Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. לאחרונה ביררתי לגבי הקורס, שעולה 1600 שקל לשלוש שעות (אחת תיאורטית+שתיים תרגול) בכוכב יאיר ומועבר באופן אישי ע"י אחד מה"מדריכים הבכירים" שלהם (אם אני לא טועה, און, ליאור לוי, ראם סמואל, גידי קרונין או אולג וסילקוב).

לדעתכם, שווה את הכסף? זה יקר לי מאוד, לא בלתי אפשרי אבל לא כיף (חייל, צריך לשרוף כמעט חצי מהכסף שלי). האם יש אלטרנטיבות לא פחות טובות, אבל במחיר טוב יותר?

פורסם

קורסים לנהיגה מתקדמת עלו מאוד במחיר בשנים האחרונות. אמנם זה חשוב מאוד, לדעתי, אבל אם אתה צריך לשרוף על זה סכום כסף גדול עבורך, אתה ככל הנראה תתבאס מהתוצאה הסופית.

קורס נהיגה מתקדמת הוא רק ההתחלה. אם תגיע אליו במחשבה שבסופו אתה יודע הכל, אתה עתיד להתאכזב. אחרי הקורס יש להתאמן ולשמר את מה שלמדת. עדיף, לדעתי, לעשות קורס אחד ואחרי חודש-חודשיים לעשות אחד נוסף, בכדי להבין מה הפנמת ומה לא, ובכדי לשפר טכניקות.

לא יודע לגבי אלטרנטיבות, אבל הנהיגה בכוכב יאיר בהחלט מקלה ומקצרת תהליכי למידה, רק שצריך להשלים אותה בנהיגה על הכביש, לדעתי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בהחלט מתכוון 'להשלים את החבילה' עם איזה סיבוב בנס הרים עם מדריך, אבל כוכב יאיר זה יותר בתור התחלה. קודם נהיגה בטיחותית/נכונה, אח"כ ספורטיבית. אני די בטוח שאני אדע, תיאורטית, את כל מה שילמדו אותי [אשמח לגלות שטעיתי: מכיר ABS ESP/DSC, העברות משקל, קווי פניה, אייפקס מאוחר/מוקדם,פנייה מתהדקת, תת היגוי, היגוי יתר, לחץ אוויר תקין, שכחתי משהו?]. מעשית - לא תירגלתי כלום, כך שזו הזדמנות טובה.

פורסם

אני זוכר שהקורס הקבוצתי שלהם עלה משהו בסביבות ה-600 שקל.

אני לא יודע איפה הוא עכשיו, אבל פעם היו עושים אותו במגרש באיזור ראש העין. יכול להיות שאם הם העבירו את כל הפעילות לכוכב יאיר, זה התייקר.

פורסם

לדעתי לא שווה.

קורס אחד על אחד עם מדריך מעולה (קונדסון באתר, לדעתי כרגע נמצא בחו"ל אבל צריך לחזור בקרוב, או אחרים (לי אין נסיון איתם)) עולה פחות ונמשך הרבה יותר (יום שלם).

אמנם לא מתבצע בכוכב יאיר (אני אישית לא הייתי עדיין ולא יודע איך זה יכול לעזור להתקדמות הלמידה) אבל מתבצע בהתחלה בערד ובקורס השני בנס הרים.

לגבי כל מה שאתה יודע, זה יפה ומעולה לדעת בתאוריה, קצת שונה ליישם בפועל. אני מציע שכשאתה מדבר עם המדריך שאתה לוקח, הסבר לו מראש שאתה יודע את הדברים הללו בתאוריה, ייתכן והוא ישנה את תוכן הקורס כך שיתאים יותר לידע שלך ויתמקד יותר במעשי.

פורסם

תברר מחירים אצל מדריכים אחרים, זו הדרך היחידה להשוות. מבחינת התכנים שמעבירים בקורס בסיסי, אני מאמין שהרוב מתמקדים באותם הדברים. וכמובן שתוודא שמי שאתה הולך אליו זה בן אדם מומלץ ומוכר (ובמקרה של השמות שציינת מטעם "מסלולים" זה די תופס, עד כמה שאני יודע).

בכל מקרה, היתרון בכוכב יאיר זה הסטריליות היחסית של המקום; אתה יכול לעשות תאונה גם שם, אבל זה יותר קשה, וגם אם כן - רוב הסיכויים שתפגע רק באוטו שלך ולא באף אחד אחר. נס הרים זה נחמד וכולנו אוהבים להגיע לשם, אבל צריכים להיות שם מאוד זהירים (אם כי אני בטוח שכל מדריך שתפנה אליו מודע לזה לפחות כמוני :) ).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כמה עולה בימינו הקורס הכי בסיסי שלהם ?

הוא דיבר על מחיר של כ 1200 שקל, קבוצה של 30-40 איש במשך 8 שעות. נשמע לי לא יעיל בהחלט.

פורסם

יש לי נסיון לא טוב עם ה"קורסים" של מסלולים. ממה שאני נתקלתי אישית ושמעתי מאחרים זה שמסלולים מתמקדים בחלק ה"חוויתי" של הקורס ופחות בקטע הלימודי.

אני אישית מצטרף לבחור למעלה על ההמלצה על קונדסון, אבל אני בטוח שיש עוד מדריכים שלא במסגרת מסלולים שיתנו לך חוויה אבל שתהיה גם מאוד לימודית.

המחירים ככל הידוע לי גם נמוכים מאשר אצל מסלולים והקורסים ארוכים יותר (יום שלם).

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אז בשורה התחתונה אני מעוניין בקורס נהיגה מתקדמת אישי לי ולשני ילדי, האמת שעדיף בשבת כך שגם בני המשרת בצהל יוכל להשתתף. למי מומלץ לפנות?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

תודה למגיבים ולממליצים, למי שמעוניין בקורס ניתן לפנות בהודעה פרטית,

שמח לשמוע שהלקוחות שלי מרוצים כמובן. אכן הייתי בחו"ל במשך תקופה, חזרתי לארץ הקודש ובקרוב חוזר לפעילות מלאה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יתכן שעלות השכרת המסלול היא שמובילה את "מסלולים" למצב את הקורס הזה כשעת משחק לעשירים ולא כהדרכה שנגישה לקהל הרחב, או שהם פשוט הגיעו למסקנה שעדיף להתמקד בקהל עם כסף ולא בפרולטריון. כך או כך, ברור שקהל היעד פה הוא אנשים עם פורשה ופרארי (אלו שעדיין לא ריסקו אותה) ולא עם סובארו ג'סטי, לזה יש מסגרות קצת יותר פלורליסטיות ומתומחרות בהתאם.

לדעתי מי שיכול להוציא סכום כזה בלי להתרגש, שיהיה לו לבריאות. מי שצריך לשאול את עצמו "האם זה שווה", כנראה שבשבילו השקעה טובה יותר תהיה קורס אישי עם אחד המדריכים בסצנה + כמה ימי מסלול בהם יוכל לתרגל את מה שלמד ולהכיר קצת יותר טוב את היכולות והמגבלות של הרכב שלו. 1600 שקל נותנים הרבה מקום למשחק.

פורסם

קח בחשבון שכל הדרכת נהיגה קבוצתית (ובטח בבתי הספר הממוסחרים) פונה למכנה המשותף הנמוך של תמהיל המשתתפים ותפיק ממנה פחות (אלא אם כן אתה הוא זה עם המכנה המשותף הנמוך ;-) ).

כמו כן, זמן לא מבוטל מתבזבז בעניינים המנוהלים בקבוצות על דברים מנהלתיים.

בחצי יום עם מדריך פרטי זה תקבל יותר שעות לימוד (מעשי ותיאורטי) מחצי יום בקבוצה.

כמה שפחות מתווכים יותר זול.

בקיצור, פנה ישירות לאחד ממדריכי הנהיגה המתקדמת ששמותיהם מתרוצצים בפורום. תפיק יותר תועלת בפחות כסף.

פורסם

אני מאוד בעד הדרכה אישית, אך לא צריך להפריז בביקורת כנגד ההדרכות הקבוצתיות. כתלות בסוג ההדרכה ואופן הניהול אני חושב שיש הדרכות קבוצתיות מאוד מועילות. לאו דווקא של מסלולים שעמם אין לי ניסיון אישי, אבל הדרכות כאלו שהן גם זולות יותר ואף ארוכות יותר ומקיפות יותר קיימות בשוק.

נקודה נוספת ששכחו כאן היא שקורס נהיגה מתקדמת (נוציא כרגע מכלל הדיון קורסים ספורטיביים) לא צריך להתמקד בשליטה ברכב אלא בתכנון, ניהול התנועה וכיוצא בכך, ולא רק בבלימות חדות ובהיבט החווייתי. בעיקרו של דבר, קורס נהיגה מתקדמת טוב צריך להיות דומה יותר לשיעור נהיגה מאשר לקורס לנהיגת מירוצים מבחינת תכניו.

מחזק את הנקודה שעלתה כאן לגבי הדרכה נוספת או פיצול ההדרכה. קורסים פרטיים רבים כיום מפוצלים לשניים עד שלוש מפגשים כדי לאפשר לנהג להפנים ולתרגל את התכנים בין המפגשים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בזמנו בדרום עשיתי אצליהם את הקורס עם קבוצת אנשים שכלל מצבי חירום והחלצות

וסה"כ היה אחלה , ולא נורא מדי כמות האנשים (לומדים גם מטעויות של אחרים ...)

ואני מחפש משהו כזה לנהג חדש במשפחה

1200 לכזה דבר זה הגזמה פרועה וחבל

:wink:
  • תוכן חדש...