Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי סיוויק שנת 2001, יד ראשונה ומאוד מטופלת (אני נמצא יותר זמן באוטו מאשר בבית חח :wink: ).

המוסכניק שלנו כבר תקופה אומר שצריך להחליף את הבולמים, בעיקר מקדימה אבל גם מאחורה המצב לא משהו.

כמובן שאפשר להרגיש את זה, בכל באמפר בכביש גם אם עוברים במהירות מאוד נמוכה עדיין כל האוטו קופץ.

משהו שקצת לא ברור לי, המוסכניק אומר שצריך להחליף רק את הבולמים ולא את הקפיצים, הגיוני?

בנוסף, הייתי רוצה לשמוע מאנשים שכבר החליפו ברכב שלהם כמה הם שילמו (לא משנה גם אם מדובר ברכב אחר, לצורך השוואה בלבד). הבנתי ממנו שצריך לשים אך ורק חלקים יפניים כי אחרת אין טעם להחליף בכלל.

פורסם

לגבי החלקים, מומלץ רק מקורי או תואם מקורי, לי עלה בחנות חלפים עם הנחה גדולה מאוד שעשו לי קרוב ל 400 שקל לבולם (KYB), בכל מקום אחר דרשו מינימום 500 לבולם.

אם מחליפים בולמים, כדאי להחליף על הדרך כריות בולמים.

העבודה על ההחלפה עולה בדר"כ 300-400 שקל לזוג בולמים.

ואם כבר כל העסק מפורק לבדוק אם יש צורך להחליף עוד חלקי מתלה מתבלים.

קפיצים בדר"כ לא מחליפים כי העלות שלהם גבוהה מאוד (וגם ששמעתי שמישהו חיפש להחליף קפיצים, פשוט צחקו עליו, אף אחד כמעט לא מחזיק), אם יש לך כסף אתה מוזמן וזה יעשה לך רק טוב.

אם צריך להחליף קפיצים זה בגלל שהרכב נמוך מידי או שוקע כאשר נכנסים אליו הרבה נוסעים.

דרך לעקוף החלפת קפיצים זה להוסיף גומיות שימנעו מהקפיץ להתכווץ עד הסוף, זה מגביה את הרכב אך אומרים שזה לא הכי מומלץ.

פורסם

תודה רבה לך על העזרה, אני רואה שאתה מבין בנושא.

הציעו לי מחיר על סט בולמים קדמיים ואחוריים יפניים + עבודה בסביבות ה 2000 שקל,לפי המחירים שאתה מספר אני רואה שזה מחיר טוב. KYB אני יודע שזאת חברה מאוד טובה, איפה ניתן להשיג? ומה הארץ ייצור שלהם?

פורסם

אני חושב ש KYB זה יפני אם אני לא טועה, אבל צריך לבדוק.

בכל מקרה, בכל חנות חלפים אפשר למצוא אותם, תרים טלפון לכמה מקומות ותשאל מחירים, ככה תהיה חכם יותר.

תבדוק אצלך מה זה יפני, תשאל איזה חברה, וגם תבדוק כמה עולים המקוריים (ואיזה חברה זה המקוריים), אם יש הפרש קטן עדיף ללכת על המקוריים.

שכחתי לציין שאתה חייב לעשות אחר כך גם כיוון פרונט, אז קח את זה בחשבון הסופי.

פורסם

התשובות שקבלתה נכונות - למעט נושא הקפיצים , הבלאי עלייהם נמוך , ואם לא נראת בעיה , הרכב לא נמוך

ומרחק הסלילים בקפיץ תקין , והמכונאי לא מצא בעיה אל תחליף .

רצוי לבדוק/להחליף כריות בולם , הם עוזרות בשיכוך והבולם נשען עלייהן , הם צוברות בלאי ויכולות פתאום להקרע -

לכן כדאי לנצל את ההזדמנות כאשר הכל מפורק ולהחליף .

הבולמים של KYB טובים ומתאימים , והמחיר סביר .

עדיף לבצע את כל העבודה , כולל קניית הבולמים במוסך - כך נשמרת לך האחריות על החלפים הפירוק וההרכבה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
התשובות שקבלתה נכונות - למעט נושא הקפיצים , הבלאי עלייהם נמוך , ואם לא נראת בעיה , הרכב לא נמוך

ומרחק הסלילים בקפיץ תקין , והמכונאי לא מצא בעיה אל תחליף .

לא מדויק.

בלאי הקפיצים משפיע על בולמים וההפך, בולמים חדשים עם קפיצים ישנים יגרמו לעומס ושחיקה גבוהה יותר על הבולמים.

לדוגמא, באתר של KYB מומלץ להחליף כל 80 אלף קמ את הבולמים והקפיצים ביחד (משום מה הקישור לא עובד כרגע, כנראה שיעבוד בהמשך : http://www.kyb-europe.com/pdf/2013-coil-springs.pdf)

מדובר כאן ברכב בן 12, אי אפשר לטעון שהבלאי עליהם נמוך.

פורסם

הרכב לא עבר הרבה, סביבות ה 140 והמוסכניק לא מצא שום בעיה בקפיצים.

עכשיו שאלה, האם חובה לבצע כיוון פרונט לאחר ההחלפה? כי על זה הוא לא דיבר איתי.

וכריות בולם, יקרות?

פורסם

כיון פר חייבים לעשות בכל נגיעה/שינוי במערכת המתלים, אחרת אתה עלול להרוס צמיגים תוך חודשים בודדים וההיגוי לא ירגיש מכוון וטוב.

כריות בולםבערך 150-250 לזוג אבל אני לא סגור על זה, אתה חייב לברר בעצמך כי כל רכב זה שונה

• תוכן חדש...