Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIO ביונדאי I25

motor head
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא מזמן יצא לי לנהוג ב I25 - accent, תוך כדי נסיעה הבחנתי בתופעה של DIO - Driver Induced Oscilations (המצאתי את המונח בדומה ל PIO), בכל אופן שמתי לב שתוך כדי נסיעה האוטו נוטה לנוע ימינה ושמאלה בתנועה מחזורית בתדר יחסית גבוה. שאלתי את בעל הרכב וגם הוא אמר שהוא שם לב לתופעה כשהוא נוהג.

בפעם השניה שנהגתי ברכב הבנתי מאיפה מגיעה התופעה, ההגה של הדגם הנ"ל לא מתמרכז (חוזר למרכז) וכיוון ששנינו רגילים להגה שמתמרכז בעצמו שנינו היינו מבצעים תיקונים כל הזמן, קצת ימינה קצת שמאלה בתדר מספיק גבוה כדי שנרגיש :-)

בכל אופן לי זה נראה כמו הנדסת אנוש גרועה. מדוע בכלל בהיונדאי החליטו להתקין הגה לא מתמרכז, אם בדגם הקודם ההגה היה חוזר למרכז? הרי בסופו של דבר מדובר בקפיץ שמחזיר את ההגה, לא?

פורסם

מה זאת אומרת הגה לא מתמרכז? יונדאי מצאו דרך לכופף את חוקי הפיסיקה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מה זאת אומרת הגה לא מתמרכז? יונדאי מצאו דרך לכופף את חוקי הפיסיקה?

איזה חוק בדיוק הוא מכופף?

בכל אופן הוא לא חוזר חזרה למרכז הוא נשאר עם נטיה קלה מהמרכז לכיוון שסובבת אותו.

פורסם

נראה לי שגם אני נתקלתי בתופעה הזאת גם כן ביונדאי I20, ולפי ההרגשה שלי האישית הבעיה היא במנוע עזר החשמלי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

להגאים החשמליים של יונדאי וקיה, ברוב הדגמים הישנים יותר לפחות, ישנה בעיה קלה בתכנון של מערכת התגבור החשמלית. יש חוסר לינאריות (או רגישות יתר) בתגבור סביב מרכז ההיגוי כך שאם אתה מתקן מעלה אחת (סתם דוגמה) סביב המרכז, התגובה מינורית מידי אך אם תוסיף מעלה נוספת, התגובה קיצונית יותר ממה שהנהג מצפה ואז הוא נאלץ לתקן לצד השני. מכיוון שגם בצד השני ישנה אותה תופעה, יוצא שהנהג בכביש המהיר מתקן את ההיגוי פעמים רבות מהרצוי. אין בעית מרכוז בהיגוי שכן אם תעזוב על הידיים מההגה (בצורה מבוקרת) תיראה שהרכב נוסע ישר ללא כל בעיה, אם לא, נדרש איזון - כיוון פרונט.

בדגמים החדשים, כבר תקנו את הבעיה הזו. זה רק עניין של תוכנה וכניראה שבמוסך יוכלו לפתור את זה די בקלות ע"י עדכון.

פורסם
להגאים החשמליים של יונדאי וקיה, ברוב הדגמים הישנים יותר לפחות, ישנה בעיה קלה בתכנון של מערכת התגבור החשמלית. יש חוסר לינאריות (או רגישות יתר) בתגבור סביב מרכז ההיגוי כך שאם אתה מתקן מעלה אחת (סתם דוגמה) סביב המרכז, התגובה מינורית מידי אך אם תוסיף מעלה נוספת, התגובה קיצונית יותר ממה שהנהג מצפה ואז הוא נאלץ לתקן לצד השני. מכיוון שגם בצד השני ישנה אותה תופעה, יוצא שהנהג בכביש המהיר מתקן את ההיגוי פעמים רבות מהרצוי. אין בעית מרכוז בהיגוי שכן אם תעזוב על הידיים מההגה (בצורה מבוקרת) תיראה שהרכב נוסע ישר ללא כל בעיה, אם לא, נדרש איזון - כיוון פרונט.

בדגמים החדשים, כבר תקנו את הבעיה הזו. זה רק עניין של תוכנה וכניראה שבמוסך יוכלו לפתור את זה די בקלות ע"י עדכון.

מעניין שנתקלתי בזה רק בדגם החדש, נהגתי בדגם הישן והוא היה בסדר גמור. אני אנסה לבדוק שלא מדובר בכיוון פרונט או משהו.

פורסם
שלום,

לא מזמן יצא לי לנהוג ב I25 - accent, תוך כדי נסיעה הבחנתי בתופעה של DIO - Driver Induced Oscilations (המצאתי את המונח בדומה ל PIO), בכל אופן שמתי לב שתוך כדי נסיעה האוטו נוטה לנוע ימינה ושמאלה בתנועה מחזורית בתדר יחסית גבוה. שאלתי את בעל הרכב וגם הוא אמר שהוא שם לב לתופעה כשהוא נוהג.

בפעם השניה שנהגתי ברכב הבנתי מאיפה מגיעה התופעה, ההגה של הדגם הנ"ל לא מתמרכז (חוזר למרכז) וכיוון ששנינו רגילים להגה שמתמרכז בעצמו שנינו היינו מבצעים תיקונים כל הזמן, קצת ימינה קצת שמאלה בתדר מספיק גבוה כדי שנרגיש :-)

בכל אופן לי זה נראה כמו הנדסת אנוש גרועה. מדוע בכלל בהיונדאי החליטו להתקין הגה לא מתמרכז, אם בדגם הקודם ההגה היה חוזר למרכז? הרי בסופו של דבר מדובר בקפיץ שמחזיר את ההגה, לא?

רק לידעה אין שום קפיץ שמחזיר את ההגה למרכז

החזרת ההגה למרכז מתבצעת עקב זוויות ההיגוי של המתלה במיוחד זווית הקסטר

במערכות מסויימות מערכת תגבור ההגה חשמלית מסייעת לפעולה הזו

• תוכן חדש...