Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבדוק את איכות מי הקירור האם הם דורשים החלפה?

שמעתי על נייר לקמוס לבדיקת רמת ה ph עולה כמה שקלים ב ebay,

Litmus paper.

השאלה שלי אם בדיקת רמת חומציות זו אידנקציה טובה? האם דיוק של יחידה 1 בסולם ph היא מספיק טוב?

מה הסף שאומר שצריך להחליף את המים?

שבת שלום

פורסם

ולמה לא להכניס את החלפת מי הקירור לשגרת הטיפולים שקבע היצרן או להחמיר מכך? אנחנו לא יודעים מה קורה לנוזל הקירור עם הזמן, מה קורה לשאר החומרים בנוזל, חומציות זה רק פרמטר אחד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השאלה לא בהיבט של חסכנות.

יש כל מיני תופעות (שמעתי הרבה הרצאות של מהנדסי מים וזה מה שהדליק אצלי נורה).

למשל במקרה של התפלת מים, כשאתה מעביר מים חדשים (מותפלים) בתוך צנרת שזרמו בה מים רגילים, בהתחלה יש קריסה של שכבת הגנה של הצינור שנבנתה עם השנים על החלק הפנימי של הצינור, דבר הגורם ליצירת משקעים במים. (לדוגמה מים אדומים שרואים בברזים לאחר הפסקת מים). זה נובע מהרכב כימי שונה של המים החדשים לעומת הישנים.

אני לא אומר שבהכרח אותו דבר קורה ברכב אבל זו תופעה קיימת. שומעים על לא מעט מקרים שלאחר החלפת מים /ניקוי צנרת מתגלים בעיות חדשות במערכות הקירור.

אין בעיה להחליף זה משהו זול ופשוט.

אם הפרמטר העיקרי זה חומציות זה מאוד פשוט ויכולים לעלות על תקלה או למנוע אותה די מהר.

דבר שני יש כל מיני גרסאות להחלפת מי הקירור שמעתי שיש כאלה ששותפים את המערכת לפני. יש כאלה שרק מרוקנים פתח רדיאטור סוגרים וממלאים בהתאם.

מה הדרך הנכונה? (עדיף שמי שבאמת יודע יגיב לנושא)

ולגבי בדיקת חומציות מה הפרמטרים שדורשים החלפה של הנוזל?

פורסם

בדיקה איכותית של PH מבוצעת או בערכה כימית או בערכה דיגטלית.

נייר לקמוס לא מדוייק כלל.

לצערי אני לא יכול לעזור לך אם ניתן לבדוק איכות נוזל קירור ע"י בדיקת חומציות, אך שתדע איך נכון לבדוק באמצעים ביתיים.

ד"א מים "אדומים" שזורמים לאחר אפסקת מים נקראים מים עם חלודה.

פורסם

איכות המים המותפלים באיכות מעולה . המים המגיעים לצנרת מגיעים עם lsi חיובי על מנת למנוע שיקוע על הצנרת . Lsi חיובי מגיע עם ph העולה על 8.2

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

במיי קרור הפרמטר העיקרי היא אחוז האנטי פריז ויש בדיקה לזה באמצעות מכשיר אופטי ששכחתי את שמו (רפרקטומטר אולי)

לא יודע אם מד חומציות יגלה את האחוז אך אני יודע שבמוסכים של פגו היו נוהגים לבדוק כך את נוזל הקירור

פורסם

ברור שאיכות המים המותפלים היא גבוה, אפילו מאוד עד כדי כך שמוסיפים מלא מינרלים ועוד שאר חומרים חזרה למים כדי שיהיו טובים לשתייה . מים מזוקקים לא בריא לשתות.

השאלה אם החדרת נוזל חדש למערכת לא יוצר את אותה תגובה שנוצרת בעקבות הכנסת נוזל קירור חדש.

יכול להיות שצריך להכניס את הנוזל הקירור לתת לשכבות להתפורר לרוקן ולמלא שוב נוזל קירור.

מה שאני מכיר זה פשוט לרוקן ואז למלא חדש זה מה שעשו שנים וכנראה שזה לא נורא מידי חשבתי אולי מישהו גם חשב על התופעה ויודע אם היא קיימת או לא.

פורסם
השאלה לא בהיבט של חסכנות.

יש כל מיני תופעות (שמעתי הרבה הרצאות של מהנדסי מים וזה מה שהדליק אצלי נורה).

למשל במקרה של התפלת מים, כשאתה מעביר מים חדשים (מותפלים) בתוך צנרת שזרמו בה מים רגילים, בהתחלה יש קריסה של שכבת הגנה של הצינור שנבנתה עם השנים על החלק הפנימי של הצינור, דבר הגורם ליצירת משקעים במים. (לדוגמה מים אדומים שרואים בברזים לאחר הפסקת מים). זה נובע מהרכב כימי שונה של המים החדשים לעומת הישנים.

אני לא אומר שבהכרח אותו דבר קורה ברכב אבל זו תופעה קיימת. שומעים על לא מעט מקרים שלאחר החלפת מים /ניקוי צנרת מתגלים בעיות חדשות במערכות הקירור.

אין בעיה להחליף זה משהו זול ופשוט.

אם הפרמטר העיקרי זה חומציות זה מאוד פשוט ויכולים לעלות על תקלה או למנוע אותה די מהר.

דבר שני יש כל מיני גרסאות להחלפת מי הקירור שמעתי שיש כאלה ששותפים את המערכת לפני. יש כאלה שרק מרוקנים פתח רדיאטור סוגרים וממלאים בהתאם.

מה הדרך הנכונה? (עדיף שמי שבאמת יודע יגיב לנושא)

ולגבי בדיקת חומציות מה הפרמטרים שדורשים החלפה של הנוזל?

שמירה על טריות הנוזל (כל נוזל, לא רק נוזל קירור, גם נוזל בלמים, הגה כוח, תיבת הילוכים... הבנת את הרעיון) תשמור על התכונות הטובות וההכרחיות לאורך כל חיי המכלול ולכן אני לא רואה עם זה כל בעייה. הבעייה מתחילה ברכב ישן עם היסטוריית טיפולים שאינה ידועה, או אז בהחלט עלולות לצוץ בעיות כאלה ואחרות עם החלפת נוזלים שלא נגעו בהם שנים.

לא ציינת באיזה רכב מדובר, מה השנתון / קילומטרז' שלו והאם הוא היה מטופל ביד אוהבת ולא קמצנית.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ברור שאיכות המים המותפלים היא גבוה, אפילו מאוד עד כדי כך שמוסיפים מלא מינרלים ועוד שאר חומרים חזרה למים כדי שיהיו טובים לשתייה . מים מזוקקים לא בריא לשתות.

השאלה אם החדרת נוזל חדש למערכת לא יוצר את אותה תגובה שנוצרת בעקבות הכנסת נוזל קירור חדש.

יכול להיות שצריך להכניס את הנוזל הקירור לתת לשכבות להתפורר לרוקן ולמלא שוב נוזל קירור.

מה שאני מכיר זה פשוט לרוקן ואז למלא חדש זה מה שעשו שנים וכנראה שזה לא נורא מידי חשבתי אולי מישהו גם חשב על התופעה ויודע אם היא קיימת או לא.

התופעה קיימת וזה קורה רק ברכבים לא מתוחזקים בצורה לא נכונה או עם חומרים זולים מאוד

אם הגעת למצב כזה הרכב יתחמם עקב רדיאטור סתום ואז יהיה צורך לנקותו או להחליפו

אין תחליף לבדיקת מצב הרדיאטור אלא במכון בדיקה ולא יעזרו שיטות כאלו של נייר לקמוס או פטנט אחר

פורסם

לפותח האשכול.

ההשוואה שלך לא במקום. במערכת הקירור זורם נוזל קירור מדולל במים כאשר לנוזל הקירור יש תכונות הגנה רבות ופרמטרים שונים לבדיקת איכותם.

לפני הכול אתה צריך לדעת איזה סוג נוזל קירור קיים אצלך במערכת והמאפיינים שלו בכדי לבדוק את רמת ה-PH.

ה-PH של רוב נוזלי הקירור נעה בין 7.0-8.0 בתלות ביחס הדלול עם מי ברז המיועדים לשתיה. התקן ASTM 1287 מאפשר PH של 7.5-11.0.

רוב ייצרני הרכב ממליצים דווקא על בדיקת צפיפות/משקל הסגולי של נוזל הקירור בעזרת רפרקטומטר אשר מודד את ריכוזו של החומר אתילן גליקול במערכת הקירור ולא את ה-PH.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה על התגובות המריות!

ברכבים שלי הכל נעשה על פי הוראות היצרן והלוואי וזה היה נעשה בקמצנות.

בכל אופן אני מבין שאין בדיקה פשוטה על מנת לדעת את טיב המים.

לגבי התופעה שעלולה לנבוע מההחלפה של נוזל אני אמשיך לחקור קצת יותר לעומק (אותי אישית זה מעניין) כנראה יצרני הרכב הגיעו למסקנה שאין בעיה אם עושים הכל על פי ההוראות. (מה גם שלא שמו איזה פילטר מים כמו שיש ברוב מכלולי הרכב).

אם אגיע למסקנות שונות מהדעה הרווחת כמובן שאעדכן.

פורסם
תודה רבה על התגובות המריות!

ברכבים שלי הכל נעשה על פי הוראות היצרן והלוואי וזה היה נעשה בקמצנות.

בכל אופן אני מבין שאין בדיקה פשוטה על מנת לדעת את טיב המים.

לגבי התופעה שעלולה לנבוע מההחלפה של נוזל אני אמשיך לחקור קצת יותר לעומק (אותי אישית זה מעניין) כנראה יצרני הרכב הגיעו למסקנה שאין בעיה אם עושים הכל על פי ההוראות. (מה גם שלא שמו איזה פילטר מים כמו שיש ברוב מכלולי הרכב).

אם אגיע למסקנות שונות מהדעה הרווחת כמובן שאעדכן.

איזה תופעה עלולה לקרות בגלל החלפת נוזל הקירור ?

אין צורך בפילטר מים במערכת הקירור של הרכב מכיוון שהמעברים מספיק גדולים בכדי שנוזל הקירור יזרום גם אם קיימים בו חלקיקי לכלוך קטנים וגם ההשוואה לא במקומה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא אמרתי שהיא בוודאות מתרחשת אבל ייתכן.

קורה שיש סתימות ברדיאטור בלוק מנוע דבר שגורם לנזק רב. (אם אתה יכול להגיד בוודאות שלא קרו מיקרים של סתימות כאשר עבדו לפי הוראות יצרן אפשר לראות את הנושא כסגור)

בכל אופן אני חושב שאם היה פילטר זה לא היה מזיק.

אני לא בטוח שהשוואה לא נכונה אבל אני לא התווכח כי שוב, לא חקרתי מספיק לעומק.

שתהיה שבת שלום!!

פורסם

מה שאתה מדבר עליו קורה עם שימוש במים שיש חוסר נוזל קירור או ערבוב נוזלי קירור מסוגים שונים

אם אתה רוצה לבדוק פשוט פרק זרנוק מים עליון של הרדיאטור ותסתכל פנימה

• תוכן חדש...