Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל הבולמים חדשים למדי. יש לי התלבטות קשה בין האפשרויות הבאות:

חימום ומתיחה מחדש של הקפיץ אצל קפיצולוג יעלה 700 ש"ח וזה יקר לי, אין את הכסף הזה עכשיו.

ספייסרים לא עולים הרבה אבל בעלי ניסיון אמרו לי שזה מקצר את מהלך הקפיץ ובטווח הארוך מזיק יותר ממועיל.

קפיצים חדשים מסובארו עולים 400 ומשהו לאחד (!!)...

בשלוש פירוקיות ששאלתי מוכרים את הקפיץ עם הבולם ב150 ש"ח אחד ולך תדע באיזה מצב הוא לפני שהתקנת אותו, יכול להיות שגם הןא זקן/גמור...

איזה עוד פתרונות יש? אני מכיר לפחות עוד 2 חברים באוניברסיטה עם אותו הדגם ואותה הבעייה, והם תפרנים כמוני...

האם אפשר אולי לקנות איפושהוא קפיצים בלבד, אפילו משומשים? (להמר על 50 ש"ח זה לא כמו להמר על 300 ש"ח)

פורסם
אבל הבולמים חדשים למדי. יש לי התלבטות קשה בין האפשרויות הבאות:

חימום ומתיחה מחדש של הקפיץ אצל קפיצולוג יעלה 700 ש"ח וזה יקר לי, אין את הכסף הזה עכשיו.

ספייסרים לא עולים הרבה אבל בעלי ניסיון אמרו לי שזה מקצר את מהלך הקפיץ ובטווח הארוך מזיק יותר ממועיל.

קפיצים חדשים מסובארו עולים 400 ומשהו לאחד (!!)...

בשלוש פירוקיות ששאלתי מוכרים את הקפיץ עם הבולם ב150 ש"ח אחד ולך תדע באיזה מצב הוא לפני שהתקנת אותו, יכול להיות שגם הןא זקן/גמור...

איזה עוד פתרונות יש? אני מכיר לפחות עוד 2 חברים באוניברסיטה עם אותו הדגם ואותה הבעייה, והם תפרנים כמוני...

האם אפשר אולי לקנות איפושהוא קפיצים בלבד, אפילו משומשים? (להמר על 50 ש"ח זה לא כמו להמר על 300 ש"ח)

ספייסר עולה 20 שח לכל צד, הבעיה היא עלות העבודה.

הספייסרים לא גורמים לנזק יותר מתועלת מהסיבה הפשוטה שהקפיץ שלך גם ככה עייף...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ספייסר עולה 20 שח לכל צד, הבעיה היא עלות העבודה.

הספייסרים לא גורמים לנזק יותר מתועלת מהסיבה הפשוטה שהקפיץ שלך גם ככה עייף...

איציק

גם אני מצתרף לשאלה

כמה ספייסרים ניתן לשים בכל צד מה עלות העבודה?

שגיא.

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם
גם אני מצתרף לשאלה

כמה ספייסרים ניתן לשים בכל צד מה עלות העבודה?

שגיא.

1 בכל צד (הספייסר הוא גומי יצוק שיושב בין התושבת בולם העליונה לקפיץ - המון משתמשים בו ב DL-ים...). כל גומי כזה עולה בסביבות 20 שח.

עלות העבודה היא פירוק והרכבת בולם (במוסך בערך 100 שח לכל צד + מעמ) .

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
1 בכל צד (הספייסר הוא גומי יצוק שיושב בין התושבת בולם העליונה לקפיץ - המון משתמשים בו ב DL-ים...). כל גומי כזה עולה בסביבות 20 שח.

עלות העבודה היא פירוק והרכבת בולם (במוסך בערך 100 שח לכל צד + מעמ) .

איציק

אוקי תודה

אבל כמה ספיסרים ניתן לשים מה המקסימום ששמים.

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם
אוקי תודה

אבל כמה ספיסרים ניתן לשים מה המקסימום ששמים.

כנראה שלא שמת לב בהודעה הקודמת, הנה זה מוגדל:

1

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ספייסרים רק מגביהים את התחת של הרכב, הרכב עדיין נפגע בנוחות בגלל עייפות הקפיצים,אצלי ברכב אני החלפתי קפיצים + בולמים של מונרו,הרכב נוח בצורה שלא תאמן יחסית לסובארו,כמו כן האחיזכביש בסיבובים וההרגשה הכללית בנסיעה,זה בכלל עולם אחר.

פורסם

זה שהקפיץ עייף זה בטוח, אבל הפחידו אותי כל מיני מביני עניין שבגלל קיצור מהלך הקפיץ יכול להגרם נזק לתושבות. באמת הייתי שמח לגמור את העניין ב200 ש"ח עם ספייסרים אבל אני לא רוצה שזה יעלה לי הרבה יותר אחר כך...אשמח לפירוט נוסף בעניין. דרך אגב, איפה בעצם קונים ספייסרים?

פורסם

מצטרף לשאלה היכן ניתן לקנות ספייסרים כאלה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה שהקפיץ עייף זה בטוח, אבל הפחידו אותי כל מיני מביני עניין שבגלל קיצור מהלך הקפיץ יכול להגרם נזק לתושבות. באמת הייתי שמח לגמור את העניין ב200 ש"ח עם ספייסרים אבל אני לא רוצה שזה יעלה לי הרבה יותר אחר כך...אשמח לפירוט נוסף בעניין. דרך אגב, איפה בעצם קונים ספייסרים?

הדבר נמצא בשימוש מזה הרבה שנים ולא ידוע לי על שום נזק כתוצאה מכך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ספייסרים רק מגביהים את התחת של הרכב, הרכב עדיין נפגע בנוחות בגלל עייפות הקפיצים,אצלי ברכב אני החלפתי קפיצים + בולמים של מונרו,הרכב נוח בצורה שלא תאמן יחסית לסובארו,כמו כן האחיזכביש בסיבובים וההרגשה הכללית בנסיעה,זה בכלל עולם אחר.

ברגע ששמים את הספייסרים הנוחות לא נפגמת אלא להפך, בזכות זה שאתה "מותח" את הקפיץ ומשיב לרכב את גובהו המקורי אתה בעצם מאפשר לבולם לשכך מהמורות על הנקודה הרכה שלו ולא על הקשיחה (כאילו הוא סגור/מכווץ).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...