Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני בתקציב של 50K-60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש לקנות רכב סופרמיני (שנתון 2010 ומעלה) בתקציב של 50-60 אלף ש"ח.

הרכב אמור לשמש כרכב יחיד למשפחה לשנתיים הקרובות (כרגע זוג, בעתיד הנראה לעין מתוכנן גם ילד).

הדרישות / מגבלות / בקשות:

1. לא צרפתי (עדיין כואב לי בכיס מהסיטרואן שהיתה לי).

2. תא מטען מרווח

3. תצרוכת דלק סבירה עד טובה

4. תחזוקה זולה (מה שמפיל כנראה את הרכבי ה-VAG של צ'מפיון מוטורס, היתה לי איביזה FR והעלויות בהתאם).

5. עלויות ביטוח (שני נהגים עם עבר נקי, אחד מעל גיל 35 + מעל גיל 30)

לאחר שלל השקלולים שלי הגעתי אל הרכבים הבאים:

1. יונדאי i20

2. פורד פיאסטה

בין הרכבים שפסלתי עד עכשיו (מלבד הצרפתיות ו-VAG):

- מאזדה 2 (תא מטען ותצרוכת דלק)

- סוזוקי סוויפט (תא מטען)

- טויוטה יאריס (תא מטען, מחיר)

אבקש את עצתכם:

1. בין 2 הפיינאליסטים שלי לכרגע (i20 ופיאסטה) האם יש העדפה ברורה לאחד מהם (יתרונות / חסרונות בולטים?)

2. האם יש רכבים שלדעתכם פסלתי שלא בצדק?

3. האם ישנן המלצות נוספות או רכבים אחרים שפספסתי בתהליך הסינון שלי?

תודה לכולם.

אוהד

פורסם

אני בוחר בפיאסטה בגלל בטיחות טובה יותר,חומרים נעימים יותר ומושב נוח יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי בנעליים שלך עד שבוע שעבר, הנה לינק למסקנות (ובחירה) שלי.

בקצרה:

ממליץ לך לבדוק את הפונטו איבו, אני הצלחתי להביא אחת (ידנית) מדוגמת ומדונדשת, מ2011, ב50k. יש עוד מציאות כאלו כי השוק שלה לא חזק, בגלל המיתוג של פיאט בארץ. תריץ קצת בדיקות באינטרנט בנוגע לאיבו וגרנדה, ותגלה שבחו"ל אין להם בעיות מיתוג...

הייתי ממליץ לך לבדוק את הקליאו, אבל טענת שאתה לא מעוניין בצרפתיות. מבין לליבך.

לדעתי, אתה תביא איבו חדשה יותר ומאובזרת יותר מאשר פיאסטה או i20. לפי 'דיווחים מהשטח' היא עדיפה עליהן בצריכת הדלק, והאחזקה שלה לא יקרה. החסרון: ירידת הערך חזקה יותר. בתכלס: זה לא צריך לשנות לך יותר מדי, מי שסובל בעיקר מהחסרון הזה הוא הבחור שמוכר לך את הרכב...

אם אתה מתגורר באזור הצפון, אתה מוזמן להעיף מבט על הרכב שלי ולבדוק האם הוא מדבר אליך מבחינת נוחות ושות'.

נקודה אחרונה: כשאני חיפשתי רכב, לא ייחסתי כלל חשיבות לאבזור (אני רגיל לנהוג על פז'ו 95 סגפנית משהו). לאחר הרכישה, אני מוכרח לציין שהאבזור מוסיף לחווית הנהיגה באופן דרסטי, ובדיעבד גם אם הייתה לי האופציה, לא הייתי משלם 10k פחות ומוותר על שלל הפיצ'יפקעס שיש ברכב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היי Oryo, קצת הפתעת אותי בתגובה שלך (יופי.. עכשיו יש עוד התלבטות).

ראשית, ההעדפה שלי היא לרכב עם גיר אוטומטי ולא גיר ידני, אני לא הנהג היחיד ברכב (גם אשתי תנהג בו) ועל כן עדיף שיהיה אוטומטי (גם אם זה עולה לי במחיר הרכב, בדלק ובתחזוקה).

שנית, קצת קשה לי עם עניין הסטיגמות. היתה (וישנה) סטיגמה על אמינות הרכבים הצרפתיים. בזמנו העדפתי להתעלם מהסטיגמה הזו ורכשתי סיטרואן AX. אין לי מילה טובה לומר על הרכב (מלבד עניין הנוחות), כאשר לטעמי עיקר הבעיה היא לא עם הרכבים עצמם אלא עם מי שמטפל בהם בארץ. מהסיבה הזו אני לא בטוח שביקורות (טובות ככל שיהיו) על רכב בחו"ל הן רלוונטיות למדינתנו הקטנה, בטח כשבד"כ אין זהות בין הדגמים שם לדגמים שנמכרים כאן (מנועים, גיר, מדינת ייצור, איכות גימור, וכו').

שלישית, בנוגע לאבזור. כיום אני נוהג על רכב ליסינג (אותו אני מחזיר) - רנו פלואנס מגאן (5 דלתות) ברמת אבזור גבוהה הכוללת מראות חשמליות, דיבורית בלוטוס, בקרת אקלים מפוצלת, קרוז קונטרול, וכו' כו'ו. מצד שני הרכב הקודם שלי היה (כפי שכתבתי) סיאט איביזה FR רכב ספורטיבי אבל "קמצן" בכל הנוגע לאבזור.

ברור לי הייתרון שיש באבזור, אולם אני ממש לא מכוון לקצה הגבוה. מקום טוב באמצע יהיה מצויין מבחינתי.

תודה על ההצעה, אבל אני גר בת"א ולא נמצא בצפון.

תהנה מהפיאט.. אני אחשוב עליה :)

תודה.

אוהד

פורסם

שים לב שפיאט היא איטלקית, לא צרפתית (לא בטוח אם דיברת עליה או על הקליאו)

אם הייתי מחפש אוטומט, הייתי מעדיף רובוטי על גיר אוטומטי (במיוחד אם מדובר על 4 הילוכים) - אבל אני לא דוגמה לכלום כי אני הרי נוהג על ידני... :-) אגב, פיאסטה אינה רובוטית (?) אני אישית לא בדקתי אותה כי לא המטען היה קטן לי, ואין לי אהבה לפורד בכלליות.

מערכת blue & me של פיאט משדרגת לי את הנהיגה ברמות שלא הכרתי, אבל זה כבר עניין אינדיבידואלי...

בכל מקרה המון בהצלחה!

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הפיאסטה היא רובוטית כפולת מצמד.

הפונטו היא רובוטית עם מצמד אחד.

גם אני נוסע על פונטו איבו, עם התיבה הרובוטית. חשוב לציין שמערכת הBLUE&ME אינה באה כסטנדרט ברכב הזה, לי למשל אין אותה.

היא חסכונית בדלק, החלפים זולים, האמינות שלה (אם לשפוט מהחודש+ שיש לי אותה ומהפונטו ספייס שהייתה לי במשך שנה) היא אחלה.

לדעתי, תמצא אחת ביד2 ולך לראות אותה וליסוע עליה. אני לא חושב שתתאכזב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

טוב :| ,

האישה פוסלת את הפונטו בעקבות בעיות שחוו חברות וחברים שלה עם דגמים קודמים.

תודה על הנסיון לעזור, אבל הרכב הזה יורד מהפרק.

חזרנו לשאלה המקורית:

פיאסטה מול i20, למי עדיפות (ולמה) והאם יש רכבים נוספים (מלבד הפיאט) שיכולים לבוא בחשבון.

תודה שוב.

אוהד

פורסם
טוב :| ,

האישה פוסלת את הפונטו בעקבות בעיות שחוו חברות וחברים שלה עם דגמים קודמים.

תודה על הנסיון לעזור, אבל הרכב הזה יורד מהפרק.

חזרנו לשאלה המקורית:

פיאסטה מול i20, למי עדיפות (ולמה) והאם יש רכבים נוספים (מלבד הפיאט) שיכולים לבוא בחשבון.

תודה שוב.

אוהד

קודם כל מסור לה תודה בשמי, ככה בדיוק הצלחתי להוציא דיל כ"כ מוצלח על הרכב שלי (סטיגמות מהעבר תורמות הרבה לדילים בהווה! ; )

הפיאסטה היא בחירה אפשרית לחלוטין כל עוד רובוטי זה בסדר. הI20 נחשבת גם כאופציה טובה למרות שאישית אני נרדם רק מלהתבונן בה.

עבור אוטומטיות, בתקציב הזה, אין לי יותר מדי מה לחדש כאן. אתה יכול לנסות לדוג טויוטה יאריס אבל זה יהיה שנתון ישן יותר, ולא בטוח אם זה שווה את זה...

פורסם

סליחה על הבוטות ובאמת שאין לי כל כוונה לפגוע, אבל אשתך מבינה משהו ברכבים?

יתרה מכך, החברים שלה מבינים משהו ברכבים?

על איזה שנתונים מדובר?

גם לי הייתה פונטו שנת 97, שהייתה אצלי בערך חודש עד שנמכרה כי היא פשוט הייתה גרועה.

אחר כך הייתה לי פונטו ספייס שהייתה לא פחות ממופלאה. פשוט רכב מדהים!

אשתך, שוב, עם כל הכבוד ובלי כוונה לפגוע או לזלזל, ניזונה מסטיגמות שקיימות בארצנו. דברים השתנו.

גם אני הוצאתי דיל מעולה על האיבו שלי בגלל הסטיגמות האלה שגורמות לרכב הזה לאבד מחירון למרות שהוא מצוין.

שיהיה בהצלחה.

Always go sideways

פורסם

oryo,

תודה על התשובה. לא הייתי רוצה לרדת לשנתונים נמוכים יותר, לכן היאריס יורדת מהפרק.

GhostBuster,

זה בסדר, אין פה בוטות או פגיעה.

מצד אחד, אשתי לא מבינה ברכבים (וכנראה גם החברים והחברות שלה לא מבינים יותר מדי ברכבים).

מצד שני, אם אתה מבין *משהו* בנשים (ובטח בכאלו שאתה מתכנן לבלות את שארית חייך איתן) אתה מבין שאין טעם להתעקש על דבר זניח שכזה, ושה-Downside הרבה יותר גרוע פה מהאפסייד, בטח כשהרכב צפוי להיות בלעדית שלה בעוד כשנה - שנתיים.

ייתכן מאוד שהפונטו החדשה באמת שונה מכל קודמותיה, שהסטיגמה לא רלוונטית יותר, ושהמכונית עדיפה על הפיאסטה וה-i20 בכל פרמטר, אבל זה באמת זניח. אני *תמיד* אעדיף את אשתי על רכב כזה או אחר.

הרווח? כולו שלכם, פחות דרישה ויותר היצע = מחיר נמוך יותר.

תודה על תגובתך (ובאמת ששום דבר לא נלקח פה באופן אישי כמובן, כך שאין פה עניין של בוטות או היעלבות מתגובתך, וברור לי לגמרי שבנסיבות אחרות ייתכן שהתשובה שלי היתה אחרת)

שאלת המשך:

אחרי שנראה שהנטיה פה (וגם קצת אצלי) היא לכיוון הפיאסטה, יש דברים ספציפיים שאני צריך שים אליהם לב בקניית רכב יד-2 מסוג שכזה? יש העדפה/סיבה למה לקנות או לא לקנות מליסינג?

תודה

אוהד

פורסם

הפיאסטה שמחיר הזה היא אוטומטית רגילה עם גיר 4 הילוכים ומנוע 1.4.

מבחינת איכות נסיעה היא בהחלט מצויינת, האיבזור לא רע, המרווח סביר והבטיחות טובה.

ביצועים מעט עייפים וצריכת דלק לא מדהימה נרשמים לחובתה.

היונדאי גם לה מנוע 1.4 וגיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים, גם בעלת בטיחות טובה, מרווח מעט טוב יותר, אם זכרוני אינו מטעני.

מבחינת מתלים ומושבים היא נופלת מהפיאסטה.

אני הייתי בוחר בפיאסטה, אבל כנראה שגם היונדאי תעשה עבודה טובה.

פורסם
מצד שני, אם אתה מבין *משהו* בנשים (ובטח בכאלו שאתה מתכנן לבלות את שארית חייך איתן) אתה מבין שאין טעם להתעקש על דבר זניח שכזה, ושה-Downside הרבה יותר גרוע פה מהאפסייד, בטח כשהרכב צפוי להיות בלעדית שלה בעוד כשנה - שנתיים.

לקחתי לתשומת ליבי 8)

Always go sideways

פורסם

בתור בחורה, תקח אותה לראות אחד כזה סיכוי סביר שהיא תתאהב בו ולא תרצה שום דבר אחר ;)

בזמנו די התלהבתי מהi20 בעיקר כי אמורה להיות חזקה יותר משמעותית מהפונטו ועם שם יותר טוב בארץ, מאובזרת במידה יפה. אבל אחרי נסיעת מבחן אחת זה עבר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תודה על הנסיון לעזור Mirzilka,

ניסיתי לקחת אותה (ביום שישי האחרון) לגלילות כדי לראות רכבים שונים, זה לא נחל הצלחה רבה ואני לא רואה סיכוי רב שהיא תתאהב ברכב כלשהו :) ... לנסיעת מבחן היא פשוט לא תסכים לבוא.

השיא היה כשהיא ראתה את הפיאט 500 (ועוד בצבע אדום, רחמנא לצלן), והתגובה שלה היתה: "או, בדיוק כזה , אני אנהג בשבילי, הכלבה תשב בכיסא לידי..אתה? בבגאז'" ::lol:

תודה

אוהד

• תוכן חדש...