום נסיעות של שעה - שעה וחצי לפחות לכל כיוון. זה ייצא דומה להצעה שלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

כוכב או לא - זה תלוי בריכוז האתרים באזור בו אתם מתכוונים לטייל. יש מקומות הם הריכוז גבוה, או שמדובר בעיר עם הרבה אתרים כך שכוכב יהיה אופטימלי, יש אזורים דלילים שבהם אכן עדיף "מחנה נודד" עם שהיות קצות של 1-2 לילות. לא לשכוח שחיפוש המלון וההתארגנות בכל הגעה ויציאה גוזלים לא מעט זמן, שמתקזז עם זמן הנסיעה היותר ארוך כאשר מתבססים על עוגן לכמה לילות.

מינכן מצריכה קצת יותר מיומיים - להערכתי 4-5 ימים. הענין הוא שיש הרבה מאד אתרים ברדיוס של 100 ק"מ סביבה שיהיה נוח להגיע אליהם ממינכן. כמוכן אפשר להמשיך לזלצבורג או לאלפים הבואריים או לטירול, כאשר זלצבורג יכולה להיות עוגן מצויין עם יומיים בעיר ועוד יומיים-שלושה בסביבה, וגם הדילוג ממינכן לזלצבורג לא אוך מדי (בסביבות 200 ק"מ).

את פרנקפורט והאיזור איני מכיר כך שלא אוכל לייעץ לכם. אבל בדרך יש לכם את שטוטגרט (ענייני רכב למתעניינים) ולא לוותר על היידלברג.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה שוב.

בדקתי את מוזיאון המדע והתחבורה בסנסהיים (או משהו כזה),

וראיתי שיש את המוזיאונים למיניהם לתחום הרכב (מרצדס, פורשה, VW וBMW).

מה זה היידלברג? מה יש לעשות שם? היכן ממוקמת?

פורסם (נערך)

היידלברג (Heidelberg) היא עיר עם אוניברסיטה מפורסמת, אבל האטרקציה המרכזית היא טירה מדהימה שחולשת על כל הסביבה. הזכרתי אותה כיון שהיא נמצאת מעל עמק הריין, בדרך בין היער השחור לכיוון פרנקפורט על האוטובאהן A5 (והנהר נקאר). המלצתי עליה כיון שהיא במסלול שאתם מתכננים. אני ביקרתי בה במסגרת חופשה ביער השחור (הצימר שבו שהיתי נמצא בחלק הצפוני של האיזור, די קרוב ל-Freudenstadt).

פורסם

תודה רבה.

אני זקוק להמלצות על צימרים (הבנתי שיש צימרים של Bed And Breakfast), שיהיו פשוט נקיים ומסודרים, ונעימים לשינה.

אנחנו לא מחפשים תנאים מיוחדים. רק רוצים מקום נעים ונקי לשים את הראש ולהתקלח.

חניה זה חשוב, עדיף לא בתשלום.

אינטרנט WIFI זה לא חובה, אבל זה נחמד. גם החדר לא צריך להיות מטורף. (אם יש מקום כזה עם דירה קטנה ל4 נפשות, אז אחלה).

אבא שלי הבין שאי אפשר לעשות את מה שהוא רצה.

בעקרון התכנון הוא להיות 4-5 ימים בכל עיר, וממנה לצאת לנקודות שונות (ממינכן הבנתי שמרחק הנסיעה לא גדול מאוסטריה, פרנקפורט לא רחוקה מהיער השחור).

יום אחד נבלה יותר על הכבישים בגלל הנסיעה ממינכן לפרנקפורט, אבל מעבר לכך לא צפויות נסיעות ארוכות מדי.

פורסם (נערך)

"צימר" הוא מילה גרמנית שפרושה "חדר"

חפש בגוגל את הביטוי הגרמני ferienwohnung שהוא דירת נופש. עם זאת לעתים תמצא בשילוט גם את המילה Zimmer.

יש אתרים המתווכים צימרים - באוסטריה מצאתי מגורים באמצעות אתר מרוכז כזה - וגם ב-booking.com תוכל למצוא צימרים בסעיף "vacation rentals" ביעד המבוקש.

אישית הייתי באזור בשלושה צימרים (ביער השחור, בזלצבורג ובטירול) - באף אחד מהם לא הוגשה ארוחת בוקר. עם זאת היו מטבחים משוכללים כך שנושא הכנת האוכל אינו בעייתי. שים לב שחלק מהצימרים משלמים לפי משך השהות ובנוסף גם "דמי ניקוי" חד פעמיים ולעתים גם עוד תוספות (למשל - שילמתי 5 אירו תמורת שימוש בחדר כביסה), וכן שיש צימרים הדורשים שהות מינימום של מספר לילות מסויים. כל השלושה היו נקיים ונעימים, והחניה היתה חינם. גם בסמוך למלון שבו שהיתי בפאתי מינכן היתה חניה חינם ברחוב הסמוך - יתרון של מלון שאינו במרכז העיר.

לגבי מרחקי נסיעה - ממינכן לזלצבורג מדובר בכ-200 ק"מ (משדה התעופה הוסף עוד כ-50 ק"מ שכן שדה התעופה של מינכן מרוחק מהעיר) - כל הדרך על הכביש המהיר (מרבית הדרך על A8 ). חשוב לקנות את מדבקת האוטובאהן האוסטרי בתחנת דלק לפני הכניסה לאוסטריה, ולהדביקה כחוק. המרחק לטירול די דומה (תלוי ביעד) - נוסעים בכיוון זלצבורג ועוברים ל-A93 (שבאוסטריה הופך ל-A12) לכיוון אינסברוק. אם אתם בוחרים לנסוע לחלק המערבי של אוסטריה (נניח זלצבורג והטירול) קנו כרטיסי טיסה בשני הכיוונים ממינכן - תוכלו לבלות באיזור שבוע והנסיעה עד פרנקפורט מיותרת.

מבחינת מרחקים דומני שהמרחק מפרנקפורט וממינכן ליער השחור די דומה, תלוי היכן ביער השחור. עיקר הנסיעה על אוטובאהנים, אבל בתוך היער השחור מדובר בעשרות קילומטרים בכבישי הרים מפותלים וחסרי שוליים בתוך היער, שיכולים להיות חשוכים מאד בלילה. רצוי לתכנן את ההגעה, לפחות הראשונה, לשעות היום, כיון שדי קל להתברבר.

פורסם

אנחנו לא ששים להגיע ליער השחור כי בטיול ב2008 כבר יצא לנו להיות באיזור, אבל זו בהחלט אופציה שנלקחת בחשבון.

חברים מהעבודה של אבי, סיפרו שהם מצאו צימרים כאלו עם ארוחת בוקר, נקיים ומסודרים - תמורת 50 אירו ללילה לזוג. נשמע לי קצת זול. זה אומר ש4 נפשות, בשני חדרים - יוצא 25 אירו ללילה (לאדם). כלומר 125₪. זה נשמע זול באופן קצת מוזר.

פורסם (נערך)

התיחסתי לייער השחור בתגובה למשפט שלך בהודעה 7 על המרחק בין פרנקפורט ליער השחור.

בדקתי עכשיו את המחיר באתר של הצימר בו הייתי לפני 5 שנים ביער השחור - המחיר הוא 30-40 אירו ללילה לזוג (בהתאם לדירה שנבחרה, ואשר מוצהר כי יכולה להכיל עד 4 אנשים, אנחנו היינו חמישה והיה מרווח), כולל מיסים אך לא כולל ארוחה.

איני יכול להעיד על המחירים בצימרים האחרים כיון שאיני זוכר אחרי 4-5 שנים, אבל 25 אירו ללילה, כולל ארוחת בוקר, נשמע לי יותר מדי זול. ארוחת בוקר במלון עולה בד"כ סביב 15 אירו לאדם. מצד שני - אם תסתדרו עם קניות בסופרמרקט תחסכו הרבה מאד כסף, והאוכל יהיה מצוין - אם כי במחיר קצת עבודה (חיתוך סלט ורחיצת כלים). כמוכן, כאמור, בצימרים יש בדרך כלל מטבחים מצויידים היטב שיאפשרו בישול ארוחת ערב עצמית. באחד הצימרים שבהם הייתי היה מטבח משוכלל בערך ברמה שיש לי בבית - למשל, 3 מכשירים שונים להכנת קפה (קומקום, מכונת פילטר ומכונת אספרסו חכמה כולל קפסולות משובחות).

פורסם

אין לי המלצה קונקרטית לתת לך צימר, אבל אני יכול לספר לך שעד היום נפלתי רק פעם כשהתבססתי על הזמנות דרך booking.com.

בדרך כלל בכפרים הגרמניים אתה יכול למצוא חדר שבו תשלם 30-40 יורו ללילה לאדם, ותקבל תנאים סבירים מאוד (אין להם מזגנים, אבל בדרך כלל זה לא יותר מדי נורא). אני יכול להגיד גם בכנות שרמת ארוחות הבוקר בחלק מהמקומות (מבחינת המבחר) הרשימה אותי יותר ממה שמקבלים בחלק ממלונות 4 כוכבים בארץ, או בערים גדולות שונות באירופה או ארה"ב. אגב, מה כלול בדיוק בתנאים (חיבור אינטרנט, מקרר וכו') רואים היטב בבוקינג. קום.

אם כבר מגיעים לפרנקפורט, אז שעתיים משם יש איזה מסלול נחמד בשם "נורובורגרינג" :) גם אם לא נוהגים, זה עדיין חוויה מוטורית מעניינת לפחות לעבור שם. העיירה אדנאו שנמצאת בתוך הרינג היא עיירה ציורית ונמחדה שאפשר לטייל בה גם קצת. בדרך לרינג יש את קובלנץ - עיר נחמדה שיושבת על מפגש הנהרות מוזל וריין. קצת יותר למעלה (כלומר צפונה) יש את דיסלדורף, שאני די חיבבתי אותה. יש בה גם מרכז עתיק יחסית וגם את שדרת הפאבים הארוכה בעולם - מקום נחמד לשתות בו כמה בירות בערב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מצטרף לשרשור .והתוכנית היא גם להתחיל ממינכן דרך פרנקפורט נורבורגרינג והלאה לברלין.סה״כ הטיול 10 ימים.מינכן 3 ימים ברלין 3 ימים .ואולי ב 3.5 ימים הנותרים לעצור בעיר ביניים,נדמה לי ליפצג ולבדוק את הסביבה..איך זה נשמע?

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

במילה עדינה: טפשות גדולה. ראה מה שכתבתי בפוסט הראשון שלי בשרשור הנוכחי, כאשר אבא של דור הציע הצעה דומה.

המלצתי: כל התקופה בברלין, עם איזה גיחה או שתיים חד יומיות, נניח לדרזדן או לייפציג (איני יודע מה יש להן להציע - בדוק במדריכים ברשת). אופציה אחרת - לחלק את השבוע בין מינכן וזלצבורג ומהן לצאת לגיחות גם ביעדים בסביבה, כלומר לכיוון האלפים הבואריים וסביבות זלצבורג. אופציה שלישית - 3-4 ימים במינכן והשאר ביער השחור, אם כי יתכן שמשיקולי שעות טיסה החלוקה צריכה להיות שתי שהויות קצרות במינכן וביניהם הימים ביער השחור.

יש בעיה בסיסית שאני רואה שוב ושוב בפורום זה: הערכת המרחק של הישראלים אובדת לחלוטין כאשר הם רואים מפות של אירופה בכלל וגרמניה בפרט. קנה המידה הוא אחר, המרחקים הרבה יותר גדולים, ועם כל הכבוד לאוטובאהנים - אין הרבה כיף בנסיעות כל כך ארוכות. תחשבו על כך שנסיעה ממינכן לברלין היא משהו כמו נסיעה ממטולה לאילת ואז חזרה עד באר שבע, או אפילו אשדוד. נכון שהכבישים יותר טובים אבל המרחקים עצומים והזמן מתבזבז על האספלט.

הרבה יותר טוב להתרכז בעיר גדולה אחת (כמו ברלין), או באיזור מצומצם (כמו בואריה או היער השחור). גם בהגבלות כאלה תגלו שאתם בקושי טועמים את המקום. סה"כ עושר האתרים הוא עצום, והטיולים בסגנון שנות ה-70 מסוג "15 מדינות ב-14 ימים" אינם מתאימים לישראלי המודרני שנהנה מטיסות זולות ומשקל חזק המאפשרים לו לטייל בנחת בלי לחשוש שהפסיד משהו - את אותו "משהו" הוא יראה בשנה הבאה.

פורסם

אני לא יודע אם זו טיפשות. בחלק מטיולי הכוכב שעשיתי, מצאתי את עצמי נוסע שעה וחצי בבוקר ליעד מרוחק יחסית ואז חוזר עוד שעה וחצי. בטיול אחר נסעתי מקופנהגן לברלין, כי הטיסה חזרה לארץ הייתה משם והתעקשנו על טיסה ישירה.

עקרונית אפשר לדחוס את זה, אם מתחלקים בנהיגה ולא רק אדם אחד נוהג. ספריאל, המרחק בין מינכן לברלין לפי גוגל מאפס הוא בערך כמו אילת מטולה, ללא החזרה :) עשרה ימים זה כבר פרק זמן גדול יחסית גם, כדי שיהיה אפשר לחלק את זה.

הבעיה היא שפשוט מפספסים המון דברים באזורים השונים, וחבל. אם המטרה היא רק לראות את מינכן, פרנקפורט וברלין זה כנראה אפשרי. אבל האזור של כל אחת מהן ממציע מגוון אטרקציות, ואי אפשר להספיק את הכל.

לדעתי יותר הגיוני לחלק את זה לאזורים. אם, למשל, טסים לברלין, אפשר לישון כמה לילות באזור המבורג (שעתיים - שלוש של נסיעה מברלין), ואז לראות גם את ליבק ואת ברמן ואפשר אפילו לעשות גיחה קצרה לדנמרק, שגם לה יש מה להציע. בדרום גרמניה או במערבה אפשר לבנות גם טיול כוכב כזה עם גיחות לצרפת או הולנד או בלגיה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יבגני - אני לא מסכים אתך.

נתחיל בקטנות: לפי מפות גוגל המרחק ממינכן לברלין (ישיר באוטובאהן) הוא כ-600 ק"מ. אאל"ט בין מטולה לאילת כ-400 ק"מ, אבל אני מתייחס לעקרון של הערכת מרחקים, לא לפרטים הטכניים, ומתעלם מההבדל בין נהיגה באוטובאן גרמני לנהיגה בכביש הבקעה בואכה יריחו.

לגבי ערים גדולות: מתוך ביקור אחד בברלין - שבוע לא מסםיק כדי לכסות אפילו את האטרקציות המרכזיות (וזאת כאשר היציאה היחידה מהעיר היא לפוטסדאם ולואנזה שבשולי העיר, אפילו שייכות למערכת התח"צ של ברלין). מינכן מצריכה בסביבות 4 ימים לא כולל גיחות לכיוון האלפים הבואריים, אבל אם מוסיפים גם את היער השחור או את איזור זלצבורג כבר ממלאים 10 ימים בלי להרחיק עד ברלין.

לגבי גיחה לצפון גרמניה: מצויין, אבל צריך להקדיש 7-10 ימים נוספים. כקוריוז, בדקתי את האופציה לטוס בקיץ הקרוב לקופנהגן וממנה להגיע להמבורג - והגעתי למסקנה שזה מצריך יותר זמן מכפי שיכולתי להקדיש לטיול.

כך גם לגבי דרום גרמניה והולנד, אם כי אין מניעה להגיע לערים קרובות לגבול בצרפת או שויצריה (והולנד ובלגיה - אם הבסיס הוא בצפון - מערב גרמניה). אבל, שוב, כיון שמדובר בטיולים בני מספר ימים זה מגיע לכדי "תפסת מרובה - לא תפסת".

לגבי טיולי כוכב - אני מסכיך לחלוטין שרדיוס של 100-150 סביב המוקד הוא סביר באירופה, אם כי נסיוני הוא שבטיולים מסוג זה חלק מהטיול נערך במרחק קטן מהמוקד וחלקו אכן במרחק כזה, כך שבממוצע מדובר על כמה עשרות ק"מ בכל כיוון בכל יום. היתרון הוא שמתארגנים במלון או צימר אחד ואז נושא הפריקה והאריזה מתקזז עם זמן הנהיגה הנוסף. היתרון הגדול הוא שאתה מכיר את המלון שלך ויודע כיצד להגיע אליו - ואין לך בעיה של מציאת הדרך למלון, אשר בהחלט עלולה לעלות לא מעט זמן כאשר מדובר בצימר בפאתי כפר קטן, או אפילו במרכז עיירה, שלא לדבר על בעיות החניה בעיר גדולה. לכן הגישה שלי - באזורים עתירי אתרים אני מתבסס על כוכב. באזורים יותר דלילים - מעבר ממלון למלון כל 2-3 לילות, עם ביקור באתרים לאורך הדרך במעבר בין המלונות.

• תוכן חדש...